Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je ooit het besluit genomen om je YouTube Premium-abonnement op te zeggen, maar weet je niet hoe? Ik heb dezelfde twijfels gehad en ik besloot op onderzoek uit te gaan. In dit artikel leer je in eenvoudige stappen hoe je jouw YouTube Premium-abonnement kunt opzeggen via de website, iPhone of Android-telefoon.

Laten we dus snel beginnen om tijd en geld te besparen.

Key Takeaway:

De beste streamingdienst van 2023 is HBO Max. Geniet op één platform van WarnerMedia’s film- en televisieklassiekers en exclusieve originals in de hoogste kwaliteit.

Samenvatting

 • Je kunt je YouTube Premium-abonnement eenvoudig opzeggen via de website, iPhone of Android-telefoon.
 • Door je abonnement op te zeggen, verlies je toegang tot YouTube Music Premium en premium functies, maar je kunt nog steeds gratis gebruikmaken van de standaardversie van YouTube met advertenties.
 • Je kunt je proefperiode van YouTube Premium opzeggen door naar de instellingen van je YouTube – account te gaan en het abonnement te annuleren.
 • Je kunt op elk moment je YouTube Premium – abonnement opzeggen zonder lange contracten of verplichtingen.

Hoe zeg je jouw YouTube Premium abonnement op?

Er zijn verschillende manieren om je YouTube Premium abonnement op te zeggen.

Opzeggen via de YouTube website

Ik wil je graag laten zien hoe je jouw YouTube Premium-abonnement kunt opzeggen via de YouTube-website. Deze stappen helpen je om dat te bereiken:

 1. Open eerst je favoriete webbrowser en ga naar www.youtube.com.
 2. Log vervolgens in bij het account waarop het YouTube Premium – abonnement actief is.
 3. Klik op jouw profielfoto rechtsboven op de startpagina.
 4. Selecteer vanuit daar “Betaald lidmaatschap“.
 5. Je ziet nu een overzicht van jouw huidige abonnementen.
 6. Naast ‘YouTube Premium’ zie je de optie ‘Beheren’, klik hierop.
 7. Daarna verschijnt er een dropdown – menu, selecteer ‘lidmaatschap beëindigen‘.
 8. Volg tenslotte de stappen die worden voorgesteld om het proces te voltooien.

Opzeggen via de YouTube app op een iPhone

Ik zal je laten zien hoe je jouw YouTube Premium-abonnement kunt opzeggen via de YouTube-app op een iPhone. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Open de YouTube – app op je iPhone en log in op je account.
 2. Tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm om naar het menu te gaan.
 3. Scroll naar beneden en tik op “Instellingen“.
 4. Tik vervolgens op “Abonnementen” onder het gedeelte “Betaald lidmaatschap“.
 5. Hier zie je een lijst met al je abonnementen, inclusief YouTube Premium.
 6. Tik op het YouTube Premium – abonnement dat je wilt annuleren.
 7. Je wordt doorgestuurd naar een nieuw scherm met informatie over je abonnement.
 8. Tik onderaan het scherm op “Annuleer abonnement” en bevestig je keuze wanneer daarom wordt gevraagd.
 9. Gefeliciteerd, je hebt succesvol je YouTube Premium-abonnement opgezegd via de YouTube-app op je iPhone.

Opzeggen via de YouTube app op een Android-telefoon

Om mijn YouTube Premium-abonnement op te zeggen via de YouTube-app op mijn Android-telefoon, volg ik deze stappen:

 1. Open de YouTube-app op mijn Android-telefoon.
 2. Tik op mijn profielfoto rechtsboven om naar het menu te gaan.
 3. Scrol omlaag en tik op “Instellingen”.
 4. Tik op “Lidmaatschap” of “Abonnementen” (afhankelijk van de versie van de app).
 5. Kies het YouTube Premium – abonnement dat ik wil opzeggen.
 6. Tik op “Beëindigen” of “Opzeggen abonnement”.
 7. Volg eventuele verdere instructies om het annuleringsproces te voltooien.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van YouTube Premium

– Hoe zeg ik mijn proefperiode van YouTube Premium op?

– Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

Veelgestelde vragen over het opzeggen van YouTube Premium zijn onder andere: Hoe zeg ik mijn proefperiode van YouTube Premium op? En kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

Hoe zeg ik mijn proefperiode van YouTube Premium op?

Ik zeg mijn proefperiode van YouTube Premium op door naar de instellingen van mijn YouTube-account te gaan en het abonnement te annuleren. Door mijn proefperiode op te zeggen, voorkom ik verdere kosten aan het einde van de factureringsperiode.

Ik kan ervoor kiezen om mijn abonnement direct op te zeggen of het abonnement te annuleren voor de volgende factureringsperiode. Het opzeggen van mijn proefperiode betekent dat ik de resterende dagen van de proefperiode verlies, maar ik kan altijd weer een nieuw abonnement afsluiten als ik de voordelen van YouTube Premium wil behouden.

Het opzeggen van mijn proefperiode is een eenvoudig proces dat ik snel kan voltooien.

Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

Je kunt op elk moment je YouTube Premium-abonnement opzeggen. Je hoeft je geen zorgen te maken over lange contracten of verplichtingen. Als je besluit dat je geen gebruik meer wilt maken van de voordelen van YouTube Premium, kun je eenvoudig je abonnement opzeggen.

Het is belangrijk om te weten dat het opzeggen van je abonnement ervoor zorgt dat er geen verdere kosten in rekening worden gebracht. Je kunt altijd later weer een nieuw abonnement afsluiten als je wilt genieten van de voordelen van YouTube Premium.

Alternatieven voor YouTube Premium

– Gratis YouTube zonder Premium-abonnement

– Alternatieve streamingdiensten

Gratis YouTube zonder Premium-abonnement

Als je geen YouTube Premium-abonnement hebt, kun je nog steeds genieten van YouTube zonder extra kosten. Je kunt video’s bekijken, reageren, abonneren op kanalen en afspeellijsten maken zonder te betalen voor een abonnement.

Het enige verschil is dat je advertenties zult zien tijdens het kijken naar video’s. Dus als je geen behoefte hebt aan de extra voordelen van YouTube Premium, kun je gratis genieten van de standaardversie van YouTube.

Alternatieve streamingdiensten

Als je op zoek bent naar alternatieven voor YouTube Premium, zijn er verschillende streamingdiensten die je kunt overwegen. Deze diensten bieden vaak vergelijkbare functies, zoals het bekijken van video’s zonder advertenties en het offline opslaan van video’s.

Enkele populaire alternatieven zijn Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en Spotify. Deze diensten hebben hun eigen unieke content en abonnementsprijzen, dus het is de moeite waard om ze te vergelijken en te bekijken welke het beste bij jouw behoeften past.

Conclusie

Het opzeggen van je YouTube Premium-abonnement is eenvoudig en kan worden gedaan via de website of de app. Je kunt ervoor kiezen om je abonnement direct op te zeggen of het annuleren voor de volgende factureringsperiode.

Vergeet niet dat je altijd weer een nieuw abonnement kunt afsluiten als je later wilt profiteren van de voordelen van YouTube Premium.

Meer over streaming diensten

In de dynamische wereld van streamingdiensten lijkt het alsof er elke dag wel een nieuwe optie bijkomt. Maar soms willen we gewoon even een pauze nemen of onze keuzes herzien. Overweeg je ‘with love opzeggen‘? Of voel je dat het tijd is om ‘new faith network opzeggen‘? Misschien heeft de laatste serie van de EO je niet aangesproken, en denk je erover na om ‘eo opzeggen‘.

Voor de sportliefhebbers die ‘f1 tv opzeggen‘ of ‘espn opzeggen‘ overwegen, wij begrijpen het volledig. En de trouwe kijkers van Nederlandse shows die nu ‘bnnvara opzeggen‘ of ‘npo plus opzeggen‘ overwegen, we staan voor je klaar met advies.

Internationale film- en serie-enthousiastelingen die nadenken over ‘netflix opzeggen‘, ‘amazon prime opzeggen‘, of ‘Rakuten TV opzeggen‘, we hebben stapsgewijze gidsen voor jullie. Als ‘vue movie pass opzeggen‘ of ‘youtube premium opzeggen’ op je to-do lijst staat, ben je hier aan het juiste adres.

Misschien ben je nieuwsgierig geworden naar wat ‘CuriosityStream’ te bieden heeft, maar is het nu tijd voor ‘CuriosityStream opzeggen‘? Of wil je simpelweg je ‘Peacock opzeggen‘ na een proefperiode? Of je nu ‘discovery plus opzeggen‘, ‘Pathe unlimited opzeggen‘, ‘streamz opzeggen‘, ‘Pluto TV opzeggen‘, of ‘Audible opzeggen‘ overweegt, we helpen je graag met het opzegproces van elke dienst. Onthoud, het gaat erom wat het beste voor jou is. En soms betekent dat ‘totaal tv opzeggen‘ en op zoek gaan naar nieuwe avonturen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn YouTube Premium abonnement opzeggen?

Je kunt je YouTube Premium abonnement opzeggen door naar de instellingen van je YouTube-account te gaan en te navigeren naar het gedeelte “Lidmaatschap beheren”. Daar vind je de optie om je abonnement op te zeggen.

2. Wat gebeurt er nadat ik mijn YouTube Premium abonnement heb opgezegd?

Na het opzeggen van je YouTube Premium abonnement behoud je toegang tot de voordelen van het abonnement tot het einde van de huidige betaalperiode. Daarna zal je account weer terugkeren naar de basisversie van YouTube.

3. Kan ik een restitutie krijgen als ik mijn YouTube Premium abonnement opzeg?

Nee, er worden geen terugbetalingen gedaan voor reeds betaalde periodes van je YouTube Premium abonnement. Het abonnementsgeld wordt niet gerestitueerd.

4. Kan ik op elk moment mijn YouTube Premium abonnement opzeggen?

Ja, je kunt op elk moment besluiten om je YouTube Premium abonnement op te zeggen. Er zijn geen vaste contractduur of verplichte opzegtermijnen.

» Referenties

Technological affordances of video streaming platforms: Why people prefer video streaming platforms over television – Tom Evens and Peter Conradie, February 2023
https://www.researchgate.net/publication/368392459_Technological_affordances_of_video_streaming_platforms_Why_people_prefer_video_streaming_platforms_over_television

Video Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Streaming Type, By Solution, By Platform, By Service, By Revenue Model, By Deployment Type, By User, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market

How streaming platforms make you more likely to watch certain programmes – Neil Thurman, Published: June 26, 2023
https://theconversation.com/how-streaming-platforms-make-you-more-likely-to-watch-certain-programmes-new-research-208316

» Referenties

Conclusie beste streamingdienst 2023

 • Beste streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst voor kinderen – Disney +
 • Beste video streamingdienst voor sport – Viaplay
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen