Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Tegenwoordig zijn er veel opties voor internetabonnementen, wat fijn is maar ook verwarrend kan zijn. Er zijn drie soorten internetverbinding om uit te kiezen, te weten DSL-internet, kabelinternet en glasvezelinternet. Glasvezelinternet is de meest recente ontwikkeling en is eigenlijk ook het beste wat er te krijgen is. In dit artikel bespreken we vier uitstekende redenen waarom je voor glasvezelinternet zou moeten kiezen. Interesse? Vergelijk online glasvezel aanbieders!

De hoogste download- én uploadsnelheden

Glasvezelinternet staat bekend om zijn hoge snelheden. Als de nieuwste technologie op de markt biedt het de meest geavanceerde en snelste downloadsnelheden. Als je alles snel wilt binnenhalen, van tv-series tot WeTransfers, dan is een abonnement op supersnel glasvezelinternet zeker iets voor jou. Maar wist je dat glasvezelinternet de enige is waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid? Dat betekent dat het versturen en uploaden van bestanden veel sneller gaat dan bij DSL-internet en kabelinternet. Dit is bijvoorbeeld erg prettig als je aan online gaming doet.

Glasvezel is het meest stabiele type internetverbinding

Glasvezelinternet is niet alleen het snelste, maar ook de meest stabiele type internetverbinding. In tegenstelling tot DSL-internet, heeft glasvezelinternet een zeer hoge betrouwbaarheid. Dit is een belangrijke factor om zo goed mogelijk van je internetverbinding te kunnen genieten. Tegenwoordig vertrouwen we op onze internetverbinding voor allerlei zaken, dus het is vervelend als de verbinding hapert. Omdat glasvezelinternet bijna oneindige bandbreedte biedt, is de kans zeer klein dat het netwerk overbelast raakt en je problemen met je verbinding gaat ervaren. Dit betekent dat je zonder frustraties films en series kunt kijken en online kunt gamen.

Glasvezel is een prima alternatief voor kabelinternet

Heb je momenteel een abonnement voor kabelinternet? Daar kun je zeker ook wel mooie snelheden mee halen, hoewel die niet tot dezelfde hoogtes reiken als de mogelijkheden bij glasvezelinternet. Daar komt bij dat kabelinternet behoorlijk prijzig is binnen de wereld van internetabonnementen. Dat is het gevolg van het feit dat er geen concurrentie bestaat: alleen de lokale kabelbeheerder kan het aanbieden, en daardoor worden de prijzen opgeblazen. In sommige gevallen dwingt men je dan ook nog eens om er een televisieabonnement bij te nemen, terwijl je dat in deze tijd misschien niet meer wilt. Hoewel je door alle voordelen zou denken dat glasvezelinternet duurder zou zijn dan kabelinternet, is dat niet per se het geval. Dit omdat het glasvezelnetwerk op veel plekken open is, waardoor er wél concurrentie kan zijn. Heb je genoeg aan je streamingsdiensten, dan kun je eenvoudig een internetabonnement zonder televisieabonnement nemen.

Als het kan, omdat het kan

Nog niet alle huishoudens in Nederland zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Momenteel wordt dit netwerk nog uitgerold en het kan dus nog even duren voordat echt iedereen hiervan kan profiteren. Als je echter wél tot de gelukkigen behoort die al zijn aangesloten, dan is het zeker de moeite waard om glasvezelinternet te nemen omdat je nu de mogelijkheid hebt om te profiteren van de voordelen die dit met zich meebrengt.

Glasvezelinternet is niet per se goedkoop, maar er zijn verschillende abonnementen met verschillende downloadsnelheden waaruit je kunt kiezen, zonder dat je daarbij vast komt te zitten aan een televisieabonnement. Als je toch echt op zoek bent naar goedkoop internet, is DSL-internet via de telefoonkabel de geijkte keuze. Goedkoop kan echter duurkoop zijn, omdat de snelheden bij DSL-internet beperkt zijn en het de minst betrouwbare soort internetverbinding is. Glasvezelinternet daarentegen is doorgaans zeer betrouwbaar én vliegensvlug en biedt daarom uiteindelijk meer waar voor je geld.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen