Bijna elke fabrikant heeft in het afgelopen half jaar wel een tablet op basis van Android uitgebracht, vaak met Honeycomb, soms zelfs nog op Froyo. Helaas voor hen is Apple’s iPad nog steeds heer en meester in deze sector. Fabrikanten zouden zo ontevreden zijn, dat Windows 8 als alternatief wordt gezien.

Helaas maar waar voor de Apple-haters  of Android-fanboys: de iPad doet het als tablet nog steeds veel beter dan welke Android Honeycomb-tablet dan ook. Veel fabrikanten schroeven hun orders bij componentenmakers terug, omdat hun tabletverkopen de geprojecteerde aantallen niet halen.

Maar aangezien iPads nog steeds als broodjes over de plank vliegen, is er blijkbaar wel een markt voor tablets. Hoe dit vraagstuk op te lossen? Geruchten beginnen op te duiken dat fabrikanten denken dat ze met het aankomende Windows 8 van Microsoft misschien meer succes zullen hebben dan met Android Honeycomb.

Windows 8 zal behalve op intel-processoren ook kunnen gaan draaien op ARM-architectuur, de standaard die de meeste mobiele apparaten momenteel gebruiken. Fabrikanten denken – ook in termen van diversiteit – dat Windows 8 misschien wat meer onderscheidend vermogen kan leveren dan de zoveelste Android-tablet.

Is dit wel een oplossing? Is het switchen naar Windows 8 hét antwoord tegen de iPad-dominantie op de tabletmarkt?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *