Binnenkort zou het zomaar kunnen zijn dat de Blackberry toestellen de beschikking krijgen over een veel betere browser. RIM heeft namelijk Torch mobile opgekocht. Dit bedrijf maakt browsersoftware voor onder andere Blackberry.

RIM

(research in motion),

de fabrikant van Blackberry toestellen heeft Torch mobile (de makers van de Iris web browser voor o.a. Windows Mobile) gekocht. Dat werd gisteren bekend gemaakt in de blog van Torch Mobile. Hoeveel geld gemoeid is met de overname is niet bekend gemaakt.

De overname van Torch is naar mijn mening een stap in de goede richting van RIM om hun internet browser nog beter te maken. Het vermoeden is dan ook dat RIM de internet browser in het Blackberry OS gaat vervangen door de Iris webbrowser maar dit in nog niet bevestigd door RIM zelf.

De browser biedt ondersteuning voor plugins zoals Adobe Flash en Microsoft Silverlight en biedt tevens de mogelijkheid om sites te bekijken die speciaal voor de iPhone zijn ontworpen en heeft verder een zogenaamde ‘modulaire interface’ die naar eigen wens door een fabrikant of gebruiker aangepast kan worden.

Ook is er nog onduidelijk wat er, met onder andere de Windows Mobile varianten van de Iris webbrowser die misschien door sommige van jullie gebruikt wordt, gebeurd.  Hier wordt ook niets over gezegd in het blog bericht en wordt eigenlijk erg in het midden gelaten.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *