T-Mobile lanceert de eerder besproken HTC Athena onder eigen merk als de T-Mobile AMEO. De miniatuur-laptop met afneembaar toetsenbord zal een aantal weken exclusief via T-Mobile verkrijgbaar zijn.

Pas na deze periode ligt de HTC Athena ook met HTC-logo en zonder simlock in de winkel. In de AMEO zijn een aantal typische T-Mobile-aanpassingen gedaan, zoals aangepaste applicaties en een knalroze knoppenbalk onderin het scherm. De AMEO is op twee manieren te gebruiken: als losse pda zonder toetsenbord waarbij je voornamelijk het touchscreen gebruikt, of als mini-laptop met toetsenbord, waarbij het toetsenbord magnetisch wordt bevestigd. Gezien het gewicht (355 gram) zit de AMEO precies tussen een gewone pda en een subnotebook in. De afmetingen van de matte metalen behuizing zijn dan ook 13,3 x 9,8 x 16 cm. Met het 4 mm dikke toetsenbordje erbij kom je op een totale dikte van 2 centimeter. Kortom: geen apparaat dat je in je broekzak kunt steken. Er zit een quad-bandtelefoon voor de netwerken 850/900/1800/1900 in.

Opvallende kenmerken van de T-Mobile AMEO zijn natuurlijk de bijzondere constructie met magnetische toetsenbordje, maar ook het riante interne geheugen van 8 GB, de ingebouwde gps-ontvanger en ondersteuning voor UMTS/HSDPA. T-Mobile levert er maar liefst 3 styli bij: twee normale en een multifunctionele pen. Uit eerdere informatie die over de HTC Athena bekend werd, mogen we concluderen dat de AMEO een 5 inch beeldscherm heeft met een resolutie van 640 x 480 pixels. Intern zoemt een 624 MHz Intel XScale-processor en foto’s maken kan met de ingebouwde 3 megapixel camera. De 2100 mAh-batterij gaat 300 uur mee (standby) en biedt tot 300 minuten gesprekstijd.

In het kort nog even de belangrijkste specs:

 • Besturingssysteem: Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition
 • Processor: Intel XScale, 624 MHz
 • Scherm: 5 inch TFT met 65.000 kleuren en 640×480 pixels resolutie
 • Geheugen: 64 /128 MB RAM en 128/256 MB ROM
 • Opslagruimte: 8 GB harddisk
 • Geheugenuitbreiding: miniSD
 • GSM: GPRS/EDGE (850/900/1800/1900) en UMTS/HSDPA (2100 MHz voor Europa)
 • Draadloos: Wi-Fi 802.11 b/g en Bluetooth 2.0
 • GPS: GPS-ontvanger met AGPS-ondersteuning
 • Batterij: 2100 mAh
 • Camera: 3 megapixel
 • Afmetingen: 133,1 x 97 x 20 mm (inclusief 4 mm dik toetsenbord
 • Gewicht: 355 gram

Update: persbericht nu officieel

T-Mobile brengt een geheel nieuw type toestel op de markt: de Ameo. Bijzonder zijn onder andere het volledig afneembare toetsenbord en het indrukwekkend intern geheugen van 8GB dat is uit te breiden met een mini SD kaart. De Ameo is geschikt voor HSDPA en draait op Windows Mobile 5.0. Daarnaast beschikt het over applicaties als Internet Explorer, Pocket Outlook en Office Mobile. Vanaf begin maart is de speciale zilverkleurige Ameo exclusief verkrijgbaar via de verschillende T-Mobile verkooppunten.

De Ameo is de meest complete PDA en is geschikt voor GPRS, HSDPA en Wi-Fi, waarmee klanten overal en altijd supersnel kunnen internetten en e-mailen. Via de Bluetooth functie is synchroniseren met de PC geen probleem. De Ameo is een quad-band telefoon en daardoor prima geschikt voor bijvoorbeeld reizigers naar de Verenigde Staten.

Naast de uitgebreide mobiele kantoorfaciliteiten beschikt de Ameo over een 3.0 megapixel digitale camera en een ge

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *