Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

We kunnen niet meer zonder onze smartphone, bellen, mailen appen en na een ongeluk snel een letselschade advocaat in Groningen opzoeken. Het is een groot gemak waar we niet meer zonder kunnen. We gebruiken onze smartphone zelfs als navigatiesysteem of om een reis te boeken. Eigenlijk is een smartphone een computer waarmee je ook kan bellen en die je in je binnenzak mee kunt nemen.

Het verlies van je smartphone kan echt rampzalig zijn, ineens kun je niks meer. Een nieuwe kopen doe je ook niet zomaar, zeker niet als je abonnement nog loopt. Maar toch moet je wel, want laten we eerlijk zijn, we kunnen niet meer zonder onze Iphone of Samsung telefoon.

Valt een smartphone onder een letselschadevergoeding?

Een van de redenen dat jouw mobiele telefoon beschadigd raakt of zelfs helemaal stuk is, betreft een ongeluk. Bijvoorbeeld omdat je als fietser aangereden wordt en jouw telefoon op de grond valt met als gevolg dat je scherm stuk is of je mobiele telefoon in het geheel niet meer te gebruiken is. Kun je de kosten van een nieuwe telefoon en het aangaan van een nieuw abonnement dan claimen op de aansprakelijkheidsverzekering van de aansprakelijke partij? En zo ja, hoe doe je dit dan en waar heb je precies recht op? Kun je dan ook gratis gebruik maken van een letselschade advocaat, bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Amersfoort?

Wat is letselschade eigenlijk?

Vaak worden de termen letselschade en smartengeld door elkaar gebruikt. Maar het is zeker niet hetzelfde. Net als dat letselschade niet alleen maar bestaat uit schade als gevolg van inkomensverlies door een ongeluk.

Letselschade is alle schade die je lijdt als gevolg van het feit dat je betrokken bent geraakt bij een ongeluk. Dit kan een aanrijding zijn, maar ook een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Onder letselschade vallen alle kosten die gemaakt wordt als gevolg van een ongeluk. Denk aan medische kosten omdat je met whiplashklachten naar de fysiotherapeut gaat en geen aanvullende zorgverzekering hebt. Maar ook kosten voor huishoudelijke hulp en reiskosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Naast alle kosten die je maakt, komt inderdaad ook schade als gevolg van arbeidsongeschiktheid voor vergoeding in aanmerking. Voor de pijnklachten en rijangst als gevolg van het ongeluk kun je een smartengeldvergoeding claimen. Maar hoe zit het nu met jouw Iphone of Samsung telefoon?

Ook de reparatiekosten en vervangingskosten van jouw telefoon komen voor vergoeding in aanmerking. De wet zegt namelijk dat je zoveel als mogelijk in de situatie als vóór het ongeluk teruggebracht moet worden. Dit houdt in dat alle schade voor vergoeding in aanmerking komt. Dus ook de kosten van de telefoon en eventuele meerkosten in verband met een verplichte verhoging van jouw telefoonabonnement.

Hoe verhaal ik de kosten van mijn telefoon?

Het voorgaande klinkt wellicht eenvoudig, maar het ligt wel iets gecompliceerder. Niet de aanschafwaarde, maar de dagwaarde van jouw telefoon wordt namelijk vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij. Wij adviseren daarom de telefoon wel te bewaren en eventuele bonnen van de telefoon en accessoires goed te bewaren. Dit kan belangrijk zijn voor het verhalen van de schade.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen