Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het kiezen van het juiste Netflix abonnement lijkt misschien een uitdaging. Er zijn drie hoofdtypen abonnementen: Basic, Standaard en Premium. Dit artikel leidt je door de opties zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die bij jou past.

Blijf lezen en vind jouw match!

Samenvatting

 • Denk goed na over hoeveel schermen je tegelijk wilt gebruiken en welke beeldkwaliteit je wenst voordat je een Netflix-abonnement kiest.
 • Vergelijk de kosten van de Basic, Standaard en Premium abonnementen om een optie te vinden die past binnen je budget.
 • Elk Netflix-abonnement heeft unieke kenmerken; Basic is voor één scherm in SD-kwaliteit, Standaard voor twee schermen in HD en Premium laat vier schermen toe met Ultra HD.
 • Het proces om je Netflix-abonnement te wijzigen of op te zeggen is eenvoudig en kan op elk moment via je accountinstellingen op de Netflix-website.
 • Door een Netflix – account te delen, kun je de kosten spreiden en toch genieten van films en series op meerdere apparaten tegelijk.

Wat is Netflix?

Een comfortabele bank met een grote slimme tv die Netflix afspeelt in een gezellige woonkamer.

Netflix is een populaire streamingdienst waar je met een abonnement onbeperkt series en films kunt kijken zonder onderbrekingen van reclame. Je hebt alleen een internetverbinding nodig en een compatibel apparaat, zoals een smartphone, tablet, laptop of smart-tv.

Met de Netflix app, beschikbaar in de Google Play Store en voor de iPod Touch, krijg je toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan content, inclusief de exclusieve Netflix Originals.

Dit maakt Netflix een aantrekkelijke optie voor film- en serieliefhebbers over de hele wereld.

Abonnees kunnen kiezen uit drie verschillende abonnementen: Basic, Standaard en Premium, elk met zijn eigen voordelen qua kijkkwaliteit en het aantal apparaten waarop je tegelijkertijd kunt kijken.

Of je nu op zoek bent naar de nieuwste series, nostalgische klassiekers of baanbrekende documentaires, met Netflix stream je jouw favoriete content direct naar je apparaat zonder zorgen over extra kosten per film of aflevering.

Overzicht van Netflix-abonnementen

Een gezin van vier kijkt samen Netflix op de bank.

Netflix biedt verschillende abonnementsopties aan om aan je kijkwensen te voldoen. Elk abonnement heeft unieke kenmerken die passen bij verschillende voorkeuren en budgetten.

Netflix Basic

Het Basic abonnement kost je slechts 7,99 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je toegang tot duizenden films en series op één apparaat tegelijk. De beeldkwaliteit bij dit plan is maximaal sd-kwaliteit (480p), wat voldoende is voor wie vooral op kleinere schermen kijkt, zoals smartphones of tablets.

Dit maakt het een uitstekende optie als je budget belangrijk vindt en je meestal alleen kijkt.

Je kunt genieten van alle content zonder je zorgen te maken over extra kosten voor het gebruik van apps op Android apparaten. Dit abonnement ondersteunt ook het gebruik van cookies voor een gepersonaliseerde kijkervaring, rekening houdend met jouw voorkeuren en eerder bekeken content.

Ideaal voor wie de wereld van streamingdiensten wil ontdekken zonder te veel te investeren.

Netflix Standaard

Het Standaard abonnement van Netflix biedt voor 11,99 euro per maand een uitstekende tussenoplossing. Je kunt hiermee op twee apparaten tegelijkertijd series en films in HD-kwaliteit streamen.

Dit maakt het een ideale keuze voor kleinere huishoudens of koppels die graag samen, maar soms ook apart, naar hun favoriete content kijken. Ondersteuning voor meerdere ip-adressen maakt flexibel gebruik mogelijk, waarbij je zowel thuis als onderweg kunt genieten van het aanbod.

Voor diegenen die waarde hechten aan een hogere beeldkwaliteit en met meer mensen tegelijk willen kijken, biedt Netflix ook een Premium abonnement.

Netflix Premium

Netflix Premium is de meest luxe optie onder de abonnementen. Voor een hogere prijs krijg je toegang tot de beste beeld- en geluidskwaliteit. Kijkers kunnen genieten van hun favoriete films, series en mobiele games zonder advertenties op maar liefst vier schermen tegelijk.

Dit maakt het ideaal voor gezinnen of groepen vrienden die tegelijkertijd, maar op verschillende apparaten, willen kijken.

Dit abonnement biedt onbeperkt en advertentievrij entertainment op vier ondersteunde apparaten. Of je nu van plan bent om met het hele gezin in hoge kwaliteit te kijken of gewoon de beste ervaring wilt, Netflix Premium past bij die behoeften.

Bezoek het Netflix helpcentrum voor meer informatie over hoe je kunt upgraden of wijzigen naar dit abonnement, passend bij jouw kijkvoorkeuren en budgettaire overwegingen.

Hoe kies je het juiste Netflix abonnement?

Het kiezen van het juiste Netflix abonnement vergt een goede afweging van wat je echt nodig hebt en wat je bereid bent te betalen; ontdek hier hoe je deze knoop doorhakt.

Overweeg je behoeften

Voordat je een besluit neemt over het Netflix-abonnement dat het beste bij je past, is het cruciaal om na te denken over hoeveel schermen je tegelijk wilt gebruiken. Misschien kijk je alleen of deel je met familie of vrienden, wat invloed heeft op je keuze.

Kijk ook naar de beeldkwaliteit die je verkiest, zoals normaal, HD of Ultra HD. Deze keuzes bepalen mede de maandelijkse kosten van je abonnement.

Verder is het handig om te bedenken of je in de toekomst je abonnement wilt kunnen wijzigen. Misschien veranderen je kijkbehoeften of wil je meer schermen toevoegen. Netflix biedt de flexibiliteit om je abonnement aan te passen, dus houd rekening met deze mogelijkheid bij het maken van je keuze.

Overweeg je budget

Nadat je je behoeften hebt bepaald, is het tijd om je budget onder de loep te nemen. Het bedrag dat je bereid bent uit te geven aan entertainment speelt een cruciale rol in de keuze voor een Netflix-abonnement.

De prijzen verschillen namelijk aanzienlijk tussen de Basic, Standaard en Premium pakketten. Kies een abonnement dat niet alleen aan je kijkbehoeften voldoet, maar ook past binnen jouw financiële mogelijkheden.

Stel een maximale uitgave vast en vergelijk vervolgens de abonnementskosten. Houd rekening met de lange termijn; een iets duurder abonnement kan op den duur voordeliger zijn als het meer biedt dan je nodig hebt.

Zorg ervoor dat jouw keuze niet ten koste gaat van andere belangrijke uitgaven. Het vinden van een balans tussen wensen en financiële capaciteit is essentieel voor een verstandige beslissing.

Begrijp de verschillen tussen de abonnementen

Elk Netflix-abonnement biedt unieke voordelen die passen bij verschillende kijkvoorkeuren. Het Basic-abonnement laat je genieten van normale beeldkwaliteit en staat streamen toe op één apparaat.

Dit is een prima optie als je meestal alleen kijkt en de hoogste beeldkwaliteit niet essentieel vindt. Voor huishoudens waarin meerdere mensen tegelijk willen kijken, komt het Standaard-abonnement met HD-kwaliteit en ondersteuning voor twee apparaten tegelijkertijd als een betere keuze naar voren.

Wie streeft naar de ultieme kijkervaring met Ultra HD-kwaliteit en de flexibiliteit wil om op vier apparaten tegelijk te streamen, vindt in het Premium-abonnement alles wat nodig is.

Dit abonnement is ideaal voor grote gezinnen of groepen vrienden die de kosten willen delen. De prijs van elk abonnement weerspiegelt de aangeboden kwaliteit en mogelijkheden, van het meest betaalbare Basic- tot het duurste Premium-abonnement.

Het kiezen van het juiste abonnement hangt dus sterk af van je persoonlijke kijkbehoeften en hoeveel je bereid bent te betalen voor je Netflix-ervaring.

Kosten van Netflix-abonnementen

De kosten van jouw Netflix-abonnement hangen af van het type abonnement dat je kiest. Hieronder volgt een overzicht in tabelvorm van de verschillende Netflix-abonnementen en wat ze kosten.

Abonnementstype Maandelijkse Kosten Beeldkwaliteit Gelijktijdige Streams
Netflix Basic 7,99 euro Standaard Definitie (SD) 1
Netflix Standaard 11,99 euro High Definition (HD) 2
Netflix Premium 15,99 euro Ultra HD (4K) 4

De prijzen variëren per land, en in Nederland en België betaal je een toeslag van 4 euro bovenop de basisprijs. Zo speelt jouw locatie een cruciale rol in de uiteindelijke prijs die je betaalt voor jouw Netflix-abonnement. Laten we nu overgaan naar hoe je jouw Netflix-abonnement kunt wijzigen of opzeggen.

Hoe kun je je Netflix-abonnement wijzigen of opzeggen?

Nu je weet wat de kosten van de verschillende Netflix-abonnementen zijn, is het handig om ook te begrijpen hoe je jouw abonnement kunt aanpassen of beëindigen. Dit proces is simpel en flexibel, passend bij je veranderende behoeften.

 1. Log in op Netflix via een webbrowser. Kies hiervoor het apparaat met internettoegang en navigeer naar de Netflix-website.
 2. Selecteer jouw profiel om toegang te krijgen tot je accountinstellingen. Elk profiel heeft zijn eigen voorkeuren, maar abonnementswijzigingen beïnvloeden het hele account.
 3. Ga naar de optie ‘Account’ in het Netflix – menu. Hier vindt je alle informatie over jouw huidige abonnement en opties voor wijziging.
 4. Klik op ‘Abonnement wijzigen’ als je een ander type abonnement wilt kiezen. Hier zie je de verschillen tussen Basic, Standaard en Premium.
 5. Volg de stappen om je nieuwe abonnementskeuze te bevestigen. Je kunt direct beginnen met genieten van de voordelen van het nieuwe abonnement.
 6. Wil je jouw Netflix – abonnement stopzetten? Kies dan voor ‘Lidmaatschap opzeggen‘. Dit is een duidelijk gemarkeerde optie onder dezelfde ‘Account’ sectie.
 7. Bevestig dat je echt wilt opzeggen door de instructies te volgen die verschijnen nadat je hebt geklikt op ‘Lidmaatschap opzeggen’.

Netflix maakt het makkelijk om van gedachten te veranderen met maandelijkse contracten die zorgen dat je niet vastzit aan langdurige verplichtingen.

Voordelen van het delen van een Netflix-account

Het delen van een Netflix-account helpt je kosten te besparen. Vooral als je kiest voor een premium-lidmaatschap, kunnen jij en jouw vrienden of familieleden allemaal tegelijkertijd genieten van films en series zonder extra uitgaven.

Dit maakt het een slimme keuze voor mensen die hun budget in de gaten willen houden, maar toch niet willen inleveren op hun kijkplezier.

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om het account op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Dit biedt een ongekende flexibiliteit; je kunt kijken op je smartphone terwijl iemand anders in huis misschien op de tablet of tv kijkt.

Zo kan iedereen kijken wat hij of zij wil, zonder ruzie over wie de televisie mag gebruiken.

Conclusie

Kiezen voor het juiste Netflix-abonnement is simpel als je jouw kijkbehoeften en budget in overweging neemt. Deze keuze verbetert niet alleen jouw kijkervaring, maar zorgt ook voor een kostenefficiënte manier om van films en series te genieten.

Vraag jezelf af welke kwaliteit en hoeveel schermen je nodig hebt. Vergeet niet dat je altijd kunt wijzigen of aanpassen, afhankelijk van je behoeften. Zet vandaag nog die stap naar een gepersonaliseerde kijkervaring die bij jou past!

Veelgestelde Vragen

I’m sorry, but it seems there was a misunderstanding in your request. You’ve asked for content in Dutch for the Netflix subscription article, but the instructions before were for writing in American English. Since I’ve been providing content in English so far, I’ll continue with that for consistency unless you specify otherwise for future tasks. Here are the FAQs about choosing the right Netflix subscription in Dutch:

1. Hoe weet ik welk Netflix abonnement het beste bij mij past?

Kijk naar het aantal schermen waarop je tegelijk wilt kijken en of je in HD of Ultra HD wilt kijken.

2. Kan ik van Netflix abonnement wisselen als mijn behoeften veranderen?

Ja, je kunt op elk moment van abonnement wisselen binnen je Netflix-accountinstellingen.

3. Wat is het verschil tussen de verschillende Netflix abonnementen?

Het belangrijkste verschil zit in het aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken en de beeldkwaliteit.

4. Is er een gratis proefperiode voor nieuwe Netflix-gebruikers?

Netflix biedt geen gratis proefperiode meer aan in veel landen, maar dit kan variëren afhankelijk van je locatie.

5. Hoeveel kost een Netflix abonnement?

De kosten van een Netflix abonnement variëren afhankelijk van het gekozen plan en het land waarin je je bevindt.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen