Begin oktober spraken wij al over de komst van de nieuwste smartwatch van LG, maar nu heeft LG toch besloten om alle smartwatches weer terug te halen en de verkoop stil te leggen. LG geeft bezitters van deze smartwatch de mogelijkheid om deze terug te sturen waarna zij direct hun geld terugkrijgen. Met welk probleem de Watch Urbane kampt is nog niet bekend en of deze smartwatch ook nog terugkomt op de markt is nog onbekend.

Terugroepen

Al eerder werd er gesproken over een mogelijke terugroepactie, maar nadat klanten van de Amerikaanse provider AT&T een e-mail ontvingen met deze melding was de terugroepactie wel een feit. In deze bewuste e-mail spreekt de provider over een kwaliteitsprobleem, maar ook nader informatie over het probleem wordt niet verstrekt. In Europa hoeven er geen smartwatches teruggehaald te worden aangezien de smartwatch hier nog niet leverbaar was. Enkel in Zuid-Korea en de VS moet LG deze terugroepactie op poten zetten.

Watch Urbane 2nd Edition

De smartwatch is misschien wel de eerste smartwatch met 4G-ondersteuning, maar het is misschien ook wel direct de eerste smartwatch die een kort leven zal hebben. Vlak na introductie lijken de problemen te zijn begonnen en een oplossing lijkt dan ook niet snel voor handen. Een probleem kan dus mogelijk duiden op de aanwezigheid van 4G, de speaker en de microfoon. Of het probleem ook dagelijks wordt ervaren is niet duidelijk, maar vooralsnog lijken hier geen klachten over te zijn. Na amper een maand in de verkoop zal de Watch Urbane dus weer een droevige aftocht maken richting de fabriek en lijkt zijn lot nog niet bepaald te zijn.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *