Het uiterlijk van je Today-scherm kun je helemaal naar wens aanpassen. Voor gewone stervelingen is er de nieuwe Home Screen Designer en voor handige mensen is er een Smartphone Homescreen XML-tutorial.

De Smartphone-editie van Windows Mobile lijkt in veel opzichten op de Pocket PC-editie, maar toch zijn er grote verschillen als je het startscherm wilt aanpassen. Vooral als je een scherm in landschapsformaat hebt, zul je merken dat er weinig leuke skins verkrijgbaar zijn. Er zit dan niets anders op om zelf aan de slag te gaan. De website Pocketnow heeft een tutorial gemaakt, die je leert hoe je de broncode (XML) kunt aanpassen. Om de tutorial te kunnen uitvoeren heb je de volgende ingrediënten nodig: een Windows Mobile-smartphone, ActiveSync en het gratis tool CENotepad. Datzelfde tool kun je ook gebruiken om PHP-bestanden op de Pocket PC of Smartphone te bewerken, maar wij gebruiken het hier voor het bewerken van de eveneens tekstgebaseerde XML-bestanden. De tutorial is hier te vinden. Vergeet niet vooraf een backup te maken voor je de Homescreen-bestanden van je smartphone gaat bewerken!

Voor de minder handige gebruiker is er Home Screen Designer 2.0 voor Windows Mobile 5.0 smartphones. Deze commerciële applicatie is geschikt voor Windows XP en Windows Vista en kost $14,95. Het maken van nieuwe plugins behoort niet tot de mogelijkheden (daarvoor heb je Visual Studio 2005 nodig), maar de applicatie ondersteunt standaard al diverse plug-ins.
Om Home Screen Designer te kunnen gebruiken heb je een desktop-pc nodig met .NET Framework 2.0, een schermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels en een standaard DPI-instelling van 96 dpi. Voor de smartphone heb je Windows Mobile 5.0 nodig, een QVGA-scherm (portret of landschap, niet vierkant) en een ActiveSync-verbinding. Met de WYSIWIG-applicatie kun je tijdens het maken van je Homescreen meteen zien hoe het eruit komt te zien. Je kunt de gemaakte Homescreen meteen via ActiveSync naar de telefoon kopiëren of exporteren als HME-bestand, zodat je het ook met anderen kunt uitwisselen. Meer over dit product is hier.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *