Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Screenprotectors, ze zijn super handig en belangrijk tegen val en krasschade van het scherm. Alleen kunnen de screenprotectors zelf ook kapot, maar hoe krijg je ze er dan vanaf? Wij geven jou de juiste tips!

Dit zijn de manieren om je screenprotector te verwijderen

Waarom zou je naar een telefoonwinkel gaan en €50 spenderen om hen jouw screenprotector te laten vervangen als je het ook gewoon zelf kunt doen. Er zijn vier manieren waarop jij ‘gemakkelijk’ de screenprotector kunt verwijderen.

Föhn alsof je leven er vanaf hangt

Heeft je scherm een flinke klapper gemaakt en is niet je scherm maar de screenprotector in honderden stukjes gebroken? Dan kan het een hele uitdaging zijn om de screenprotector los te krijgen… Maar gelukkig is er een redder in nood, de föhn! jij hebt er vast ook wel eentje in de la liggen toch?

Maak eerst voorzichtig de randen los met behulp van een pasje. Richt daarna de föhn op het scherm, pas wel op dat je hem niet te warm zet! Beweeg hem langzaam heen en weer zodat je de warmte goed kunt verdelen. De plaklaag komt nu langzaam los, zo kun je gemakkelijk jouw (bonus) kaart onder de stukjes glas manoeuvreren en één voor één de stukjes glas loswippen. Klaar is Kees!

Tandenstokers bij de hand?

Met name mannen kunnen hier tegenaan lopen, te korte nagels… Gelukkig zijn tandenstokers niet alleen handig voor het gebit maar kunnen ze ook goed overweg met screenprotectors. Probeer de tandenstoker voorzichtig aan de zijkant van de screenprotector te steken. Je zult zien dat de glasplaat na wat wrikken en trekken langzaam steeds meer los komt.

Plakband of ducttape zijn altijd je beste vriend

De laatste manier om gemakkelijk en goedkoop je screenprotector te verwijderen is met plakband of duct tape. Deze manier is met name erg effectief bij screenprotectors die gemaakt zijn van kunstof. Wikkel de plakband of duct tape om je vingers heen met de plakkant naar buiten en druk je vingers stevig vast op de screenprotector. Door je hand langzaam omhoog te trekken, trek je de screenprotector langzaam steeds losser en losser. Na dit een aantal keer herhaald te hebben komt hij vanzelf volledig los.

Tip: Let goed op de randen, je moet er namelijk ten alle tijden voor zorgen dat de screenprotector er in zijn geheel vanaf komt!

Hoe zit het met een smartwatch?

Tegenwoordig zijn de schermen van de nieuwe smartwatches zo groot dat de kans op beschadiging ook aardig is toegenomen. Daarom kiezen steeds meer mensen ook voor een screenprotector voor op de smartwatch, wat natuurlijk erg verstandig is.

Gelukkig werken alle tips die we hierboven behandeld hebben ook voor de smartwatch screenprotectors.

Koop eerst een nieuwe screenprotector

Voordat je jouw oude screenprotector er vanaf probeert te pulken is het wel verstandig om alvast een nieuwe klaar te hebben liggen. Je wilt natuurlijk het risico niet lopen dat je telefoon beschadigd net op die ene dag dat je nog aan het wachten bent op je nieuwe screenprotector. GSMpunt helpt jou op weg met een breed en slim assortiment aan screenprotectors voor telefoons, smartwatches en zelfs camera’s.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen