Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het opzeggen van een Ziggo-abonnement kan soms als een hele uitdaging voelen. Ik begrijp het volkomen, want ik heb zelf ook te maken gehad met deze complexiteit. Dit artikel helpt je echter stap voor stap door het proces, met alle details die je nodig hebt om jouw Ziggo-abonnement zonder zorgen op te zeggen.

Ben je klaar om te begrijpen hoe dit werkt? Laten we dan beginnen!

Key Takeaway:

De beste streamingdienst van 2024 is HBO Max. Geniet op één platform van WarnerMedia’s film- en televisieklassiekers en exclusieve originals in de hoogste kwaliteit.

Samenvatting

 • Ziggo-abonnement opzeggen: Volg de stappen in de Mijn Ziggo-app of op de website.
 • Mogelijkheid tot wijzigen van het abonnement: Pas je abonnement gemakkelijk aan in Mijn Ziggo.
 • Opzegtermijn en voorwaarden: Controleer de specifieke opzegtermijn en voorwaarden voor je abonnement.
 • Extra services en voordelen: Profiteer van extra zenders, pakketten en hulp bij de Ziggo Community.

Het opzeggen van een Ziggo-abonnement

Je kunt je Ziggo-abonnement opzeggen door contact op te nemen met de klantenservice via telefoon of online.

Hoe een abonnement opzeggen?

Als je je Ziggo-abonnement wilt opzeggen, volg je de volgende stappen:

 1. Open de Mijn Ziggo-app of ga naar de Mijn Ziggo-website.
 2. Klik op ‘Abonnement opzeggen‘.
 3. Vermeld specifiek alle onderdelen die je wilt opzeggen om te voorkomen dat alleen het tv – signaal behouden blijft.
 4. Bevestig je keuze.
 5. Houd er rekening mee dat Ziggo de prijzen in juli vanwege inflatie verhoogt, dus kosteloos opzeggen is dan niet mogelijk.
 6. Als je de optie voor Ziggo Sport Totaal wilt opzeggen, ga dan naar het menu en zoek naar ‘Zenderpakketten’.
 7. Controleer altijd goed of je abonnementsgeld niet meer wordt geïncasseerd nadat je hebt opgezegd.

Mogelijkheid tot wijzigen van het abonnement

Je kunt je Ziggo-abonnement gemakkelijk wijzigen via Mijn Ziggo of de Mijn Ziggo-app. Of je nu extra zenders wilt toevoegen, de snelheid van je internet wilt verhogen of je maandelijkse kosten wilt aanpassen, het kan allemaal met een paar simpele stappen.

Je hoeft alleen maar in te loggen op je account, naar de instellingen te gaan en de gewenste wijzigingen door te voeren. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige wijzigingen mogelijk gepaard gaan met extra kosten of een nieuwe minimum looptijd van je contract.

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de voorwaarden voordat je wijzigingen aanbrengt.

Opzegtermijn en voorwaarden

De opzegtermijn en voorwaarden van Ziggo kunnen variëren, afhankelijk van je specifieke abonnementsvorm. Het is belangrijk om te weten dat, wanneer je besluit je abonnement op te zeggen, je mogelijk rekening moet houden met een bepaalde opzegtermijn.

Dit betekent dat je nog enige tijd na het indienen van je opzegging verantwoordelijk blijft voor het betalen van de abonnementskosten. Daarnaast kunnen er ook bepaalde voorwaarden verbonden zijn aan het opzeggen van je abonnement, zoals eventuele boetes bij voortijdige opzegging of kosten voor het afkopen van een lopend contract.

Het is daarom verstandig om goed de voorwaarden en de opzegtermijn te controleren voordat je overgaat tot het opzeggen van je Ziggo-abonnement.

Alternatieve oplossingen

– Verhuizen met Ziggo: Als je gaat verhuizen, kan Ziggo je abonnement meeverhuizen naar je nieuwe adres.

– Extra services en voordelen: Ziggo biedt verschillende extra services en voordelen, zoals het toevoegen van extra zenders of het maandelijks aanpassen van je abonnement.

– Hulp bij opzeggen op de Ziggo Community: Op de Ziggo Community kun je terecht voor hulp en advies bij het opzeggen van je abonnement.

Verhuizen met Ziggo

Ik ben onlangs verhuisd en moest mijn Ziggo-abonnement overzetten naar mijn nieuwe adres. Hier zijn de stappen die ik heb gevolgd:

 • Contact opnemen met Ziggo via hun klantenservice om mijn verhuizing door te geven.
 • Ze hebben me gevraagd om de exacte datum van mijn verhuizing door te geven, zodat ze het kunnen plannen.
 • Op de dag van de verhuizing werd ik gebeld door een monteur van Ziggo om een afspraak te maken voor het installeren van de apparatuur op mijn nieuwe adres.
 • De monteur kwam op tijd en heeft alles snel en professioneel geïnstalleerd.
 • Nadat alles was aangesloten, moest ik ervoor zorgen dat mijn factureringsadres ook werd bijgewerkt naar mijn nieuwe adres.

Extra services en voordelen

Bij het opzeggen van je Ziggo-abonnement is het belangrijk om te weten dat er ook extra services en voordelen zijn waar je gebruik van kunt maken. Zo biedt Ziggo bijvoorbeeld de mogelijkheid om je abonnement maandelijks aan te passen, zodat je altijd de juiste zenders en diensten hebt die bij jouw wensen passen.

Daarnaast kun je ook profiteren van extra zenders en pakketten, zoals Ziggo Sport Totaal, waarmee je toegang hebt tot exclusieve sportevenementen. Verder kun je altijd terecht bij de klantenservice van Ziggo voor telefonisch contact en hulp bij eventuele vragen of problemen.

Dus naast het opzeggen van je abonnement, zijn er ook genoeg extra services en voordelen waar je van kunt profiteren bij Ziggo.

Hulp bij opzeggen op de Ziggo Community

Op de Ziggo Community kun je hulp krijgen bij het opzeggen van je abonnement. Je kunt hier vragen stellen aan andere gebruikers en tips en advies ontvangen over hoe je het beste kunt opzeggen.

Daarnaast is er ook support vanuit Ziggo zelf, waarbij medewerkers klaarstaan om je te helpen met al je vragen en problemen. Het is een handige plek om ervaringen te delen en antwoorden te vinden op veelgestelde vragen.

Dus als je hulp nodig hebt bij het opzeggen van je Ziggo-abonnement, is de Ziggo Community een goede plek om te beginnen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gevolgen van het opzeggen van mijn Ziggo-abonnement? Lees verder om alles te weten te komen!

Telefoonnummer voor opzegging

Als je jouw Ziggo-abonnement wilt opzeggen, kun je dat telefonisch doen. Het telefoonnummer voor opzegging is beschikbaar op de website van Ziggo. Bel gewoon naar het opgegeven nummer en volg de instructies om je abonnement op te zeggen.

Houd er rekening mee dat er mogelijk wachttijden kunnen zijn bij de klantenservice, dus wees geduldig.

Boetes bij voortijdige opzegging

Als je ervoor kiest om je Ziggo-abonnement voortijdig op te zeggen, moet je er rekening mee houden dat er boetes kunnen zijn. Deze boetes kunnen variëren, afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Het is belangrijk om te weten dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) regels heeft opgesteld met betrekking tot deze boetes, zodat ze niet buitensporig hoog zijn. Dus voordat je besluit om je abonnement voortijdig op te zeggen, is het verstandig om de boetevoorwaarden en de resterende looptijd van je contract te controleren.

Opzeggen en opnieuw aanmelden

Als je je Ziggo-abonnement wilt opzeggen en vervolgens opnieuw wilt aanmelden, kun je dit gemakkelijk doen via Mijn Ziggo of de Mijn Ziggo-app. Je kunt ervoor kiezen om je abonnement volledig op te zeggen of delen ervan te wijzigen.

Houd er rekening mee dat bij het opzeggen mogelijk bepaalde opzegtermijnen en voorwaarden gelden. Het opnieuw aanmelden kan online worden gedaan en biedt je de mogelijkheid om je abonnement aan te passen aan jouw behoeften.

Zorg ervoor dat je alle gewenste diensten en extra zenders benoemt tijdens het aanmeldproces.

Opzeggen bij overlijden

Bij overlijden kan het abonnement van Ziggo worden opgezegd door contact op te nemen met de klantenservice. Zorg ervoor dat je de benodigde documenten bij de hand hebt, zoals een overlijdensakte.

De klantenservice zal je begeleiden bij het opzeggen van het abonnement en het regelen van eventuele resterende zaken, zoals de eindnota en het terugsturen van apparatuur. Het is belangrijk om te weten dat er mogelijk een opzegtermijn geldt en dat er kosten in rekening kunnen worden gebracht voor de resterende periode van het abonnement.

Contactmogelijkheden met Ziggo

Als je contact wilt opnemen met Ziggo, zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Je kunt telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Ziggo om vragen te stellen, problemen te melden of je abonnement op te zeggen.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van de live chat functie op de website van Ziggo. Hier kun je direct chatten met een medewerker en snel antwoord krijgen op je vragen. Als je liever schriftelijk contact wilt opnemen, kun je een e-mail sturen naar de klantenservice of een bericht sturen via social media.

Ziggo is actief op platforms zoals Facebook en Twitter, waar ze snel reageren op berichten van klanten. Dus of je nu belt, chat, e-mailt of social media gebruikt, er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Ziggo en antwoord te krijgen op je vragen of problemen.

Conclusie

Ziggo opzeggen kan gemakkelijk en snel worden gedaan via Mijn Ziggo of de Mijn Ziggo-app. Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer je alles wilt opzeggen, inclusief tv, je alle onderdelen duidelijk moet benoemen om misverstanden te voorkomen.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van Ziggo.

Meer over streaming

Welkom op ons blog, waar je alles vindt wat je moet weten over “Telecom abonnementen opzeggen”. Of je nu op zoek bent naar specifieke instructies over “CanalDigitaal opzeggen“, benieuwd bent naar de procedure voor “Vodafone opzeggen“, of je oog hebt laten vallen op onze gids over “Stripte opzeggen“, je vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

Is je interesse meer gericht op kleinere providers? Dan hebben we ook blogs die je stap voor stap begeleiden bij “Caiway opzeggen” en “XS4ALL Internet bv. opzeggen“. En natuurlijk mogen de Nederlandse telecomgiganten “KPN opzeggen” en “Delta Kabel opzeggen” niet ontbreken in onze lijst.

Misschien ben je meer technisch ingesteld en zoek je specifieke informatie over “Solcon opzeggen“, “Fiber opzeggen” of “Online opzeggen“? Geen zorgen, wij hebben gedetailleerde artikelen die alle fijne kneepjes van het vak uitleggen.

Voor degenen die meer keuzes willen verkennen, hebben we ook uitgebreide gidsen over “Ziggo opzeggen”, “Telfort opzeggen“, en “Tele2 opzeggen“. En als je een antennegebruiker bent, is er zelfs een sectie gewijd aan “Digitenne opzeggen“.

Last but not least, voor de mobiele gebruikers onder ons, bieden we complete how-to gidsen over “Robin Mobile opzeggen“, “Multifiber opzeggen“, “Qfast opzeggen” en “Lebara opzeggen“.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Ziggo opzeggen?

Je kunt Ziggo opzeggen door contact op te nemen met de klantenservice via telefoon, e-mail of post. Ze zullen je stappen geven om je abonnement op te zeggen.

2. Wat gebeurt er als ik mijn Ziggo-abonnement opzeg?

Als je je Ziggo-abonnement opzegt, stopt de levering van internet, televisie en telefonie van Ziggo. Je bent niet langer verplicht om maandelijkse abonnementskosten te betalen.

3. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het opzeggen van Ziggo?

Ja, je moet een opzegtermijn in acht nemen bij het opzeggen van Ziggo. De exacte opzegtermijn kan variëren afhankelijk van je contract, dus het is raadzaam om de voorwaarden te controleren of contact op te nemen met de klantenservice.

4. Kan ik mijn Ziggo-abonnement online opzeggen?

Ja, je kunt je Ziggo-abonnement online opzeggen via de website van Ziggo. Hier vind je een formulier waarin je je gegevens kunt invullen en je opzegging kunt indienen.

» Referenties

Technological affordances of video streaming platforms: Why people prefer video streaming platforms over television – Tom Evens and Peter Conradie, February 2023
https://www.researchgate.net/publication/368392459_Technological_affordances_of_video_streaming_platforms_Why_people_prefer_video_streaming_platforms_over_television

Video Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Streaming Type, By Solution, By Platform, By Service, By Revenue Model, By Deployment Type, By User, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market

How streaming platforms make you more likely to watch certain programmes – Neil Thurman, Published: June 26, 2023
https://theconversation.com/how-streaming-platforms-make-you-more-likely-to-watch-certain-programmes-new-research-208316

» Referenties

Conclusie beste streamingdienst 2024

 • Beste streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst voor kinderen – Disney +
 • Beste video streamingdienst voor sport – Viaplay
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen