Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het vinden van de perfecte kinderfilm op Netflix kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig biedt Netflix een breed scala aan films voor kinderen van 5 tot 12 jaar. In dit artikel ontdek je de top 10 kinderfilms die zowel vermakelijk als geschikt zijn voor het hele gezin.

Lees verder en vind de perfecte film voor vanavond!

Samenvatting

 • Netflix heeft een uitgebreide verzameling kinderfilms, van animatie tot live-action avonturen, die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen. Dit maakt het makkelijker voor ouders om films te vinden die passen bij de interesses en ontwikkelingsfase van hun kind.
 • Films zoals “Coco”, “Ratatouille” en “Hoe tem je een draak” bieden niet alleen entertainment, maar dragen ook belangrijke waarden over zoals familie, dromen najagen en vriendschap. Deze films zijn perfect voor een gezellige filmavond met het hele gezin.
 • Naast de klassiekers voegt Netflix regelmatig nieuwe titels toe aan hun aanbod, zoals “Meester Kikker” die vanaf 12 februari 2024 beschikbaar is op Netflix. Dit zorgt ervoor dat er altijd iets nieuws te ontdekken valt voor jonge kijkers.
 • Tijdens speciale periodes zoals kerst, biedt Netflix een selectie van kerstfilms die perfect zijn om in de feeststemming te komen. Voorbeelden hiervan zijn “Klaus” en “De Familie Claus”, die beide een hartverwarmend verhaal vertellen passend bij de kerstsfeer.
 • Door samenwerkingen met organisaties zoals VPRO en Cinekid, zorgt Netflix ervoor dat het aanbod van kinderfilms van hoge kwaliteit is en educatieve waarde biedt. Dit helpt ouders bij het selecteren van content die niet alleen leuk is maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling van hun kind.

Top 10 kinderfilms op Netflix

Een leuke verzameling kleurrijke geanimeerde personages in een magisch bos.

Netflix staat vol met films die kinderharten sneller laten kloppen. Ontdek hier de must-see favorieten die zowel jong als oud zullen betoveren.

“Coco”

“Coco” valt op door zijn unieke en gedurfde manier om Spaanse tradities te eren, vooral de viering van de doden. Deze Pixar-film neemt je mee op een kleurrijke reis vol muziek, familie en avontuur.

Het verhaal draait om Miguel, een jongen met een droom om een beroemde muzikant te worden, ondanks het verbod op muziek in zijn familie. Zijn passie leidt hem naar het kleurrijke Land van de Doden, waar hij de ware betekenis ontdekt van familie, erfgoed en persoonlijke identiteit.

De film wordt geprezen voor de originele vertelling en het vieren van cultuur op een manier die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. “Coco” biedt niet alleen vermaak maar ook een diepere boodschap over het belang van herinneringen en het eren van onze voorouders.

Met zijn prachtige animatie en hartverwarmende verhaal is “Coco” een perfecte filmkeuze voor families om samen te genieten op Netflix.

“Ratatouille”

Na het verkennen van de unieke wereld van “Coco”, duiken we nu in de smaakvolle avonturen van “Ratatouille”. Deze film, beschikbaar op Netflix, behoort tot de selectie van top 10 kinderfilms die kinderen en volwassenen al jaren boeit.

“Ratatouille” vertelt het verhaal van een rat met een ongebruikelijke droom: chef-kok worden in een hoogstaand restaurant in Parijs. Dit idee lijkt misschien bizar, maar de film laat zien hoe belangrijk het is om je dromen na te streven, ongeacht de obstakels.

De reis van Remy, de ambitieuze rat, inspireert kijkers om hun passies te volgen. Met zijn doorzettingsvermogen en talent bewijst hij dat iedereen grootse dingen kan bereiken met genoeg vastberadenheid.

“Ratatouille” is niet alleen een optie binnen het aanbod kinderfilms op Netflix; het is een hartverwarmend verhaal dat aantoont dat het nooit te laat is om je eigen pad te kiezen. Deze film maakt koken een avontuur en toont de kracht van vriendschap en familie, waardoor het een perfecte keuze is voor een filmavondje thuis.

“Hoe tem je een draak”

Van de Franse keukens in “Ratatouille” duiken we de magische wereld van “Hoe tem je een draak” in. Deze film sleept kinderen mee in het avontuur van Hiccup en zijn draak Tandloos. De twee ontwikkelen een onwaarschijnlijke vriendschap in een fantasiewereld vol magie.

Kinderen van alle leeftijden worden betoverd door de mix van spanning, avontuur en humor die deze film biedt.

“Hoe tem je een draak” is niet alleen een verhaal over moed en ontdekking, maar ook over de kracht van vriendschap. De film maakt onderdeel uit van een serie die kinderen en volwassenen blijft inspireren.

Met “Hoe tem je een draak 3” wordt deze magische reis voortgezet, waardoor het avontuur voor de fans nog lang niet voorbij is. Fans van fantasie en vriendschap zullen zeker genieten van de magische momenten die deze filmreeks te bieden heeft.

“De prinses en de kikker”

Na het avontuur met vliegende draken, stappen we over naar een wereld waar magie en liefde elkaar vinden in “De prinses en de kikker”. Deze film, gerangschikt als een van de 35 beste jeugdfilms op Netflix, tovert een glimlach op het gezicht van jong en oud.

Het verhaal draait om moed, dromen najagen en de kracht van ware liefde. Kinderen tot 4 jaar oud en zelfs volwassenen genieten van deze betoverende reis door een kleurrijke wereld vol met levendige personages.

“De prinses en de kikker” is niet alleen leuk voor het hele gezin, maar staat ook bekend om zijn boeiende verhaallijn die kinderen van alle leeftijden aanspreekt. Met zijn plaatsing in de top 10 kinderfilms op Netflix biedt deze film een geweldige kijkervaring die zowel hartverwarmend als inspirerend is.

De muziek, de animatie en de boodschap over het belang van innerlijke waarden maken het een onvergetelijke film voor iedereen die ervoor gaat zitten.

“Brave”

“Brave” valt op door zijn dappere uitstraling, zoals benoemd in Guido Magazine NR.88 in 2014. Deze kinderfilm brengt een meeslepend verhaal van moed, avontuur en de kracht van familiebanden.

De hoofdpersoon, Merida, een Schotse prinses met ontembaar rood haar, daagt oude tradities uit om haar eigen pad te kiezen. Haar reis is niet alleen spannend maar ook inspirerend, vooral voor jonge kijkers die leren over zelfstandigheid en vastberadenheid.

Merida’s avontuur zit vol met magische momenten, boogschieten en een verbondenheid met de natuur die kinderen aanspoort hun dromen na te jagen. Deze elementen maken “Brave” tot een unieke filmervaring op Netflix die ouders en kinderen samen kunnen beleven.

Na “Brave” duiken we in de wereld van “Storks”, waar we nog meer avontuurlijke verhalen ontdekken.

“Storks”

“Storks” is een hartverwarmende animatiefilm die het verhaal vertelt van ooievaars die vroeger baby’s bezorgden. Deze tijd is echter voorbij en ze leveren nu pakketjes voor een wereldwijd internetbedrijf.

De film volgt de avonturen van topbezorger Junior en zijn menselijke vriendin Tulip, die per ongeluk de Baby Maken Machine activeren en een schattige, maar ongeautoriseerde baby produceren.

Samen ondernemen ze een wilde reis om deze vergissing recht te zetten en laten ze zien wat echt belangrijk is in het leven.

De charme van “Storks” ligt in de combinatie van humor, actie, en een dieperliggende boodschap over familie en verantwoordelijkheid. Kinderen en volwassenen zullen genieten van de kleurrijke animatie, memorabele personages, en de lachwekkende situaties waarin Junior en Tulip belanden.

Deze film, vol verrassingen en met een hart van goud, maakt duidelijk dat soms onverwachte fouten tot de mooiste resultaten kunnen leiden.

“Hotel Transsylvanië”

Hotel Transsylvanië” neemt je mee naar een uniek vijf-sterren complex waar Dracula zelf de scepter zwaait. In deze film ziet Dracula zichzelf geconfronteerd met de nachtmerrie van elke overbezorgde vader: een ongewenste aanbidder toont interesse in zijn tienerdochter.

Dit leidt tot een reeks humoristische en hartverwarmende momenten die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen.

Naast de originele film zijn er op Netflix ook vervolgfilms te vinden, zoals “Hotel Transsylvanië 2” en “Hotel Transsylvanië 3: Een monsterlijk leuke vakantie”. Deze films bieden een voortzetting van de avonturen van Dracula, zijn dochter en hun monsterlijke vrienden.

Met hoge waarderingen op platformen zoals MovieMeter heeft “Hotel Transsylvanië” zich bewezen als een geliefde keuze voor gezinsentertainment. Fans kijken nu al uit naar informatie over de release data van “Hotel Transsylvanië 4” en “5”.

“Paddington”

Na “Hotel Transsylvanië” komt een film die net zo hartverwarmend is, maar zich afspeelt in de echte wereld: “Paddington”. Deze film vertelt het verhaal van een jonge beer die vanuit Peru naar Londen reist en op zoek gaat naar een nieuw thuis.

Onderweg ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die hem opneemt. De avonturen van Paddington en zijn nieuwe familie zorgen voor veel kijkplezier en leren kinderen belangrijke waarden zoals vriendelijkheid, acceptatie en het belang van familie.

De Paddington-films zijn enorm populair bij kinderen over de hele wereld en staan bekend om hun vermakelijke en hartverwarmende inhoud. Met de opvallende Paddington Bear-statues die overal aandacht trokken, heeft deze beer een speciaal plekje in de harten van velen veroverd.

Het is niet alleen een film die kinderen zal vermaken, maar ook eentje die ze samen met de hele familie kunnen bekijken.

“Achtste groepers huilen niet”

“Achtste groepers huilen niet” vertelt een ontroerend verhaal over een moedige groep 8 student die vecht tegen kanker. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, grijpt deze film je van begin tot eind.

De acteerprestaties zijn sterk en brengen een aangrijpende verhaallijn tot leven. Deze film behandelt volwassen thema’s op een manier die toegankelijk is voor kinderen, wat hem uniek maakt.

Het is vooral aanbevolen voor kinderen met interesse in emotionele en meeslepende verhalen. Dankzij de gevoelige aanpak wordt “Achtste groepers huilen niet” beschouwd als een van de beste kinderfilms op Netflix.

De volgende film in onze lijst, “Meester kikker”, biedt weer een heel andere ervaring.

“Meester kikker”

Van “Achtste groepers huilen niet” naar een film vol avontuur en humor: “Meester Kikker“. Deze kinderfilm, ideaal voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud, vertelt het verhaal van Meester Frans die soms in een kikker verandert.

Deze unieke eigenschap brengt veel opwinding in de klas van Sita. Gebaseerd op het populaire boek van Paul van Loon, combineert “Meester Kikker” live-action met animatie om een meeslepende wereld te creëren.

De film, beschikbaar op Netflix sinds 12 februari 2024, is een fantastische keuze voor jonge kijkers die houden van verhalen met een vleugje magie en heel veel hart.

Deze mix maakt “Meester Kikker” niet alleen onderhoudend maar ook een visueel aantrekkelijke ervaring waar kinderen van kunnen genieten. Met thema’s als vriendschap, moed en de acceptatie van elkaar ongeacht de verschillen, draagt deze film belangrijke waarden over aan zijn jonge publiek.

Geschikt vanaf 5 jaar oud, nodigt “Meester Kikker” families uit om samen te komen en te genieten van een film die zowel lichtvoetig als hartverwarmend is.

Het kiezen van de juiste film voor uw kind

Een kind grijpt naar een film in een gezellige woonkamer met speelse decoraties.

Ontdek hoe u de perfecte film voor uw kind selecteert, rekening houdend met hun interesses en leeftijd, om samen van een onvergetelijke filmervaring te genieten.

Leeftijdsclassificatie

Leeftijdsclassificatie maakt het voor ouders makkelijker om de perfecte films voor hun kinderen op Netflix te vinden. Met een duidelijke indeling gebaseerd op leeftijd, van de kleintjes tot tieners, kunnen ouders snel zien welke content geschikt is.

Dit systeem zorgt ervoor dat de films aansluiten bij de ontwikkelingsfase en interesses van elk kind.

Ouders gebruiken deze classificaties om te bepalen of de film inhoud bevat die past bij hun kind. Het aanbod varieert van films voor kinderen van 4 jaar tot aanbod dat meer gericht is op tieners.

Zo vinden zij gemakkelijk een film die niet alleen vermaakt, maar ook past bij de leeftijd en gevoeligheid van hun kind.

Genre

Netflix biedt een schat aan genres in kinderfilms, van animatiefilms zoals “Spirited Away” van Hayao Miyazaki en “My Neighbor Totoro”, tot live-action avonturen en sprookjes. Elk genre biedt een unieke kans voor kinderen om te lachen, te leren en zich goed te voelen.

Ze kunnen zich verliezen in de magische werelden van Studio Ghibli of lachen om de capriolen in “Hotel Transsylvanië”.

Kinderen vinden personages waarmee ze zich kunnen identificeren, of het nu de dappere helden zijn in actiefilms of de slimme buitenbeentjes in komedies zoals “Matilda”. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat er voor elk kind wel iets boeiends te vinden is op Netflix, ongeacht hun interesses.

De volgende sectie zal ingaan op hoe Netflix ouders kan helpen bij het selecteren van de beste kinderfilms.

Hoe Netflix helpt bij het selecteren van kinderfilms

Netflix maakt het kiezen van kinderfilms een stuk eenvoudiger door een breed scala aan categorieën en filters aan te bieden. Ouders kunnen gemakkelijk films vinden die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen, van kleintjes tot 4 jaar oud tot kinderen tot en met 10 jaar oud.

Dit zorgt voor een zorgeloze selectieproces waarbij de juiste content snel gevonden wordt.

Daarnaast werkt Netflix samen met organisaties zoals VPRO en Cinekid om lijsten samen te stellen van de beste jeugdfilms. Deze samenwerkingen garanderen een gevarieerd aanbod van kwalitatief hoogwaardige films.

Ook biedt het platform Nederlands gesproken kinderfilms aan, wat ideaal is voor Nederlandstalige kijkers die op zoek zijn naar herkenbare en toegankelijke content voor hun kinderen.

Andere opmerkelijke kinderfilms op Netflix

Netflix biedt een schat aan films voor jonge kijkers, met titels die tot de verbeelding spreken. Verken films vol avontuur, magie en onvergetelijke momenten die speciaal zijn geselecteerd voor kinderen.

“Kleine prins”

“Kleine prins” is een film die je meeneemt op een bijzondere reis. Gebaseerd op het wereldberoemde boek van Antoine de Saint-Exupéry, verkent deze film op een unieke manier de complexe wereld van kinderen.

Het toont ons hoe zij het leven zien, vol met avonturen en verrassingen. Deze aanpak biedt zowel jonge kijkers als volwassenen diepgaande inzichten in de echte aard van kinderen en het belang van dromen en vriendschap.

Deze film staat bekend om zijn eerlijke perspectief op het kinderleven, wat het een must-watch maakt voor iedereen die houdt van opmerkelijke kinderfilms. Het verhaal spreekt zowel tieners als volwassenen aan en is daarom een perfecte keuze voor familiefilmavonden.

Na “Kleine prins” te hebben bekeken, kunnen gezinnen samen de belangrijke thema’s bespreken die in de film naar voren komen. Laten we nu overgaan naar “Chicken Run: Dawn of the Nugget”.

“Chicken Run: Dawn of the Nugget”

Na “Kleine prins” duiken we in een ander avontuur met “Chicken Run: Dawn of the Nugget”, een film die het hart van velen zal veroveren. Deze stop-motion sequel, geregisseerd door Sam Fell, brengt ons terug naar de dappere kippen die een nieuwe bedreiging op hun pad tegenkomen.

Met stemmen van Thandiwe Newton, Zachary Levi en Bella Ramsey, biedt deze film een mix van humor, spanning en hartverwarmende momenten. De recensies loven de film voor zijn herkenbare karakters en entertainende verhaal.

Sinds 15 december kunnen fans genieten van dit vervolg op Netflix, waar ook een boeiende “Making of” beschikbaar is. Hierin nemen het team van Aardman en Sam Fell ons mee achter de schermen.

“Chicken Run: Dawn of the Nugget” wordt geprezen als een prachtige toevoeging aan het originele verhaal, ondanks dat het weinig vernieuwend wordt genoemd. Met zijn positieve ontvangst is het duidelijk dat deze film families wereldwijd weer samenbrengt voor een avontuur vol veerkracht en hoop.

“Paw Patrol: The Movie”

Na het avontuur met kippen in “Chicken Run: Dawn of the Nugget”, maken we een sprong naar de heldhaftige wereld van “Paw Patrol: The Movie“. Deze film, die binnenkort op Netflix verschijnt, neemt kinderen en hun families mee op een spannend avontuur met de geliefde puppy’s uit de populaire kinderserie.

Fans van de serie kunnen uitkijken naar actie, humor en het bekende probleemoplossend vermogen dat kenmerkend is voor de PAW Patrol.

“Paw Patrol: De Film” belooft niet alleen onderhoudend te zijn, maar ook leerzaam. Kinderen zullen zien hoe teamwork en moed centraal staan in de avonturen van hun favoriete puppyhelden.

Met een specifieke releasedatum al aangekondigd voor Netflix, staat dit avontuur klaar om families over de hele wereld te boeien.

Ontdek de nieuwste kinderfilms op Netflix

Netflix blijft het aanbod vernieuwen met films die kinderen en hun families kunnen betoveren. Onder de nieuwste aanwinsten vind je titels die de fantasie prikkelen en avonturen bieden in werelden vol magie en wonder.

Denk aan verhalen over moed, vriendschap en het ontdekken van nieuwe horizonten. Films zoals “Ponyo” en “Big Hero 6” zijn perfecte voorbeelden van hoe animatie de kracht heeft om jonge kijkers mee te nemen op onvergetelijke reizen.

Elk jaar voegt Netflix kinder- en familiefilms toe die lovende kritieken ontvangen van zowel ouders als instanties zoals de VPRO en Cinekid. Deze organisaties benadrukken films die niet alleen vermakelijk zijn, maar ook educatieve waarde hebben.

Tussen deze nieuwe releases vind je ook culturele parels zoals “Kiki’s Delivery Service” en “Princess Mononoke”, die kinderen meenemen naar betoverende werelden terwijl ze belangrijke levenslessen leren over vriendschap, respect voor de natuur, en zelfontdekking.

Aanbevolen kinderfilms voor de kerstperiode

Na het verkennen van de nieuwste toevoegingen aan Netflix, richten we ons nu op de kerstperiode met een selectie van kerstfilms die garant staan voor gezellige avonden vol warmte en magie. Voor deze bijzondere tijd van het jaar heeft Netflix samen met de VPRO een reeks kinderfilms samengesteld die perfect zijn om in de kerstsfeer te komen. Hieronder vind je films die niet alleen entertainen, maar ook het hart verwarmen tijdens de koude dagen.

 1. “Klaus” – Een moderne klassieker die het verhaal vertelt over de oorsprong van Kerstmis door de ogen van een postbode en een speelgoedmaker. Prachtige animatie en een hartverwarmend verhaal maken dit tot een must-see.
 2. “De Notenkraker en de Vier Koninkrijken” – Duik in een magische wereld met Clara, die zichzelf in een parallel universum vindt tijdens haar zoektocht naar een unieke sleutel.
 3. “Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap” – Hoewel niet typisch kerst, zorgt Shaun’s avontuur met een buitenaards schaap voor hilarische momenten en is uitermate geschikt voor familiekijkplezier rondom Kerstmis.
 4. “De Familie Claus” – Volg Jules Claus in zijn ontdekking dat zijn familie een geheime kersttraditie heeft, wat leidt tot magische onthullingen en leerzame lessen over de waarde van familie.
 5. “Jingle Jangle: A Christmas Journey” – Een verbluffende musicalfilm vol fantasie die gaat over hoop en wonderen, ideaal om bij weg te dromen naast de kerstboom.
 6. “Angela’s Christmas” – Gebaseerd op een boek van Frank McCourt, vertelt deze film het hartverwarmende verhaal van Angela’s wens om iedereen een vrolijk Kerstmis te bezorgen.
 7. “Super Monsters Redden Kerstmis” – Voor de jongere kijkers combineert deze film feestvreugde met leerzame momenten over vriendschap en het belang van samenwerken.
 8. “Christmas Chronicles” (1 & 2) – Volg Kate en Teddy op hun avonturen met Kerstman in deze twee films die bol staan van magie, humor en kerstsfeer.
 9. “Arthur Christmas” – Ontdek hoe Kerstmis wordt gered door Arthur, de minst waarschijnlijke held uit Santa’s familie, in dit spannende en grappige verhaal vol onverwachte wendingen.
 10. “Holidate” – Geschikt voor iets oudere kinderen, biedt deze romantische comedy met Emma Roberts frisse humor rondom feestdagen waarbij verschillende tradities worden verkend.

Elk van deze films brengt zijn eigen unieke sfeer mee naar jouw woonkamer; of je nu zoekt naar lachmomenten of ontroering zoekt, er zit altijd wel iets tussen

Conclusie

Met deze lijst van top 10 kinderfilms op Netflix vind je altijd wel iets leuks voor een filmavond met het hele gezin. Deze selectie bewijst dat er voor elke leeftijd en smaak fantastische films beschikbaar zijn.

Van betoverende animaties tot avontuurlijke verhalen, elk genre komt aan bod. Laat je kinderen kennismaken met de magische wereld van film. Ontdek samen de verhalen die niet alleen entertainen maar ook inspireren en leren over vriendschap, moed en fantasie.

Veelgestelde Vragen

1. Welke kinderfilms van Annie M.G. Schmidt kan ik op Netflix vinden?

Op Netflix kun je genieten van de avonturen van “Poes Minoes” en “Pluk van de Petteflet”, beide gebaseerd op de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Deze films brengen de magische wereld van Schmidt tot leven.

2. Zijn er anime kinderfilms beschikbaar op Netflix?

Ja, Netflix biedt prachtige anime kinderfilms zoals “Howl’s Moving Castle”. Deze film neemt je mee op een betoverend avontuur vol met magie en wonder.

3. Kan ik films gebaseerd op boeken van Roald Dahl op Netflix bekijken?

Netflix heeft “Fantastic Mr. Fox” in zijn collectie, een film gebaseerd op het geliefde boek van Roald Dahl. Deze film vertelt het verhaal van Mr. Fox en zijn slimme plannen.

4. Biedt Netflix kinderfilms aan met een leerzaam thema?

Zeker! “Spijt!” is een film die belangrijke thema’s zoals pesten behandelt en laat zien hoe belangrijk vriendschap en moed zijn.

5. Zijn er unieke Nederlandse kinderfilms op Netflix te vinden?

Netflix heeft een diverse selectie aan Nederlandse kinderfilms zoals “Brammetje Baas” en “Dikkertje Dap”. Deze films, vol avontuur en plezier, zijn perfect voor een gezellige familieavond.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen