Top 3 telefoon abonnementen met onbeperkt internet

Waarom kiezen voor een abonnement met onbeperkt internet?

We gebruiken steeds meer data met onze smartphones. Waar je vroeger vooral belminuten en sms wilde hebben, zijn dat nu MB’s of liever nog GB’s. Mb staat voor Megabyte (1000 bytes) en GB is gigabyte. 1 GB is 1000 MB oftewel 1 miljoen bytes.

En wat is dan een byte precies? Dit mag je direct weer vergeten maar een byte is een eenheid van informatie bestaande uit 8 bits. Genoeg nerd stuff, snel naar de telefoon abonnementen met onbeperkt internet.

Wanneer is onbeperkt internet handig?

Zoals al gezegd, we verbruiken steeds meer data. Zodra je online gaat met je smartphone gaat de datateller lopen. Internetten, gamen, muziek en films streamen, email, appen, you name it. Allemaal dataverbruikers. Gebruik jij je smartphone vooral voor veel van deze zaken? Dan is het zeker interessant om de abonnementen met onbeperkt internet te vergelijken. Overigens noemen de meeste providers zo’n telefoon abonnement niet onbeperkt internet maar onbeperkt data.

Welke keuzes heb je?

Goed, je wilt een telefoon abonnement met onbeperkt internet. De eerste keus heeft niets met data te maken maar gaat hierover: wil je met of zonder een telefoon (sim only)? Als je er een telefoon bij wilt hebben dan betaal je natuurlijk meer per maand. Ook heb je meestal alleen de keus tussen 1 en 2 jaar als contractduur. Verder is het handig te kijken of de telefoon die je kiest een beetje snel is qua dataoverdracht. En ook of hij een hogere refresh-rate heeft van het scherm. Normaal is 60 Hz per seconde. 90 of 120 Hz zorgt voor vloeiender beelden.

De volgende keus is: heb je ook data in het buitenland nodig? In principe werkt je telefoon ook in alle landen van de EU. Maar soms heb je data dan wel een limiet aan de data. Ga je daarover heen dan moet je bijbetalen. Een beetje provider geeft je van tevoren een seintje via mail of sms dat je data bijna op zijn. Dan kun je data bijkopen.

Er kan ook een zogenaamde fair use policy gelden. Dit houdt in dat je de ruimte krijgt maar dat je het niet te gek moet maken.

Buiten de EU gelden weer andere tarieven. Informeer hierover voordat je je telefoon abonnement met onbeperkt internet afsluit.

Als je wilt, kun je nagaan hoeveel data je per maand gebruikt. Het kan dan zijn dat je niet per se onbeperkt data nodig hebt. Je kunt dan kiezen uit abonnement met een gelimiteerd aantal data. Dit wordt aangegeven in die MB’s en GB’s van aan het begin van dit artikel. Hoogstwaarschijnlijk zijn dan de abonnementen vanaf 5 GB per maand het meest bruikbaar voor jou.

Vergelijk alle onbeperkt internet abonnementen