In Amerika waren ze al een tijdje verkrijgbaar en nu binnenkort ook in Nederland: de compactflash Wireless Networker (WiFI 802.11b) van Symbol. Ik kreeg de kans om deze kaart als een van de eersten in Nederland te testen.

Ik heb thuis al een tijdje een draadloos netwerk liggen. Ik gebruikte dit netwerk eigenlijk alleen om met mijn laptop in de huiskamer, aan de keukentafel of in de tuin te kunnen internetten en werken. Een tijd terug heb ik al is gekeken naar een PCMCIA uitbreidings module voor mijn iPAQ omdat ik dan ook mijn wireless LAN kaart kon gebruiken om met mijn iPAQ draadloos te kunnen internetten in en rondom het huis. Het enige wat mij weerhield van de aanschaf was het feit dat Symbol (en nog een aantal andere bedrijven) hadden aangekondigt dat ze binnenkort met een compactflash versie van een draadloze netwerkkaart zouden komen. Aangezien ik al een Silver Slider had, had ik het gevoel dat ik beter nog even kon wachten. Gelukkig is dit gevoel juist gebleken!

Na een week getest te hebben met het kaartje, heb ik het gevoel dat ik de opties nu allemaal heb bekeken en uitgeprobeert. Het is dus tijd voor een review van dit leuke, maar ook zeer handige product.

Als er mensen zijn die niet precies weten wat een draadloos netwerk is of wat 802.11b betekent zouden ze hier is moeten kijken.

De kaart en Access Point

Toen ik het kaartje voor het eerst in mijn handen kreeg was ik stomverbaasd over de grootte van dit kaartje. De kaart wordt geleverd in een klein doosje met daarin een cd met de drivers en een handleiding. Het kaartje is zeer klein (ongeveer 4 x 4 cm) en erg licht. Zoals julie misschien weten zijn er twee soorten compactflash kaarten: type I en type II. Deze kaart kan zowel in type I sloten en Type II sloten gebruikt worden.

De kaart kan zowel in PocketPC

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *