Het eerste SMS-berichtje dat werd verstuurd in 1992 luidde “Merry Christmas”. Inmiddels zijn we 15 jaar verder.

Toen SMS’en net was geintroduceerd waren er nog geen mooie SMS-diensten (ringtones, plaatjes) en moest de kenmerkende SMS-taal nog worden "uitgevonden". Toch is SMS’en vanaf zijn introductie een succes geweest.

Het eerste berichtje werd verstuurd door een ingenieur: Neil Papworth. Hij werkte toen bij Airwide Solutions. Aangezien hij er nu nog steeds werkt zal hij wel aardig beloond worden voor deze mijlpaal.

Als eerste mobiele ‘dataproduct’ is SMS sindsdien uitgegroeid tot een dienst waar miljarden euro’s in omgaan. Helaas is er ook een keerzijde: door SMS (en waarschijnlijk ook MSN) is de jeugd nog nooit zo slecht in taal geweest.

Tegenwoordig wordt een SMS’je zelfs gebruikt als betaalmiddel. Mede hierdoor kunnen er steeds meer diensten worden aangeboden op je mobieltje. Denk aan ringtones en sportuitslagen. Verder kun je er ook mee ‘stemmen’ (denk aan Idols, enz.).

Papworth zegt: "Ik was een jonge ingenieur en ik ontwierp nieuwe communicatie-technologieën. SMS was in onze ogen bedoeld om simpele berichtjes te versturen van het management naar de medewerkers. Ik had nooit verwacht dat het de consumentenwereld in zou gaan en zo groot worden als het vandaag is. Ik vond het toen niet zo bijzonder….

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.