Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je ooit moeite gehad om je favoriete Amazon Prime Video‘s offline te bekijken? Goed nieuws: het is mogelijk. Dit artikel leidt je door de stappen om films en series van Amazon Prime te downloaden voor offline plezier.

Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn. Blijf lezen!

Samenvatting

 • Je kunt Amazon Prime Video-titels downloaden op Fire-tablets en met de Prime Video-app voor iOS, Android, macOS en Windows 10. Dit maakt het mogelijk om je favoriete films en series offline te bekijken.
 • Voor het downloaden van video’s is een actief Amazon Prime – lidmaatschap vereist. De gedownloade content blijft beschikbaar op je apparaat zolang je lidmaatschap actief is. Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte hebt voor de downloads.
 • Niet alle Amazon Prime Video’s zijn beschikbaar voor download. Zoek naar het downloadpictogram naast de titel om te zien of deze beschikbaar is voor offline kijken. Houd rekening met bepaalde beperkingen zoals het niet kunnen overzetten van gedownloade video’s naar USB-aangesloten schijven.
 • Er zijn regels voor hoeveel apparaten tegelijkertijd offline content kunnen weergeven. Dit varieert per locatie en type Amazon Prime-abonnement. Plan zorgvuldig wat je wilt downloaden voor offline bekijken.
 • Bij problemen met het afspelen van Amazon Prime Video – content kun je veelvoorkomende storingen vaak zelf oplossen door de app of het toestel opnieuw op te starten. Voor uitdagendere kwesties biedt de helpsectie van Amazon praktische oplossingen.

Benodigdheden voor het downloaden van Amazon Prime Video’s

Installatie van Amazon Prime Video app op apparaten.

Voor het downloaden van Amazon Prime Video-titels heb je een aantal zaken nodig. Allereerst is een apparaat vereist waarop je de Prime Video-app kunt installeren. Dit kan een Fire-tablet zijn, of een apparaat met iOS, Android, macOS of Windows 10.

Zorg ervoor dat je de Prime Video-app downloadt uit de officiële App Store of Play Store en meld je vervolgens aan met je Amazon Prime- of Prime Video-account.

Daarnaast moet je controleren of je toegang hebt tot internet om de video’s te kunnen downloaden. Zodra de video gedownload is, kun je genieten van offline bekijken op maximaal vier compatibele apparaten.

Houd er rekening mee dat Amazon strikte beperkingen stelt aan offline playback, dus controleer de beschikbaarheid voordat je probeert te downloaden. Zorg ook voor voldoende opslagruimte op je apparaat om de downloads op te slaan.

https://www.youtube.com/watch?v=jy0z1Jq2Dkw

Hoe download je films en shows van Amazon Prime Video

Een tablet met Prime Video app op een gezellige bank met koffie.

Wil je je favoriete films en tv-shows altijd bij de hand hebben? De Prime Video app maakt het mogelijk om video’s eenvoudig te downloaden voor offline kijkplezier.

Het vinden van een film of tv-show om te downloaden

Open de Prime Video-app op je apparaat om een film of tv-show te vinden die je kunt downloaden. Zoek naar de titel die je wilt bekijken door gebruik te maken van de zoekfunctie binnen de app.

Als je iets hebt gevonden waarin je geïnteresseerd bent, klik dan op de titel om meer informatie te zien.

Controleer of de downloadoptie beschikbaar is voor de film of tv-show die je hebt gekozen. Deze optie wordt zichtbaar naast de beschrijving en wordt aangeduid met een downloadpictogram.

Zorg ervoor dat je apparaat één van de ondersteunde downloadapparaten is, zoals Android-toestellen of Fire-tablets, voor offline kijken. Dit maakt het makkelijker om jouw favoriete shows of films mee te nemen, ongeacht waar je naartoe gaat.

Het starten van de download

Zodra je de gewenste film of tv-show hebt gevonden in de Prime Video-app, zie je naast de titel een download icoon. Tik hierop om het downloaden te starten. De app geeft je de optie om de kwaliteit van de download te kiezen, wat handig is voor het beheren van de opslagruimte op je apparaat.

Je kunt downloads altijd bekijken in het gedeelte ‘Downloads’ van de app, wat ideaal is voor offline kijken.

Elke download blijft beschikbaar op je apparaat zolang je een actief Amazon Prime-lidmaatschap hebt. Vergeet niet dat je gedownloade content ook eenvoudig kunt verwijderen om ruimte vrij te maken.

Ga naar het gedeelte ‘Downloads’, zoek de film of tv-show die je wilt verwijderen en selecteer ‘Verwijder download‘. Zo blijft je apparaat georganiseerd en klaar voor nieuwe downloads.

Beperkingen van Amazon Prime Video downloads

Amazon Prime Video stelt bepaalde grenzen aan het downloaden van films en shows. Je kan geen titels opslaan op een pc of via een webbrowser; downloads zijn alleen mogelijk via de Prime Video-app op ondersteunde apparaten.

Bovendien kunnen de gedownloade video’s niet worden overgezet naar USB-aangesloten schijven of andere externe opslagmedia. Dit beperkt de flexibiliteit in waar en hoe je offline kunt kijken naar je favoriete content.

Elke gedownloade titel heeft ook een vervaldatum. Na het beginnen met kijken, moet je de video binnen een specifieke tijd afkijken voordat deze verdwijnt uit je downloadlijst. Het exacte tijdsbestek varieert per titel.

Daarnaast is er een limiet aan hoeveel titels tegelijk gedownload kunnen worden, afhankelijk van je locatie en het type Amazon Prime-abonnement dat je hebt. Dit vereist zorgvuldige planning van wat je wilt downloaden voor offline bekijken.

Laten we nu kijken naar de voordelen van Amazon Prime Video.

Voordelen van Amazon Prime Video

Een Amazon Prime-lidmaatschap biedt meer dan alleen snelle en gratis verzending; je krijgt ook onbeperkte toegang tot een enorme bibliotheek van films en tv-series zonder extra kosten.

Je kunt populaire blockbusters, tv-shows en bekroonde Amazon Originals streamen en downloaden op je tv, tablet, smartphone of via de browser. Met de Prime Video-app kun je eenvoudig content downloaden voor offline kijken, een perfecte optie voor lange reizen of gebieden met beperkte internettoegang.

Deze downloads zijn beschikbaar op ondersteunde apparaten en je kunt zelf kiezen waar de gedownloade titels worden opgeslagen, of dat nu op intern geheugen of USB-aangesloten drives is.

Toegankelijkheid en veelzijdigheid staan centraal; de Prime Video mobiele app verbetert je kijkervaring door je de vrijheid te geven content overal mee naartoe te nemen. Zo biedt Amazon Prime Video niet alleen entertainment maar ook gemak en flexibiliteit.

Laten we nu eens kijken hoe Amazon Prime Video zich verhoudt op verschillende apparaten.

Amazon Prime Video op verschillende apparaten

Amazon Prime Video past zich soepel aan verschillende apparaten aan, waardoor je je favoriete series en films kunt genieten, waar je ook bent. Ontdek hoe je naadloos schakelt tussen je smartphone, tablet en smart TV om nooit meer een moment van je geliefde content te missen.

Amazon Prime via Chromecast

Om series zoals Fleabag, Transparent en The Grand Tour van Amazon Prime Video op je televisie te bekijken met Chromecast, is een eenvoudige stap nodig. Installeer eerst de Prime Video-app op je apparaat.

Daarna zoek je naar het Cast-pictogram, selecteer dit en kies jouw Chromecast. Dit maakt het mogelijk om jouw favoriete shows en films direct op een groter scherm te streamen zonder complexe instellingen of extra apparatuur.

Het bekijken van content via Chromecast biedt niet alleen gemak maar ook een verhoogde kijkervaring. Door deze methode te gebruiken, profiteer je van het gemak om Prime Video-titels rechtstreeks naar je TV te casten, wat ideaal is voor offline kijken of wanneer je geen toegang hebt tot Amazon Prime Video via een ingebouwde smart TV-app.

Dit proces is snel, efficiënt en verbetert je kijkervaring door hoogwaardige content toegankelijker te maken.

Amazon Prime op 4K

Amazon Prime Video biedt een fantastische ervaring met 4K-streaming voor geselecteerde titels. Als je een compatibel apparaat hebt, kun je genieten van ultra-hoge definitie beelden die je favoriete films en tv-shows tot leven brengen.

Dit zorgt voor scherpere details, levendigere kleuren en een algemeen meeslepender kijkervaring.

Zorg ervoor dat je apparaat en je internetverbinding aan de vereisten voldoen om in 4K te kunnen streamen. Niet elk apparaat ondersteunt 4K-streaming, dus controleer dit vooraf. Als alles in orde is, zoek dan naar titels met het 4K-logo en begin met het bekijken van inhoud in de best mogelijke kwaliteit.

Dit haalt het maximale uit je kijkervaring en verandert jouw manier van films en series kijken op Amazon Prime Video.

Amazon Prime op Apple TV

Naast het genieten van haarscherpe 4K-kwaliteit, biedt Amazon Prime Video ook een naadloze ervaring op Apple TV. Gebruikers kunnen gemakkelijk de Prime Video-app downloaden vanuit de Apple App Store.

Deze app maakt het mogelijk om je favoriete films en tv-series te streamen rechtstreeks via je Apple TV. Met beschikbaarheid in meer dan 100 landen, hebben kijkers toegang tot een uitgebreide bibliotheek van video’s voor online streaming.

De app integreert verschillende handige functies, zoals offline kijken door video’s te downloaden en Picture-in-Picture (PiP). Hierdoor kun je doorgaan met het bekijken van films of series terwijl je andere taken op je apparaat uitvoert.

Of je nu een iPhone, iPad gebruikt of via webbrowsers kijkt, Prime Video op Apple TV verzekert dat entertainment altijd binnen handbereik is.

Amazon Prime op Smart TV’s

Amazon Prime Video is toegankelijk op met internet verbonden Smart TV’s, waardoor je gemakkelijk je favoriete films en series kunt streamen. Als de Amazon Prime Video-app niet vooraf geïnstalleerd is op je Smart TV, kun je deze eenvoudig downloaden via de app store op je toestel.

Dit zorgt ervoor dat je zonder gedoe toegang krijgt tot een breed scala aan content voor offline kijken. Zorg ervoor dat je apparaat wordt ondersteund om optimaal van deze functie te profiteren.

Eenmaal geïnstalleerd, biedt de Prime Video-app je de mogelijkheid om titels te downloaden voor offline weergave. Dit is vooral handig als je geen continu internettoegang hebt of data wilt besparen.

Zoek naar het downloadpictogram naast de film of serie die je wilt bekijken en start de download. Je kunt gedownloade shows of films bekijken door naar het gedeelte ‘Downloads’ in de app te gaan.

Vergeet niet dat het belangrijk is om ongewenste downloads te verwijderen om ruimte vrij te maken op je USB-aangesloten schijven of intern geheugen.

Vergelijking van Amazon Prime Video met andere streamingdiensten

Ontdek hoe Amazon Prime Video zich meet met andere streamingdiensten en maak een geïnformeerde keuze voor jouw kijkplezier.

Amazon Prime vs Netflix

Het kiezen tussen Amazon Prime en Netflix kan lastig zijn, aangezien beide streamingdiensten unieke functies en inhoud bieden. Hieronder volgt een vergelijking om je te helpen beslissen welk platform het beste bij je kijkvoorkeuren past.

Kenmerk Amazon Prime Netflix
Offline kijken Ja, downloadoptie beschikbaar Ja, downloadoptie beschikbaar
Gebruikersprofielen Nee, geen ondersteuning voor meerdere gebruikersprofielen Ja, ondersteunt meerdere gebruikersprofielen
Contentaanbod Breed scala aan films, tv-shows en Prime Originals Uitgebreide bibliotheek met films, tv-series en Netflix Originals
Prijs Varieert per regio, inclusief voordelen zoals Prime levering Varieert per plan, geen extra voordelen buiten streaming
Beeldkwaliteit Biedt 4K en HDR op geselecteerde content Biedt 4K en HDR op duurdere abonnementen
Apparaatondersteuning Ondersteunt een breed scala aan apparaten, inclusief smart tv’s en gameconsoles Brede ondersteuning voor meerdere apparaten

Deze tabel benadrukt de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen Amazon Prime en Netflix. Afhankelijk van je voorkeuren voor gebruikersprofielen, prijs en het type content dat je wilt bekijken, kan een van deze platforms beter bij je passen. Dit overzicht moet je helpen een weloverwogen keuze te maken tussen beide populaire streamingdiensten.

Veelgestelde vragen over het downloaden van Amazon Prime Video’s

Veel gebruikers hebben vragen over het downloaden van video’s van Amazon Prime. Hier vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen die je helpen om je favoriete films en tv-shows offline te bekijken.

 1. Kan ik video’s downloaden op elk apparaat? Je kunt Amazon Prime Video-titels downloaden op Fire-tablets of met de Prime Video-app voor iOS, Android, macOS en Windows 10.
 2. Hoeveel apparaten ondersteunen offline kijken? Je mag video’s naar maximaal vier ondersteunde apparaten downloaden, als de downloadoptie beschikbaar is.
 3. Waar worden gedownloade titels opgeslagen? In de Prime Video-app voor Android en Windows 10 kun je kiezen waar je gedownloade titels wilt opslaan.
 4. Hoe bekijk ik gedownloade video’s zonder internetverbinding? Open simpelweg de Prime Video – app en ga naar het gedeelte ‘Downloads’ om je gedownloade titels te vinden voor offline weergave.
 5. Kan ik een film of serie meerdere keren downloaden? Ja, maar houd er rekening mee dat er beperkingen kunnen zijn rondom hoe vaak een titel kan worden gedownload binnen een bepaalde periode.
 6. Wat gebeurt er met mijn downloads als ik mijn Prime – lidmaatschap annuleer? Gedownloade titels blijven beschikbaar tot het einde van de huurperiode of totdat je lidmaatschap afloopt; daarna zul je niet meer in staat zijn ze af te spelen.
 7. Is het mogelijk om downloads te verplaatsen naar USB-verbonden drives? Het is niet aanbevolen om gedownloade titles op te slaan op USB-stations vanwege mogelijke compatibiliteitsproblemen.
 8. Hoe verwijder ik een gedownload bestand van mijn apparaat? Ga naar het menu ‘Downloads’ in de app, selecteer de film of tv-show die je wilt verwijderen en klik op de ‘delete download’ knop om ruimte vrij te maken.
 9. Kunnen alle Amazon Prime Video’s worden gedownload? Niet alle content is beschikbaar voor download; zoek naar het ‘download icon‘ naast de titel om te zien of deze beschikbaar is voor offline kijken.

Deze antwoorden bieden duidelijkheid over hoe je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheid tot offline kijken via Amazon Prime Video, waardoor jouw kijkervaring nog flexibeler wordt.

Hoe werkt Amazon Prime Video?

Na het beantwoorden van veelgestelde vragen over het downloaden van video’s, duiken we nu dieper in de werking van Amazon Prime Video. Deze videostreamingdienst van Amazon biedt een uitgebreid aanbod aan Amazon Originals, klassiekers en de nieuwste films en series.

Je hebt toegang tot deze content door een abonnement te nemen op Amazon Prime Video. Met de Prime Video-app, beschikbaar voor Fire Tablet, iOS, Android, macOS en Windows 10, kun je jouw favoriete shows en films eenvoudig downloaden voor offline kijken.

Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt genieten van je gedownloade titels zonder een internetverbinding.

Het downloaden van content voor offline viewing is simpel. Zoek eerst naar de film of serie die je wilt bekijken en tik vervolgens op de downloadoptie om het gewenste seizoen of de specifieke film op te slaan.

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om onderweg, zonder afhankelijk te zijn van een stabiele internetverbinding, van je downloads te genieten. Amazon Prime Video biedt zo een flexibele kijkervaring voor ondersteunde apparaten, waarbij gebruikers vrij zijn om hun entertainment te plannen zoals zij dat willen.

Problemen oplossen

Loop je tegen problemen aan bij het gebruik van Amazon Prime Video? Ontdek hoe je veelvoorkomende storingen en afspeelproblemen snel kunt oplossen.

Amazon Prime storingen

Soms ondervinden gebruikers van Amazon Prime Video problemen tijdens het afspelen van titels. Dit kan veroorzaakt worden door storingen in de service. Deze problemen kunnen variëren van ondertiteling die niet synchroon loopt, tot bepaalde video’s die niet beschikbaar zijn voor offline kijken.

Voor deze uitdagingen biedt de officiële helpsite van Amazon Prime Video ondersteuning en praktische oplossingen. Het herkennen en oplossen van deze storingen zorgt ervoor dat je weer snel kunt genieten van je favoriete films en tv-shows.

Ontdek je een storing, dan is het aan te raden om eerst de internetverbinding en de status van Amazon Prime Video te controleren. Vaak zijn storingen tijdelijk en worden ze door Amazon snel verholpen.

Voor complexere problemen biedt de helpsectie gedetailleerde stappen voor probleemoplossing. Hiermee kun je veelvoorkomende issues zelfstandig aanpakken, zodat je zonder al te veel onderbreking kunt blijven genieten van het uitgebreide aanbod aan titels op ondersteunde apparaten.

Geen beeld bij Amazon Prime Video

Als je geen beeld krijgt bij Amazon Prime Video, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Dit probleem kan ontstaan na het verwijderen van software of het terugzetten van je apparaat naar de fabrieksinstellingen.

Het gebrek aan beeld treft niet alleen de Amazon Prime-app maar kan ook invloed hebben op andere applicaties. Een eenvoudige oplossing is het sluiten van de Prime Video-app en het opnieuw opstarten van je computer of het aangesloten apparaat.

Dit kan helpen om de problemen bij het afspelen van Prime Video-titels voor offline kijken te verhelpen.

Merk je dat het beeld bevriest, vooral na het hervatten van de pauzemodus, dan is dit een veelvoorkomend probleem dat niet alleen jou treft. Vaak ligt de oplossing in het herstarten van de app of het apparaat.

Deze stapjes lijken simpel maar kunnen effectief zijn in het herstellen van de normale functie, zodat je weer kunt genieten van je favoriete tv-shows en films op supported devices.

Amazon Prime Video gebruiken met VPN

Om Amazon Prime Video’s volledige potentieel te ontgrendelen en toegang te krijgen tot content die normaal gesproken buiten jouw regio beperkt is, kun je een VPN gebruiken. Een VPN verandert effectief je IP-adres, waardoor het lijkt alsof je vanuit een ander land streamt.

Dit betekent dat je Amerikaanse prime video titels kunt bekijken of tv shows kunt downloaden voor offline kijken, zelfs als je in Nederland of elders bent. Het maakt niet alleen meer content beschikbaar, maar helpt ook irritante advertenties te blokkeren terwijl je streamt.

Het kiezen van de juiste VPN is cruciaal; zoek naar specifieke VPN-apps die gemakkelijk toegang bieden tot lokale servers en compatibel zijn met Amazon Prime Video. Eenmaal verbonden met een server in je thuisland, heb je de vrijheid om te genieten van een breder scala aan shows en films, en kun je zelfs Amerikaans gerichte content verkennen zonder tegen geografische beperkingen aan te lopen.

Dit proces is eenvoudig en draagt bij aan een naadloze kijkervaring op Amazon Prime Video, waar je ook bent.

Het opzeggen van Amazon Prime Video

Je kunt jouw Amazon Prime Video-abonnement eenvoudig online beëindigen. Dit doe je in het gedeelte Instellingen van je account, waar je op elk gewenst moment je lidmaatschap kunt stopzetten.

Het proces om je abonnement op te zeggen bestaat uit vier duidelijke stappen, waarmee je zowel je Amazon Prime-lidmaatschap als je Prime Video Channel-abonnement kunt annuleren. Denk eraan dat na het aflopen van je gratis proefperiode of lidmaatschapsperiode, het lidmaatschap automatisch wordt verlengd en in rekening gebracht, tenzij je actie onderneemt om dit te annuleren.

Er zijn verschillende methodes beschikbaar om je abonnement op te zeggen, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je altijd de controle houdt over jouw kijkervaring en budget, zonder vast te zitten aan ongewenste kosten.

Na het opzeggen kun je nog steeds genieten van offline kijken door eerder gedownloade Prime Video-titels op usb-aangesloten drives te bewaren, tot de volgende stap: de conclusie.

Conclusie

Om video’s van Amazon Prime te downloaden, open je eenvoudigweg de Prime Video-app op je gekozen apparaat. Zowel Fire Tablets als de apps voor iOS, Android, macOS en Windows 10 staan klaar voor gebruik.

Deze mogelijkheid brengt een enorme hoeveelheid content binnen handbereik, van blockbuster films tot populaire series. Films en series offline bekijken wordt praktisch efficiënt dankzij deze functie.

Het biedt een oplossing voor wanneer je geen internetverbinding hebt. Laat dit je inspireren om meer uit je Amazon Prime lidmaatschap te halen en geniet overal van je favoriete content.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Prime Video-titels downloaden voor offline kijken?

Je kunt Prime Video-titels eenvoudig downloaden op je apparaat voor offline kijken door de downloadknop naast de video te selecteren. Zorg ervoor dat je apparaat verbonden is met internet om de download te starten.

2. Kan ik gedownloade Prime Video’s opslaan op USB-aangesloten drives?

Nee, gedownloade Prime Video-titels kunnen alleen worden opgeslagen en bekeken binnen de Prime Video-app op het apparaat waarop ze zijn gedownload. Het is niet mogelijk om ze over te zetten naar USB-aangesloten drives.

3. Is er een limiet aan het aantal video’s dat ik kan downloaden van Amazon Prime?

Ja, er is een limiet aan het aantal titels dat je tegelijkertijd kunt downloaden van Amazon Prime. Deze limiet kan variëren afhankelijk van je locatie en het type abonnement dat je hebt.

4. Wat gebeurt er met mijn downloads als mijn Prime-lidmaatschap eindigt?

Als je Prime-lidmaatschap eindigt of wordt geannuleerd, verlies je toegang tot alle gedownloade Prime Video-titels voor offline kijken. Je zult ze opnieuw moeten downloaden als je besluit je lidmaatschap te vernieuwen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen