Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je het zat om maandelijks te betalen voor Netflix zonder het echt te gebruiken? Geloof me, ik ken het gevoel. Doorgewinterde Netflix-gebruiker of niet, met deze gids ben je binnen enkele minuten van dat ongebruikte abonnement af.

Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het is om je Netflix-abonnement op te zeggen.

Key Takeaway:

De beste streamingdienst van 2023 is HBO Max. Geniet op één platform van WarnerMedia’s film- en televisieklassiekers en exclusieve originals in de hoogste kwaliteit.

Samenvatting

 • Je kunt je Netflix-abonnement eenvoudig opzeggen via de Netflix-app op je smartphone of de website van Netflix.
 • Als je account tijdelijk is geblokkeerd, kun je contact opnemen met de klantenservice van Netflix voor hulp bij het opzeggen van je abonnement.
 • Als je een cadeaubon of promotiesaldo hebt, moet je een betalingsmethode toevoegen voordat je je abonnement kunt annuleren.
 • Lidmaatschapskosten stoppen wanneer je je abonnement vóór het einde van de factureringsperiode opzegt.
 • Netflix beëindigt automatisch inactieve accounts, zodat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.
 • Bij het opnieuw lid worden van Netflix moet je ervoor zorgen dat automatische verlenging is uitgeschakeld en dat er geen onbekende apparaten aan je account zijn gekoppeld.
 • Raadpleeg gerelateerde artikelen en handleidingen voor extra ondersteuning en informatie bij het opzeggen van je Netflix-abonnement.

Stappen om je Netflix-abonnement op te zeggen

– Open de Netflix-app op je smartphone en tik op het pictogram “Account”.

– Scroll omlaag en tik op “Lidmaatschap beëindigen” onder het kopje “Lidmaatschap en facturering”.

– Volg de instructies op het scherm om je abonnement op te zeggen.

Netflix abonnement opzeggen via smartphone

Het is mogelijk om je Netflix-abonnement op te zeggen via je smartphone. Volg de onderstaande stappen:

 1. Open eerst de Netflix – app op je telefoon.
 2. Navigeer naar het menu door op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek te tikken.
 3. Scroll naar beneden en tik op ‘Account’.
 4. Je wordt dan doorgestuurd naar een webpagina, waar je verder moet scrollen tot je ‘Lidmaatschap & Facturatie’ ziet.
 5. Klik vervolgens op ‘Lidmaatschap opzeggen’.
 6. Tot slot krijg je een bevestiging dat het abonnement is geannuleerd.

Opzeggen van je abonnement als je account tijdelijk is geblokkeerd

Ik vertel je graag hoe je je Netflix-abonnement kunt opzeggen als je account tijdelijk is geblokkeerd. Volg deze eenvoudige stappen:

 • Ga naar de Netflix – website en log in op je account.
 • Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer “Account”.
 • Scrol omlaag naar het gedeelte “Lidmaatschap en facturering” en klik op “Abonnement annuleren”.
 • Bevestig je keuze om je abonnement op te zeggen door te klikken op “Doorgaan om te annuleren”.

Opzeggen als je een cadeaubon of promotiesaldo hebt

Wanneer je een cadeaubon of promotiesaldo hebt en je wilt je Netflix-abonnement opzeggen, zijn hier de stappen die je moet volgen:

 • Ga naar de website van Netflix en log in op je account.
 • Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer “Account”.
 • Navigeer naar het gedeelte “Lidmaatschap en facturering” en klik op “Opzeggen”.
 • Als je een cadeaubon of promotiesaldo hebt, wordt gevraagd om een betalingsmethode toe te voegen.
 • Voer de benodigde informatie in en klik op “Betalingsmethode toevoegen”.
 • Zodra je betalingsinformatie is toegevoegd, kun je doorgaan met het annuleren van je abonnement.

Wanneer stoppen de lidmaatschapskosten?

De lidmaatschapskosten stoppen wanneer je je abonnement opzegt vóór het einde van de factureringsperiode.

Opzeggen vóór het einde van de factureringsperiode

Als je je Netflix-abonnement wilt opzeggen, is het belangrijk om te weten dat je dit kunt doen vóór het einde van de factureringsperiode. Dit betekent dat je het abonnement moet opzeggen voordat de volgende facturering plaatsvindt.

Op deze manier voorkom je dat er nog kosten in rekening worden gebracht voor de volgende periode. Zorg ervoor dat je het opzegproces voltooit voordat de huidige factureringsperiode afloopt, en je zult geen verdere lidmaatschapskosten hebben.

Hoe Netflix inactieve accounts automatisch beëindigt

Netflix beëindigt automatisch inactieve accounts. Als je een tijdje geen gebruik hebt gemaakt van je Netflix-account, zal Netflix het automatisch stopzetten. Dit betekent dat je geen lidmaatschapskosten meer hoeft te betalen voor een account dat je niet gebruikt.

Dit is een handige functie als je vergeet om je abonnement op te zeggen of als je gewoon tijdelijk stopt met het streamen van films en series. Netflix zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Opnieuw lid worden van Netflix en voorkomen dat iemand anders je account opnieuw start

Als je opnieuw lid wilt worden van Netflix, zijn er een paar dingen die je moet doen om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot je account:

 • Ga naar de officiële website van Netflix en meld je aan met je oude inloggegevens.
 • Controleer of het automatisch verlengen van je abonnement is uitgeschakeld, zodat je niet onverwachts wordt gefactureerd.
 • Werk indien nodig je betalingsgegevens bij om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn met toekomstige betalingen.
 • Controleer ook of er geen onbekende apparaten zijn gekoppeld aan je account. Verwijder eventuele ongewenste apparaten om de veiligheid te waarborgen.

Meer hulp nodig? Gerelateerde artikelen en handleidingen

Ik ben hier om je te helpen als je nog meer hulp nodig hebt bij het opzeggen van je Netflix-abonnement. Er zijn verschillende gerelateerde artikelen en handleidingen beschikbaar die je kunt raadplegen voor extra ondersteuning en informatie.

Deze bronnen kunnen je helpen bij het beantwoorden van specifieke vragen of het aanpakken van eventuele problemen die je kunt tegenkomen tijdens het opzegproces. Of je nu wilt weten hoe je Netflix kunt annuleren bij verschillende providers of hoe je kunt inloggen op Netflix, deze artikelen en handleidingen bieden gedetailleerde stappen en nuttige tips om je te begeleiden.

Het is belangrijk om te weten dat het mogelijk is om op elk moment je Netflix-abonnement op te zeggen en deze bronnen kunnen je helpen om dit gemakkelijk en probleemloos te doen.

Meer over streaming diensten

In de dynamische wereld van streamingdiensten lijkt het alsof er elke dag wel een nieuwe optie bijkomt. Maar soms willen we gewoon even een pauze nemen of onze keuzes herzien. Overweeg je ‘with love opzeggen‘? Of voel je dat het tijd is om ‘new faith network opzeggen‘? Misschien heeft de laatste serie van de EO je niet aangesproken, en denk je erover na om ‘eo opzeggen‘.

Voor de sportliefhebbers die ‘f1 tv opzeggen‘ of ‘espn opzeggen‘ overwegen, wij begrijpen het volledig. En de trouwe kijkers van Nederlandse shows die nu ‘bnnvara opzeggen‘ of ‘npo plus opzeggen‘ overwegen, we staan voor je klaar met advies.

Internationale film- en serie-enthousiastelingen die nadenken over ‘netflix opzeggen’, ‘amazon prime opzeggen‘, of ‘Rakuten TV opzeggen‘, we hebben stapsgewijze gidsen voor jullie. Als ‘vue movie pass opzeggen‘ of ‘youtube premium opzeggen‘ op je to-do lijst staat, ben je hier aan het juiste adres.

Misschien ben je nieuwsgierig geworden naar wat ‘CuriosityStream’ te bieden heeft, maar is het nu tijd voor ‘CuriosityStream opzeggen‘? Of wil je simpelweg je ‘Peacock opzeggen‘ na een proefperiode? Of je nu ‘discovery plus opzeggen‘, ‘Pathe unlimited opzeggen‘, ‘streamz opzeggen‘, ‘Pluto TV opzeggen‘, of ‘Audible opzeggen‘ overweegt, we helpen je graag met het opzegproces van elke dienst. Onthoud, het gaat erom wat het beste voor jou is. En soms betekent dat ‘totaal tv opzeggen‘ en op zoek gaan naar nieuwe avonturen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe zeg ik mijn Netflix-abonnement op?

Je kunt je Netflix-abonnement opzeggen door in te loggen op je account en naar de pagina voor het beheren van je abonnement te gaan.

2. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het annuleren van mijn Netflix-abonnement?

Nee, je kunt je Netflix-abonnement op elk moment opzeggen zonder een opzegtermijn in acht te nemen.

3. Wat gebeurt er met mijn accountgegevens als ik mijn Netflix-abonnement opzeg?

Als je je Netflix-abonnement opzegt, worden je accountgegevens bewaard. Je kunt nog steeds inloggen en je account gebruiken, maar je hebt geen toegang meer tot de inhoud van Netflix.

4. Kan ik mijn Netflix-abonnement later opnieuw activeren als ik het opzeg?

Ja, als je je Netflix-abonnement opzegt en later besluit om weer lid te worden, kun je je abonnement eenvoudig opnieuw activeren door in te loggen op je account en een nieuw abonnement te selecteren.

» Referenties

Technological affordances of video streaming platforms: Why people prefer video streaming platforms over television – Tom Evens and Peter Conradie, February 2023
https://www.researchgate.net/publication/368392459_Technological_affordances_of_video_streaming_platforms_Why_people_prefer_video_streaming_platforms_over_television

Video Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Streaming Type, By Solution, By Platform, By Service, By Revenue Model, By Deployment Type, By User, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market

How streaming platforms make you more likely to watch certain programmes – Neil Thurman, Published: June 26, 2023
https://theconversation.com/how-streaming-platforms-make-you-more-likely-to-watch-certain-programmes-new-research-208316

» Referenties

Conclusie beste streamingdienst 2023

 • Beste streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst voor kinderen – Disney +
 • Beste video streamingdienst voor sport – Viaplay
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen