Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Veel mensen willen kosten besparen door hun abonnementen te delen. Wist je dat je jouw Amazon Prime Video-abonnement met vrienden en familie kunt delen? In dit artikel laten we zien hoe je gemakkelijk je abonnement deelt, zodat iedereen van films en series kan genieten.

Leer meer en begin vandaag nog met delen.

Samenvatting

 • Je kunt tot zes gebruikersprofielen aanmaken op jouw Amazon Prime-account, wat betekent dat je gemakkelijk je abonnement kunt delen met vrienden en familie. Elk lid krijgt zijn eigen persoonlijke kijkervaring en aanbevelingen.
 • Amazon Prime biedt naast streaming van films en series ook voordelen zoals gratis en snelle bezorging, toegang tot exclusieve aanbiedingen, en de mogelijkheid om muziek te luisteren via Prime Music. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor een breed scala aan entertainmentbehoeften.
 • Door het delen van je Amazon Prime – abonnement kun je kosten besparen. Platforms zoals Sharesub kunnen helpen bij het efficiënt beheren van gedeelde abonnementskosten, waardoor het nog betaalbaarder wordt om toegang te krijgen tot de uitgebreide catalogus van streaming content.
 • Amazon Prime Video biedt de unieke functie van Videoparty, waarmee je samen met vrienden en familie virtueel films kunt kijken en chatten, waardoor je ondanks de afstand toch samen kunt genieten van je favoriete films en series.
 • Het is eenvoudig om je Amazon Prime – lidmaatschap op elk moment op te zeggen via jouw accountinstellingen, waardoor je flexibiliteit hebt in hoe en wanneer je gebruikmaakt van het abonnement.

Wat is Amazon Prime delen?

Een gezellige filmavond met familie, dekens en snacks.

Na het verkennen van de algemene voordelen van Amazon Prime, richten we ons nu op het delen van deze service. Amazon Prime delen houdt in dat je je Amazon Prime-voordelen met vrienden en familie kunt delen.

Dit betekent dat jullie samen kunnen genieten van Prime Video-profielen, gratis verzending, en toegang tot exclusieve aanbiedingen. Elk lid kan een eigen profiel aanmaken binnen één Amazon-account, waardoor iedereen zijn of haar favoriete series en films kan volgen zonder de voorkeuren van anderen te beïnvloeden.

Je hebt de mogelijkheid om tot zes gebruikersprofielen toe te voegen, waardoor het eenvoudig wordt om je Prime Video-account met anderen te delen. Bovendien stelt Amazon Households je in staat om je Amazon Prime-voordelen uit te breiden naar je hele gezin.

Dit is een handige manier om kosten te besparen en tegelijkertijd iedereen toegang te geven tot de uitgebreide catalogus van Prime Video.

Voordelen van Amazon Prime delen met vrienden en familie

Een groep vrienden kijkt samen Amazon Prime Video in de buitenlucht.

Delen van je Amazon Prime-abonnement met vrienden en familie kan een slimme manier zijn om de kosten te drukken. Iedereen weet dat de maandelijkse kosten van streamingdiensten kunnen optellen, maar door samen te werken en de kosten te delen, wordt het voor iedereen betaalbaarder.

Stel je voor dat je jouw favoriete series en films kunt kijken zonder je zorgen te maken over de volledige prijs van een abonnement. Dit is waar Sharesub in beeld komt; een platform dat speciaal ontworpen is om het delen van abonnementskosten eenvoudiger en efficiënter te maken.

Naast de financiële voordelen biedt het delen van Prime ook toegang tot exclusieve voordelen zoals snelle en gratis Priority Delivery voor in aanmerking komende items. Stel je de gemakken voor die dat met zich meebrengt tijdens het online winkelen.

Bovendien opent het delen van een account de deur naar Prime Video Videoparty, waarmee je virtueel films kunt kijken en chatten met vrienden en familie. Dit betekent samen genieten van de Amazon Prime Video-catalogus, ongeacht waar iedereen zich bevindt.

Het creëert een nieuwe manier van verbondenheid door gemeenschappelijke interesses in entertainment.

Hoe Amazon Prime-account delen met vrienden en familie?

Om je Amazon Prime-account met vrienden en familie te delen, kun je eenvoudig profielen aanmaken en deze beheren om iedereen te laten genieten van de voordelen. Ontdek meer over hoe je dit precies doet.

Een profiel aanmaken

Het aanmaken van een gebruikersprofiel op Prime Video is simpel en stelt elk lid van je huishouden in staat om een gepersonaliseerde kijkervaring te hebben. Je kunt tot zes profielen hebben, inclusief één primaire en vijf extra voor volwassenen of kinderen.

Dit maakt het makkelijk om je favoriete shows en films te scheiden van wat je kinderen kunnen bekijken, zodat iedereen content vindt die geschikt is voor zijn of haar leeftijd.

Via de Prime Video-app op je smart-tv, gameconsole of settopbox kun je eenvoudig nieuwe profielen creëren en bestaande profielen beheren. Kies ‘Profiel bewerken’ om namen aan te passen of wanneer nodig een profiel te verwijderen.

Elk profiel heeft zijn eigen kijkgeschiedenis en aanbevelingen, waardoor het zoeken naar je volgende serie of film een stuk aangenamer wordt.

Apparaat registreren

Nadat je een profiel hebt aangemaakt, is de volgende stap het registreren van je apparaat. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen Amazon Prime kunt kijken op je smart tv, mobiele telefoon of elk ander ondersteund apparaat.

Je kunt dit eenvoudig doen door de Amazon Prime Video-app te openen op het gewenste apparaat en de instructies te volgen. Vaak betekent dit het scannen van een QR-code of het handmatig invoeren van een registratiecode die op je scherm verschijnt.

Om je ervaring verder te personaliseren, staat Amazon toe dat je verschillende apparaten toevoegt onder dezelfde account. Zo kun je naadloos wisselen tussen kijken op je smart tv naar verder kijken op je mobiele app, allemaal binnen hetzelfde account.

Dit proces zorgt ervoor dat je jouw favoriete series en films altijd binnen handbereik hebt, ongeacht welk apparaat je gebruikt.

Profielen beheren

Het beheren van profielen op Amazon Prime Video is eenvoudig en biedt veel flexibiliteit. Je kunt tot zes gebruikersprofielen aanmaken op één Amazon-account, waaronder zowel volwassenen profielen als kinderen profielen.

Dit maakt het mogelijk om ieders kijkvoorkeuren apart te houden en zorgt ervoor dat aanbevelingen relevant blijven voor elke gebruiker.

Je wijzigt en verwijdert profielen gemakkelijk via de Prime Video-app op verschillende apparaten. Dit betekent dat je jouw gezinsleden hun eigen ruimte kunt geven binnen jouw account, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je eigen aanbevelingen vermengd raken met die van hen.

Volgende, ontdek hoe Amazon Prime beperkingen stelt aan het delen van accounts.

Beperkingen en regels van Amazon Prime delen

Je mag je Amazon Prime-account delen met anderen, maar houd goed rekening met enkele belangrijke beperkingen. Elk Amazon-account laat tot zes gebruikersprofielen toe, waaronder één standaardprofiel en vijf extra profielen, hetzij voor volwassenen of kinderen.

Dit betekent dat je jouw Prime-voordelen kunt uitbreiden naar een groep vrienden of familieleden zonder iedereen een apart abonnement te laten nemen. Let wel op het aantal schermen dat tegelijkertijd kan streamen; dit hangt af van je abonnementstype.

Verder is het essentieel om te weten dat, ondanks de flexibiliteit van het delen, elke gebruiker zijn eigen watchlist en aanbevelingen zal hebben binnen Prime Video, wat zorgt voor een gepersonaliseerde kijkervaring.

Echter, het delen van je account buiten je huishouden kan complex zijn vanwege deze beperkingen. Zorg ervoor dat alle gebruikers op de hoogte zijn van de regels omtrent het gebruik om eventuele storingen of misverstanden te voorkomen.

Amazon Prime en verschillende apparaten

Amazon Prime werkt op een breed scala aan apparaten, waardoor je jouw favoriete series en films altijd en overal kunt bekijken. Ontdek hoe je Amazon Prime moeiteloos instelt op apparaten zoals Chromecast, Smart TV’s en Apple TV voor een optimale kijkervaring.

Amazon Prime op Chromecast

Om Amazon Prime Video op je Google Chromecast te bekijken, heb je de nieuwste versie van de Prime Video-app nodig. Deze is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt genieten van je favoriete films en series op een groter scherm.

Zorg ervoor dat je jouw Fire TV en mobiele app met hetzelfde Amazon-account hebt aangemeld. Dit is een essentiële stap om zonder problemen content naar je tv te casten.

Het streamen van Prime Video naar je Chromecast vereist dat beide apparaten correct zijn ingesteld en verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Deze verbinding stelt je in staat om te genieten van een breed scala aan entertainment, direct gestreamd vanaf je mobiele apparaat of tablet naar je tv-scherm.

Met deze eenvoudige stappen kun je de manier waarop je films en series kijkt, transformeren, door het gemak van streaming te combineren met de superieure beeld- en geluidskwaliteit van je thuisbioscoop.

Amazon Prime op Smart TV’s

Amazon Prime-leden hebben het voordeel dat ze via hun Smart TV’s gemakkelijk toegang krijgen tot Prime Video. Ze kunnen duizenden films en tv-series streamen direct op hun televisie, wat een vlotte kijkervaring garandeert.

Dit maakt het delen van Amazon Prime met vrienden en familie nog aantrekkelijker, omdat iedereen kan genieten van hoogwaardige content vanuit het comfort van hun eigen huis.

Met de Prime Video Videoparty-functie kunnen leden virtueel chatten met vrienden en familie terwijl ze samen naar dezelfde content kijken op hun Smart TV. Dit brengt mensen dichter bij elkaar, ongeacht de afstand, en zorgt voor een unieke manier om samen van films en series te genieten.

Het is een perfecte optie voor diegenen die het leuk vinden om ervaringen te delen en samen nieuwe werelden te ontdekken vanuit de bank.

Amazon Prime op Apple TV

Amazon Prime Video is eindelijk beschikbaar op Apple TV, wat betekent dat je nu je favoriete series en films gemakkelijk op je settopbox kunt streamen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om de uitgebreide bibliotheek van Prime Video direct via Apple TV te benaderen.

Gebruikers kunnen nu genieten van de hoge kwaliteit streamingdienst van Amazon met het comfort en de gebruiksvriendelijkheid van hun Apple TV.

Het installeren van de Prime Video-app op je Apple TV is een fluitje van een cent en geeft je onmiddellijke toegang tot duizenden films en series, inclusief Amazon Originals. Met deze stap vooruit in de integratie tussen Amazon Prime en verschillende apparaten, wordt het delen van je Amazon Prime-voordelen met vrienden en familie nog aantrekkelijker en toegankelijker.

Zo maak je optimaal gebruik van je lidmaatschap over verschillende platforms. Dit brengt ons bij een interessante vergelijking: hoe verhoudt Amazon Prime zich tot Netflix?.

Vergelijking: Amazon Prime vs. Netflix

In de wereld van streamingdiensten nemen Amazon Prime en Netflix een prominente plaats in. Beide platforms bieden unieke voordelen, maar hoe verhouden ze zich tot elkaar? Hieronder volgt een vergelijking.

KenmerkenAmazon PrimeNetflix
Jaarlijkse kostenVariabel, afhankelijk van het landVerschillende abonnementsplannen zonder jaarlijkse optie
Gratis proefperiodeMeestal 30 dagenVerschilt per regio, soms niet beschikbaar
ContentaanbodExclusieve series, films, en Prime OriginalsUitgebreide bibliotheek met series, films, en Netflix Originals
Maximum aantal profielenTot 6 gebruikersprofielenTot 5 gebruikersprofielen
Extra voordelenGratis en snelle bezorging, toegang tot Prime Music en meerGrotendeels beperkt tot streaming content
ApparaatcompatibiliteitBreed ondersteund op apparaten inclusief Smart TV’s en Apple TVBreed ondersteund op diverse apparaten
Content delenMogelijk via Amazon HouseholdGeen officiële ondersteuning voor content delen buiten het huishouden

Deze vergelijking laat zien dat beide diensten hun eigen unieke voordelen en mogelijkheden hebben. Uw keuze hangt af van wat u het meest waardeert in een streamingdienst: de extra voordelen die Amazon Prime biedt of de uitgebreide en exclusieve contentbibliotheek van Netflix.

Hoe Amazon Prime Video werkt

Na het vergelijken van Amazon Prime met Netflix, laten we nu dieper ingaan op hoe Amazon Prime Video precies werkt. Met Amazon Prime Video kun je makkelijk films, series en documentaires streamen op verschillende apparaten.

Dit platform maakt het mogelijk om tot zes gebruikersprofielen aan te maken, waardoor elk gezinslid zijn of haar kijkvoorkeuren kan hebben. Het delen van je account met vrienden en familie is eenvoudig en kan helpen om kosten te besparen, tot wel €50.

Je stelt eerst een pincode in, waarna je profielen kunt aanmaken en beheren via de website. Bovendien biedt Prime Video de unieke functie van Videoparty, waarbij je samen met anderen virtueel content kunt bekijken en daarover kunt chatten.

Dit zorgt voor een gezellige filmavond, zelfs als je niet op dezelfde plek bent. Met deze opties versterkt Amazon Prime Video de banden tussen jou en je geliefden door samen te genieten van entertainment.

Hoe je Amazon Prime kunt opzeggen

Nu je weet hoe Amazon Prime Video werkt, vraag je je misschien af hoe je het lidmaatschap kunt beëindigen als het niet meer bij je past. Het opzeggen van Amazon Prime is eenvoudig en kan op elk moment gebeuren, zelfs tijdens de gratis proefperiode.

 1. Log in op jouw Amazon – account met de gegevens die je hebt gebruikt om te registreren.
 2. Ga naar het gedeelte ‘Accounts en lijsten’ en klik op ‘Mijn Prime – lidmaatschap’.
 3. Scroll naar beneden tot je de optie ‘Lidmaatschapsinstellingen’ ziet en selecteer deze.
 4. Zoek de knop ‘Lidmaatschap beëindigen’ of ‘Prime – lidmaatschap bewerken’, afhankelijk van jouw apparaat en locatie.
 5. Lees de informatie over wat annulering inhoudt; dit is handig om te weten wat je verliest als je geen lid meer bent.
 6. Kies voor de optie om jouw lidmaatschap te beëindigen of om wijzigingen aan te brengen, zoals overstappen naar een maandelijks plan indien gewenst.
 7. Bevestig jouw keuze wanneer gevraagd wordt om te bevestigen dat je echt wilt opzeggen.

Vergeet niet, als je wilt opzeggen via een mobiel apparaat zoals een iPhone, iPad of Android, start dan de Amazon-app of -website binnen jouw browser en volg soortgelijke stappen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat ongeacht waar je bent of welk apparaat je gebruikt, jij controle houdt over jouw abonnementen – precies zoals ken je Netflix heeft voor zijn eigen diensten.

Conclusie

Delen van Amazon Prime met vrienden en familie is eenvoudiger dan ooit, dankzij het instellen van gebruikersprofielen en het beheren van apparaten. Het stelt je in staat om de kosten te delen en tegelijkertijd te genieten van een breed scala aan entertainment.

Heb jij al nagedacht over met wie je jouw abonnement gaat delen? Deze handige functies bieden niet alleen gemak maar ook een persoonlijke kijkervaring voor iedereen. Vergeet niet, door enkele simpele stappen te volgen, transformeer je jouw Amazon Prime-ervaring naar iets dat je kunt delen met de mensen om wie je geeft.

Als extraatje kun je door het opzetten van een Amazon Prime Video-party samen met vrienden of familieleden ver weg toch samen genieten. Laat deze mogelijkheid niet liggen en maak vandaag nog gebruik van het delen van Amazon Prime, want samen kijken is zoveel leuker.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Amazon Prime delen met vrienden en familie?

Je kunt je Amazon Prime delen door hen uit te nodigen via de ‘Amazon Household’ functie op je account.

2. Is er een limiet aan het aantal mensen waarmee ik mijn Amazon Prime kan delen?

Ja, je kunt je Amazon Prime met één andere volwassene en maximaal vier kinderen delen via Amazon Household.

3. Kunnen de mensen met wie ik mijn Amazon Prime deel ook profiteren van gratis verzending?

Ja, iedereen die deel uitmaakt van jouw Amazon Household kan genieten van gratis verzending en andere Prime-voordelen.

4. Hebben mensen met wie ik mijn Amazon Prime deel toegang tot mijn betaalgegevens?

Nee, mensen met wie je jouw Amazon Prime deelt hebben geen toegang tot jouw betaalgegevens.

5. Kan ik mijn Amazon Prime lidmaatschap op elk moment stoppen met delen?

Ja, je kunt op elk moment besluiten om je Amazon Prime lidmaatschap niet meer te delen door wijzigingen aan te brengen in je Amazon Household-instellingen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen