Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

In een wereld waarin het aanbod van tv-kijkopties blijft groeien, vinden veel mensen het lastig om te kiezen. Canal Digitaal en NLZiet zijn twee populaire opties in Nederland. Dit artikel vergelijkt beide diensten om je te helpen de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Blijf lezen en ontdek welke service bij jou past.

Samenvatting

 • Canal Digitaal biedt toegang tot veel internationale zenders en programma’s in HD kwaliteit, wat handig is voor mensen die een breed scala van content willen bekijken. Gebruikers kunnen ook buiten Nederland tv-kijken dankzij de Canal Digitaal TV App.
 • NLZIET is vooral gericht op Nederlandse televisie en biedt toegang tot 37 zenders, zowel live als on demand. Dit maakt het een goede optie voor mensen die vooral geïnteresseerd zijn in lokale content.
 • De kosten van NLZiet zijn lager dan die van Canal Digitaal, met abonnementen die starten vanaf €7,95 per maand, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor kijkers met een kleiner budget.
 • Beide diensten laten zien dat het mogelijk is om tv te kijken zonder traditioneel abonnement. Ze geven gebruikers de vrijheid om te kiezen wat en wanneer ze kijken, zonder gebonden te zijn aan vaste uitzendtijden of -kanalen.
 • Canal Digitaal en NLZIET vullen elkaar aan door verschillende soorten content aan te bieden. De keuze tussen deze twee opties hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de kijker, of ze nu op zoek zijn naar diversiteit en internationale programma’s of vooral Nederlandse televisie willen volgen.

Het gebruik van internet voor tv kijken

Iemand ontspant op de bank met een laptop en kijkt tv.

Tv kijken via internet biedt ongekende vrijheid en keuzes. Zonder traditioneel tv-abonnement kunnen mensen hun favoriete programma’s streamen op momenten die hen uitkomen.

Voordelen en nadelen

Een voordeel van Canal Digitaal is dat het toegang biedt tot een breed scala aan zenders, inclusief veel internationale opties. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor degenen die variëteit in hun kijkopties waarderen.

Bovendien, dankzij glasvezelinternet, kunnen gebruikers overal in huis genieten van hun favoriete programma’s zonder kwaliteitsverlies. NLZIET, aan de andere kant, vereist alleen een internetverbinding en biedt toegang tot 37 Nederlandse zenders, zowel live als on demand, wat het een eenvoudige en flexibele optie maakt voor liefhebbers van Nederlandse televisie.

Echter, elk heeft zijn nadelen. Gebruikers van Canal Digitaal ervaren soms beperkingen bij gebruik in het buitenland, terwijl NLZIET binnen de hele EU toegankelijk is. Dit kan een kritiek punt zijn voor mensen die vaak reizen.

Ook, hoewel NLZIET op verschillende apparaten toegankelijk is, inclusief computers en Macs zonder de noodzaak van een app, zou het gebrek aan internationale zenders sommige kijkers kunnen teleurstellen.

Deze factoren spelen een belangrijke rol bij de keuze tussen Canal Digitaal en NLZIET, afhankelijk van persoonlijke behoeften en kijkvoorkeuren. Laten we nu eens kijken naar de mogelijkheid van tv-kijken zonder traditioneel abonnement.

Mogelijkheid zonder tv-abonnement

Nu we de voor- en nadelen van internet-tv hebben verkend, is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor tv-kijken zonder traditioneel abonnement. Veel providers hebben de weg vrijgemaakt voor het kijken van televisie zonder dat je vastzit aan een maandelijks tv-pakket.

NPO Start, NPO Plus, NLZIET en Canal Digitaal staan in de voorhoede van deze beweging, waarbij ze klanten de vrijheid geven om hun favoriete programma’s te streamen met alleen een internetverbinding.

Dit betekent dat je live en on demand kunt genieten van het beste van Nederlandse tv, zonder je zorgen te maken over extra kosten voor tv-abonnementen.

Bovendien kunnen Canal Digitaal-klanten met een Nederlands adres ook in alle EU-landen televisie kijken via de Canal Digitaal TV App. Dit biedt een enorme flexibiliteit, omdat je nu je favoriete shows kunt bekijken via wifi of mobiele netwerken, waar je ook bent in Europa.

Dit maakt het mogelijk om zonder traditioneel abonnement, maar met volledige controle over je kijkervaring, van jouw programma’s te genieten. Het tijdperk van digitale televisie brengt dus een nieuwe vrijheid met zich mee, waardoor kijkers niet langer beperkt zijn door de grenzen van ouderwetse abonnementen.

Vergelijking van Canal Digitaal en NLZiet

Een moderne stadskanaal met futuristische streaming apparaten en stadsgezichten.

We duiken diep in de verschillen en overeenkomsten tussen Canal Digitaal en NLZiet. Ontdek welke van deze diensten het beste aansluit bij jouw wensen voor tv-kijken via het internet.

Overzicht van de aangeboden services

Canal Digitaal zet in op diversiteit en beschikbaarheid door digitale TV via satelliet en internet aan te bieden. Klanten krijgen toegang tot hun favoriete programma’s in HD kwaliteit, of ze nu thuis zijn of onderweg, met behulp van de Canal Digitaal TV App.

Deze app maakt het mogelijk om gemiste uitzendingen te bekijken met TV Gemist en verbetert de beeldkwaliteit via Android tv boxen.

NLZIET biedt een breed pakket van 37 zenders aan, inclusief populaire netwerken zoals NPO, SBS, Talpa en RTL. Naast deze grote namen zijn ook regionale omroepen beschikbaar. Deze streamingdienst onderscheidt zich door geen buitenlanddekking te bieden, in tegenstelling tot Canal Digitaal.

Beide diensten draaien om het gemakkelijk online toegankelijk maken van televisiecontent op diverse apparaten zoals smartphones, tablets en smart-tv’s via apps uit de app-store.

Kosten per maand

Kosten per maand spelen een grote rol bij het kiezen tussen Canal Digitaal en NLZiet. Canal Digitaal vraagt €14,95 per maand en biedt zowel tv via satelliet als internet aan. Aan de andere kant kost NLZiet afhankelijk van het abonnement €7,95 of €9,95 per maand.

Dit maakt NLZiet een voordeligere optie voor mensen die toegang willen tot Nederlandse televisiezenders zonder een duur tv-abonnement.

Vergeleken met Canal Digitaal biedt NLZiet voor een lagere prijs toegang tot 37 zenders, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor budgetbewuste kijkers. Beide diensten worden geprezen als effectieve manieren om te besparen op tv-kosten, terwijl ze uitgebreide streamingdiensten bieden voor hun gebruikers.

Laten we nu eens kijken naar het aantal toegankelijke zenders dat elk van deze opties biedt.

Aantal toegankelijke zenders

Canal Digitaal biedt een indrukwekkende reeks zenders aan in HD-kwaliteit. Hun aanbod omvat een breed scala van genres, waaronder sport met Eurosport 1, kinderprogramma’s op Telekids, en natuurdocumentaires op Animal Planet.

Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor kijkers die van diversiteit houden. Bovendien garandeert de satellietontvangst van Canal Digitaal dat je zelfs de meest afgelegen regionale zenders kunt ontvangen, waardoor het ideaal is voor mensen die buiten grote steden wonen.

Aan de andere kant verbreedt NLZiet haar horizon door 10 extra zenders toe te voegen aan haar pakket. Hierdoor wordt het een steeds sterker alternatief voor traditionele tv-aanbieders.

Het TV Standaard pakket van NLZiet bevat toppers zoals National Geographic Channel en History, maar ook speciale kanalen zoals National Geographic Wild en NPO 1 extra. Deze uitbreiding betekent niet alleen meer keuze voor de kijker, maar ook toegang tot exclusieve content die niet altijd via andere platforms beschikbaar is.

Canal Digitaal

Canal Digitaal biedt een unieke tv-kijkervaring door de nieuwste technologieën te gebruiken. Ontdek wat gebruikers vinden van de beeldkwaliteit en het zenderaanbod.

Kwaliteit en ervaringen

Canal Digitaal zet zich in voor hoge kwaliteit tv-kijken, met programma’s die beschikbaar zijn in HD-formaat. Dit betekent dat kijkers kunnen genieten van heldere, scherpe beelden, waardoor de kijkervaring aanzienlijk verbetert.

In 2022 heeft het bedrijf zelfs 15 kanalen geüpdatet naar een nog betere beeldkwaliteit, wat aantoont hoe serieus ze kwaliteit nemen.

Gebruikers delen vaak hun ervaringen online, waaruit blijkt dat velen tevreden zijn met de diensten van Canal Digitaal. Door reviews te lezen, krijgen potentiële klanten een goed beeld van wat ze kunnen verwachten.

Deze feedback is cruciaal voor het bedrijf om verbeteringen door te voeren en de gebruikerservaring te optimaliseren. Het maakt Canal Digitaal niet alleen een provider van digitale televisie maar ook een platform dat luistert naar zijn gebruikers.

Voordelen en nadelen van Canal Digitaal

Na het bespreken van de kwaliteit en ervaringen van Canal Digitaal, is het belangrijk om de voordelen en nadelen te overwegen. Een groot voordeel is de mogelijkheid om je favoriete tv-programma’s in HD-kwaliteit te bekijken, zowel thuis als onderweg en zelfs in het buitenland.

Dit betekent dat je nooit meer je favoriete shows hoeft te missen, dankzij de flexibele kijkopties via satelliet en internet. Bovendien krijgen abonnees toegang tot onbeperkt streamen van top CANAL+ programma’s, wat een enorme plus is voor liefhebbers van kwaliteitscontent.

Echter, er zijn ook nadelen aan verbonden. Het vereist een stabiele internetverbinding, vooral voor interactieve tv en streamingdiensten. In gebieden waar de internetverbinding niet optimaal is, kan dit leiden tot frustraties door bufferen of slechte beeldkwaliteit.

Daarnaast kunnen de kosten oplopen als je naast de basisdienst extra pakketten wilt om je kijkervaring uit te breiden, wat betekent dat het minder aantrekkelijk kan zijn voor mensen met een beperkt budget.

NLZiet

NLZiet bundelt Nederlandse zenders in één platform. Het biedt een breed scala aan programma’s zonder reclame-onderbrekingen.

Voordelen en nadelen van NLZiet

NLZiet biedt de unieke kans om live naar 40 zenders te kijken en programma’s tot een jaar reclamevrij terug te kijken. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor liefhebbers van Nederlandse televisie, met toegang tot een breed scala aan content van NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit.

De dienst speelt slim in op de wens van kijkers om hun favoriete shows te volgen zonder onderbrekingen door reclames en zonder gebonden te zijn aan uitzendtijden.

Echter, de dienst heeft ook enkele nadelen. Zo is er sprake van regioblokkering, wat betekent dat gebruikers in bepaalde regio’s zonder een VPN geen toegang hebben tot de content. Daarnaast biedt NLZiet geen mogelijkheid om programma’s op te nemen, wat als een gemis kan worden ervaren door diegenen die graag op een later moment willen kijken.

Dit kan vooral hinderlijk zijn voor kijkers die gewend zijn hun eigen kijkschema te bepalen.

Uitgelichte series en programma’s op NPO Plus als alternatief

NPO Plus biedt unieke series en programma’s die je nergens anders vindt. Ontdek een wereld van entertainment die verder gaat dan traditionele tv-kanalen.

Voorbeelden van populaire shows

NPO Plus, NLZiet en CANAL+ bieden een schatkist vol met kwaliteitsshows en series. Ze trekken kijkers van allerlei leeftijden met hun gevarieerde programmering. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

 1. Penoza: Een keiharde serie over de onderwereld, waar Carmen van Walraven na de dood van haar man noodgedwongen diens rol in het criminele circuit overneemt. Verkrijgbaar op NPO Plus, dompelt het de kijker onder in een wereld vol misdaad en drama.
 2. Wie is de Mol?: Een meeslepend spel waarbij bekende Nederlanders op zoek gaan naar de ‘mol’ binnen hun midden. Beschikbaar op NLZiet, biedt deze show spanning en mysterie die kijkers elke aflevering weer aan het scherm kluisteren.
 3. Le Bureau: Een intrigerende spionageserie die volgt op de Franse geheime dienst, toegankelijk via CANAL+. Deze serie duikt diep in de gecompliceerde wereld van internationale spionage en politieke intriges.
 4. Flikken Maastricht: Deze actievolle politieserie brengt misdaadbestrijding in Maastricht tot leven, waarbij twee rechercheurs complexe zaken oplossen. Beschikbaar op NPO Plus, mengt het persoonlijke drama met spannende criminaliteitsbestrijding.
 5. Heel Holland Bakt: Kijkers kunnen zich vergapen aan bakcompetitie waar amateurbakkers strijden om de beste te zijn. Te vinden op NLZiet, deze show serveert gezelligheid, competitie en natuurlijk heerlijke baksels.
 6. Versailles: Met adembenemende beelden vertelt deze historische dramaserie over het bewind van Lodewijk XIV en zijn bouw van Versailles als machtscentrum. Fans van kostuumdrama’s kunnen hun hart ophalen bij CANAL+.
 7. De Luizenmoeder: Deze comedyserie geeft een humoristische draai aan het alledaagse schoolleven van ouders, leerkrachten en leerlingen rond basisschool De Klimop. NPO Plus gebruikers genieten van herkenbare scenario’s vol satire.
 8. Boer Zoekt Vrouw: Eén van Nederland’s favoriete realityseries die boeren volgt in hun zoektocht naar liefde staat centraal bij NLZiet-kijkers voor romantiek en authentieke momenten.
 9. First Dates: Elke aflevering zien twee onbekenden elkaar voor het eerst tijdens een blind date in restaurant First Dates), beschikbaar bij NLZiet voor wie houdt van ongemakkelijke openingszinnen maar ook hartverwarmende ontmoetingen.

Elk van deze programma’s illustreert perfect hoe divers het aanbod is op NPO Plus, NLZiet en CANAL++. Met genres variërend van diepgaande drama’s tot luchtige

Hoe krijg ik toegang tot NPO Plus op mijn tv??

Toegang krijgen tot NPO Plus op je tv is eenvoudig. Je hebt verschillende opties om van je favoriete shows en series te genieten, afhankelijk van je apparatuur en abonnement.

 1. Gebruik de Canal Digitaal TV App als je al een abonnement hebt bij Canal Digitaal. Deze app staat je toe programma’s live te bekijken en gemiste uitzendingen terug te zien op mobiele telefoons, tablets of via een smart tv.
 2. Kijk via NLZIET als je toegang wilt hebben tot het volledige aanbod van NPO Start Plus naast andere zenders. Download de NLZIET-app uit de appstore en log in met je accountgegevens.
 3. Sluit een Chromecast aan op je tv als deze niet smart is. Stream dan vanaf de NPO Plus-app op je smartphone of tablet rechtstreeks naar je televisie.
 4. Maak gebruik van Apple TV door de NPO Plus-app uit de App Store te downloaden en te installeren op jouw Apple TV. Zo kun je direct op het grotere scherm kijken.
 5. Als je een smart tv hebt, ga dan naar de appstore beschikbaar op jouw televisie. Zoek naar de NPO Plus-app en installeer deze om meteen te beginnen met streamen.
 6. Voor mensen met een digitale ontvanger of interactieve televisiebox: controleer of er een native app voor NPO Plus beschikbaar is en voeg deze toe aan jouw selectie van apps.
 7. Heb jij toegang tot het internet via glasvezelnetwerk? Kijk dan of jouw provider ondersteuning biedt voor NPO Plus binnen hun aangeboden dienstenpakket.

Elk van deze methodes biedt een brug naar het uitgebreide aanbod van NPO Plus, waardoor jij nooit meer iets hoeft te missen van jouw favoriete Nederlandse programmering.

Het verschil tussen NPO Start en NPO Plus

NPO Start en NPO Plus bieden beiden unieke kijkervaringen op het gebied van Nederlandse televisie. Met NPO Start krijgt men gratis toegang tot live-tv en kan men programma’s terugkijken, ideaal voor wie niets wil missen maar ook niet vast wil zitten aan een abonnement.

Anders, NPO Plus is abonnement-gebaseerd, waardoor kijkers kunnen genieten van een reclamevrije ervaring, complete series kunnen ‘bingen’ en afleveringen vooruit kunnen kijken. Deze dienst richt zich op de echte serie- en documentaireliefhebbers die graag alles op hun eigen tempo willen inhalen.

Terwijl NPO Start ideaal is voor de casual kijker die flexibiliteit wenst zonder kosten, biedt NPO Plus extra waarde voor de fervente kijker met zijn uitgebreidere en diepere contentaanbod.

Dit onderscheid speelt een cruciale rol in de keuze van consumenten afhankelijk van hun kijkvoorkeuren en behoeften. Laten we nu verder gaan naar de review van NPO Plus.

Review van NPO Plus

NPO Plus onderscheidt zich door de mogelijkheid om live tv te kijken en biedt toegang tot programma’s van NPO 1, 2 en 3. Gebruikers genieten van deze dienst omdat ze niet vastzitten aan het uitzendschema van de publieke omroep.

Ze kunnen hun favoriete shows bekijken wanneer het hen uitkomt. Dit geeft een nieuwe dimensie aan flexibel televisiekijken, vooral voor diegenen die de conventionele tv-ervaring willen overstijgen.

Het platform maakt het verder mogelijk om gemiste uitzendingen terug te kijken in full HD-kwaliteit, wat een belangrijke meerwaarde is in de hedendaagse vraag naar hoge beeldkwaliteit.

Kijkers waarderen de gebruiksvriendelijke interface en de eenvoudige navigatie, waardoor ze snel en efficiënt toegang hebben tot hun gewenste content. Ook de optie om programma’s te kijken zonder hinderlijke onderbrekingen door reclames wordt als uiterst positief ervaren.

Hierdoor positioneert NPO Plus zich als een sterke speler op het gebied van video-on-demanddiensten binnen de Nederlandse markt.

Alternatieven voor Canal Digitaal en NLZiet

Naast Canal Digitaal en NLZiet bestaan er diverse andere mogelijkheden voor het streamen van televisiecontent. Deze opties variëren in aanbod, prijs en gebruiksgemak.

 1. Videoland biedt een uitgebreid assortiment aan Nederlandse series, films en internationale hits. Perfect voor liefhebbers van lokale content met een mix van internationale smaken.
 2. Netflix staat bekend om zijn brede scala aan series, films en documentaires uit verschillende landen. Een must-have voor iedere binge-watcher die op zoek is naar diversiteit.
 3. Disney+ is ideaal voor families met kinderen of liefhebbers van Marvel, Star Wars en Disney – klassiekers. Hier vind je exclusieve toegang tot het beste wat Disney te bieden heeft.
 4. Amazon Prime Video verrast met een uniek assortiment aan eigen producties, naast bekende films en series. Dit platform is perfect voor wie op zoek is naar iets nieuws.
 5. Ziggo GO biedt toegang tot live tv-zenders, films en series voor Ziggo-abonnees, inclusief premium sportevenementen.
 6. KPN iTV app stelt KPN – klanten in staat om live tv te kijken en gemiste programma’s terug te zien, direct op hun smartphone of tablet.
 7. RTL XL presenteert een uitgebreide collectie van RTL – programma’s die je gemist hebt of nogmaals wilt bekijken.
 8. SBS gemist laat kijkers toe om programma’s van SBS6, Net5 en Veronica gratis terug te kijken wanneer het hen uitkomt.

Elk van deze alternatieven heeft unieke eigenschappen die kunnen passen bij verschillende kijkvoorkeuren en behoeften.

Conclusie: Canal Digitaal vs NLZiet

Kiezen tussen Canal Digitaal en NLZiet hangt af van wat je zoekt in je tv-beleving. Wil je een breed aanbod van internationale zenders, dan biedt Canal Digitaal geweldige mogelijkheden.

Zoek je vooral naar Nederlandse content, dan is NLZiet met zijn lage kosten de beste keuze. Door deze verschillen is het maken van een keuze gemakkelijker dan je denkt. Sta open voor het ontdekken van wat elke service te bieden heeft en maak de keuze die het beste bij jouw kijkvoorkeuren past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Canal Digitaal en NLZiet?

Canal Digitaal biedt een breed scala aan kanalen via satelliet, kabel-tv en streaming diensten, inclusief exclusieve toegang tot Astra-satellietkanalen. NLZiet focust zich meer op Nederlandse content, met diensten zoals NPO Gemist en Uitzending Gemist, waardoor je gemiste programma’s van Nederlandse zenders kunt bekijken.

2. Kan ik met beide diensten live tv kijken?

Ja, zowel Canal Digitaal als NLZiet bieden opties om live tv te kijken. Canal Digitaal heeft een uitgebreid aanbod aan live kanalen beschikbaar via satelliet en internet, terwijl NLZiet zich richt op live streams van Nederlandse zenders zoals NPO, SBS9 en L1.

3. Bieden Canal Digitaal en NLZiet ook on-demand content aan?

Zeker! Beide diensten hebben een rijk aanbod aan video on demand. Canal Digitaal biedt naast live tv ook een uitgebreide bibliotheek met films en series. NLZiet heeft een sterke focus op Nederlandse content, met veel programma’s die op aanvraag beschikbaar zijn kort nadat ze zijn uitgezonden.

4. Heb ik speciale apparatuur nodig om toegang te krijgen tot Canal Digitaal of NLZiet?

Voor Canal Digitaal kan het nodig zijn om een schotelantenne te installeren als je via satelliet wilt kijken, of een set-top box verbonden via HDMI voor andere diensten. Voor NLZiet heb je alleen een internetverbinding nodig en kun je kijken via een webbrowser, app op je smartphone, tablet of smart TV.

5. Hoe zit het met de beschikbaarheid van deze diensten via internetproviders?

Canal Digitaal werkt samen met verschillende internetproviders zoals Delta Fiber en VodafoneZiggo om hun diensten aan te bieden als onderdeel van breedbandpakketten. NLZiet is als onafhankelijke streamingdienst direct toegankelijk via internet, zonder tussenkomst van een specifieke provider.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen