T-Mobile gaat een test doen met een zogenaamde smart repeater. Deze versterkt het GSM signaal binnenshuis.

De test is erop gericht om het bestaande GSM signaal zodanig te verbeteren dat op plaatsen waar nu nog slecht bereik is, het bereik beter wordt. Dit gaat met name om plaatsen binnenshuis of bijvoorbeeld op kantoor.

De smart repeater wordt voorlopig alleen nog maar getest in de eigen T-Mobile winkels. T-Mobile voert de test samen uit met het Amerikaanse bedrijf Nextivity, die de techniek levert voor de smart repeater. Volgens T-Mobile komt het erop neer dat zij kleine kastjes in de vensterbank plaatsen die binnenshuis het 3G signaal versterken.

Deze technologie is een concurrent van de Femtocell technologie. Deze is er ook op gericht om binnenshuis het UMTS signaal te versterken. Dit gaat ook door gebruik te maken van een klein kastje.

Of deze kastjes ook ooit voor de consument beschikbaar komen is nog niet bekend. T-Mobile voert eerst de test uit, waarvan overigens ook niet bekend is hoe lang deze gaat duren.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

1 reactie

  1. LEEN
    16 augustus 2017 op 12:48 — Beantwoorden

    Ik heb deze week een gesprek gehad met t mbo en konden er niks aan doen aan mijn slechte ontvangst er was wel was er er een versterker kan ik daar wat meer info over krijgen gr Leen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *