Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

In de dynamische wereld van cryptocurrency zijn er talloze mogelijkheden om je Bitcoin, Ethereum of Dogecoin te gebruiken voor een breed scala aan producten en diensten. Wist je dat je anno 2024 reeds in heel wat winkels en op andere plekken met crypto kan betalen? Dit gaat van alledaagse boodschappen tot meer luxueuze goederen en zelfs grote investeringen!

In deze korte gids vertellen we je alles over wat je precies kan kopen met crypto.

Samenvatting

  • Cryptotransacties worden steeds populairder en er zijn steeds meer gevarieerde mogelijkheden
  • Je kan zowel goederen als diensten aankopen met crypto in vrijwel alle sectoren
  • Ook beleggingen zoals vastgoed zijn een optie
  • De gamingindustrie is erg verweven met crypto en je kan bij meerdere gamingplatforms producten en in-game-items aankopen met cryptomunten
  • Cryptobetalingen komen met sterke voordelen, zoals snelle, veilige, anonieme en goedkope transacties

Wat kan je kopen met crypto?

Waar je een tiental jaar geleden vrijwel niets met crypto kon aankopen behalve dan wat obscure online items, staan de zaken er momenteel wel anders voor. Het lijkt wel alsof er elke dag boeiend crypto nieuws naar voren komt dat een nieuwe evolutie in de sector benadrukt.

De mogelijkheden om met crypto te betalen breiden zich voortdurend uit en omvatten onder andere:

  1. Online winkelen: webshops zijn logischerwijze de meest prominente optie om met crypto te betalen. Meerdere online retailers accepteren reeds cryptomunten als betaling voor hun producten en diensten. Dit zijn heus niet alleen de kleinere winkels, maar ook grote internationale bedrijven zoals Microsoft. Wat betreft de aard van de producten en diensten die je kan kopen, zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid. Je kan zowel digitale als fysieke zaken aanschaffen, gaande van elektronica tot voedsel, kleding en boeken.
  2. Diensten: je kan voor de diensten van freelancers en andere dienstverleners betalen met crypto. Dit biedt voordelen voor beide partijen, want internationale transacties zonder de beperkingen van traditionele betaalwijzen zijn uiteraard erg interessant. Ook een aantal van de grootste freelanceplatforms ter wereld ondersteunen tegenwoordig crypto.
  3. Gaming en entertainment: online en offline gaming is een industrie die perfect aansluit op cryptocurrency en de aanvaarding van dergelijke betalingen wordt er dan ook steeds groter. Je kan bij veel online gamingplatforms betalen voor je aankopen (zowel voor games als voor in-game-purchases) via crypto. Abonnementsdiensten, streamingplatforms, cryptocasino’s en digitale muziek behoren ook tot de mogelijkheden.
  4. Vastgoed: je zou het misschien niet meteen denken, maar je kan tegenwoordig vastgoed aankopen met crypto. Reeds in 2017 werd het eerste huis verkocht voor Bitcoin. Hoewel dit in Nederland natuurlijk nog niet ingeburgerd is, groeit deze markt wel gestaag.
  5. Rekeningen: bepaalde nutsvoorzieningenbedrijven aanvaarden nu reeds betalingen in crypto. Het zal nog even duren voor dit in ons land de gewoonste zaak van de wereld zal zijn, maar het is wel reeds mogelijk in bepaalde gevallen.

Naast deze grote categorieën zijn er nog een aantal andere opties, denk aan donaties aan goede doelen. Zoals je kunt zien, zijn de mogelijkheden vrij uiteenlopend. Maar waarom zou je in godsnaam betalen met cryptocurrency? Is het niet veel beter om gewoon bij het traditionele fiatgeldsysteem te blijven?

De voordelen van cryptobetalingen

Betalen met crypto komt met talrijke sterke voordelen die verklaren waarom dit concept steeds populairder wordt. Om te beginnen zijn cryptotransacties doorgaans een pak sneller en goedkoper dan traditionele betalingsmethoden zoals creditcards.

Hier komt ook nog bij dat crypto een internationaal betaalmiddel is. Als je iets wil aankopen bij een buitenlandse website die niet in euro werkt, zou je normaal gezien valutawisselkosten moeten betalen. Niet zo met crypto, want Bitcoin heeft dezelfde waarde overal ter wereld.

Dankzij de onderliggende blockchaintechnologie is cryptocurrency een van de veiligste betaalmethoden, dus je moet je geen zorgen maken over diefstal of fraude. Het is ook een anonieme transactiemethode, wat interessant is voor mensen die liever geen sporen nalaten van hun online aankopen.

Tot slot heb je ook volledige controle over je crypto. Er is geen centrale partij zoals een bank die je geld in beslag kan nemen of je account kan sluiten. Bij crypto staat eigendomsrecht vast en ben jij de absolute eigenaar van jouw geld.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen