Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Zoek je een manier om gemakkelijk je favoriete NPO-programma’s terug te kijken? Met NLZIET kun je alles van NPO Start en NPO Plus bekijken, inclusief live uitzendingen en on-demand content.

Dit artikel leidt je door de voordelen en mogelijkheden van deze diensten, zodat je nooit meer een aflevering mist. Ontdek het nu zelf!

Samenvatting

 • NLZIET combineert de kracht van NPO, RTL en KIJK in één app. Dit betekent dat je toegang hebt tot live tv en het grootste aanbod on-demand content in Nederland met meer dan 40 zenders.
 • Met NPO Start kun je gemiste uitzendingen en live programma’s gratis bekijken, terwijl NPO Plus voor €2,95 per maand een uitgebreider contentaanbod biedt zonder reclame.
 • Het gebruik van NLZIET maakt het mogelijk om zonder kabels of kastjes naar tv te kijken. Je kunt eenvoudig wisselen tussen live programma’s en on-demand content op meerdere apparaten.
 • NPO Plus geeft jou de kans om programma’s vooruit te kijken en volledige seizoenen te bingen. Dit verrijkt je kijkervaring met premium functies zoals betere beeldkwaliteit en toegang tot meer content.
 • De collaboratie tussen NPO, RTL en KIJK via NLZIET zorgt ervoor dat gebruikers een diversiteit aan programma’s, series, en shows kunnen streamen met het gemak van één overzichtelijke interface.

Wat is NPO Start?

Een persoon kijkt naar NPO Start op een slimme tv in een modern ingerichte woonkamer.

NPO Start is de gratis streamingdienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) waar je recente afleveringen van populaire series, documentaires en programma’s live kunt kijken. Deze dienst biedt toegang tot een breed scala aan inhoud direct na uitzending, waardoor fans van Nederlandse televisie geen moment hoeven te missen.

Gebruikers kunnen gemakkelijk hun favoriete shows streamen via de app op apparaten zoals smart tv, Apple TV, Android smartphone en tablet, en iOS smartphone of tablet.

Naast het bekijken van live tv, kunnen kijkers met NPO Start ook gemiste uitzendingen terugzien zonder extra kosten. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor iedereen die op de hoogte wil blijven van nationale tv-programma’s zonder vast te zitten aan een traditionele tv-abonnement.

Met functies zoals ‘uitzending gemist’ verhoogt NPO Start de flexibiliteit en controle over wat en wanneer je kijkt, passend binnen een moderne digitale levensstijl.

Voordelen van NPO Start

Een open laptop met de website van NPO Start, geplaatst op een gezellige bank in een drukke stad.

Met NPO Start geniet je van een verbeterde kijkervaring die jouw tv-momenten speciaal maakt. Het platform stelt je in staat om jouw favoriete programma’s op verschillende apparaten te bekijken, waar en wanneer je maar wilt.

Verbeterde kijkervaring

NPO Start en NPO Plus tillen de kijkervaring naar een hoger niveau door programma’s in full HD of zelfs hogere resolutie aan te bieden. Kijkers genieten van scherpere beelden en betere geluidskwaliteit, waardoor ze helemaal opgaan in hun favoriete series en shows.

Dankzij deze verbeteringen komen details beter naar voren en wordt kijken een nog intensere beleving.

Zonder reclame onderbrekingen programma’s terugkijken of afleveringen vooruitzien, maakt ook deel uit van deze geoptimaliseerde kijkervaring. Gebruikers van NPO Plus kunnen complete seizoenen ‘bingen’ zonder gestoord te worden.

Dit zorgt voor een ongestoorde en aaneengesloten kijkervaring, iets waar hedendaagse kijkers veel waarde aan hechten.

Beschikbaarheid op verschillende apparaten

Je kunt je favoriete programma’s van NPO Start en NPO Plus gemakkelijk bekijken op een breed scala aan apparaten. Zowel Smart TV’s, Apple TV als mobiele apparaten behoren tot de opties.

Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw gewenste content, zonder gebonden te zijn aan één specifieke locatie of apparaat.

Het koppelen van je account met de NPO App op verschillende apparaten verloopt soepel, waardoor je moeiteloos van het ene naar het andere scherm kunt overschakelen. Hoewel het tijdelijk niet mogelijk is om te koppelen met Apple TV, blijft de veelzijdigheid in toegang op andere platforms een groot voordeel.

Dit garandeert een flexibele kijkervaring, waarbij je niet beperkt wordt door technische belemmeringen.

Wat is NPO Plus?

NPO Plus is de premium versie van NPO Start waar je nog meer kunt beleven. Met deze service krijg je toegang tot een rijkere bibliotheek aan programma’s, series en documentaires zonder onderbrekingen door reclames.

Uitgebreide contentaanbod

NPO Plus biedt kijkers een rijke verzameling tv-series, films en documentaires. Voor slechts € 2,95 per maand geniet je onbeperkt van deze content, zonder de onderbreking van reclames.

Dit platform stelt je in staat om afleveringen vooruit te kijken en complete seizoenen te bingen. Ook kun je gebruikmaken van een uitgebreid archief, waardoor je nooit meer een aflevering mist.

De mogelijkheid om programma’s langer terug te kijken en de archieffunctie bieden een unieke kijkervaring. Fans van zowel Nederlandse als internationale producties vinden hier iets dat bij hun smaak past.

Van actuele documentaires tot langlopende series, NPO Plus heeft alles in huis voor urenlang kijkplezier, allemaal binnen handbereik via je favoriete apparaten zoals Android TV of mobiel internet.

Laten we nu kijken naar de premium functies en voordelen die NPO Plus te bieden heeft.

Premium functies en voordelen

Naast een uitgebreid contentaanbod, tilt NPO Plus de kijkervaring naar een hoger niveau met zijn premium functies en voordelen. Voor slechts €2,95 per maand krijg je onbeperkt toegang tot series, films en documentaires zonder enige reclameonderbreking.

Dit betekent dat je jouw favoriete programma’s kunt bekijken zonder gestoord te worden door advertenties, waardoor je kijkervaring veel aangenamer wordt.

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om programma’s met een leeftijdsrestrictie op elk gewenst moment van de dag te bekijken. Dit biedt flexibiliteit en gemak voor gebruikers die overdag tijd willen maken om content te bekijken die normaal gesproken alleen ‘s avonds beschikbaar is.

Bovendien zorgt de langere beschikbaarheid van programma’s ervoor dat je nooit meer een aflevering mist omdat je deze op je eigen tempo kunt terugkijken. Zo combineert NPO Plus het beste van beide werelden: een breed scala aan kwaliteitscontent en gebruiksgemak, alles reclamevrij en tegen een betaalbare prijs.

Aanbevolen series en shows op NPO Plus

NPO Plus biedt een schat aan boeiende series en shows die passen bij elke voorkeur. Met een breed scala aan live uitzendingen, films en documentaires voor slechts €2,95 per maand, vinden kijkers altijd iets nieuws om van te genieten.

 1. “Flikken Maastricht” – Deze langlopende politieserie neemt je mee naar het zuiden van Nederland waar teamleiders Eva en Wolfs complexe zaken oplossen. Hun persoonlijke levens verweven zich vaak met de misdaden die ze onderzoeken.
 2. “Boer zoekt Vrouw” – In deze geliefde realityshow volgen we Nederlandse boeren die op zoek zijn naar liefde. Kijk hoe ze uit verschillende kandidaten hun potentiële partners kiezen, vaak resulterend in hartverwarmende momenten.
 3. “De Luizenmoeder” – Een komische kijk op het basisschoolleven vanuit het perspectief van ouders, leraren en leerlingen. De serie belicht humoristisch de alledaagse problemen en uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden.
 4. “Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen” – Volg de avonturen van Hendrik Groen, die in een verzorgingshuis woont en besluit dat ouder worden niet betekent dat het leven stopt met leuk zijn. Samen met medebewoners richt hij de rebellenclub ‘Oud-Maar-Niet-Dood’ op.
 5. “Wie is de Mol?” – Deze spannende realityserie laat zien hoe bekende Nederlanders taken uitvoeren terwijl ze proberen te ontdekken wie binnen hun groep ‘de Mol’ is: degene die in het geheim saboteert.
 6. “Keizersvrouwen” – Duik in de onderwereld van Amsterdam met deze meeslepende dramaserie over macht, liefde en criminaliteit, waarbij de lijnen tussen goed en kwaad vervagen.
 7. Zet je schrap voor meer fascinerende content want NPO Plus blijft haar bibliotheek uitbreiden met nieuwe releases en exclusieve premieres die je nergens anders vindt.

Wat is NLZIET?

NLZIET is een unieke samenwerking tussen NPO, RTL en KIJK die jou toegang geeft tot de meeste live tv en on-demand content van Nederland. Ontdek wat NLZIET allemaal te bieden heeft en hoe het jouw kijkervaring kan veranderen.

Samenwerking van NPO, RTL en KIJK

NPO, RTL en KIJK hebben de krachten gebundeld om NLZIET te vormen, een unieke abonnementsdienst die toegang biedt tot een uitgebreid aanbod van NPO Plus, RTL XL en KIJK. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor kijkers om een diversiteit aan programma’s, series en shows te streamen, allemaal vanuit één handige app.

Met live tv-opties en het grootste on-demand tv-aanbod in Nederland, staat NLZIET centraal in het aanbieden van een rijke kijkervaring zonder de noodzaak voor traditionele kabels of satellietschotels.

Ondanks meningsverschillen over de toekomstige koers tussen NPO, RTL en Talpa, blijft NLZIET een belangrijk platform voor Nederlandse kijkers die op zoek zijn naar flexibiliteit en diversiteit in hun tv-consumptie.

Het biedt niet alleen gemakkelijke toegang tot favoriete programma’s, maar ondersteunt ook interactieve tv-ervaringen en reclamevrij terugkijken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen met een internet-only abonnement.

Live tv en grootste on-demand tv-aanbod

Vanuit deze unieke samenwerking tussen NPO, RTL en KIJK groeit NLZIET uit tot een platform waar gebruikers niet alleen van live tv kunnen genieten, maar ook toegang krijgen tot het grootste on-demand aanbod in Nederland.

Met een abonnement op NLZIET kijken kijkers naar 40 zenders live op al hun apparaten, wat het een ideale oplossing maakt voor iedereen die zijn favoriete programma’s, series en films niet wil missen.

Daarnaast biedt NLZIET een ongeëvenaarde selectie aan on-demand content vanuit de bibliotheken van NPO Plus, RTL en KIJK. Met profielen voor het hele gezin en een gratis proefperiode van 14 dagen, voldoet NLZIET aan de wensen van diverse kijkers door een breed scala aan genres en shows beschikbaar te stellen.

En met abonnementsvormen zoals NLZIET Extra en de optie voor alleen online tv-kijken, biedt het platform flexibiliteit en gemak voor elke gebruiker.

Het gebruik van NLZIET voor NPO Start en NPO Plus

Ontdek hoe je met NLZIET gemakkelijk toegang krijgt tot het brede aanbod van NPO Start en NPO Plus voor een rijke kijkervaring.

Gemak van streaming

Met NLZIET wordt tv-kijken zonder kabels of kastjes een realiteit. Je kunt gemakkelijk overschakelen tussen live programma’s en on-demand content van meer dan 40 tv-zenders in één app.

Dit betekent dat je nooit meer hoeft te worstelen met verschillende afstandsbedieningen of je zorgen te maken over het missen van je favoriete shows. Alles wat je nodig hebt, is beschikbaar met slechts een paar klikken.

Streaming via NLZIET brengt het beste van NPO Start en NPO Plus samen, inclusief live uitzendingen, tv-series, films en documentaires. Het is mogelijk om deze content te streamen naar apparaten zoals je Apple TV via Airplay, waardoor de kijkervaring nog toegankelijker en flexibeler wordt.

Met dit alles-in-één platform kunnen kijkers genieten van een rijke verscheidenheid aan entertainment zonder het gedoe van traditionele tv.

Toegang tot 40+ tv-zenders in 1 app

Schakelend van het gemak van streaming naar het volgende voordeel: binnen één app toegang hebben tot meer dan 40 tv-zenders maakt NLZIET tot een uitgebreide keuze. Gebruikers genieten van live en on-demand programma’s van NPO, RTL en KIJK zonder tussen verschillende apps of platforms te moeten wisselen.

Deze feature biedt een naadloze kijkervaring en verenigt het beste van Nederlandse televisie in één overzichtelijke interface.

NLZIET vereenvoudigt de manier waarop je tv kijkt door een rijke selectie aan zenders en on-demand content te bundelen. Hiermee heb je altijd iets om naar te kijken, of het nu live sportevenementen zijn, je favoriete series of nieuwsuitzendingen.

De diversiteit in het aanbod betekent dat er voor ieder wat wils is, van lokale nieuwsberichten tot internationale blockbusters.

Verschillen en overeenkomsten tussen NPO Plus, NPO Start en NLZIET

Het verkennen van de verschillen en overeenkomsten tussen NPO Plus, NPO Start en NLZIET geeft een duidelijk beeld van wat elke streamingdienst uniek maakt en wat ze gemeenschappelijk hebben. Hieronder volgt een overzicht in tabelvorm:

Eigenschap NPO Start NPO Plus NLZIET
Prijs Gratis €2,95 per maand Varieert
Contentaanbod Live uitzendingen en gemiste programma’s Uitgebreide series, films en documentaires Combinatie van NPO, RTL, en KIJK content
Kijkervaring Voornamelijk gericht op live en gemiste uitzendingen Onbeperkt toegang tot premium content Live tv en on-demand van meer dan 40 zenders
Beschikbaarheid op apparaten Diverse apparaten Diverse apparaten Diverse apparaten
Functionaliteiten Beperkt Premium functies zoals betere beeldkwaliteit Toegang tot een breed scala aan zenders
Onderscheid sinds Maart 2020 Maart 2020 N.v.t.

Dit overzicht geeft heldere inzichten in wat elke dienst aanbiedt, waardoor gebruikers een geïnformeerde keuze kunnen maken op basis van hun persoonlijke voorkeuren en kijkgedrag.

Veelgestelde vragen over NPO Start, NPO Plus en NLZIET

Mensen hebben vaak vragen over NPO Start, NPO Plus en NLZIET. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen om je te helpen alles duidelijk te krijgen.

 1. Wat is het verschil tussen NPO Start en NPO Plus?

NPO Start biedt gratis toegang tot uitzendingen van de Nederlandse Publieke Omroep kort na de live-uitzending, terwijl NPO Plus, voor een maandelijkse vergoeding van €2,95, onbeperkte toegang geeft tot een breder aanbod aan series, films en documentaires zonder reclame.

 1. Kan ik met NLZIET inloggen op NPO Start of NPO Plus?

Je kunt niet direct inloggen op NPO Start of NPO Plus via NLZIET. NLZIET is een aparte service die programma’s van verschillende zenders, waaronder die van de publieke omroep, RTL en SBS biedt.

 1. Biedt NLZIET live televisie aan?

Ja, met NLZIET kun je tv-kijken zonder kabels of kastjes en heb je toegang tot meer dan 40 tv-zenders live en on-demand.

 1. Hoe kan ik een abonnement op NPO Plus krijgen?

Je kunt een abonnement nemen door de officiële website te bezoeken en de stappen te volgen om je aan te melden. Er is ook een optie om NPO Plus eerst gratis uit te proberen.

 1. Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn NPO Plus abonnement?

Details over kosten bij annulering zijn niet specifiek vermeld, maar je kunt jouw abonnement op elk moment stopzetten.

 1. Hoe krijg ik toegang tot internationale zenders via NLZIET?

Naast programma’s van Nederlandse zenders biedt NLZIET ook toegang tot selecties van internationale content, afhankelijk van beschikbaarheid binnen de app.

 1. Is er een manier om gratis toegang te krijgen tot NPO Plus content?

Officieel biedt NPO Plus geen permanente gratis toegang; wel is er soms een optie voor een gratis proefperiode waarbij nieuwkomers de dienst tijdelijk kunnen gebruiken.

 1. Kunnen EU – lidstaten gebruikmaken van NLZIET en zijn services?

Streamingdiensten zoals NLZIET werken doorgaans binnen het Koninkrijk der Nederlanden; voor gebruik buiten deze regio hangt het af van specifieke licentierechten en beschikbaarheid.

Deze lijst met veelgestelde vragen helpt hopelijk bij het beantwoorden van jouw vragen over deze populaire Nederlandse streamingdiensten.

Hoe krijg ik NPO Plus op mijn TV?

Na het bespreken van veelgestelde vragen is het tijd om te ontdekken hoe je NPO Plus op je TV krijgt. Dit is een stapsgewijs proces dat jouw kijkervaring zal verbreden.

 1. Zoek de NPO – app op kanaal 152 van je Mediabox. Deze stap geeft direct toegang tot zowel NPO Start als NPO Plus.
 2. Sluit een abonnement af voor NPO Plus voor slechts € 2,95 per maand. Dit zorgt ervoor dat je zonder reclame kunt genieten van uitgebreide content.
 3. Maak gebruik van de gratis proefperiode van NPO Plus. Dit laat je de premium functies en voordelen eerst uitproberen zonder kosten.
 4. Log in met jouw accountgegevens op de NPO – app via je TV. Dit verbindt je apparaat met alle beschikbare content.
 5. Zorg ervoor dat jouw internetverbinding stabiel is voor het streamen van content in hoge kwaliteit. Dit garandeert een ononderbroken en plezierige kijkervaring.
 6. Ontdek het brede aanbod van on-demand programma’s en live tv-zenders die beschikbaar zijn via NPO Plus en NLZIET binnen één app.

Dit eenvoudige proces maakt het verschil tussen gewoon tv kijken en genieten van een rijke selectie aan Nederlandse publieke omroepen, series, shows en veel meer, alles zonder de hinder van reclameblokken of beperkte beschikbaarheid qua tijdslot of uitzenddatum.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

Het onderscheid tussen NPO Start en NPO Plus is voor veel gebruikers een belangrijk punt van overweging bij het kiezen van een streamingdienst. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen:

NPO Start NPO Plus
Prijs Gratis €2,95 per maand
Contentaanbod Beperkte series, films en documentaires Uitgebreide collectie series, films en documentaires
Livestreams Beperkte toegang Onbeperkt kijken naar live programma’s van de NPO
Beschikbaarheid Op verschillende apparaten Eveneens beschikbaar op diverse apparaten
Extra functies Basis Premium functies zoals betere beeldkwaliteit en geen reclame

De keuze tussen NPO Start en NPO Plus hangt dus sterk af van wat je als kijker belangrijk vindt. Zoek je naar een gratis oplossing met basiscontent en kun je leven met wat beperkingen, dan is NPO Start een prima keuze. Ben je echter op zoek naar een rijker aanbod en meer kijkcomfort, dan biedt NPO Plus voor een bescheiden maandbedrag een waardevolle uitbreiding.

NPO Plus Review: Wat biedt het?

Nu we het verschil tussen NPO Start en NPO Plus hebben verkend, duiken we dieper in wat NPO Plus specifiek te bieden heeft. Voor slechts € 2,95 per maand opent NPO Plus de deur naar een wereld van onbeperkt kijkplezier met een rijk aanbod aan series, films en documentaires.

Niet alleen heb je toegang tot alle programma’s van de Publieke Omroep, maar je kunt ook genieten van live uitzendingen in haarscherpe 4K kwaliteit. Dit maakt het kijken van je favoriete shows zonder kabels via on demand services als help.nlziet.nl een fluitje van een cent.

Kijkers die graag programma’s willen terugkijken, vinden in NPO Plus een geweldige optie om uitzendingen tot 7 dagen na de oorspronkelijke uitzenddatum alsnog te bekijken. Dit platform onderscheidt zich door zijn uitgebreide contentaanbod, waaronder exclusieve toegang tot bepaalde series en documentaires die nergens anders beschikbaar zijn.

Met NPO Plus mis je nooit meer een aflevering van je favoriete serie of een belangrijke documentaire over actuele thema’s, wat bijdraagt aan een verrijkte kijkervaring.

Conclusie

Ontdekken hoe NPO Start en NPO Plus via NLZIET jouw kijkervaring kunnen verrijken, is eenvoudig. Deze platforms bieden alles van live uitzendingen tot uitgebreide contentaanbod met het gemak van streaming.

Voor slechts € 2,95 per maand krijg je toegang tot een wereld van premium programma’s, series en documentaires. Met de mogelijkheid om 40+ tv-zenders in één app te bekijken, verandert NLZIET de manier waarop we naar televisie kijken.

Of je nu geïnteresseerd bent in het uitproberen van de gratis proefperiode of meer wilt weten over de voordelen van deze diensten, er is een schat aan opties beschikbaar. Laat deze kans niet liggen om je kijkervaring naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen NPO Start en NPO Plus?

NPO Start biedt gratis toegang tot live tv-uitzendingen en gemiste programma’s van de publieke omroep, terwijl NPO Plus, beschikbaar via NLZIET, een abonnementsservice is die extra content zonder reclame en in hogere kwaliteit biedt.

2. Kan ik met NPO Plus via NLZIET ook live tv kijken?

Ja, met NPO Plus via NLZIET kun je naast het bekijken van video on demand ook live naar programma’s kijken op kanalen zoals NPO 1, NPO 2, en meer, allemaal zonder de noodzaak van een traditionele kabel-tv of Digitenne verbinding.

3. Hoe log ik uit op NPO Start of NPO Plus via NLZIET?

Uitloggen op NPO Start of NPO Plus via NLZIET is eenvoudig: ga naar de instellingen in de app of op de website en selecteer ‘uitloggen’. Vergeet niet dat cookies jouw voorkeuren onthouden voor een volgend bezoek.

4. Werkt NPO Start en NPO Plus via NLZIET ook in het buitenland?

Door Brexit en andere regelgeving kunnen er beperkingen zijn voor het gebruik van NPO Start en NPO Plus via NLZIET in het buitenland, vooral buiten de EU. Het is aan te raden om dit voor vertrek te controleren.

5. Biedt NLZIET ondersteuning voor verschillende uitzendtechnieken zoals DVB-C of DAB+?

NLZIET richt zich voornamelijk op streamingdiensten via internet, wat betekent dat traditionele uitzendtechnieken zoals DVB-C (kabeltelevisie) of DAB+ (digitale radio) niet ondersteund worden door NLZIET.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen