Waar de iOS-gebruikers nog geen gebruik kunnen maken van de WhatsApp-webversie, hebben ze nu als Tele2-klanten de primeur om als eerste televisie te kijken op hun iPhone of iPad. Tele2 heeft een iOS-app vrijgegeven waarbij je via je wifi en en rondom het huis naar veertien zenders kunt kijken.

Wifi-verbinding

tele2Uiteraard moet je wifi-verbinding wel van Tele2 zijn. Wellicht komt er een volgende update waarbij dat niet nodig is en je ook op andere plekken live televisie kunt kijken. Je kunt met maximaal drie apparaten tegelijk televisie kijken op de wifiverbinding.

De app biedt ook een overzicht aan televisieprogramma’s. Tele2 is niet de eerste die zo’n live-tv-app aanbiedt: soortgelijke apps van KPN, UPC en Ziggo bestaan al langer.

Zenders

Er zijn veertien zenders beschikbaar, volgens Tele2 zelf de best bekeken zenders van Nederland. Behalve zenders van de publieke omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting (NPO1, 2 en 3, RTL4, 5, 7 en 8, SBS6 en 9) worden ook de FOX International Channels zenders FOX, 24Kitchen en National Geographic Channel aangeboden.

Zo’n tweehonderd klanten hebben geholpen bij het testen. Zij hebben aangegeven dat ze prograSchermafbeelding 2015-01-22 om 14.06.58mma’s via Uitzending Gemist terugkijken. Het is dan ook maar de vraag of je via de Tele2-app de mogelijkheid krijgt om programma’s terug te kijken.

Tele2 Online TV is nu beschikbaar in de Apple Store. Android-gebruikers moeten nog even geduld hebben.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *