Het doosje gaat open en de lucht van vers leer komt me tegemoet: de Vaja 802 syncable billfold case met ingebouwde portemonee voor de iPAQ is binnen. Na hem een week gebruikt te hebben is het tijd voor een review.

Wat neem ik altijd mee als ik de deur uit ga? Mijn sleutels, telefoon, portemonee en iPAQ. Dat zijn nogal wat spullen om mee te dragen. Vooral mijn portemonee en iPAQ nemen veel ruimte in beslag in mijn binnenzak. Wat zou het handig zijn als dit gecombineerd kan worden in een handig hoesje. Gelukkig komt Vaja met een mooie oplossing door de Vaja 802 syncable billfold case te introduceren: een stevig hoesje dat kan dienen als een case voor de iPAQ en een portemonee.

Het hoesje kwam binnen in een mooi doosje met daarin een leren zakje waar het hoesje in zat. De riemclip lag er netjes naast. Het hoesje is te verkrijgen in een aantal verschillende kleuren. Vaja heeft mij twee hoesjes met verschillende kleuren opgestuurd: groen en zwart. Uiteraard zijn beide hoesjes van echt leer gemaakt.

De case

De meeste mensen met een PocketPC kennen Vaja en weten dat Vaja een zeer goede naam heeft op het gebied van PDA cases. Dit hebben ze weer is bewezen met deze case. De case is zeer netjes afgewerkt en zit erg stevig in elkaar. Geen draadjes die los hangen of stukjes leer die uitsteken.

Uitlijningen

Bij deze case zijn alle knoppen en gaten vrij toegankelijk. De ruimte voor de recordbutton is netjes opengelaten en zelfs het softreset knopje aan de onderkant is vrij toegankelijk. Al deze openingen zijn perfect uitgelijnt en er is er dus geen een die ook maar een beetje scheef is.

Stevigheid

Toen ik mijn iPAQ voor de eerste keer in de case schoof viel mijn meteen op hoe stevig de case om de iPAQ heen zit. Het is alsof de case een geheel vormt met de iPAQ. Iets wat ik nog niet eerder heb gezien bij andere cases. Dit betekent dat de case zelf, weinig ruimte inneemt als de iPAQ erin zit. Als ik mijn iPAQ uit de case haal moet ik hem van de onderkant een beetje aanduwen. Dit omdat de case er zo stevig in zit dat je hem op een andere manier niet uit de case krijgt. Een goed teken!

Riemclip

De Vaja cases kunnen aangeschaft worden met twee verschillende soorten riemclips. De een is van plastic en de ander is van metaal. Van de cases die ik heb gekregen heeft een een plastic riemclip en de ander een metale riemclip. Ik heb beide cases een aantal dagen aan mijn riem gedragen en kan concluderen dat ik bij beide clips het gevoel had dat ze erg stevig aan mijn riem hingen. De metalen clip is natuurlijk wel wat beter opgewassen tegen flinke stoten maar bij normaal gebruik maak ik me absoluut geen zorgen als ik de

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *