Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heeft u problemen met slapen of ontspannen na een lange, stressvolle dag? Net als velen van ons, heb ik ook dat probleem ondervonden. Na een grondig onderzoek heb ik de ideale oplossing gevonden: de Calm-app, een bekroonde mindfulness-app die zich richt op meditatie, slaap en ontspanning.

In dit artikel bespreken we wat de Calm: Meditaties en Slaapverhalen app voor jou kan betekenen en hoe het je kan helpen beter te slapen en te ontspannen. Lees verder en ontdek hoe je jouw nachten kunt transformeren!

Key Takeaway:

De beste streamingdienst van 2023 is HBO Max. Geniet op één platform van WarnerMedia’s film- en televisieklassiekers en exclusieve originals in de hoogste kwaliteit.

Samenvatting

 • Calm is een bekroonde mindfulness – app die meditaties, slaapverhalen en ontspanningsoefeningen biedt.
 • De app biedt verschillende meditaties en slaapverhalen die zijn afgestemd op jouw behoeften en tijdschema.
 • Calm heeft personalisatie – opties, zoals het aanpassen van de duur en achtergrondgeluiden van de sessies.
 • Naast meditaties en slaapverhalen biedt Calm ook masterclasses en kalmerende muziek aan.

Kenmerken en functies van Calm

Calm biedt verschillende meditaties en slaapverhalen om te ontspannen en beter te slapen, evenals personalisatie-opties voor een unieke ervaring.

Verschillende meditaties en slaapverhalen

Calm ontketent een wereld van rust met een breed scala aan meditaties en slaapverhalen. Meditaties variëren van drie tot vijfentwintig minuten, aangepast aan je tijdschema en comfortniveau.

Als je op zoek bent naar hulp bij stress, stemmingsbalans of het verbeteren van de slaapkwaliteit, zul je in de app zeker iets vinden dat bij jou past. Daarnaast zijn er voorgelezen slaapverhalen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om je te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

Deze verhalen variëren van korte verhalen tot langere epische avonturen die over meerdere nachten kunnen worden uitgestrekt. Elk verhaal is zorgvuldig samengesteld om een ontspannende ervaring te bieden die helpt bij het inslapen.

Personalisatie-opties

Ik hou ervan hoe Calm verschillende personalisatie-opties biedt. Van het kiezen van je eigen meditatieduur en thema tot het aanpassen van de achtergrondgeluiden tijdens je sessies, Calm maakt het echt gemakkelijk om je ervaring aan te passen aan jouw voorkeuren.

Daarnaast kun je ook herinneringen instellen om ervoor te zorgen dat je regelmatig blijft mediteren. Elke keer dat ik de app open, voelt het alsof ik mijn eigen persoonlijke rustoase betreed.

Gratis proefperiode en betaalde abonnementen

Tijdens het gebruik van Calm heb je de mogelijkheid om te profiteren van een gratis proefperiode. Dit stelt je in staat om de app uit te proberen voordat je beslist of je een abonnement wilt afnemen.

Het gratis abonnement geeft je toegang tot enkele begeleide meditatiesessies en één slaapverhaal, evenals een aantal thematische meditaties. Na de proefperiode kun je ervoor kiezen om een betaald abonnement te nemen, waarmee je toegang krijgt tot het volledige aanbod aan meditaties, slaapverhalen en andere functies van Calm.

Hoe Calm te gebruiken

Om Calm te gebruiken, hoeft u zich alleen maar aan te melden en doelen in te stellen. U kunt navigeren door meditaties en slaapverhalen en gebruik maken van ademhalingsoefeningen om tot rust te komen.

Aanmelden en doelen instellen

Om Calm te gebruiken, hoef je alleen maar de app te downloaden en je aan te melden. Nadat je bent ingelogd, kun je persoonlijke doelen stellen om je meditatie- en slaapervaring aan te passen aan jouw behoeften. Het instellen van doelen helpt je om gericht te werken aan specifieke aspecten, zoals stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit of meer innerlijke vrede. Je kunt ook bepaalde thema’s kiezen die bij jou passen, zoals ontspanning, balans of harmonie.

Navigeren door meditaties en slaapverhalen

Het navigeren door de meditaties en slaapverhalen in de Calm app is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Hier volgt een overzicht van de stappen:

 1. Open de Calm app op je mobiele apparaat.
 2. Blader naar beneden om het tabblad ‘Meditaties’ te vinden.
 3. Tik op ‘Meditaties’ om toegang te krijgen tot verschillende categorieën meditaties. zoals mindfulness, stressmanagement en slaap.
 4. Klik op een categorie om een lijst met beschikbare meditaties te zien.
 5. Selecteer de gewenste meditatie door erop te tikken.
 6. Voordat je begint met mediteren, kun je instellingen aanpassen zoals duur en achtergrondgeluiden.
 7. Tik op ‘Afspelen’ om de meditatie te starten.
 8. Tijdens het afspelen heb je ook toegang tot extra opties, zoals het dempen of aanpassen van het volume.
 1. Ga terug naar het hoofdscherm van de Calm app.
 2. Blader naar beneden om het tabblad ‘Slaapverhalen’ te vinden.
 3. Tik op ‘Slaapverhalen’ om verschillende categorieën verhalen te ontdekken, zoals sprookjes, natuurlijke geluiden en reizen.
 4. Klik op een categorie om een lijst met beschikbare slaapverhalen te zien.
 5. Selecteer het gewenste verhaal door erop te tikken.
 6. Voordat je begint met luisteren, kun je instellingen aanpassen zoals de duur en het volume.
 7. Tik op ‘Afspelen’ om het verhaal te starten.
 8. Tijdens het afspelen heb je ook toegang tot extra opties, zoals het overslaan van hoofdstukken.

Gebruik van ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de Calm-app. Met behulp van deze oefeningen kun je bewust je ademhaling beheersen en dieper ontspannen. Er zijn verschillende ademhalingsoefeningen beschikbaar, variërend van eenvoudige ademhaling tot meer geavanceerde technieken zoals de 4-7-8 ademhalingstechniek.

Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen, kun je stress verminderen, je concentratie verbeteren en je geest kalmeren. Volg gewoon de instructies op het scherm en laat Calm je begeleiden bij elke ademhalingsoefening.

Extra functies en instellingen

– Masterclasses en kalmerende muziek om je meditatie-ervaring te verbeteren.

– Je persoonlijke profiel en voortgang bijhouden voor een betere focus op je doelen.

– Herinneringen instellen voor meditatiesessies zodat je regelmatig kunt oefenen.

Now, let’s dive deeper into these extra features and settings that Calm offers. Lees verder om meer te weten te komen over deze extra functies en instellingen die Calm biedt.

Masterclasses en kalmerende muziek

Naast meditaties en slaapverhalen biedt Calm ook masterclasses en kalmerende muziek aan. Via de app heb je toegang tot een breed scala aan masterclasses die je kunnen helpen om je mindfulness-praktijk te verdiepen en nieuwe technieken te leren.

Deze masterclasses worden gegeven door experts op het gebied van meditatie en ontspanning. Daarnaast kun je genieten van kalmerende muziek die speciaal is ontworpen om je te helpen ontspannen en tot rust te komen.

Of je nu behoefte hebt aan zachte instrumentale muziek, binaurale slaapmuziek of rustgevende geluiden zoals oceaangeluiden, Calm heeft voor iedereen iets te bieden.

Persoonlijk profiel en voortgang bijhouden

Ik kan mijn persoonlijke profiel aanmaken en mijn voortgang bijhouden op Calm. Dit omvat het volgende:

 • Het invullen van mijn naam, geslacht en leeftijd om een gepersonaliseerde ervaring te krijgen.
 • Het instellen van doelen en intenties voor mijn meditatie – en slaappraktijk.
 • Het bijhouden van mijn meditatietijd en – frequentie om inzicht te krijgen in mijn voortgang.
 • Het bekijken van statistieken zoals het aantal voltooide sessies en de totale meditatietijd.
 • Het ontvangen van badges en beloningen op basis van mijn prestaties.
 • Toegang hebben tot een persoonlijk dagboek waarin ik gedachten en gevoelens kan delen na elke sessie.

Instellen van herinneringen voor meditatiesessies

Ik hou ervan om meditatiesessies in te plannen in mijn drukke schema. Met Calm kan ik herinneringen instellen zodat ik er altijd aan herinnerd word om even een moment van rust te nemen. Enkele manieren waarop ik herinneringen kan instellen zijn:

 • Ik kan eenvoudig aangepaste meldingen maken voor verschillende tijden van de dag, zoals ‘s ochtends vroeg of voor het slapengaan.
 • Ik kan ook herhaalde meldingen instellen, bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde tijdstip of meerdere keren per week.
 • Daarnaast heeft de app een handige functie waarmee ik een specifiek doel kan instellen voor een bepaald tijdstip en vervolgens een melding ontvang wanneer het tijd is om ermee aan de slag te gaan.

Conclusie

Calm is de perfecte app voor iedereen die op zoek is naar rust, ontspanning en een goede nachtrust. Met een breed scala aan meditaties, slaapverhalen en muziek, helpt Calm je bij het verminderen van stress, het in balans brengen van je stemming en het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Download de app vandaag nog en ervaar zelf de vele voordelen van Calm.

Meer over streaming diensten

Duik dieper in de wereld van video streamingdiensten, waar elk platform unieke en boeiende content biedt. Als je op zoek bent naar een bioscoopervaring vanuit het comfort van je eigen huis, dan is ‘Pathe unlimited‘ je go-to. Voor het beste van Nederlandse programmering kun je terecht bij ‘NPO Plus‘, terwijl ‘Streamz‘ een selectie van Belgische series en films aanbiedt. Aan de overkant van de oceaan biedt ‘Peacock‘ een schat aan Amerikaanse content en ‘Rakuten TV‘ serveert internationale films en series.

Ben je nieuwsgierig naar de wereld om je heen? ‘CuriosityStream‘ biedt documentaires die je horizon zullen verbreden. Voor een mix van live televisie en on-demand content is er ‘Pluto TV‘. Luisteraars zullen dol zijn op ‘Audible‘ voor audioboeken en ‘Scribd‘ voor zowel boeken als audioboeken. Als je op zoek bent naar rust en mindfulness, kan ‘Calm’ je daarbij helpen.

De gamers onder ons kennen ongetwijfeld ‘Twitch‘, hét platform voor live game streaming. Voor sportfanaten staat ‘Dazn‘ klaar met live sportevenementen. Als je door het bos de bomen niet meer ziet en wilt weten welk platform het beste is, bekijk dan onze blogs over ‘Beste video streaming dienst‘ en ‘Beste video streamings-apps‘. We hebben ook een overzicht gemaakt van ‘alle streamingsdiensten‘ om je te helpen de juiste keuze te maken. En natuurlijk, de magie van ‘Disney+‘ en de Nederlandse charme van ‘Videoland‘ mogen niet ontbreken in je overwegingen.

Met zoveel geweldige opties is er voor ieder wat wils! Waar begin jij met kijken?

Veelgestelde Vragen

1. Waar kan ik Calm: Meditaties en Slaapverhalen vinden?

Calm: Meditaties en Slaapverhalen is beschikbaar als een app die gedownload kan worden op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

2. Wat zijn de voordelen van het luisteren naar meditaties en slaapverhalen op Calm?

Het luisteren naar meditaties en slaapverhalen op Calm kan helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het vergroten van de mentale helderheid.

3. Kan ik Calm: Meditaties en Slaapverhalen gratis gebruiken?

Ja, Calm: Meditaties en Slaapverhalen biedt een gratis versie aan met beperkte functionaliteit. Er is ook een betaalde abonnementsdienst beschikbaar met toegang tot meer meditaties en slaapverhalen.

4. Zijn de meditaties en slaapverhalen op Calm geschikt voor beginners?

Ja, de meditaties en slaapverhalen op Calm zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn specifieke programma’s en inhoud beschikbaar voor mensen die nieuw zijn in meditatie of slaapverhalen.

» Referenties

Technological affordances of video streaming platforms: Why people prefer video streaming platforms over television – Tom Evens and Peter Conradie, February 2023
https://www.researchgate.net/publication/368392459_Technological_affordances_of_video_streaming_platforms_Why_people_prefer_video_streaming_platforms_over_television

Video Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Streaming Type, By Solution, By Platform, By Service, By Revenue Model, By Deployment Type, By User, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market

How streaming platforms make you more likely to watch certain programmes – Neil Thurman, Published: June 26, 2023
https://theconversation.com/how-streaming-platforms-make-you-more-likely-to-watch-certain-programmes-new-research-208316

» Referenties

Conclusie beste streamingdienst 2023

 • Beste streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst – HBO Max
 • Beste video streamingdienst voor kinderen – Disney +
 • Beste video streamingdienst voor sport – Viaplay
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen