Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Je hebt op dit moment een tv abonnement? Dan erger je je vast aan de overdreven hoeveelheid van reclame. En de kosten van een televisie-abonnement worden ook steeds hoger. Door tv te kijken via internet, zeg je voorgoed gedag tegen live tv en onnodige reclames en ben je in de meeste gevallen veel goedkoper uit. Bepaal zelf waar en wanneer je naar je favoriete tv-programma kijkt. In dit blog leggen wij je uit hoe dit werkt en waar je zoal op moet letten.

Voordelen van tv kijken via internet

Niet meer gebonden aan tv kijken via je televisie

Als je tv gaat kijken via internet, zit je niet langer gebonden aan de locatie van je televisie. Je kunt online tv kijken op je tv, tablet, smartphone en je laptop of computer. Kortom, waar en wanneer je maar wilt.

Groter aanbod aan zenders, ook buitenlands

Naast kijken waar je maar wilt, kan je ook kijken wát je maar wilt. Het aanbod van online tv kijken is eindeloos. Je kunt je Nederlandse programma’s bekijken, maar doordat je niet vast zit aan lokale netwerken, is het ook veel makkelijker om buitenlandse tv-zenders te ontvangen. Bijvoorbeeld Amerikaanse zenders of lokale zenders uit Duitsland, Frankrijk etc.

On demand tv kijken is echt top

Heb je een hekel aan reclames? Met on demand tv kijken, bepaal jij zelf waar, wat en wanneer je kijkt. Je zit dus niet meer vast aan de inhoud van de tv-gids, maar kiest zelf wanneer je jouw gewenste tv-programma wilt kijken. En is er tussendoor reclame? Dan kan je dat gewoon doorspoelen. Of in sommige gevallen wordt het zelfs automatisch geskipt.

Weg met die tv-ontvangers

Als je tv kijkt via internet, heb je geen kastjes meer nodig op je tv meubel. Je kijkt alles rechtstreeks vanaf je internetverbinding. Zappen kan vanaf je computer of zelfs met je telefoon.

Op deze manieren kan je tv kijken via internet

Je kunt online tv kijken op 3 verschillende manieren, namelijk:

 • Via je internetbrowser
 • Met behulp van een app (bijvoorbeeld op je Apple TV of Chromecast)
 • Of met behulp van streamingdiensten, zoals Netflix, HBO en Amazon.

Verschillende soorten van online tv kijken

Natuurlijk kan je naar je gebruikelijke tv-zenders kijken, zoals RTL4,5,7 en SBS. Maar online kan je ook gebruik maken van streamingplatformen. Tegenwoordig zijn er talloze streamingdiensten waar je uit kunt kiezen. Let op: dit zorgt ook voor de nodige kosten. En geloof me, je wilt ze het liefst allemaal. In Nederland kan je op dit moment kiezen uit:

streaming diensten

 • Netflix
 • HBO Max
 • Amazon Prime
 • Videoland
 • Disney+
 • NL Ziet
 • ViaPlay
 • NPO

De komende jaren zullen er nog véél meer bij komen. De kosten zijn al snel enkele euro’s per maand. En lopen zelfs op tot € 15,99 voor bijvoorbeeld Netflix. Ze hebben allemaal hun exclusieve voordelen.

Wat kost tv kijken via internet?

Je hebt voor online tv kijken geen standaard tv abonnement meer nodig. In principe is een goede internetverbinding voldoende. Je kunt gratis video’s bekijken op bijvoorbeeld Youtube en NPO Plus. Wil je liever films of echt live tv kijken, dan is een abonnement wel aan te raden. Deze abonnementen bevatten dan streaming mogelijkheden. Met NL Ziet kan je bijvoorbeeld naar alle reguliere NL zenders kijken, zoals NPO 1, 2 en 3. Maar ook commerciële zenders zoals RTL en SBS. Een abonnement bij NL Ziet kost je op dit moment € 7,95 per maand en is maandelijks opzegbaar. Een stuk goedkoper dus dan een standaard tv-abonnement van bijvoorbeeld KPN of Ziggo.

Naast tv kijken, kan je ook kiezen voor de streamingdiensten. Gemiddeld liggen de prijzen hiervan tussen de € 2,99 en € 15,99 per maand. De hoogte van je totale tv pakket, is dus afhankelijk van wat je hiervoor allemaal afsluit.

Hier moet je op letten bij online tv kijken

 • Kijk je tv op je smartphone? Let er dan op dat je met streamen flink wat data verbruikt. Kies bij voorkeur voor een abonnement met onbeperkt internet. Dat scheelt een hoop gedoe, achteraf.
 • Veel streamingdiensten bieden nu nog de mogelijkheid om je account te delen. Je kunt dan bijvoorbeeld kosten delen met je buren of familie. Maar houd er rekening mee dat dit op termijn stopt.
 • De meeste abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Let hier bij het afsluiten van je abonnement wel goed op.
 • Veel apps gebruiken standaard een lagere resolutie om data te besparen. Wil je de beste beeldkwaliteit, wijzig dan je instellingen.
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen