Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je problemen met het koppelen van je televisie aan Amazon Prime Video? Je bent niet alleen. Met een abonnement op Amazon Prime Video krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan films en series.

Dit artikel leidt je door de stappen om jouw kijkervaring te optimaliseren. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Samenvatting

 • Om Amazon Prime Video op je smart-tv te kijken, download en installeer je de app uit de app store van je televisie. Log in met je Amazon-gegevens om te beginnen met streamen.
 • Je kunt Amazon Prime Video ook streamen via Chromecast of Apple TV. Zorg ervoor dat de Prime Video-app geïnstalleerd is op je iOS- of Android-toestel. Voor Apple TV vind je de app in de App Store op het apparaat.
 • Voor het registreren van je apparaat met Amazon Prime Video, open de app, volg de aanmeldingsinstructies, en voer accountgegevens in. Als er een code is, bevestig deze dan op de aangegeven website.
 • Amazon Prime Video biedt flexibiliteit om te streamen op verschillende apparaten zoals laptops, gameconsoles en tv-ontvangers. Controleer of deze apparaten compatibel zijn en volg de installatie-instructies.
 • Door Amazon Prime TV te koppelen aan je apparaat krijg je toegang tot een breed aanbod aan films en series. Zorg dat de Prime Video-app geïnstalleerd is, log in, voer een weergegeven code in op amazon.com/mytv en bevestig om te starten met kijken.

Downloaden en Installeren van Amazon Prime Video App

Een smartphone toont de Amazon Prime Video app op een modern bureau.

Om toegang te krijgen tot een wereld van on-demand films en series, moet je eerst de Amazon Prime Video-app downloaden. Deze app is eenvoudig te vinden in de Google Play Store of App Store, afhankelijk van je apparaat.

Amazon Prime Video op je smart-tv

Het installeren van de Amazon Prime Video-app op je smart-tv is een fluitje van een cent. Zoek eenvoudig naar de Prime Video-app in de app store van je televisie en download deze. De applicatie is beschikbaar op een breed scala aan smart-tv’s, waaronder die met Android TV en Google TV, wat betekent dat je bijna elke moderne televisie kunt gebruiken om toegang te krijgen tot je favoriete videocontent on demand.

Zodra de app gedownload is, log je in met je Amazon-gegevens om te beginnen met streamen. Of je nu zin hebt in een filmavond of het inhalen van je favoriete serie, met slechts een paar klikken opent zich een wereld van videostreaming direct op je smart-tv.

Met deze eenvoudige stappen geniet je binnen no time van het uitgebreide aanbod dat Amazon Prime Video te bieden heeft, zonder gedoe of technische problemen.

Amazon Prime Video via Chromecast of Apple TV

Om Amazon Prime Video via Google Chromecast te streamen, moet je de nieuwste versie van de Prime Video-app op je iOS- of Android-toestel hebben. Kies de film of serie die je wilt bekijken en tik op het Cast-icoon.

Selecteer vervolgens je Chromecast-apparaat en de content zal op je scherm verschijnen. Zorg ervoor dat zowel je mobiele apparaat als de Chromecast verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk voor een soepele streamingervaring.

Voor gebruikers van Apple TV is er goed nieuws. De Amazon Prime Video-app is wereldwijd beschikbaar op Apple TV. Open de App Store op je Apple TV, zoek naar Amazon Prime Video en download de app.

Eenmaal geïnstalleerd, log in met je Amazon-accountgegevens en begin direct met het kijken naar je favoriete films en series. Deze eenvoudige stappen zorgen ervoor dat je geen moment mist van het uitgebreide aanbod van deze populaire streamingservice.

Laten we nu eens kijken hoe je jouw apparaat registreert met Amazon Prime Video.

Registratie van uw Apparaat met Amazon Prime Video

Een tablet toont de Amazon Prime Video-app op een moderne tv-standaard.

Een essentiële stap om te genieten van Amazon Prime Video is het registreren van uw apparaat. Dit proces verbindt uw apparaat met uw Amazon Prime-account, zodat u kunt beginnen met kijken.

 1. Open de Amazon Prime Video – app op uw apparaat. Deze stap is cruciaal omdat u zonder de app niet verder kunt gaan met de registratie.
 2. Zoek naar de optie ‘Aanmelden en beginnen met kijken’ binnen de app. Deze optie leidt u door het proces om uw apparaat aan uw account te koppelen.
 3. Voer uw Amazon-accountgegevens in wanneer daarom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt dat gekoppeld is aan uw Prime-account.
 4. Volg eventuele verdere instructies die op het scherm verschijnen om de registratie te voltooien. Deze kunnen variëren afhankelijk van het type apparaat.
 5. Voor iOS – apparaten gaat u naar ‘Instellingen’ en schakelt u ‘Lokaal netwerk’ in om content te kunnen casten naar uw tv, wat handig kan zijn als u geen smart tv heeft.
 6. Controleer of uw Fire Tablet, PlayStation 4 of een ander compatibel apparaat is geregistreerd op dezelfde manier door deze stappen te volgen.
 7. Als u een unieke code ontvangt, bezoekt u de website zoals aangegeven en voert u deze code in om de registratie te bevestigen.

Na succesvolle registratie van uw apparaat heeft u direct toegang tot een breed scala aan films, series en andere streamingservices aangeboden door Amazon Prime Video. U kunt nu ongestoord streamen op devices zoals Smart TV’s, gameconsoles en Interactieve TV van KPN waarbij streamingsdiensten beschikbaar zijn.

Amazon Prime Video bekijken via verschillende apparaten

Amazon Prime Video biedt je de flexibiliteit om je favoriete series en films op verschillende apparaten te streamen. Of je nu thuis bent of onderweg, je kunt altijd genieten van streaming media via je persoonlijke gadgets.

Via je laptop

Je kunt makkelijk Amazon Prime Video streamen op je laptop. Dit is handig en snel, vooral als je onderweg bent of als je geen smart-tv bij de hand hebt. De Prime Video-app werkt op verschillende soorten laptops, wat betekent dat ongeacht het merk van je laptop, je toegang hebt tot jouw favoriete series en films.

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app downloadt om van de beste kijkervaring te genieten.

Voor het casten van Prime Video naar je tv vanaf je laptop, pas je gewoon de instellingen aan en zoek je naar het ‘Cast’-pictogram. Dit proces is eenvoudig en stelt je in staat om binnen enkele seconden te genieten van Amazon Prime content op een groter scherm.

Deze functie is vooral handig tijdens het organiseren van filmavonden of wanneer je een groot gezelschap over de vloer hebt. Nu we dit hebben besproken, laten we kijken hoe je Amazon Prime Video kunt gebruiken via je gameconsole.

Via je gameconsole

Gameconsoles bieden een eenvoudige manier om Amazon Prime Video op je televisie te streamen. Installeer gewoon de Amazon Prime Video-app via de online winkel van je console. Of je nu een PlayStation, Xbox of zelfs sommige Blu-ray spelers gebruikt, de app is beschikbaar en klaar voor gebruik.

Zodra je de app hebt geïnstalleerd, log je in met je Amazon-gegevens en begin je direct met het streamen van je favoriete shows en films.

Navigeren door het aanbod van Amazon Prime Video gaat gemakkelijk met de controller van je gameconsole. Je kunt ook profielen maken en beheren voor een gepersonaliseerde kijkervaring, ideaal voor gezinnen die hun voorkeuren gescheiden willen houden.

Zo wordt je gameconsole een veelzijdige entertainmenthub, niet alleen voor games maar ook voor topkwaliteit streamingdienst.

Via je tv-ontvanger

Je tv-ontvanger koppelen aan Amazon Prime Video is een andere gemakkelijke manier om te genieten van je favoriete series en films. Eerst controleer je of je ontvanger Amazon Prime Video ondersteunt.

Als dat zo is, ga je naar het menu van je ontvanger en zoek je naar de Amazon Prime Video-app. Indien niet voorgeïnstalleerd, kun je deze vaak downloaden via de app-store van je tv-ontvanger.

Na de installatie open je de app en volg je de instructies op het scherm om in te loggen. Hier wordt meestal een QR-code of een koppelcode weergegeven die je moet invoeren op een webpagina van Amazon om je apparaat te registreren.

Eenmaal gekoppeld, streamt je tv-ontvanger direct Amazon Prime Video-inhoud naar je televisie, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot een breed scala aan films, series en documentaires.

Hoe Amazon Prime TV te koppelen

Om Amazon Prime TV te koppelen, heb je toegang tot een scala aan entertainment via je televisie. Volg deze stappen om snel en gemakkelijk van start te gaan.

 1. Zorg ervoor dat de Amazon Prime Video-app geïnstalleerd is op je smart-tv of Blue-ray speler. Indien niet aanwezig, download deze dan uit de app store van het apparaat.
 2. Open de Prime Video – app op je televisie. Je ziet een optie om in te loggen of een nieuw account aan te maken.
 3. Kies voor inloggen als je al een Amazon-account hebt. Een code verschijnt op je tv-scherm.
 4. Ga met je laptop, smartphone of tablet naar amazon.com/mytv en voer de code in die op je tv wordt weergegeven.
 5. Meld je aan met hetzelfde Amazon – account dat je wilt gebruiken voor het kijken van Prime Video.
 6. Nadat de code correct is ingevoerd en bevestigd, wordt jouw televisie automatisch geregistreerd bij Amazon Prime Video.
 7. Controleer of jouw Fire TV en mobiele app zijn aangemeld met hetzelfde Amazon-account om probleemloos content naar je tv te casten.

Met deze stappen kun je genieten van alle voordelen die Amazon Prime Video te bieden heeft direct op jouw televisie thuis.

Conclusie

Je televisie koppelen aan Amazon Prime Video is eenvoudiger dan je denkt. Met de stap-voor-stap handleiding die we hebben besproken, kan iedereen genieten van een wereld aan entertainment.

Vraag jezelf eens af: wat houdt me nog tegen? Het belang van toegang tot een breed scala aan series en films is onmiskenbaar. Laat deze kans niet liggen om je kijkervaring naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat heb ik nodig om mijn televisie te koppelen aan Amazon Prime Video?

Om je televisie te koppelen aan Amazon Prime Video, heb je een internetverbinding en een compatibele televisie of een streamingapparaat nodig. Zorg ervoor dat je Amazon Prime-account actief is.

2. Hoe kan ik Amazon Prime Video op mijn televisie installeren?

Begin met het downloaden van de Amazon Prime Video-app op je smart-tv of streamingapparaat. Open de app en volg de instructies op het scherm om in te loggen met je Amazon-accountgegevens.

3. Kan ik Amazon Prime Video kijken op mijn iPhone en deze verbinden met mijn tv?

Ja, je kunt Amazon Prime Video op je iPhone kijken en deze vervolgens via AirPlay of een HDMI-kabel verbinden met je televisie om content op een groter scherm te bekijken.

4. Wat moet ik doen als het koppelen van mijn tv aan Amazon Prime Video niet lukt?

Controleer eerst je internetverbinding en zorg ervoor dat je apparaat compatibel is met Amazon Prime Video. Probeer de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Amazon voor hulp.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen