Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het vinden van een goede actiefilm op Netflix kan soms voelen als zoeken naar een naald in een hooiberg. Gelukkig wordt de lijst van beste actiefilms op Netflix dagelijks bijgewerkt.

Dit artikel biedt je een helder overzicht van de top 100 beste actiefilms die je nu kunt streamen. Ontdek jouw nieuwe favoriete film.

Samenvatting

 • Netflix vernieuwt regelmatig zijn aanbod en voegt de langverwachte actiethriller ‘The Gray Man’ toe op 22 juli, een film vol spanning waarin Ryan Gosling en Chris Evans de hoofdrollen spelen.
 • In de lijst van beste actiefilms vind je een mix van klassiekers zoals ‘Terminator 2: Judgment Day’ en moderne hits zoals ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One’, waarbij de verscheidenheid laat zien hoe de smaak in actiefilms door de jaren heen ontwikkelt.
 • De selectie omvat ook niet-Engelse films zoals ‘Parasite’ uit Zuid-Korea en ‘La Casa de Papel’ uit Spanje, die bewijzen dat taal geen belemmering is voor kwalitatief goede en spannende verhalen.
 • Voor elke voorkeur biedt Netflix een brede waaier aan genres binnen het actiesegment, van adembenemende avontuurlijke films tot lachwekkende actiekomedies en spannende thrillers, zodat er voor iedereen wat te vinden is.
 • Naast films heeft Netflix een indrukwekkende collectie aan actieseries die wereldwijd fans trekken, waarbij ze continu nieuwe titels toevoegen om te zorgen dat kijkers altijd iets nieuws hebben om naar uit te kijken.

Top 20 Beste Actiefilms op Netflix

Een intense en futuristische film scene met speciale effecten en spanning.

Duik diep in de wereld van spanning en avontuur met onze selectie van de top 20 beste actiefilms op Netflix. Ontdek films die je aan de rand van je stoel houden en kijk ze direct online.

Korte samenvatting en beoordeling van de film

Elke film in de top 20 beste actiefilms op Netflix Nederland brengt je op het puntje van je stoel met adembenemende scènes en complexe verhaallijnen. Van klassiekers zoals “Gladiator (2000)” en “The Dark Knight” tot nieuwere hits zoals “Dune”, deze selectie omvat films die niet alleen kritische lof hebben ontvangen, maar ook door fans wereldwijd worden geprezen.

Hun populariteit en waardering op MovieMeter weerspiegelen hoe deze films een emotionele snaar raken bij kijkers, waarbij elke titel een uniek avontuur biedt dat zowel spannend als visueel indrukwekkend is.

Critici en fans hebben deze films beoordeeld als toppers binnen het genre, mede dankzij de indrukwekkende acteerprestaties, de meeslepende special effects en de diepgaande plotontwikkelingen.

Of je nu hunkert naar de duistere allure van “The Dark Knight Rises” of de historische grandeur van “Gladiator”, elke film belooft een onvergetelijke kijkervaring. De gevarieerde inhoud zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is, of je nu fan bent van actie en avontuur of de slimme plots van actie thrillers prefereert.

Actiefilms per Genre op Netflix

Een groep avontuurlijke ontdekkingsreizigers beklimt een ruige berg.

Duik dieper in de wereld van actiefilms op Netflix en ontdek films die perfect passen bij jouw favoriete genre.

Actie en Avontuur

Actiefilms en avontuur vormen een dynamische combinatie die je aan de rand van je stoel houdt. Bij het doorzoeken van Netflix vind je een schat aan films die je adrenaline gegarandeerd de hoogte injaagt. Hier is een overzicht van actie en avontuur op Netflix, waarbij elke film jou meeneemt op een onvergetelijk avontuur.

 1. “Jurassic Park” neemt je mee naar een eiland vol prehistorische verrassingen, waar dinosaurussen weer tot leven komen.
 2. In “Terminator 2: Judgment Day” vecht Sarah Connor tegen machines om de toekomst van haar zoon te beschermen.
 3. “Heart of Stone” zit vol met gevaarlijke missies en wereldwijde escapades, waardoor het hart sneller klopt.
 4. “Top Gun: Maverick”, met adembenemende luchtgevechten, laat zien wat moed werkelijk betekent.
 5. Avonturen in “Jurassic World: Fallen Kingdom” brengen nieuwe uitdagingen op een eiland vol dinosaurussen.
 6. Met “The Karate Kid” leer je dat doorzettingsvermogen en discipline uitmonden in grootse overwinningen.

Elke titel op deze lijst combineert spanning met het onbekende, waarbij helden hun angsten onder ogen zien en boven zichzelf uitstijgen. Deze films bieden niet alleen entertainment maar inspireren ook met verhalen over moed, vriendschap en doorzettingsvermogen. Of je nu houdt van klassiekers zoals “Jurassic Park” of modernere avonturen zoals “Heart of Stone”, er is altijd iets nieuws te ontdekken in de wereld van actie en avontuur op Netflix.

Actie Komedie

Na het verkennen van de adembenemende wereld van actie en avontuur op Netflix, stappen we over naar een lichtere toon met actiekomedies. Deze films combineren spannende actiescènes met humoristische momenten, waardoor ze een uniek vermaak bieden.

 1. “The Last Mercenary” brengt ons Jean – Claude Van Damme in een verrassend komische rol. Hier vecht hij tegen vijanden terwijl hij lacht veroorzaakt.
 2. Met “Johnny English Reborn” keert Rowan Atkinson terug als de klungelige geheimagent. Zijn missies zitten vol misstappen die je gegarandeerd laten schateren.
 3. “Queens on the Run” toont een dynamisch duo dat per ongeluk in een criminele escapade belandt. Hun avontuur zit vol hilarische problemen en verrassingen.

Deze titels bieden niet alleen spannende actiescènes maar garanderen ook veel lachmomenten. Elk van deze films staat bekend om zijn vermogen om het publiek te entertainen zonder de dramatische spanning te verliezen die kenmerkend is voor het genre. Terwijl je online kijkt, kun je genieten van de avonturen en tegenslagen van jouw favoriete personages, iets wat fans van zowel actie- als komediefilms zullen waarderen.

Bovendien, door te kiezen voor Netflix als jouw platform voor entertainment, krijg je de kans om een breed scala aan award-winning originals en populaire toplijsten te ontdekken. Of je nu in bent voor een solosessie of een filmavond met vrienden plant, deze selectie aan actiekomedies heeft alles wat nodig is om iedereen tevreden te stellen.

Dus of je nu fan bent van klassieke heldhaftige capriolen of moderne humoristische twists op zoektochten vol spanning, Netflix’s aanbod aan actiekomedies zal zeker indruk maken. Elk van deze films benadrukt op zijn eigen manier waarom combinaties van actie en humor zo effectief kunnen zijn in het creëren van boeiend en plezierig entertainment.

Actie Thriller

Van actie komedies stappen we over naar een intenser genre, namelijk de actie thriller. Dit genre houdt je op het puntje van je stoel met spannende plotwendingen en adembenemende actiescènes. Hier volgt een nauwgezette blik op enkele van de beste actie thrillers die Netflix te bieden heeft.

 1. “Sniper: Ghost Shooter” scoort hoog door zijn ongeëvenaarde spanning en scherpschuttersactie, waardoor kijkers zich midden in de strijd wanen.
 2. Met “My Name Is Vendetta” krijg je een mix van wraak, familiedrama en keiharde gevechten, perfect voor liefhebbers van verhalen waar gerechtigheid zegeviert.
 3. “Gemini Man” biedt een uniek concept met kloon – technologieën en onvergetelijke achtervolgingsscènes, waarmee het zowel critici als fans weet te boeien.
 4. Voor hen die genieten van psychologische diepgang gecombineerd met intense gevechtssequenties is “Fight Club” een must-watch. De film daagt uit tot nadenken over identiteit en consumptiemaatschappij.
 5. Liefhebbers van historische revisionisme kunnen hun hart ophalen bij “Inglourious Basterds”, waarbij Tarantino’s stijl van verhalen vertellen weer briljant tot uiting komt.
 6. Binnen het superheldengenre transformeert elke Batman – film zich in een donkere actie thriller die Gotham City’s duistere onderwereld verkent.

Elke film brengt zijn eigen unieke sfeer binnen dit genre, gaande van het leveren van schokkende twists tot aan het bieden van diepgaande karakterontwikkeling naast de gebruikelijke explosieve actiemomenten. Dus of je nu zweert bij online kijken of exclusief voor award-winning Netflix originals gaat, deze geselecteerde films garanderen uur na uur entertainment. Met feature films zoals deze blijft je favoriete acteur nooit lang buiten beeld en voelt elke avond als een première bij Pathé thuis.

Actiefilms per Jaar op Netflix

Ontdek jaarlijks de beste actiefilms die Netflix te bieden heeft. Maak je klaar voor een selectie die elk filmjaar uniek maakt met onvergetelijke avonturen en adrenaline-verhogende scènes.

De beste actiefilms per jaar

Netflix heeft een indrukwekkende verzameling actiefilms, gerangschikt per jaar, om je aan het scherm gekluisterd te houden. Hieronder vind je een tabel met de beste actiefilms per jaar, zodat je direct naar de knallers kunt duiken die je mogelijk gemist hebt.

Jaar Film IMDb-beoordeling
2024 Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One 8.6
2023 (Een voorbeeld film voor 2023) (IMDb-beoordeling)
2022 (Een voorbeeld film voor 2022) (IMDb-beoordeling)
2021 (Een voorbeeld film voor 2021) (IMDb-beoordeling)
2020 (Een voorbeeld film voor 2020) (IMDb-beoordeling)
1991 Terminator 2: Judgment Day 8.6

Deze lijst toont duidelijk hoe de smaak in actiefilms door de jaren heen is geëvolueerd. Van recente hits zoals “Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One” tot klassiekers zoals “Terminator 2: Judgment Day”, de variëteit is enorm. Elk jaar brengt zijn eigen unieke avonturen en verhalen die de grenzen van dit genre blijven verleggen. Het is fascinerend om te zien hoe filmmakers nieuwe manieren vinden om het publiek op het puntje van hun stoel te houden, of het nu gaat om door technologie aangedreven spektakels of verhalen die de menselijke geest testen.

Actiefilms op Basis van Oorspronkelijke Taal

Ontdek de wereld van actiefilms in verschillende talen en verbreed je horizon met filmervaringen die je nog nooit hebt beleefd.

Engelse actiefilms

Engelse actiefilms staan bekend om hun unieke stijl en verhaallijnen. Ze combineren vaak scherpe dialogen met intense actiescènes, waardoor ze een favoriet zijn onder filmfans.

 1. Engelse spionagefilms voegen een laag van intellect toe aan het traditionele actiegenre. Met slimme plotwendingen en complexe karakters houden ze kijkers op het puntje van hun stoel.
 2. Actiekomedies uit Engeland blinken uit door hun typisch Britse humor gecombineerd met spectaculaire stunts. Deze films laten je zowel lachen als in spanning wachten op wat komt.
 3. Historische actiefilms geven een inkijk in Engeland’s rijke verleden, vermengd met adembenemende actiescènes tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen.
 4. Moderne Britse thrillers gebruiken de stadse landschappen van Londen en andere grote steden om spannende verhalen te vertellen vol achtervolgingen en mysteries.
 5. Films over Britse superhelden brengen iets unieks naar het superheldengenre, met originele personages die niet alleen moed tonen maar ook diepgang hebben.

In deze lijst vindt je informatie over de top 25 beste Engelse actiefilms. Deze selectie biedt voor ieder wat wils: van spionage tot komedie en van historisch tot modern. Elk film biedt een kans om zoveel te bekijken als je wilt, waarbij elk avontuur je meeneemt naar een wereld vol spanning en verrassingen.

Niet-Engelse actiefilms

Niet-Engelse actiefilms op Netflix trekken wereldwijd een groot publiek aan. Deze films bewijzen dat taal geen barrière is voor spannende verhalen en indrukwekkende actiescènes.

 1. “Parasite” (Koreaans): Deze Zuid-Koreaanse sensatie mengt zwarte komedie met scherpe sociale kritiek, terwijl het je op het puntje van je stoel houdt.
 2. “La Casa de Papel” (Spaans): Hoewel technisch gezien een serie, biedt dit spannende verhaal over een bankoverval in Spanje alles wat fans van actiefilms kunnen wensen.
 3. “Raid” (Indonesisch): Met adembenemende vechtscènes zet deze film de standaard voor martial arts en actiecinema.
 4. “Amélie” (Frans): Biedt een unieke combinatie van avontuur, mysterie en romantiek, getoond door de ogen van een innemende Parijse vrouw.
 5. “Cidade de Deus” (Portugees): Deze krachtige vertelling over het leven in de Braziliaanse favela’s is even ontroerend als dat het spannend is.
 6. “Pans Labyrint” (Spaans): Combineert historische fictie met fantasy, waarbij Guillermo del Toro’s unieke visie tot leven komt in dit meesterwerk.
 7. “Trolljegeren” (Noors): Neemt je mee op avontuur met zijn unieke twist op trollenlegendes, gecombineerd met humor en spanning.
 8. “Intouchables” (Frans): Een hartverwarmend verhaal vol humor en onverwachte wendingen, laat zien hoe vriendschap alle verschillen kan overbruggen.

Deze selectie laat zien dat Netflix films aanbiedt die aanzetten tot kijken zo veel als je wilt, ongeacht de oorspronkelijke taal. Elk van deze titels brengt iets unieks naar tafel qua storytelling, personages en cinematografie die bijdraagt aan hun wereldwijde succes en waardering.

Actiefilms op Basis van Oorsprong

Ontdek de wereldwijde diversiteit aan actiefilms op Netflix en laat je verrassen door het unieke aanbod uit verschillende landen.

Amerikaanse actiefilms

Amerikaanse actiefilms op Netflix nemen je mee op een avontuur vol adrenaline en spectaculaire actiescènes. Van klassiekers tot moderne hits, deze titels blijven fans wereldwijd boeien.

 1. Terminator 2: Judgment Day zet de standaard voor actiefilms met zijn revolutionaire special effects en meeslepend verhaal over menselijke overleving tegen machines.
 2. Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One brengt verschillende versies van Spider-Man samen in één film, waardoor fans een unieke, multiverse ervaring krijgen.
 3. Fight Club daagt kijkers uit met zijn diepgaande thema’s en onvergetelijke twist, terwijl het ook indruk maakt met intense gevechtsscènes.
 4. Inception neemt je mee op een reis door droomlagen met zijn complexe plot en adembenemende visuele effecten.
 5. Gladiator vertelt het epische verhaal van wraak in het oude Rome, aangedreven door sterke acteerprestaties en grootschalige vechtscènes.
 6. The Dark Knight Rises sluit de baanbrekende Batman – trilogie af met een donker verhaal over heldendom en offers, gecombineerd met hoogstaande actiescènes.
 7. The Gray Man valt op als een langverwachte actiethriller waarin Ryan Gosling, Chris Evans en Ana de Armas schitteren in een spel van kat-en-muis vol spanning.

John Woo’s invloed is onmiskenbaar in de Amerikaanse cinema; films zoals Face/Off en Hard Target tonen de unieke blend van stijlvolle actie en emotionele diepgang die kenmerkend is voor zijn werk. Elk van deze films laat zien hoe rijk en divers Amerikaanse actiefilms kunnen zijn, of ze nu draaien om futuristische confrontaties of tijdloze menselijke conflicten.

Niet-Amerikaanse actiefilms

Niet-Amerikaanse actiefilms verdienen een speciale plek op Netflix. Deze films brengen frisse perspectieven en unieke verhalen die vaak over het hoofd worden gezien. Hier is een overzicht van enkele top niet-Amerikaanse actiefilms die je kunt bekijken:

 1. “Parasite” uit Zuid-Korea – Deze film combineert drama, spanning en actie op een manier die wereldwijd publiek heeft geboeid.
 2. “La Casa de Papel” uit Spanje – Hoewel technisch gezien een serie, biedt het genoeg actie en strategische plotwendingen om als een lange film te voelen.
 3. “Raid” uit Indonesië – Bekend om zijn ongelooflijke vechtscènes en stunts, zet deze film de lat hoog voor actiecinema.
 4. “Amélie” uit Frankrijk – Biedt een andere kijk op het genre met haar eigenzinnige verhaal en visuele stijl, maar houdt de actie levendig met spannende momenten.
 5. “Crouching Tiger, Hidden Dragon” uit China – Een meesterwerk dat martial arts cinema naar nieuwe hoogten tilt met zijn prachtige choreografieën en verhaal.

Deze films laten zien dat taal geen barrière is voor geweldige filmervaringen. Ze nodigen kijkers uit voor avonturen die ze misschien nooit hadden ontdekt als ze zich alleen tot Hollywood-films zouden beperken. Elk van deze titels biedt iets unieks: of het nu de intense actiescènes zijn, de meeslepende verhalen of de innovatieve regiestijl die afwijkt van conventionele normen. Door zo’n divers aanbod te verkennen, verbreed je jouw horizonten en ontdek je misschien wel jouw nieuwe favoriete film op Netflix.

Nieuwste Actiefilms op Netflix

Ontdek de nieuwste actiefilms op Netflix en maak je klaar voor uren vol spanning en avontuur.

Nieuwste releases in actiefilms

Netflix verrijkt zijn bibliotheek met de langverwachte actiethriller ‘The Gray Man’. Deze film, met sterren als Ryan Gosling en Chris Evans, maakt zijn debuut op 22 juli. Fans van actiefilms kunnen hun hart ophalen aan deze spannende toevoeging, waarin Gosling en Evans strijden in een adembenemende spionageoorlog.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze blockbuster die belooft veel actie en suspense te leveren.

Elke maand introduceert Netflix nieuwe titels om te zorgen dat kijkers altijd iets spannends hebben om naar uit te kijken. ‘The Gray Man’ is slechts één voorbeeld van hoe Netflix blijft verrassen met kwalitatief hoogwaardige content.

Voor liefhebbers van actie biedt dit platform een breed scala aan films die je op het puntje van je stoel houden. Maak je klaar om deze nieuwste releases te bekijken en geniet onbeperkt van de beste actiefilms op Netflix.

Netflix en Actiefilms: Een Uitgebreide Gids

Als fervente filmliefhebber weet je dat Netflix een schatkamer is aan actiefilms. Van adembenemende klassiekers tot de nieuwste knallers, er is voor elke smaak en stemming iets te vinden.

Met een uitgebreide gids tot je beschikking wordt het kiezen van je volgende avontuur gemakkelijker dan ooit. Deze gids biedt niet alleen film informatie en trailers, maar belicht ook beoordelingen en IMDb-scores, zodat je altijd de beste keuze kunt maken.

Het doorzoeken van de catalogus kan soms overweldigend zijn, maar dankzij gerichte lijsten zoals de Top 100 Beste Actiefilms op Netflix in maart 2024, met zorgvuldig gekozen films op basis van hun IMDb-score, wordt het een fluitje van een cent.

Deze lijsten zijn samengesteld met oog op diversiteit, waardoor liefhebbers van actie komedie tot actie thriller hun hart kunnen ophalen. Vergeet ook niet om de nieuwste actiefilms te checken die Netflix toevoegt aan hun assortiment, zodat je nooit wat mist en altijd kunt watch as much as you want.

Conclusie

Netflix zorgt continu voor een verse stroom van actiefilms, van adembenemende avonturen tot lachwekkende actie komedies. Met onze dagelijkse updates blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste toppers.

De top 100 beste actiefilms op Netflix biedt voor ieder wat wils, met zowel Engelse als niet-Engelse films die je aan de buis kluisteren. Duik in het aanbod en vind jouw volgende filmavontuur tussen de nieuwste releases of de hoogst gewaardeerde klassiekers.

Laat je inspireren door dit overzicht en ontdek de wereld van actie op Netflix.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt “Jaws” een van de top 100 beste actiefilms op Netflix?

“Jaws” is een klassieker die bekend staat om zijn spannende verhaal en indrukwekkende special effects, waardoor het een must-see is binnen de actiefilms op Netflix.

2. Hoe kan ik de beste actiefilms op Netflix vinden?

Je kunt de beste actiefilms op Netflix vinden door te zoeken in de categorie ‘Actie’ of door gebruik te maken van de zoekfunctie en te typen ‘Top 100 Beste Actiefilms’.

3. Zijn er nieuwe actiefilms toegevoegd aan Netflix in maart 2024?

Ja, elke maand voegt Netflix nieuwe films toe aan hun collectie, inclusief actiefilms, dus houd hun aanbod in maart 2024 goed in de gaten voor de nieuwste toevoegingen.

4. Waarom zou ik actiefilms op Netflix willen kijken?

Actiefilms op Netflix bieden een breed scala aan verhalen vol spanning en avontuur, perfect voor een filmavond thuis of om even te ontspannen na een lange dag.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen