Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Stel je voor, een telecomreclame die de conventies doorbreekt en je laat lachen, in plaats van je te frustreren met technische termen en saaie clichés. Ken je die reclame van Tele2 – “Niet Omdat het Moet, Maar Omdat het Kan”, nog? Het heeft indruk gemaakt op ons met zijn humor en eenvoud, en won zelfs de zilveren Effie prijs voor ‘likeable en impactvolle communicatie’.

In dit artikel gaan we dieper in op deze succesvolle campagne van Tele2, hoe het de manier waarop we naar reclame kijken heeft veranderd, en wat we daarvan kunnen leren. Klaar om je perspectief op telecomreclames te veranderen?

Key Takeaway:

De beste streamingdienst van 2024 is HBO Max. Geniet op één platform van WarnerMedia’s film- en televisieklassiekers en exclusieve originals in de hoogste kwaliteit.

Samenvatting

 • Tele2 heeft een succesvolle herpositionering ondergaan van ‘goedkoop’ naar ‘waarde’, met de nadruk op kwaliteit in plaats van alleen lage prijzen.
 • De campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ heeft geleid tot een positieve reactie op social media en een verandering in het sentiment rondom Tele2.
 • De communicatiestrategie van Tele2, met humor en catchy liedjes, hielp bij het creëren van een positief en likeable imago.
 • De campagne won de zilveren Effie voor ‘likeable en impactvolle communicatie’.

Herpositionering van Tele2

Tele2 heeft een herpositionering ondergaan van ‘goedkoop’ naar ‘waarde’.

Van ‘goedkoop’ naar ‘waarde’

De transformatie van Tele2 is opmerkelijk. Eens bekend als de ‘goedkope’ telecomprovider, heeft Tele2 nu een strategische herpositionering ondergaan. Door deze wijziging wordt de nadruk gelegd op ‘waarde’ in plaats van alleen op ‘goedkoop’.

Ze bieden nu kwalitatief hoogwaardige diensten tegen concurrerende prijzen. Dit omvat alles, van snel en betrouwbaar 4G internet tot uitgebreide mobiele telefonie-abonnementen. Hun nieuwe slogan “Niet omdat het moet, maar omdat het kan” illustreert deze verandering perfect.

Het reflecteert de gewaagde, zelfverzekerde houding van Tele2 en haar toewijding om klanten een netwerk van hoge kwaliteit te bieden dat elke cent waard is.

Resultaat van de herpositionering

Het resultaat van de herpositionering van Tele2 was indrukwekkend. De campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ heeft Tele2 geholpen om van een ‘goedkoop’ imago te evolueren naar een imago van ‘waarde’.

De strategie om de snelheid en kwaliteit van het 4G-netwerk te benadrukken heeft goed gewerkt. Dit heeft geleid tot een positieve impact op de perceptie van Tele2 bij het grote publiek.

De boodschap is duidelijk overgekomen en heeft gezorgd voor een toename in populariteit en vertrouwen in het merk.

De campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’

Met de campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ heeft Tele2 een nieuwe communicatiestrategie geïntroduceerd.

Communicatiestrategie van Tele2

De communicatiestrategie van Tele2 voor de campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ was gericht op het benadrukken van de snelheid en kwaliteit van hun 4G-netwerk. Ze wilden laten zien dat klanten niet langer genoegen hoefden te nemen met trage internetverbindingen en beperkte belbundels, maar dat ze bij Tele2 unlimited mogelijkheden hadden.

Om deze boodschap over te brengen, kozen ze voor een opvallende videoclip met humor en catchy liedjes. Hiermee wilden ze een positief en likeable imago creëren en de aandacht trekken van hun doelgroep.

De communicatiestrategie bleek succesvol, aangezien Tele2 de zilveren Effie heeft gewonnen voor deze campagne, vanwege de impactvolle en likeable communicatie.

Impact van de campagne

De campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ van Tele2 heeft een enorme impact gehad. De campagne werd bekroond met de zilveren Effie vanwege de likeable en impactvolle communicatie.

Het doel van de campagne was om de snelheid en kwaliteit van het 4G-netwerk van Tele2 te benadrukken, en dat is zeker gelukt. Met behulp van een opvallende videoclip wist Tele2 de boodschap goed over te brengen en het publiek te bereiken.

De campagne werd uitgevoerd door INDIE Amsterdam, die bekend staat om hun creatieve en effectieve advertenties. Al met al heeft de campagne gezorgd voor een positieve waardering en versterking van het merk Tele2.

Reacties en sentiment op social media

Ommekeer in het sentiment met positieve reacties op de campagne.

Ommekeer in het sentiment

Het interessante aan de campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ van Tele2 was de opvallende ommekeer in het sentiment op social media. Voorafgaand aan de campagne waren veel mensen sceptisch over Tele2, vooral omdat ze vooral bekend stonden als een goedkope provider.

Maar met de nieuwe campagne slaagde Tele2 erin om het imago te veranderen en meer positieve reacties op te wekken. Veel mensen waardeerden de frisse benadering en humor in de commercials en begonnen Tele2 te zien als een betrouwbare telecomprovider met goede diensten.

Het was echt indrukwekkend om te zien hoe snel het sentiment rondom Tele2 veranderde na de lancering van de campagne.

Reacties op de campagne

De reacties op de campagne van Tele2 waren overwegend positief. Mensen vonden de boodschap van ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’ verfrissend en inspirerend. Ze waardeerden de humor en originaliteit die Tele2 in zijn commercials had ingebracht. De videoclip met het meisje dat rapte en zong werd enthousiast ontvangen, en veel mensen vonden het liedje catchy. Sommige kijkers vonden ook de acteur die in de commercials verscheen erg grappig. Kortom, de campagne slaagde erin om een positieve reactie te genereren bij het publiek.

 • Mensen waardeerden de verfrissende boodschap van ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’.
 • De humor en originaliteit in de commercials werden gewaardeerd.
 • De videoclip met het meisje dat rapte en zong werd enthousiast ontvangen.
 • Het liedje uit de campagne was catchy.
 • Veel mensen vonden de acteur in de commercials erg grappig.

Conclusie

De campagne ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ van Tele2 heeft indruk gemaakt met zijn impactvolle en likeable communicatie. Tele2 steekt uit boven de concurrentie door zijn focus op waarde in plaats van alleen maar goedkoop te zijn.

De herpositionering heeft geleid tot een positieve reactie op social media en een ommekeer in het sentiment. Deze campagne heeft Tele2 duidelijk neergezet als een telecomprovider die niet alleen draadloze verbindingen en services biedt, maar ook een krachtige boodschap overbrengt.

Meer over streaming

Misschien ben je geïnteresseerd in satelliettelevisie; dan zou je onze posts over “CanalDigitaal” eens moeten bekijken. Als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing, neem dan een kijkje bij onze gedetailleerde artikelen over “Vodafone“.

Voor de liefhebbers van kleinere providers, we hebben gedetailleerde beoordelingen van “Stripte“, “Caiway” en “XS4ALL Internet bv.“. Ook “KPN“, een van de grootste spelers in Nederland, ontbreekt niet in onze lijst.

Ben je op zoek naar een specifiek soort verbinding? Check dan onze artikelen over “Delta Kabel” en “Solcon“. En als glasvezel jouw ding is, zou je zeker onze secties over “Fiber” en “Multifiber” niet willen missen.

Mocht je meer budgetopties willen verkennen, dan bieden “Online“, “Ziggo” en “Telfort” interessante pakketten. Ook “Tele2” en “Digitenne” zijn sterke kandidaten als het gaat om betaalbare opties.

Voor degenen die op zoek zijn naar mobiele diensten, bieden “Robin Mobile” en “Lebara” een breed scala aan opties. We hebben ook informatie over het minder bekende maar efficiënte “Qfast“.

Of je nu op zoek bent naar een nieuw abonnement of alleen maar rondsnuffelt, voel je vrij om door deze secties te navigeren. We updaten regelmatig met nieuwe informatie om je te helpen de beste keuze te maken in de wereld van “Telecom abonnementen”.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van Tele2?

Tele2 biedt voordelige prijzen, snelle internetverbindingen en een breed scala aan mobiele abonnementen en pakketten.

2. Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden als ik overstap naar Tele2?

Ja, je kunt je bestaande telefoonnummer behouden wanneer je overstapt naar Tele2. Ze zullen je helpen bij het overdragen van je nummer.

3. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Tele2?

Je kunt contact opnemen met de klantenservice van Tele2 via telefoon, e-mail of live chat op hun website. Ze staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

4. Biedt Tele2 ook televisie- en thuisinternetdiensten aan?

Ja, naast mobiele diensten biedt Tele2 ook televisie- en internetdiensten voor thuis aan. Je kunt verschillende pakketten kiezen op basis van je behoeften en voorkeuren.

» Referenties

Technological affordances of video streaming platforms: Why people prefer video streaming platforms over television – Tom Evens and Peter Conradie, February 2023
https://www.researchgate.net/publication/368392459_Technological_affordances_of_video_streaming_platforms_Why_people_prefer_video_streaming_platforms_over_television

Video Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Streaming Type, By Solution, By Platform, By Service, By Revenue Model, By Deployment Type, By User, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market

How streaming platforms make you more likely to watch certain programmes – Neil Thurman, Published: June 26, 2023
https://theconversation.com/how-streaming-platforms-make-you-more-likely-to-watch-certain-programmes-new-research-208316

» Referenties

Conclusie beste streamingdienst 2024

 • Beste streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst voor kinderen – Disney +
 • Beste video streamingdienst voor sport – Viaplay
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen