BlackBerry is een comeback aan het maken en dat lukt al aardig. De nieuwe BlackBerry Classic is nog niet eens op de markt en nu al uitverkocht in de Verenigde Staten. In juni werd de telefoon aan het grote publiek gepresenteerd. Dit veelbelovende toestel draait op het nieuwste BlackBerry-besturingssysteem.

BlackBerry Classic

De BlackBerry Classic zou zo een toestel kunnen zijn uit de Bold-serie, die het eens zo goed deed. Maar dan wel flink verbeterd: zo draait het toestel op het nieuwste BlackBerry-besturingssysteem OS 10 en is het scherm aanraakgevoelig. Met OS 10 kun je Android-apps installeren vanuit de webshop van Amazon.

Ook heeft de BlackBerry het vertrouwde trackpad, samen met de Back- en End-toetsen. Het scherm is 3,46 inch en heeft een resolutie van 720 bij 720 pixels. Het toestel heeft 2 GB RAM-geheugen en 16 GB aan opslaggeheugen, wat uitbreidbaar is met een microSD-kaartje tot 128 GB.

De Li-on batterij heeft een capaciteit van 2515 mAh. De camera schiet foto’s in 8 megapixels, de frontcamera telt er 2. Ook ondersteunt het toestel 4G. Het toestel is in zwart en wit te verkrijgen.

Voorraden

In Amerika is de telefoon te bestellen voor 449 dollar maar inmiddels is de fabrikant daar al door haar voorraden heen. In Frankrijk, Duitsland en Engeland gaat het in ieder geval wat minder hard, daar is nog voorraad. Officieel is het toestel pas vanaf 17 december verkrijgbaar in Nederland. Wel kun je ‘m ook al pre-orderen bij een aantal webshops.

CEO John Chen zei eerder dat BlackBerry niet al te veel toestellen uit wil brengen. Naar eigen zeggen wil de Canadese fabrikant zich meer richten op het maken van winst en wil minder toestellen produceren zodat er ook minder risico is.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!