Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Veel mensen willen weten hoe ze NLZIET op Kodi kunnen installeren en gebruiken. NLZIET combineert verschillende Nederlandse kanalen in één handige add-on voor Kodi. Deze blogpost laat stap voor stap zien hoe je dit doet, om zo je kijkervaring te verbeteren.

Lees verder voor eenvoudige instructies.

Samenvatting

 • NLZIET biedt toegang tot meer dan 40 Nederlandse tv-zenders en een uitgebreide bibliotheek van on-demand programma’s zonder reclame, waardoor het een uitstekende keuze is voor liefhebbers van Nederlandse content.
 • Het installeren van Kodi en de NLZIET add-on op je apparaat is eenvoudig te volgen met stapsgewijze instructies, waardoor zelfs beginners de voordelen van deze streamingmogelijkheid kunnen benutten.
 • Door Kodi in te stellen voor de Nederlandse taal en ondertiteling, wordt navigeren door menu’s en het bekijken van programma’s veel efficiënter en plezieriger.
 • Bij problemen met het gebruik van NLZIET op Kodi, zoals buffering of foutmeldingen, kunnen eenvoudige oplossingen zoals het updaten van software of het legen van de cache vaak soelaas bieden.
 • Gebruikers delen positieve ervaringen over NLZIET op Kodi, waaronder tips over het optimaliseren van streamingkwaliteit en het creëren van persoonlijke kijklijsten voor een nog betere kijkervaring.

Wat is NLZIET?

Een gezin kijkt ontspannen naar NLZIET op een slimme TV.

Na een introductie over de mogelijkheden van online televisiekijken, duiken we dieper in wat NLZIET precies is. NLZIET is een uniek platform dat Nederlandse televisie naar jouw scherm brengt, waar je ook bent.

Je krijgt toegang tot meer dan 40 live tv-kanalen en een uitgebreide bibliotheek van on-demand content die je zonder reclame kunt bekijken. Dit maakt het ideaal voor liefhebbers van Nederlandse programma’s, series en films.

Je kunt NLZIET gemakkelijk gebruiken op verschillende apparaten zoals smart TV’s, smartphones, tablets en computers. Dit zorgt ervoor dat je jouw favoriete Nederlandse tv-programma’s niet mist, zelfs als je in het buitenland bent.

Abonneren op NLZIET betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot live televisie en on-demand content, zonder de noodzaak voor traditionele kabeltelevisie of satellietontvangst.

Het installeren van Kodi

Persoon installeert Kodi op smart TV met Nederlandse taalinstellingen.

Het begint allemaal met het downloaden en installeren van Kodi op je favoriete apparaat. Daarna pas je de instellingen aan om alles in de Nederlandse taal te tonen, zodat je moeiteloos door de menu’s kunt navigeren.

Downloaden en installeren van Kodi

Kodi downloaden en installeren is eenvoudiger dan je denkt. Met de juiste handleiding kan iedereen het doen, ongeacht de ervaring met software.

 1. Ga eerst naar de website van Kodi ([www.kodi.tv](http: //www.kodi.tv)). Hier vind je de nieuwste versie van Kodi die geschikt is voor verschillende apparaten zoals Android TV, Apple TV, Fire TV, en zelfs voor smartphones zoals iPhone of apparaten als iPod Touch en Nvidia Shield.
 2. Kies de versie die past bij jouw apparaat. Heb je een Android TV box? Zorg dan dat je de Android-versie selecteert. Voor iOS-apparaten, zoals iPhone of iPod Touch, volg je de instructies specifiek voor iOS.
 3. Download het bestand. Dit proces verschilt per apparaat, maar een downloadknop leidt je meestal door het proces.
 4. Open het gedownloade bestand om de installatie te starten. Op sommige apparaten moet je mogelijk bevestigen dat je apps van onbekende bronnen wilt installeren.
 5. Volg de stappen in het installatieproces op je scherm. Dit zal doorgaans vragen om toestemmingen en eventuele taalinstellingen.
 6. Na afronding van de installatie open je Kodi om te beginnen met instellen.

Het kiezen van de juiste Kodi versie voor jouw apparaat is cruciaal om optimaal gebruik te garanderen – deze stap mag niet overgeslagen worden, vooral als je gebruikmaakt van een Android tv box of iOS-apparaten zoals iPhone en iPod Touch.

Met Kodi geïnstalleerd op jouw apparaat ben je nu klaar om add-ons toe te voegen, zoals NLZIET voor Nederlandse content, zonder dat jij afhankelijk bent van apps uit bijvoorbeeld Google’s App Store of externe providers.

Kodi maakt het ook mogelijk andersoortige content te streamen; denk aan live sportevenementen via F1 TV of entertainment via Ziggo Go en Canaldigitaal IPTV zonder beperkingen – zolang jij toegang hebt tot internet.

Een laatste tip: Overweeg het gebruik van VPN’s zoals ExpressVPN wanneer je streams bekijkt om jouw verbinding privé en veilig te houden. Providers kunnen namelijk niet zien wat jij online doet wanneer een VPN gebruikt wordt.

Met deze stappen heb jij Kodi succesvol geïnstalleerd en ben je klaar om volledige controle over jouw streamingervaring te nemen!

Kodi instellen voor Nederlandse taal

Het instellen van Kodi voor de Nederlandse taal maakt je ervaring veel aangenamer. Volg deze stappen om alles in het Nederlands te krijgen, inclusief de interface en ondertiteling.

 1. Open Kodi en klik op het tandwielpictogram om naar de systeeminstellingen te gaan.
 2. Selecteer in het systeemmenu de optie ‘Interface’.
 3. Ga binnen de Interface – instellingen naar ‘Regionaal‘.
 4. Zoek naar ‘Taal‘ en selecteer ‘Nederlands’ uit de lijst.
 5. Kodi zal nu vragen of je de taal wilt wijzigen. Bevestig dit met ‘Ja’.
 6. De interface verandert direct naar het Nederlands.
 7. Ga terug naar het hoofdmenu en kies ‘Speler’ om meer taalopties aan te passen.
 8. Onder ‘Spraak’ kun je nu Nederlandse ondertiteling kiezen als standaard voor alle content.
 9. Deze stap zorgt ervoor dat, waar mogelijk, automatisch Nederlandse ondertiteling wordt geladen bij video’s.

Met deze eenvoudige stappen is je Kodi-setup nu volledig aangepast aan je taalvoorkeur, zodat je kunt genieten van een naadloze kijkervaring met alles in het Nederlands. Dit verbetert niet alleen je gebruiksgemak maar maakt ook navigeren door menu’s en instellingen veel efficiënter.

Het installeren van de NLZIET add-on op Kodi

Om van NLZIET op Kodi te genieten, is het installeren van de add-on een essentiële stap. Deze handleiding loodst je door het proces, zodat je snel toegang hebt tot jouw favoriete Nederlandse televisiecontent.

https://www.youtube.com/watch?v=cYyp_G3EZ-U

Bronnen toevoegen voor de add-on

Voor het installeren van de NLZIET add-on op Kodi moeten eerst de juiste bronnen worden toegevoegd. Dit is een cruciale stap om toegang te krijgen tot de inhoud die je wilt bekijken.

 1. Open Kodi en ga naar het hoofdmenu. Selecteer vervolgens ‘Systeeminstellingen’ en daarna ‘Bestandsbeheer’.
 2. Kies voor ‘Bron toevoegen’. Hiermee begin je het proces om nieuwe contentbronnen aan Kodi toe te voegen.
 3. In het dialoogvenster dat verschijnt, klik je op ‘‘ om een URL in te voeren. Typ hier de URL van de repository waar de NLZIET add-on beschikbaar is. Wees nauwkeurig met het invoeren om fouten te vermijden.
 4. Geef deze media bron een naam, iets wat je gemakkelijk zult herinneren, bijvoorbeeld ‘NLZIET Repository’. Druk op ‘OK’ nadat je klaar bent.
 5. Ga terug naar het hoofdmenu en selecteer ‘Add – ons’. Klik vervolgens op het icoon van het open doosje bovenaan.
 6. Kies ‘Installeer vanuit zip-bestand’ en navigeer naar de zojuist toegevoegde ‘NLZIET Repository’. Selecteer het zip-bestand dat zich daar bevindt.

Deze stappen zorgen ervoor dat je alle nodige bronnen hebt toegevoegd voor de installatie van de NLZIET add-on op Kodi. Het belang van deze actie kan niet genoeg benadrukt worden, gezien dit toegang biedt tot een breed scala aan Nederlandse televisieprogramma’s en live kanalen door middel van team kodi.

Na deze stap ben je klaar om over te gaan tot het daadwerkelijk installeren van de NLZIET add-on zelf, waarbij rekening moet worden gehouden met specifieke details uit de bronnen die zijn toegevoegd, zoals vereisten voor Widevine via Retrospect > instellingen volgens belangrijke feiten over NLZIET.

Installeren van de NLZIET add-on

Het installeren van de NLZIET add-on op Kodi verrijkt je kijkervaring met een schat aan Nederlandse televisiecontent. Dit proces is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. Hieronder vind je de stapsgewijze instructies om de NLZIET add-on succesvol te installeren.

 1. Open Kodi op je apparaat en ga naar het hoofdmenu.
 2. Selecteer ‘Systeeminstellingen’ gevolgd door ‘Add – ons’.
 3. Schakel ‘Onbekende bronnen’ in zodat je add – ons van externe bronnen kunt installeren.
 4. Ga terug naar het hoofdmenu en kies ‘Bestandsbeheer’.
 5. Klik op ‘Bron toevoegen’ en voeg de URL toe die verwijst naar de NLZIET add – on of Retrospect, afhankelijk van je keuze.
 6. Voer een naam in voor deze bron en bevestig door op ‘OK’ te klikken.
 7. Navigeer terug naar het hoofdmenu en selecteer ‘Add – ons’.
 8. Kies dan voor de optie ‘Installeren via zipbestand’. Zoek naar de zojuist toegevoegde bron en selecteer het ZIP-bestand dat relevant is voor NLZIET.
 9. Wacht tot je de melding krijgt dat de add – on geïnstalleerd is.
 10. Ga vervolgens naar ‘Installeren via repository’, zoek naar de NLZIET of Retrospect repository, open deze, en navigeer naar ‘Video Add-ons’.
 11. Vind hier de NLZIET of Retrospect add – on (afhankelijk van wat eerder werd gekozen) en selecteer ‘Installeren’.

Met deze stappen heb je toegang tot een uitgebreid aanbod aan Nederlandse zenders, sportevenementen, exclusieve series, programma’s, live tv-mogelijkheden via DVB-C, cookies-acceptatie voor gepersonaliseerde ervaringen, én beveiligingsmaatregelen zoals VPN’s om content veilig over jouw internetprovider te bekijken ongeacht waar ter wereld jij bent.

De pure NLZiet add-on biedt directe toegang tot content zonder tussenkomst van andere software of websites terwijl Retrospect een alternatieve route biedt met extra stappen maar eveneens toegang verleent tot dit rijkelijke aanbod binnen Kodi.

Ervaren problemen tijdens dit proces kunnen variëren van eenvoudige connectiviteitsissues tot configuratieproblemen binnen Kodi zelf; echter zijn er veel bronnen, inclusief forums en handleidingen beschikbaar om gebruikers door deze uitdagingen heen te helpen.

WhatsApp groups and online communities dedicated to Kodi hebben vaak tips over hoe specifieke issues opgelost kunnen worden alsmede suggesties voor optimalisatie, waardoor zelfs nieuwe gebruikers snel onderweg zijn met NLZIET op Kodi als krachtige tool voor entertainment thuis of onderweg – al weerlegt dit eventuele bezorgdheden over complexiteit bij installatieprocess

Het gebruiken van NLZIET op Kodi

Ontdek hoe je moeiteloos door NLZIET navigeert binnen de Kodi interface. Leer hoe je jouw favoriete live televisie kunt streamen en nooit meer iets mist.

Navigeren door de kanalen

Navigeren door de kanalen op NLZIET via Kodi is een vlotte ervaring. Met een paar stappen kun je gemakkelijk jouw favoriete Nederlandse tv-kanalen en extra’s ontdekken.

 1. Open de NLZIET add – on vanuit het hoofdmenu van Kodi.
 2. Kies ‘Live TV‘ voor een overzicht van alle beschikbare live kanalen.
 3. Blader door de lijst met zenders om te vinden wat je wilt kijken.
 4. Voor exclusieve series en programma’s, selecteer ‘On Demand‘ uit het menu.
 5. Gebruik de zoekfunctie bovenaan om direct naar jouw gewenste show of kanaal te gaan.
 6. Bekijk de categorieën sport en entertainment voor specifieke content binnen die genres.
 7. Stel favorieten in door op het hartje of ster – icoon naast een kanaal of programma te klikken, zodat je deze snel terug kunt vinden.
 8. Merk op dat je, afhankelijk van je abonnement bij bijvoorbeeld T – Mobile TV, toegang kunt krijgen tot nog meer content.

Met deze stappen heb je volledige controle over wat je kijkt op NLZIET via Kodi, waardoor jouw kijkervaring persoonlijk en ongehinderd wordt.

Live televisie kijken met NLZIET

Live televisie kijken met NLZIET op Kodi biedt je een wereld aan entertainment zonder de noodzaak van kabels of satellietschotels. Met meer dan 40 tv-zenders beschikbaar, kun je genieten van een breed scala aan live uitzendingen en on-demand programma’s.

 1. Installeer Kodi op je apparaat en voeg de NLZIET add – on toe om te beginnen. Deze stappen zorgen ervoor dat je toegang hebt tot het uitgebreide aanbod van NLZIET.
 2. Activeer je gratis proefperiode van 14 dagen bij NLZIET als nieuwe gebruiker. Dit geeft je volledige toegang tot alle content zonder direct kosten.
 3. Ga naar de add – on sectie in Kodi, selecteer NLZIET en log in met je accountgegevens. Eenmaal ingelogd heb je direct toegang tot alle live kanalen.
 4. Kies het kanaal dat je wilt bekijken uit de lijst met beschikbare zenders binnen NLZIET. Elk kanaal biedt live content of gemiste uitzendingen op aanvraag.
 5. Profiteer van de hoge kwaliteit streaming opties die NLZIET biedt via Kodi; ideaal voor het kijken naar sportevenementen, nieuws en entertainment shows zonder onderbreking.
 6. Maak gebruik van de zoekfunctie binnen de NLZIET add – on om snel jouw favoriete programma’s of specifieke uitzendingen te vinden.

Door deze stappen te volgen, krijg je eenvoudig toegang tot live televisie via NLZIET op Kodi, waarmee een wereld opengaat voor tv-liefhebbers die verlangen naar flexibiliteit in hun kijkervaring. Na het ontdekken van hoe eenvoudig het is om live televisie te kijken, laten we ons nu verdiepen in het rijke aanbod en de unieke kenmerken die NLZIET te bieden heeft.

Aanbod en unieke kenmerken van NLZIET

NLZIET biedt een rijke selectie aan content die jouw kijkervaring op Kodi ongeëvenaard maakt. Ontdek de exclusieve series, sportevenementen en live tv-opties die het platform uniek maken.

Zenders en live tv mogelijkheden

Met NLZIET krijg je toegang tot meer dan 40 tv-zenders, wat een breed scala aan kijkopties biedt. Je kunt hierdoor live televisie kijken, net zoals je zou doen met traditionele kabeltelevisie, maar dan zonder de noodzaak voor kabels of externe kastjes.

Dit maakt het een ideale optie voor wie graag flexibel blijft in hoe en waar tv gekeken wordt.

De mogelijkheid om interactief tv te kijken, zowel live als on demand, verrijkt jouw kijkervaring aanzienlijk. Je mist nooit meer je favoriete programma’s of series, omdat je ze op elk gewenst moment kunt starten of pauzeren.

Dit biedt een vrijheid die bij traditionele televisie vaak ontbreekt.

Exclusieve series en programma’s

NLZIET geeft je toegang tot een schat aan exclusieve series en programma’s die je nergens anders vindt. Kijkers kunnen genieten van topseries, documentaires en entertainmentprogramma’s van NPO, RTL en SBS.

Deze inhoud is vaak direct na uitzending al beschikbaar, waardoor je nooit meer iets hoeft te missen. Dankzij de hoge kwaliteit van de streams beleef je elk detail alsof je er zelf bij bent.

Fans van Nederlandse televisie worden verwend met een uitgebreid aanbod dat varieert van spannende dramaseries tot leerzame documentaires. Of je nu liefhebber bent van humoristische shows of meeslepende thrillers, NLZIET biedt voor elk wat wils.

Het platform zorgt ervoor dat je jouw favoriete programma’s tot wel 1 jaar na uitzending nog kunt terugkijken. Laten we vervolgens kijken naar de sport- en entertainmentopties die beschikbaar zijn via NLZIET op Kodi.

Sport en entertainment opties

Naast exclusieve series en programma’s biedt NLZIET een rijke selectie aan sport- en entertainmentopties. Liefhebbers van sportevenementen vinden hun gading met add-ons op Kodi die live sport en hoogtepunten beschikbaar stellen.

Van voetbal tot tennis, gebruikers kunnen eenvoudig toegang krijgen tot spannende wedstrijden en de prestaties van hun favoriete teams volgen.

Voor fans van entertainment biedt NLZIET een breed scala aan kanalen met de nieuwste films, muziekshows en realityseries. Kijkers genieten van on-demand content en live uitzendingen zonder een moment te missen van wat er speelt in de entertainmentwereld.

Met 40 zenders inclusief sport- en entertainmentkanalen, zorgt NLZIET ervoor dat er altijd iets boeiends te bekijken is.

Problemen oplossen met NLZIET op Kodi

Het gebruik van NLZIET op Kodi kan soms voor problemen zorgen. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen om deze issues aan te pakken.

 1. Als NLZIET niet meer werkt, overweeg dan eerst de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan veelvoorkomende problemen direct oplossen.
 2. Voer updates uit voor zowel Kodi als de NLZIET add – on. Verouderde software kan leiden tot compatibiliteitsproblemen.
 3. Controleer of de Dutch IPTV add-on nog wordt onderhouden. Een add-on die niet meer actueel is, kan storingen veroorzaken.
 4. Mocht na een upgrade van Kodi de tv-lijst leeg zijn, zoek dan naar updates voor de add-on of installeer deze opnieuw om het probleem op te lossen.
 5. Verandering van apparaat kan noodzakelijk zijn indien problemen blijven aanhouden met het gebruik van NLZIET op het huidige platform.
 6. Ervaar je buffering of vertraging? Controleer dan je internetverbinding en pas indien nodig de streamingkwaliteit aan binnen de instellingen van Kodi.
 7. Het legen van de cache in Kodi kan onverwachte crashes verminderen en de algehele prestatie verbeteren.
 8. Voor specifieke foutmeldingen, zoek naar referentiecodes online of bezoek forums waar gebruikers vergelijkbare ervaringen delen.
 9. Communicatie met de klantenservice van NLZIET kan verheldering bieden bij complexe problematiek waar een standaardoplossing ontbreekt.

Door systematisch door deze punten heen te gaan, vergroot je de kans significant dat je snel weer zonder problemen kunt genieten van NLZIET via Kodi.

NLZIET ervaringen en gebruikerstips

Veel gebruikers delen hun positieve ervaringen met NLZIET op Kodi. Ze waarderen de eenvoudige installatie en het brede aanbod van zenders en exclusieve content. Tips die regelmatig voorbij komen, gaan over het optimaliseren van de streamingkwaliteit en het gebruik van de add-on voor live televisie zonder haperingen.

Vooral na de grote update van de NLZIET app merken gebruikers een merkbare verbetering in zowel beeldkwaliteit als gebruiksgemak.

Gebruikerstips zijn goud waard voor nieuwkomers. Ervaren gebruikers adviseren vaak om regelmatig te controleren op updates van de NLZIET add-on, om zo altijd van de nieuwste functies en eventuele bug fixes te profiteren.

Verder suggereren ze het aanmaken van persoonlijke kijklijsten binnen Kodi, om favoriete shows en series snel terug te vinden. Deze acties dragen bij aan een vloeiendere kijkervaring en maximaliseren het plezier van het gebruik van NLZIET via Kodi.

Conclusie

NLZIET installeren en gebruiken op Kodi brengt live televisie kijken naar een hoger niveau. Deze handleiding maakt de installatie simpel en effectief, zelfs voor beginners. Vraagt u zich af hoe deze stappen uw kijkervaring kunnen verbeteren? De integratie van NLZIET op Kodi opent een wereld van entertainment, sport en exclusieve series.

Voor verdere verrijking, overweeg het gebruik van een VPN in combinatie met Kodi voor een veiligere streamingervaring. Laat deze kans niet liggen om uw manier van televisie kijken te transformeren.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik NLZIET op Kodi installeren?

Download de NLZIET add-on en installeer deze via de add-on manager in Kodi.

2. Is het gebruik van NLZIET op Kodi gratis?

Je hebt een geldig NLZIET abonnement nodig om de dienst op Kodi te kunnen gebruiken.

3. Werkt NLZIET op alle versies van Kodi?

NLZIET werkt op de meeste recente versies van Kodi, maar controleer altijd of je de laatste versie hebt voor de beste ervaring.

4. Kan ik live tv kijken met NLZIET op Kodi?

Ja, met NLZIET op Kodi kun je live tv kijken net zoals je dat op andere apparaten zou doen.

5. Hoe los ik problemen op met NLZIET op Kodi als het niet werkt?

Herstart eerst Kodi en controleer of je NLZIET abonnement actief is. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met de klantenservice van NLZIET.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen