Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je op zoek naar een manier om jouw Crunchyroll abonnement te stoppen? Weet dat je niet de enige bent. Ik heb deze animedienst ook gebruikt en weet hoe lastig het kan zijn om je lidmaatschap op te zeggen.

Maar er is goed nieuws: ik heb het proces doorlopen en een eenvoudig stappenplan gemaakt om je te helpen. In dit artikel laat ik je precies zien welke stappen je moet volgen om jouw Crunchyroll abonnement op te zeggen.

Dus lees verder en ontdek hoe je binnen een paar minuten van jouw betaalde abonnement af kunt komen!

Key Takeaway:

De beste streamingdienst van 2023 is HBO Max. Geniet op één platform van WarnerMedia’s film- en televisieklassiekers en exclusieve originals in de hoogste kwaliteit.

Samenvatting

 • Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen zonder specifieke opzegtermijn.
 • Er zijn geen gedeeltelijke restituties beschikbaar als je je abonnement vroegtijdig opzegt.
 • Alternatieven voor Crunchyroll zijn onder andere Netflix, Hulu, Funimation en Amazon Prime Video.
 • Je kunt ook fysieke media zoals dvd’s en blu – rays kopen om anime te bekijken.

Crunchyroll Abonnement Opzeggen in een paar eenvoudige stappen

Om uw Crunchyroll-abonnement op te zeggen, volgt u deze eenvoudige stappen.

Toegang krijgen tot de website van Crunchyroll

Het eerste dat je moet doen om je Crunchyroll-abonnement op te zeggen is toegang krijgen tot hun website. Dit kun je als volgt doen:

 1. Open je favoriete webbrowser (zoals Google Chrome, Safari of Firefox) op je Windows-, macOS- of Linux-computer.
 2. Typ ‘www.crunchyroll.com’ in de adresbalk bovenaan het scherm.
 3. Druk op Enter om naar de hoofdpagina van Crunchyroll te gaan.

Inloggen op uw account

Om uw Crunchyroll-abonnement op te zeggen, moet u eerst inloggen op uw account. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen:

 • Ga naar de website van Crunchyroll.
 • Klik op “Inloggen” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 • Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
 • Klik op “Aanmelden” om toegang te krijgen tot uw account.

Navigeer naar de abonnementsinstellingen

Selecteer de optie om uw abonnement op te zeggen

Om uw abonnement op te zeggen, volgt u de onderstaande stappen:

 • Ga naar de website van Crunchyroll.
 • Log in op uw account.
 • Navigeer naar de abonnementsinstellingen.
 • Selecteer de optie om uw abonnement op te zeggen.

Bevestig uw opzegging

Om ervoor te zorgen dat uw opzegging correct wordt verwerkt, moet u uw opzegging bevestigen. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen:

 • Ga naar de bevestigingspagina van Crunchyroll nadat u uw abonnement hebt opgezegd.
 • Controleer alle gegevens en details van uw opzegging.
 • Bevestig dat u zeker weet dat u uw abonnement wilt annuleren.
 • Klik op de knop “Bevestigen” om uw opzegging definitief te maken.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van een Crunchyroll-abonnement

– Wat gebeurt er nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

– Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

– Krijg ik een gedeeltelijke terugbetaling als ik mijn abonnement opzeg voor het einde van de betaalperiode?

Wat gebeurt er nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

Na het opzeggen van je Crunchyroll-abonnement, word je niet langer in rekening gebracht voor toekomstige betalingen. Je behoudt nog wel toegang tot de dienst tot het einde van je huidige factureringscyclus.

Dit betekent dat je nog steeds kunt genieten van alle voordelen van je abonnement, zoals het bekijken van anime en manga, tot het abonnement officieel is afgelopen. Het is belangrijk om te weten dat er geen gedeeltelijke of volledige restituties beschikbaar zijn voor geannuleerde abonnementen.

Na de annulering kun je altijd overwegen om andere streamingdiensten voor anime en manga te verkennen of terug te keren naar fysieke media zoals dvd’s en blu-rays.

Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je Crunchyroll-abonnement op elk moment opzeggen. Er is geen specifieke opzegtermijn of beperkingen voor wanneer je je abonnement wilt beëindigen. Je kunt de juiste stappen volgen op de Crunchyroll-website of in de app om je abonnement op te zeggen.

Houd er echter rekening mee dat er geen gedeeltelijke of volledige restituties beschikbaar zijn voor geannuleerde abonnementen.

Krijg ik een gedeeltelijke terugbetaling als ik mijn abonnement opzeg voor het einde van de betaalperiode?

Helaas, er worden geen gedeeltelijke terugbetalingen gegeven als je jouw Crunchyroll-abonnement opzegt voordat de betaalperiode eindigt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het nemen van je beslissing.

Alternatieven voor Crunchyroll

Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar voor Crunchyroll.

Andere streamingdiensten voor anime en manga

Er zijn ook andere streamingdiensten beschikbaar waar je anime en manga kunt kijken. Hier is een lijst met enkele alternatieven:

 1. Netflix: Naast een breed scala aan films en tv-shows, biedt Netflix ook een uitgebreide selectie van anime. Je kunt genieten van populaire series zoals Attack on Titan, Naruto, and My Hero Academia.
 2. Hulu: Hulu heeft een grote bibliotheek met zowel Engels gedubde als ondertitelde anime. Ze hebben exclusieve rechten op veel shows zoals One-Punch Man, Tokyo Ghoul, and Boruto: Naruto Next Generations.
 3. Funimation: Funimation is gespecialiseerd in het streamen van anime en biedt een enorme catalogus met zowel subtitled als dubbed content. Ze hebben bekende series zoals Dragon Ball Z, One Piece, and Black Clover.
 4. Amazon Prime Video: Met een Amazon Prime-lidmaatschap kun je toegang krijgen tot hun verzameling anime-titels. Ze hebben onder andere populaire shows zoals Vinland Saga, Fairy Tail, and Made in Abyss.
 5. VRV: VRV is een streamingplatform dat verschillende kanalen bundelt, waaronder Crunchyroll en HiDive. Hierdoor heb je toegang tot een breed scala aan anime- en mangatitels.

Gratis alternatieven voor Crunchyroll

Er zijn verschillende gratis alternatieven beschikbaar voor Crunchyroll. Hier zijn enkele opties:

 1. Funimation: Deze streamingdienst biedt een breed scala aan anime en is beschikbaar in vele landen.
 2. AnimeLab: Als je in Australië of Nieuw-Zeeland woont, is AnimeLab een geweldig gratis alternatief met veel populaire titels.
 3. Tubi: Met een aanzienlijke bibliotheek van anime en andere tv-shows en films, is deze gratis streamingdienst zeker het bekijken waard.
 4. VIZ Media: Deze uitgever biedt een gratis streamingdienst genaamd VIZ, waar je toegang hebt tot verschillende anime-titels.

Fysieke media zoals dvd’s en blu-rays

Ik ben dol op het streamen van anime op Crunchyroll, maar soms wil ik ook graag mijn favoriete shows in mijn handen hebben. Gelukkig zijn er alternatieven voor Crunchyroll als het gaat om het bemachtigen van fysieke kopieën van anime. Hier zijn enkele opties:

 • Dvd’s: Je kunt anime-dvd’s kopen om thuis te bekijken. Ze bevatten vaak ook extra functies zoals achter-de-schermenbeelden en commentaar van de makers.
 • Blu-rays: Als je een betere beeld- en geluidskwaliteit wilt, kun je kiezen voor blu-rayversies van je favoriete anime. Deze bieden meestal hogere resoluties en betere audioformaten.
 • Collectors Editions: Voor degenen die graag pronken met hun liefde voor anime, zijn er speciale collectors editions beschikbaar. Deze bevatten vaak extra goodies zoals artbooks, posters en verzamelobjecten.

Conclusie

Opzeggen van je Crunchyroll-abonnement is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid. Het kan op elk moment worden gedaan en er zijn geen gedeeltelijke restituties beschikbaar.

Volg gewoon de instructies op de website of in de app en beëindig je lidmaatschap zonder gedoe.

Meer over streaming diensten

In de moderne wereld van streamingdiensten kan het soms overweldigend aanvoelen om te beheren op welke diensten je bent geabonneerd. Overweeg je bijvoorbeeld om ‘disney plus opzeggen‘? Of is het tijd voor ‘videoland opzeggen‘? Misschien ben je een trouwe kijker geweest van Nederlandse shows, maar nu wil je ‘nl ziet opzeggen‘.

Velen van ons zijn op zoek naar manieren om ‘ziggo go opzeggen‘ of hebben besloten hun ‘pathe abonnement opzeggen‘. Anderen hebben vragen over ‘hbo max opzeggen‘ of willen weten hoe ‘apple tv opzeggen‘ werkt. Voor de internationale serie-enthousiastelingen die ‘hayu opzeggen‘, ‘CineMember opzeggen‘ of ‘KPN opzeggen‘ overwegen, we hebben je gedekt.

Of je nu een filmfan bent die overweegt ‘Film 1 opzeggen‘ of een anime-liefhebber die denkt aan ‘Crunchyroll opzeggen’, we zijn er om te helpen. Voor degenen die naar niche-content kijken, zoals ‘MUBI opzeggen‘, ‘BritBox opzeggen‘, of ‘with love opzeggen‘, hebben we stapsgewijze gidsen. En als je voelt dat je religieuze inhoud wilt heroverwegen, kun je denken aan ‘new faith network opzeggen‘ of ‘eo opzeggen‘. Sportfanaten kunnen ook ‘f1 tv opzeggen‘, ‘viaplay opzeggen‘ en voor de trouwe Nederlandse kijkers is er ‘bnnvara opzeggen‘. Wat je keuze ook is, we staan klaar om je door elk opzegproces te leiden.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Crunchyroll-abonnement opzeggen?

Je kunt je Crunchyroll-abonnement opzeggen door in te loggen op je account, naar de instellingen te gaan en de optie voor het annuleren van het abonnement te selecteren.

2. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het annuleren van mijn Crunchyroll-abonnement?

Nee, bij Crunchyroll hoef je geen opzegtermijn in acht te nemen. Je kunt je abonnement op elk gewenst moment annuleren.

3. Wordt mijn Crunchyroll-abonnement automatisch verlengd?

Ja, je Crunchyroll-abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je het annuleert voordat de vernieuwingsdatum is bereikt.

4. Krijg ik restitutie als ik mijn Crunchyroll-abonnement annuleer?

Nee, Crunchyroll biedt geen restitutie voor geannuleerde abonnementen. Je hebt echter nog steeds toegang tot de dienst tot het einde van de betaalde periode.

» Referenties

Technological affordances of video streaming platforms: Why people prefer video streaming platforms over television – Tom Evens and Peter Conradie, February 2023
https://www.researchgate.net/publication/368392459_Technological_affordances_of_video_streaming_platforms_Why_people_prefer_video_streaming_platforms_over_television

Video Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Streaming Type, By Solution, By Platform, By Service, By Revenue Model, By Deployment Type, By User, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market

How streaming platforms make you more likely to watch certain programmes – Neil Thurman, Published: June 26, 2023
https://theconversation.com/how-streaming-platforms-make-you-more-likely-to-watch-certain-programmes-new-research-208316

» Referenties

Conclusie beste streamingdienst 2023

 • Beste streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst voor kinderen – Disney +
 • Beste video streamingdienst voor sport – Viaplay
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen