Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Amazon Prime Video is een streamingdienst van Amazon, waar je onbeperkt kunt genieten van exclusieve series, films, en Amazon Originals zoals The Grand Tour, The Boys, The Marvelous Mrs.

Maisel en The Lord of the Rings: The Rings of Power. Deze dienst biedt ook klassiekers en nieuwe releases aan, waardoor je altijd toegang hebt tot een rijke bibliotheek van entertainment.

Je kunt de Prime Video-app downloaden en installeren op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, desktopcomputers en smart-tv’s. Eenmaal ingelogd met je Amazon Prime- of Prime Video-account, kun je beginnen met het ontdekken van het brede aanbod en zelfs video’s downloaden naar compatibele apparaten voor offline kijkplezier.

Met Amazon Prime Video kijk je niet alleen topfilms en -series maar profiteer je ook van voordelen zoals gratis snelle bezorging op Amazon.nl.

Voordelen van Amazon Prime Video

Een tablet met Amazon Prime Video open op een comfortabele bank.

Amazon Prime Video biedt exclusieve series, films en nog veel meer, alleen beschikbaar voor Prime-leden. Je krijgt toegang tot een scala aan content, van internationale originals zoals “The Man in the High Castle” en “Mozart in the Jungle”, tot spannende shows zoals “Tom Clancy’s Jack Ryan” en comedy series als “Last One Laughing”.

Deze content is nergens anders beschikbaar, wat Prime Video een unieke bron van entertainment maakt.

Voor slechts €5,99 per maand geniet je niet alleen van deze exclusieve content in HD/Ultra HD kwaliteit, maar krijg je ook de mogelijkheid om films en series offline te bekijken.

Dit betekent dat je jouw favoriete shows kunt meenemen, waar je ook gaat. Daarnaast kun je met één abonnement gelijktijdig op maximaal drie apparaten kijken, waardoor het delen met familie en vrienden gemakkelijker wordt.

Nu je weet wat Prime Video je te bieden heeft, laat ons kijken hoe je de app kunt downloaden en installeren op jouw apparaat.

Hoe de Amazon Prime Video-app te downloaden

Een persoon download de Amazon Prime Video app op hun laptop in de stad.

Duik direct in de wereld van eindeloos entertainment door de Amazon Prime Video-app gemakkelijk vanuit de app store of www.primevideo.com op je apparaat te downloaden.

Downloaden via app store

Het downloaden van de Amazon Prime Video-app is eenvoudig en snel. Je vindt hem in elke app store op diverse apparaten, zoals Smart-tv’s en mobiele toestellen.

 1. Open de app store op je apparaat. Dit kan de Google Play Store zijn op Android-apparaten of de App Store op iOS-toestellen.
 2. Zoek naar “Prime Video” met behulp van de zoekfunctie. Zorg ervoor dat je de officiële app selecteert om te voorkomen dat je een onbetrouwbare versie downloadt.
 3. Tik op het downloadicoon naast de Prime Video – app. Het icoon lijkt meestal op een wolkje met een pijl omlaag.
 4. Wacht totdat de installatie voltooid is. Dit duurt meestal maar een paar minuten, afhankelijk van je internetverbinding.
 5. Open de Prime Video – app zodra deze geïnstalleerd is. Je bent nu klaar om in te loggen met je Amazon Prime of Prime Video accountgegevens.
 6. Volg de instructies op het scherm om in te loggen. Hier kun je ook eventueel een nieuwe account aanmaken als je die nog niet hebt.

Door deze stappen te volgen, krijg je toegang tot een wereld van entertainment, inclusief exclusieve content en Amazon Original series, direct op jouw gekozen apparaat. Met functies zoals watch party en x-ray access wordt jouw kijkervaring nog verrijkt, terwijl data encryption zorgt voor veiligheid tijdens het streamen.

Aanmelden met Amazon Prime of Prime Video-account

Om toegang te krijgen tot films, tv-shows en internationale originals via de Prime Video app, moet je inloggen met een bestaand Amazon Prime of Prime Video-account. Selecteer de knop met de drie streepjes rechtsonder op je mobiele apparaatscherm om van account te wisselen of een nieuw account toe te voegen.

Dit proces is eenvoudig en stelt je in staat om razendsnel te genieten van de uitgebreide bibliotheek aan exclusieve content.

Als je lid wilt worden van Amazon Prime of jouw Prime-lidmaatschap wilt overschakelen naar amazon.nl, bezoek dan de website en volg de instructies om je aan te melden. Zo zorg je ervoor dat je geen moment mist van streaming media op verschillende compatibele apparaten, zoals smart TV’s, Fire TV en Blu-ray.

Het gebruik van de Amazon Prime Video-app

Ontdek hoe je moeiteloos jouw favoriete films en series streamt met de Amazon Prime Video-app op allerlei apparaten.

Bladeren door beschikbare inhoud en een titel selecteren om te kijken

Op Amazon Prime Video vind je een breed scala aan films en series, van Amazon Originals tot internationale klassiekers. Met zoveel keuzes is het soms moeilijk te beslissen wat je gaat kijken.

 1. Open de Amazon Prime Video – app op je apparaat. Je hebt een actieve internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot de inhoud.
 2. Log in met je Amazon Prime- of Prime Video-account. Zonder deze stap kun je niet starten met browsen.
 3. Navigeer naar het zoekicoon als je al weet welke film of serie je wilt bekijken. Typ de naam in en druk op enter.
 4. Scroll door de homepage voor aanbevelingen. Amazon personaliseert deze lijst op basis van wat je eerder hebt gekeken.
 5. Bekijk categorieën zoals ‘Amazon Originals’ of ‘Klassiekers’ om gerichter te zoeken naar content die jou interesseert.
 6. Maak gebruik van het download icoon naast de video detail pagina als je iets offline wilt bekijken later.
 7. Tik op een titel om meer details te zien, zoals samenvatting, cast en leeftijdsclassificatie.
 8. Als een titel jou aanspreekt, begin dan met kijken door simpelweg op de afspeelknop te drukken.

Nu weet je hoe gemakkelijk het is om door de beschikbare content op Amazon Prime Video te bladeren en een kijkkeuze te maken.

Volgende, laten we eens kijken hoe Amazon Prime Video werkt op verschillende apparaten, waardoor jouw kijkervaring nog beter wordt!

Hoe Amazon Prime Video werkt op verschillende apparaten

Amazon Prime Video past zich naadloos aan verschillende apparaten aan. Van Smart-tv’s tot mobiele apparaten, de ervaring blijft kwalitatief en toegankelijk.

 1. Smart-tv’s en Blu-ray spelers: Download de app via de app store op je smart TV of Blu-ray speler. Zodra je inlogt met je Amazon Prime- of Prime Video-account, krijg je toegang tot een breed scala aan tv shows en films, inclusief Amazon Originals.
 2. Fire-tablets: Je kunt video’s downloaden naar Fire-tablets om offline te kijken. Dit is handig als je geen internetverbinding hebt. Selecteer gewoon het download icoon op de video detail pagina van de titel die je wilt bekijken.
 3. Mobiele apparaten: Op smartphones en tablets werkt Prime Video via de Prime Video-app die verkrijgbaar is in jouw app store. Na het downloaden kun je direct inloggen en beginnen met het streamen van content of download titels voor onderweg.
 4. Amazon-apparaten zoals Fire TV: Prime Video is direct geïntegreerd in Amazon Fire TV-devices. Het vereist slechts een paar klikken om door hun uitgebreide bibliotheek te bladeren en iets leuks te vinden om te kijken.
 5. Blu-ray spelers, gameconsoles: Net als bij smart TV’s, kan de Prime Video-app gedownload worden op diverse gaming consoles en bepaalde Bluray-spelers.
 6. Verschillende televisies: Veel recente modellen televisies zijn al compatibel met Prime Video en hebben de app voorgeïnstalleerd of makkelijk downloadable via hun eigen app store.
 7. Gebruiken met Chromecast, Apple TV: Je kunt ook content van Amazon Prime Video streamen naar een groter scherm via Chromecast of Apple TV. De apps op deze devices maken het eenvoudig om inhoud te delen vanaf mobiele devices of computers.

Elk platform biedt een unieke manier om toegang te krijgen tot dezelfde rijke bibliotheek vol exclusive content, internationale originals, klassiekers en meer – allemaal binnen handbereik dankzij je Amazon Prime membership.

Het koppelen van Amazon Prime Video met TV en andere apparaten

Het koppelen van je Amazon Prime Video-account met TV en andere apparaten verrijkt je kijkervaring. Met een paar simpele stappen geniet je al snel van films, tv-shows en international originals op een groter scherm.

 1. Schakel je Smart TV of ander apparaat in en zorg dat deze verbonden is met het internet.
 2. Navigeer naar de app store of downloadsectie op je apparaat. Zoek hier naar de Amazon Prime Video-app door de zoekfunctie te gebruiken.
 3. Download en installeer de Amazon Prime Video – app door op het ‘download icoon’ te klikken.
 4. Open de Amazon Prime Video-app na het installeren. Je wordt gevraagd om in te loggen met je Amazon-gegevens.
 5. Vul je login-informatie in als je al over een Amazon Prime of Prime Video-account beschikt.
 6. Vindt voor apparaten zoals Smart TV’s vaak een registratiecode op het scherm die gekoppeld moet worden via een webbrowser.
 7. Bezoek de website die aangegeven staat op je scherm (vaak amazon.com/mytv) via een mobiele telefoon of computer en voer de registratiecode in die op je TV-scherm wordt getoond.
 8. Zodra het apparaat succesvol is geregistreerd, synchroniseert het automatisch met jouw account en heb je toegang tot alle content.

Voor gebruikers die willen casten naar hun TV:

 1. Zorg ervoor dat zowel jouw mobiele apparaat als Fire TV zijn ingelogd met hetzelfde Amazon – account.
 2. Open de Prime Video – app op jouw mobiele telefoon of tablet.
 3. Start het afspelen van video’s en tik op het ‘Cast’ – icoon in de hoek van het scherm.
 4. Selecteer jouw Fire TV uit de lijst van beschikbare apparaten om direct te beginnen met streamen naar jouw televisie.

Met deze stappen kun jij eenvoudig elk compatibel apparaat, zoals smart tv’s, Blu-ray-spelers, en gameconsoles gebruiken om te genieten van alles wat Amazon Prime Video te bieden heeft zonder complexe handelingen uit te voeren. Het beleven van video detail pagina’s, internationale films, en series was nog nooit zo gemakkelijk en toegankelijk direct vanuit het comfort van elke kamer in huis.

Gebruik van Amazon Prime Video met Chromecast, Apple TV, en meer

Amazon Prime Video kijken op verschillende apparaten zoals Chromecast en Apple TV biedt een gerieflijke manier om je favoriete shows en films te streamen. Je geniet van een vlotte streamingervaring, direct op je smart tv of via een externe streaming apparaat. Hier is hoe je dit doet:

 1. Voor Chromecast: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Amazon Prime Video-app hebt geïnstalleerd op je iOS- of Android-apparaat. Selecteer daarna het cast-icoon op de video detailpagina om de inhoud naar je tv te sturen.
 2. Op Apple TV: Download de Prime Video-app uit de App Store en log in met je Amazon-accountgegevens. Eenmaal ingelogd, kun je door het aanbod bladeren en beginnen met kijken.
 3. Smart TVs: Veel moderne smart TV’s hebben de Amazon Prime Video-app al vooraf geïnstalleerd. Zo niet, dan kun je deze vaak downloaden vanuit de app store van jouw specifieke televisiemodel.
 4. Met PlayStation of Xbox: Download de Amazon Prime Video-app uit hun respectievelijke winkels, log in en duik in het ruime aanbod aan tv shows en movies.
 5. Via webbrowser: Bezoek primevideo.com, log in met je account en krijg toegang tot het volledige assortiment zonder extra software te hoeven installeren.

Deze methoden maken het eenvoudig om te genieten van Amazon Prime Video ongeacht welk apparaat je verkiest of beschikbaar hebt. Elk platform biedt toegang tot dezelfde rijke bibliotheek aan content, dus mis nooit meer een aflevering van je favoriete serie of die film die al zo lang op je kijklijst staat. Volgende: Vergelijking van Amazon Prime Video met andere streamingdiensten – laat zien hoe Prime zich verhoudt tot zijn concurrenten.

Vergelijking van Amazon Prime Video met andere streamingdiensten

De concurrentie op de markt van streamingdiensten is hevig, waardoor het belangrijk is om een duidelijk beeld te hebben van wat elke dienst uniek maakt. Hieronder volgt een vergelijking tussen Amazon Prime Video en andere populaire streamingdiensten op basis van diverse factoren.

FeatureAmazon Prime VideoNetflixDisney+HBO Max
Maandelijkse KostenVariërend per regioVariërend per abonnementsvormVast tariefVast tarief
Aantal gebruikersprofielenGeen ondersteuningOndersteuning voor meerdere profielenOndersteuning voor meerdere profielenOndersteuning voor meerdere profielen
DownloadmogelijkheidTot 4 compatibele apparatenBeschikbaarBeschikbaarBeschikbaar
Beschikbare contentAmazon Originals, klassiekers, nieuwe films en seriesBreed scala aan films en seriesDisney, Pixar, Marvel, Star Wars contentWarner Bros., DC films, HBO content
ApparaatcompatibiliteitBreed scala aan apparatenBreed scala aan apparatenBreed scala aan apparatenBreed scala aan apparaten

Deze tabel biedt een overzichtelijk vergelijkingspunt voor iemand die de beste streamingdienst voor zijn of haar behoeften zoekt. Elk platform heeft zijn eigen sterke punten, of het nu gaat om de verscheidenheid aan content, de flexibiliteit in abonnementsprijzen, of de ondersteuning voor het downloaden van inhoud naar meerdere apparaten. Deze kenmerken maken elke dienst uniek en aantrekkelijk voor verschillende soorten gebruikers.

Het oplossen van problemen met Amazon Prime Video

Ontdek hoe je veelvoorkomende problemen met Amazon Prime Video snel kunt oplossen en geniet zonder onderbreking van je favoriete tv-shows en films.

Geen beeld of storingen oplossen

Kom je problemen tegen zoals geen beeld of storingen bij het kijken naar je favoriete tv-shows en films via Amazon Prime Video? Dit kan frustrerend zijn, maar er zijn een paar stappen die je kunt volgen om dit op te lossen.

Zorg er eerst voor dat het apparaat waarop je kijkt, correct is verbonden met internet. Een slechte of onstabiele internetverbinding kan vaak de boosdoener zijn. Controleer ook of je de Prime Video-app hebt geüpdatet naar de nieuwste versie.

Oudere versies van de app kunnen soms problemen veroorzaken met het afspelen van video’s.

Als het probleem aanhoudt, probeer dan uit te loggen en weer in te loggen op je Amazon Prime of Prime Video-account. Dit kan eventuele tijdelijke fouten resetten die storingen veroorzaken.

En vergeet niet, je kunt dezelfde titel slechts op twee apparaten tegelijk streamen. Als je dus probeert te kijken op een derde apparaat, zul je eerst een van de andere apparaten moeten stopzetten.

Met deze tips zou je snel weer zonder problemen moeten kunnen genieten van het streamen van jouw favoriete content. Volgend, verkennen we hoe je de Amazon Prime Video-app kunt gebruiken met een VPN voor nog meer kijkplezier.

De Amazon Prime Video-app gebruiken met een VPN

Een VPN helpt je om toegang te krijgen tot een groter aanbod van series en films op Amazon Prime Video door je locatie te veranderen. Dit betekent dat je, met een goede VPN, het Amerikaanse aanbod van Prime Video kunt ontgrendelen, dat vaak breder en diverser is.

Zorg ervoor dat je een VPN kiest die compatibel is met Amazon Prime Video, aangezien sommige VPN’s worden geblokkeerd.

Het instellen van een VPN voor gebruik met de Amazon Prime Video-app is eenvoudig. Eerst selecteer je een betrouwbare VPN-provider en download je de app op het apparaat waarop je Prime Video wilt kijken.

Vervolgens maak je verbinding met een server in de VS (of een ander land met de gewenste content). Open daarna de Amazon Prime Video-app en start met het kijken van tv-shows en films alsof je in het gekozen land bent.

Dit proces omzeilt geografische beperkingen en breidt je kijkopties uit.

Amazon Prime Video voor studenten en proefperiode

Amazon Prime Video biedt studenten speciale kortingen en aanbiedingen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor jou als je graag films kijkt of series volgt zonder te veel te betalen.

Met deze reducties krijg je toegang tot een enorme bibliotheek van tv-shows en films tegen een fractie van de normale kosten.

Nieuwe gebruikers hebben bovendien de kans om Amazon Prime 30 dagen gratis te proberen. Tijdens deze proefperiode kun je genieten van alle voordelen, inclusief snelle bezorgopties en onbeperkt toegang tot streaming video services.

Profiteer van deze proefperiode om te ontdekken wat Amazon Prime Video allemaal te bieden heeft zonder enige verplichting.

Hoe je Amazon Prime Video kunt opzeggen

Opzeggen van je Amazon Prime Video-abonnement kan snel en eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om zonder problemen je lidmaatschap te beëindigen.

 1. Ga naar de website van Amazon en log in op je account.
 2. Navigeer naar het gedeelte ‘Instellingen’ in je accountmenu.
 3. Zoek naar ‘Beheer Jouw Prime-lidmaatschap‘ of ‘Prime Video Channels’ als je alleen een Channel-abonnement wilt opzeggen.
 4. Scroll door tot je de optie ‘Lidmaatschap beëindigen‘, ‘Abonnement opzeggen’ of ‘Kanaal annuleren’ ziet, afhankelijk van wat je wilt doen.
 5. Klik op de link of knop die overeenkomt met jouw wens om op te zeggen.
 6. Je krijgt nu mogelijk een paar vragen of aanbiedingen te zien die Amazon gebruikt om leden te behouden. Blijf bij jouw besluit als je zeker weet dat je wilt stoppen.
 7. Bevestig de opzegging door te kiezen voor ‘Lidmaatschap beëindigen’, ‘Mijn abonnement opzeggen’, of, in het geval van een channel, ‘Kanaal annuleren’.
 8. Na de bevestiging ontvang je een e – mailbevestiging van Amazon ter verificatie van de annulering.

Als je abonnement via een externe aanbieder loopt, dien je contact met hen op te nemen om het abonnement stop te zetten, aangezien dit proces anders kan verlopen dan rechtstreeks bij Amazon Prime Video zelf.

Onthoud dat je jouw Amazon Prime-lidmaatschap altijd kunt opzeggen, zelfs tijdens een gratis proefperiode, zonder extra kosten via het gedeelte Instellingen van jouw account online.

Conclusie

Het downloaden en gebruiken van de Amazon Prime Video-app op verschillende apparaten is verrassend eenvoudig. Je vindt de app in de app store van je keuze, installeert deze snel en meldt je aan met jouw Amazon-gegevens.

Heb je ooit gedacht hoe gemakkelijk offline kijken kan zijn? Met deze app download je jouw favoriete shows om ze overal te bekijken. Vraag jezelf af, ben je klaar om een wereld van entertainment te ontdekken? Laat deze kans niet liggen om te genieten van een breed scala aan films en series, waarbij je controle hebt over wat en wanneer je kijkt.

Jouw volgende filmavond begint met een paar simpele klikken.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik de Amazon Prime app downloaden op mijn apparaat?

Je kunt de Amazon Prime app downloaden door naar de app store op je apparaat te gaan, te zoeken naar “Amazon Prime Video” en vervolgens op het download icoon te klikken.

2. Op welke apparaten is Amazon Prime Video compatibel?

Amazon Prime Video is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart-tv’s en Blu-ray spelers. Controleer de terms of use op de Amazon website voor een volledige lijst van compatibele apparaten.

3. Hoe begin ik met het kijken van films en tv-shows op Amazon Prime Video?

Nadat je de Amazon Prime app hebt gedownload en geïnstalleerd, open je de app en meld je je aan met je Amazon-account. Zoek vervolgens naar films of tv-shows op de video detail pagina en selecteer wat je wilt kijken.

4. Kan ik films en tv-shows downloaden om offline te bekijken?

Ja, Amazon Prime Video biedt de mogelijkheid om films en tv-shows te downloaden zodat je ze offline kunt bekijken. Zoek de titel die je wilt downloaden en klik op het download icoon naast de video detail pagina.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen