Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je ooit vastgelopen omdat je niet wist hoe je Netflix op verschillende apparaten kon downloaden? Netflix maakt het mogelijk om je favoriete films en series te bekijken op een breed scala aan apparaten.

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je Netflix kunt downloaden en installeren, zodat je nooit meer zonder je favoriete content zit. Blijf lezen voor alle details.

Samenvatting

 • Download de Netflix-app eenvoudig op telefoons, tablets, computers en smart-tv’s via de Google Play Store, App Store of Microsoft Store.
 • Gebruik de functie ‘Downloads voor jou’ op iOS – apparaten om series en films automatisch te laten downloaden, gebaseerd op je kijkvoorkeuren.
 • Controleer altijd je internetverbinding en de beschikbaarheid van opslagruimte op je apparaat voordat je begint met downloaden voor een probleemloze ervaring.
 • Beheer je Netflix – account door in te loggen, profielen aan te maken voor verschillende gebruikers en downloadinstellingen aan te passen om je kijkervaring te personaliseren.
 • Los Netflix – storingen en downloadproblemen snel op door de app te updaten, voldoende opslagruimte vrij te maken, of door gedetailleerde online hulp te zoeken bij specifieke foutcodes.

Het downloaden van de Netflix-app op verschillende apparaten

Een persoon demonstreert het downloaden van de Netflix app op verschillende apparaten in een gezellige woonkamer setting.

Het installeren van de Netflix-app op jouw apparaat opent een wereld van eindeloos entertainment, met toegang tot talloze series en films. Volg onze stap-voor-stap gids om Netflix moeiteloos op elk apparaat te downloaden, of je nu je smartphone, computer of smart-tv gebruikt.

Op een telefoon of tablet

Het downloaden van de Netflix-app op je telefoon of tablet brengt de wereld van bekroonde series en films binnen handbereik. Zowel Android- als iOS-gebruikers kunnen genieten van mobiele toegang tot uitgebreide content via de Google Play Store of App Store.

 1. Open de Google Play Store of App Store op je apparaat. Zoek naar “Netflix” in de zoekbalk om de officiële app te vinden.
 2. Selecteer “Installeren” om het downloadproces te starten. De app is gratis te downloaden, maar een abonnement is nodig voor toegang tot content.
 3. Na installatie open je de Netflix – app. Je wordt gevraagd in te loggen met je accountgegevens. Als je nog geen account hebt, kun je deze eenvoudig aanmaken.
 4. Ga naar het menu en kies “Downloaden”. Hier vind je opties om films en series te downloaden voor offline gebruik.
 5. Voor iOS-gebruikers: Schakel ‘Downloads voor jou’ in, zodat Netflix automatisch suggesties doet en content downloadt gebaseerd op jouw kijkvoorkeuren.
 6. Los eventuele foutmeldingen, zoals 10016-23000 of NQL.23000, op door downloads van andere apparaten binnen je account te verwijderen.

Volg simpelweg deze stappen om altijd toegang te hebben tot jouw favoriete content, zelfs zonder internetverbinding. Nu ben je klaar om ook Netflix op andere apparaten te ontdekken zoals computers en smart-tv’s.

Op een computer

Netflix installeren op je computer is gemakkelijk en geeft je toegang tot een wereld van entertainment. Of je nu een Windows 10-computer of -tablet gebruikt, volg deze stappen om aan de slag te gaan.

 1. Ga naar de Microsoft Store. Typ in de zoekbalk ‘Netflix’ om de app te vinden.
 2. Klik op ‘Installeren’ nadat je de Netflix – app hebt gevonden. De installatie begint automatisch.
 3. Open na installatie de Netflix – app. Je zult het inlogscherm zien verschijnen.
 4. Voer je Netflix – inloggegevens in. Als je nog geen account hebt, kun je er eenvoudig een aanmaken.
 5. Zodra ingelogd, blader door het uitgebreide aanbod en kies wat je wilt kijken.

Ervaar problemen tijdens het downloaden? Controleer of je antivirusprogramma updates of downloads niet blokkeert. Soms kan een actief antivirusprogramma conflicteren met de installatie van nieuwe applicaties.

Geniet van het streamen van jouw favoriete series en films op jouw Windows 10-apparaat! Met deze eenvoudige stappen heb je binnen no-time toegang tot Netflix’s indrukwekkende bibliotheek direct vanaf je computer of tablet.

Op een smart-tv, mediaplayer, gameconsole, settopbox of blu-rayspeler

Het installeren van Netflix op smart-tv’s, mediaplayers, gameconsoles, settopboxen en blu-rayspelers is verrassend eenvoudig. Veel apparaten komen met de Netflix-app al vooraf geïnstalleerd, wat het proces nog makkelijker maakt.

 1. Controleer eerst of je apparaat verbonden is met internet. Een stabiele internetverbinding is essentieel om zonder problemen te kunnen downloaden en streamen.
 2. Ga naar de app store of het applicatiemenu van je apparaat. Hier kun je zoeken naar beschikbare apps die je kunt installeren.
 3. Zoek naar “Netflix” in de app store of het applicatiemenu. Gebruik de zoekfunctie efficiënt door trefwoorden zoals ‘streamingdiensten’ en ‘mobiele app’ in te voeren.
 4. Selecteer de Netflix – app uit de zoekresultaten. Je ziet een knop voor installatie of download; klik hierop om het downloadproces te starten.
 5. Wacht tot de installatie voltooid is. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van je internetsnelheid en het type apparaat.
 6. Open de Netflix-app zodra deze geïnstalleerd is op je smart-tv, mediaplayer, gameconsole, settopbox of blu-rayspeler.
 7. Log in met je Netflix – accountgegevens. Als je nog geen account hebt, kun je er eenvoudig een aanmaken door de instructies op het scherm te volgen.
 8. Begin met het verkennen van het brede aanbod aan series en films beschikbaar op Netflix! Kies iets uit dat past bij jouw smaak en begin met kijken.

Deze stappen laten zien hoe toegankelijk Netflix gemaakt is voor diverse apparatuur thuis, waardoor iedereen gemakkelijk kan genieten van hun favoriete content wanneer ze maar willen. Met deze kennis ben je nu klaar om gedownloade series en films offline te bekijken.

Het bekijken van gedownloade series en films offline

Een persoon met een tablet zittend in de natuur bij een rivier.

Je hebt met succes series en films op je apparaat gedownload via Netflix. Nu is het tijd om te genieten van je favoriete content zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Hieronder vind je stappen die je kunt volgen om offline naar Netflix-content te kijken:

 1. Open de Netflix – app op je smartphone, tablet, laptop of elk ander ondersteund apparaat waarop je de content hebt gedownload.
 2. Log in op je Netflix – account met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is belangrijk om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke bibliotheek van gedownloade titels.
 3. Tik op de knop ‘Downloads’ onderaan het scherm of zoek deze optie in het menu. Hier zie je alle series en films die je hebt gedownload.
 4. Kies de serie of film die je offline wilt bekijken door erop te tikken. De content start nu zonder dat je verbonden hoeft te zijn met het internet.
 5. Maak gebruik van de functie ‘Downloads voor jou’, als deze beschikbaar is op jouw apparaat. Deze functie selecteert automatisch series en films voor download gebaseerd op jouw kijkgeschiedenis, zodat er altijd iets klaarstaat om bekeken te worden, ook als je even geen toegang tot het internet hebt.

Zorg ervoor dat jouw apparaat voldoende opslagruimte heeft voor de downloads en onthoud dat sommige titels slechts een beperkte tijd beschikbaar zijn om offline te bekijken, afhankelijk van licentieovereenkomsten. Het regelmatig controleren van beschikbare titels voor download zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot nieuwe en interessante content voor jouw volgende offline kijkervaring.

Inloggen en het beheren van je Netflix-account

Een cruciale stap bij het gebruiken van Netflix is het inloggen en effectief beheren van je account. Dit zorgt ervoor dat je toegang hebt tot je favoriete series en films, en kunt genieten van een gepersonaliseerde kijkervaring. Hier volgt hoe je dit doet:

 1. Ga naar de website van Netflix of open de app op je apparaat. Je hebt hier de optie om in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord. Als je deze gegevens bent vergeten, biedt Netflix hulp om ze te herstellen.
 2. Eenmaal ingelogd, kun je meerdere profielen aanmaken binnen één account. Dit is ideaal als jouw account door verschillende mensen in hetzelfde huishouden wordt gebruikt. Elk profiel kan zijn eigen kijkvoorkeuren instellen.
 3. Bezoek ‘Account’ onder de gebruikersinstellingen voor meer gedetailleerde opties zoals abonnementsbeheer en e-mailvoorkeuren wijzigen.
 4. Via ‘Toegang en apparaten beheren’ zie je welke apparaten in de afgelopen 90 dagen hebben ingelogd op jouw account. Hier kun je onbekende apparaten uitloggen, wat handig is voor het beschermen van jouw privacy.
 5. Om downloads te beheren of te verwijderen van andere apparaten, navigeer naar de downloadinstellingen binnen de Netflix-app op jouw apparaat.
 6. Profiteer van het Helpcentrum van Netflix voor stapsgewijze instructies over alles wat met inloggen, profielen creëren tot series zoeken betreft.

Het beheren van jouw Netflix-account is eenvoudig zodra je weet waar alle noodzakelijke instellingen zich bevinden. Nu je weet hoe je kunt inloggen en jouw account kunt beheren, laten we kijken naar mogelijke problemen die kunnen ontstaan en hoe die op te lossen zijn in het volgende gedeelte over probleemoplossing.

Problemen oplossen: Netflix-storing en downloadproblemen

Het omgaan met Netflix-storingen en downloadproblemen kan frustrerend zijn. Gelukkig zijn er oplossingen die je helpen om weer snel van je favoriete series en films te genieten.

 1. Controleer altijd of je apparaat verbonden is met internet. Zonder een stabiele internetverbinding kun je geen nieuwe content downloaden.
 2. Update de Netflix – app op je apparaat als downloads mislukken. Een verouderde versie kan de boosdoener zijn achter het probleem.
 3. Ruim ruimte vrij op je apparaat als je een melding krijgt dat er te veel downloads zijn. Dit geeft aan dat je het maximale aantal gedownloade titels hebt bereikt.
 4. Herstart de Netflix – app als bepaalde gedownloade series of films niet verschijnen. Dit kan kleine foutjes in de app oplossen.
 5. Wis de gedownloade titels die niet meer nodig zijn, vooral als het bericht verschijnt dat je te veel gedownloade titels hebt.
 6. Als een specifieke downloadmelding verschijnt, zoek dan naar een artikel online voor stap-voor-stap hulp bij dit specifieke probleem.

Deze stappen helpen bij het oplossen van de meest voorkomende problemen die kunnen optreden bij het gebruik van Netflix, waardoor jouw kijkervaring zo min mogelijk onderbroken wordt.

Nu we weten hoe we problemen met Netflix kunnen oplossen, laten we eens kijken naar wat Netflix-abonnementen inhouden en wat ze kosten.

Netflix-abonnementen en kosten

Netflix biedt diverse abonnementsopties aan, elk met verschillende functies en kosten, zodat gebruikers kunnen kiezen wat het best bij hun behoeften past. Vanaf begin 2023 heeft Netflix aangekondigd extra kosten in rekening te kunnen brengen voor abonnees die hun login delen met mensen buiten hun huishouden. Hieronder volgt een overzicht van de Netflix-abonnementen en bijbehorende kosten.

AbonnementstypeKwaliteitGelijktijdige streamsKosten per maand
BasicStandaard Definitie (SD)1Variabel per regio
StandaardHigh Definition (HD)2Variabel per regio
PremiumUltra High Definition (UHD)4Variabel per regio

Het Basic-abonnement laat gebruikers genieten van Netflix op één scherm tegelijk in Standaard Definitie. Het Standaard-abonnement verhoogt de kijkervaring naar High Definition en stelt twee schermen tegelijkertijd beschikbaar. Voor het ultieme kijkgenot biedt het Premium-abonnement toegang tot Ultra High Definition en de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd te kijken. De kosten van deze abonnementen variëren per regio, waardoor het belangrijk is de meest actuele prijsinformatie op de Netflix-website te bekijken. Met deze variëteit aan abonnementsopties biedt Netflix flexibiliteit en kwaliteit voor elk type kijker.

Het gebruik van Netflix-cadeaukaarten en aanbiedingen

Netflix-cadeaukaarten bieden een handige manier om je abonnement te betalen of te verlengen zonder een creditcard te gebruiken. Je kunt deze cadeaukaarten in diverse winkels kopen of online bestellen.

Zodra je de code hebt, voer je deze eenvoudig in op de Netflix-website om je saldo toe te voegen. Dit saldo wordt dan automatisch gebruikt voor de volgende betalingscyclus van je abonnement.

Daarnaast heeft Netflix regelmatig aanbiedingen die nieuwe of bestaande klanten kunnen helpen geld te besparen. Deze aanbiedingen variëren van gratis proefperiodes tot kortingen op lange termijn abonnementen.

Het loont dus om de Netflix-site en geautoriseerde dealers in de gaten te houden voor de nieuwste deals en promoties. Zo haal je het maximale uit je Netflix-ervaring zonder dat je te veel betaalt.

Netflix opzeggen: Hoe en wanneer je dat kunt doen

Netflix opzeggen is soms nodig als je van plan bent om even pauze te nemen van het streamen of misschien je abonnementskosten wilt besparen. Gelukkig kan dit proces in slechts vier simpele stappen worden voltooid. Hieronder vind je een helder overzicht van hoe en wanneer je jouw Netflix-abonnement kunt stopzetten.

 1. Bezoek de Netflix – website of open de app op je apparaat. Zorg dat je verbonden bent met internet en dat je apparaat goed werkt.
 2. Log in met je accountgegevens. Dit zijn het e-mailadres en wachtwoord waarmee je jouw Netflix-account hebt aangemaakt.
 3. Ga naar ‘Account’ onder het dropdown – menu waar ook jouw profielicoon te vinden is. Hier krijg je toegang tot alle instellingen van jouw account.
 4. Scroll naar beneden tot je de optie ‘Lidmaatschap opzeggen‘ vindt en klik hierop. Volg daarna de instructies die op het scherm verschijnen om het annuleringsproces af te ronden.

Het is belangrijk om te weten dat uitloggen bij Netflix of de app verwijderen niet betekent dat je abonnement automatisch wordt stopgezet. Je moet echt zelf actief het abonnement opzeggen via jouw accountinstellingen.

Daarnaast is het slim om uit te loggen bij Netflix op televisies als je ingelogd blijft met jouw account op een ander apparaat, zodat niemand anders zonder jouw toestemming gebruikmaakt van jouw account nadat je hebt besloten om het abonnement te stoppen.

Wat betreft timing: Je kunt jouw Netflix-abonnement op elk moment stopzetten, maar houd er rekening mee dat de wijziging pas ingaat aan het einde van de lopende factureringsperiode. Zo kun je nog genieten van films en series tot aan de laatste dag waarvoor je betaald hebt.

Nu weet jij precies hoe en wanneer jij gemakkelijk en snel jouw Netflix-abonnement kunt beëindigen. Laten we vervolgens kijken naar andere interessante aspecten rondom Netflix gebruik, zoals het beheren van downloads voor offline kijkplezier.

Conclusie

Het downloaden van Netflix op verschillende apparaten is eenvoudiger dan je denkt. Met een paar stappen geniet je overal van je favoriete series en films. Vraag jezelf af: welk apparaat gebruik ik het meest om Netflix te kijken? Dit helpt je bij het optimaliseren van je kijkervaring.

Onthoud dat door downloads te beheren, je nooit buiten content valt, zelfs niet zonder internetverbinding. De mogelijkheid om te switchen tussen apparaten maakt jouw Netflix-beleving naadloos en flexibel.

Duik er vandaag nog in en haal het meeste uit je Netflix-abonnement!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe start ik met het downloaden van Netflix op mijn apparaat?

Om Netflix te downloaden, zoek je eerst naar de Netflix-app in de app store van je apparaat. Zodra je de app hebt gevonden, klik je op ‘installeren’ of ‘downloaden’ om het proces te starten.

2. Kan ik Netflix-films en -series downloaden op elk apparaat?

Ja, je kunt Netflix-films en -series downloaden op de meeste apparaten die de Netflix-app ondersteunen. Zorg ervoor dat je apparaat voldoende opslagruimte heeft en verbonden is met het internet.

3. Waar vind ik de gedownloade Netflix-content op mijn apparaat?

Nadat je content hebt gedownload van Netflix, kun je deze vinden in het gedeelte ‘Downloads’ binnen de Netflix-app. Hier kun je jouw gedownloade films en series bekijken zonder internetverbinding.

4. Wat moet ik doen als het downloaden van Netflix niet werkt op mijn apparaat?

Als het downloaden niet lukt, controleer dan of je apparaat verbonden is met het internet en of er voldoende opslagruimte beschikbaar is. Update ook de Netflix-app naar de nieuwste versie. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Netflix voor hulp.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen