Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je bezig met het verduurzamen van je huis, dan is het goed om te weten dat er allerlei mogelijkheden zijn om subsidies aan te vragen voor bijvoorbeeld het laten plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je woning of het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het volledig zelf moeten bekostigen aardig in de papieren kan gaan lopen, helpen we je graag met de verschillende subsidies en wat deze nu precies in de praktijk voor je kunnen betekenen. Dus mocht jij aan de slag willen met het verduurzamen van je woning, dan zit je hier in ieder geval qua tips als het gaat om subsidies helemaal goed.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

De SEEH is een subsidie die wordt verstrekt door de Rijksoverheid en bedoeld is voor huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen treffen in hun woning. Denk hierbij aan isolatie, hr++ glas of een warmtepomp. Met de SEEH kun je een groot deel van de investering terugkrijgen. Het is belangrijk om te weten dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van de soort maatregelen die je neemt. Daarnaast is het ook aan te raden om kritisch te kijken naar je huidige energieleverancier. Kies je voor zonnepanelen aanbieden in Roosendaal, dan kan het zomaar zijn dat terugleververgoeding bij de een veel hoger is dan bij de ander. Iets om rekening mee te houden dus.

Duurzaamheidsmaatregelen VvE’s (DUMAVA)

Als je in een appartement woont en samen met de Vereniging van Eigenaren (VvE) duurzaamheidsmaatregelen wilt nemen, dan kun je gebruikmaken van de DUMAVA subsidie. Deze subsidie is specifiek gericht op VvE’s en biedt financiële ondersteuning bij het verduurzamen van gemeenschappelijke ruimtes, zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak of het isoleren van de gevel. Let er in het geval van zonnepanelen wel op, dat je ook kijk naar de vaste terugleveringskosten per energieleverancier, zodat je ook hier direct de juiste keuze in kunt maken en flink kunt besparen. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden om je woning te verduurzamen door bijvoorbeeld isolatie, maar ook solar op jouw dak in Breda, met Aqwatt’s zonnepanelen. Bekijk dus goed wat er allemaal mogelijk is, zodat je straks optimaal gebruik kunt maken van alle regelingen.

Per gemeente anders

Wanneer je gebruik wilt maken van bepaalde subsidies, is het wel belangrijk om vooraf goed te kijken wat er in jouw gemeente mogelijk is. Het kan namelijk heel goed zijn dat de ene gemeente andere potjes ter beschikking heeft, dan de ander. Het is daarom dus ook absoluut niet vreemd om eens geheel vrijblijvend in gesprek te gaan met een partij die je volledig kan ontzien, zodat je niet alleen samen kunt kijken naar de daadwerkelijk maatregelen die genomen kunnen worden om je woning te verduurzamen, maar ook om te kijken naar het financiële aspect, waaronder dus bepaalde subsidies.

Vraag advies op maat

Omdat verduurzamen best een traject kan zijn, doe je er vaak verstandig aan om een partij in armen te nemen die je volledig kan ontzien. Dit begint vaak geheel vrijblijvend met een passend advies op maat, zodat je vervolgens op basis daarvan kunt kijken in hoeverre het financieel mogelijk is. Zo kan het zijn dat je aanspraak maakt op bepaalde subsidies, maar deze wel aangevraagd moeten worden. Door met een partij samen te werken die je hierin kan ondersteunen, hoef je ook zelf niet alle papieren in te vullen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen