Securitybedrijf Trend Micro heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van verschillende mobiele platformen. BlackBerry, iOS, Android en Windows Phone zijn op verschillende onderdelen onder de loep genomen. Windows Phone blijkt 'veiliger' te zijn dan Android, maar moet het afleggen tegen de twee andere mobiele platformen.

Hoe test je de 'veiligheid' van een mobiel platform? Trend Micro heeft een lijst met belangrijke factoren gemaakt, en de platformen daarop beoordeeld. De gezamelijk behaalde scores van 1 t/m 5 heeft men bij elkaar opgeteld, en het gemiddelde als einduitslag gemaakt.

Blackberry 7.0 kwam uiteindelijk op een gemiddelde score van 2,89 punten; iOS 5 haalde 1,70 punten, Windows Phone 7.5 kreeg 1,61 punten en Android 2.3 eindigde als laatste met 1,37 punten.

De kracht van Windows Phone was dat het ook van de grond af ontwikkeld is voor de zakelijke gebruiker (net als BlackBerry) maar dat het moeilijk was het geheel te beoordelen omdat het besturingssysteem vrij nieuw is.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *