Blackberry heeft de kwartaalcijfers bekend gemaakt en de cijfers liegen er niet om. Afgelopen kwartaal heeft BlackBerry 1,9 miljoen toestellen weten te verkopen, echter zijn deze cijfers lager ten opzichte van een eerder kwartaal eerder toen nog 2,4 miljoen smartphones werden verkocht door de fabrikant. Exact een jaar eerder gingen zelfs nog 4,3 miljoen exemplaren de deur uit.

Harde cijfers

Dat BlackBerry het moeilijk heeft op de markt is een feit. Al ruim twee jaar heeft de fabrikant moeite om het hoofd boven water te houden, maar dankzij enkele grote bezuinigingen en koerswijzigingen heeft de fabrikant het verlies over afgelopen kwartaal behoorlijk weten terug te dringen. Het afgelopen kwartaal werd een verlies genoteerd van 120 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een verlies werd geleden van 3,58 miljard euro. Financieel gezien zijn dit dus beduidend betere cijfers, maar vooralsnog een verlies die deze kleine fabrikant wederom moet incasseren. In het derde kwartaal werd een omgezet geboekt van 645 miljoen euro. Ruim 46% van de omzet kwam door de verkoop van hardware en nog eens 46% voor services en andere gerelateerde zaken. Software was goed voor 8% van de omzet in het afgelopen kwartaal.

Toekomst BlackBerry

Ondanks dat BlackBerry in zwaar weer (heeft) verkeerd is de fabrikant wel weer goed op weg om weer eens positieve cijfers te gaan noteren. De komst van de BlackBerry Classic kan hier wel eens een positieve wending aan gaan geven. Alhoewel niet bekend is wat de exacte aantallen zijn als het gaat om de pre-orders van de Classic, lijkt er toch veel belangstelling te zijn voor deze nieuwe telefoon. De BlackBerry Passport heeft nog niet het succes geboekt waar de fabrikant op had gehoopt, maar de nieuwste telg in de familie moet deze domper weer ruimschoots gaan overtreffen!

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.