Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het is een probleem dat we allemaal kennen. Je hebt nét een nieuw telefoonabonnement afgesloten en kunt niet wachten om je nieuwe telefoon in gebruik te nemen. Je plaatst zo snel mogelijk je simkaart in het nieuwe toestel en komt tot de ontdekking dat je nu al je contacten kwijt bent.

Om toch zo snel mogelijk je vrienden en familie te kunnen bellen (of Whatsappen) begin je met alle contacten die je uit je hoofd kent één voor één handmatig toe te voegen. Het gevolg hiervan is dat je meer dan de helft van je belangrijke contactgegevens kwijt bent. #paniek!

Met de juiste voorbereiding is dit niet nodig. Je kunt namelijk redelijk eenvoudig al je contacten naar je nieuwe telefoon overzetten. Wil je weten hoe? We leggen het je graag uit.

Sla al je contacten op de simkaart op

De makkelijkste manier om je contacten mee te nemen naar je nieuwe toestel is door al je data op je simkaart op te slaan. Helaas is dit lang niet bij iedere telefoon mogelijk. Bij een iPhone of Windows Phone kan dit bijvoorbeeld al niet. Heb je een Android toestel, dan werkt dat als volgt:

  1. Ga op je Android toestel naar ‘Contacten’
  2. Druk op het linkerknopje van je toestel en dan krijg je de instellingen van je contacten te zien.
  3. Ga vervolgens naar ‘importeren/exporteren’
  4. Daarna kan je je contacten naar/van je telefoon/SIM sturen.

Let op: Om te voorkomen dat je bestaande contacten worden gedupliceerd kan je verder in het menu aangeven wat je wel en niet zichtbaar wilt hebben.

Contacten synchroniseren

Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon of smartphone waarbij het mogelijk is om je gegevens van je telefoon te synchroniseren. Ook als je een smartphone hebt van zo’n 3-4 jaar oud is dit een methode die je kan toepassen.

iOS

Heb je een iPhone dan kan je gratis een iCloud account aanmaken waarbij je al je contacten op kunt slaan. Je hebt de gegevens dan altijd bij de hand en kan ze op ieder apparaat dat gebruik maakt van iOS openen. Ook is het bij een iPhone mogelijk om met behulp van iTunes een reservekopie van je telefoon te maken. Zo kan je niet alleen je contacten, maar ook al je afbeeldingen, apps en meer synchroniseren met je nieuwe iPhone. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina:
http://support.apple.com/nl-nl/HT1766

Android

Heb je een Android telefoon dan heb je bij het instellen van je telefoon hoogstwaarschijnlijk al een Gmail account aangemaakt. Het voordeel van een Gmail account is dat deze overal en op elk gewenst apparaat toegang biedt tot je gegevens. Je kan dus eenmaal al je gegevens kopiëren naar je Gmail account en kunt daarna bij ieder nieuwe telefoon je Gmail account aanroepen en je contacten importeren. Uiteraard dien je deze wel up-to-date te houden, maar ook dit kun je automatisch laten synchroniseren. Voor meer informatie over het synchroniseren met behulp van een Gmail account kan je hier terecht: https://support.google.com/mail/topic/3397465?hl=nl&ref_topic=1669024&rd=1

Andere mogelijkheden

Als het met bovenstaande opties nog niet is gelukt om je contacten over te zetten dan zijn er vaak nog andere mogelijkheden. Zo hebben de meeste providers vaak speciale apps waarbij het mogelijk wordt gemaakt om je contacten te kopiëren en hebben de meeste fabrikanten ook aparte programma’s hiervoor ontwikkeld. Zo werkt Samsung bijvoorbeeld met het programma Kies, waarbij het mogelijk is om contacten te synchroniseren en gebruikt Apple iTunes. Mocht je er niet uit komen kan je altijd contact opnemen met de provider van je nieuwe mobiele abonnement, of onze redactie.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen