Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het delen van je NPO Plus account met vrienden of familie kan soms ingewikkeld lijken. Een belangrijk feit is dat het mogelijk is om met NPO Samen tegelijkertijd programma’s te kijken.

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit aanpakt, zonder problemen. Je leert hoe je je kijkplezier gemakkelijk kunt delen. Blijf lezen!

Samenvatting

 • NPO Plus is een service waar je extra programma’s kunt bekijken zonder reclames en je hebt de mogelijkheid om programma’s met een leeftijdsrestrictie van 16+ altijd te zien.
 • Je kunt jouw NPO Plus account gemakkelijk met anderen delen door vrienden uit te nodigen of een link naar een uitzending te delen. Maximaal vier personen kunnen tegelijk een programma kijken.
 • NPO Plus biedt kinderprofielen aan voor een veilige kijkomgeving voor kinderen, waarbij alleen toegang tot leeftijdsgebonden inhoud mogelijk is.
 • Voor €2,95 per maand krijg je toegang tot NPO Plus, en dit abonnement is op elk moment opzegbaar, waardoor je veel flexibiliteit hebt.
 • Programma’s zijn beschikbaar op diverse apparaten zoals smartphones, tablets, computers en smart – tv’s dankzij compatibiliteit met onder andere Apple TV en Google Chromecast.

Wat is NPO Plus?

Het NPO Plus logo omringd door exclusieve programma's en series, met een stedelijke skyline op de achtergrond en levendige kleuren.

NPO Plus is een betaalde service van de Nederlandse Publieke Omroep die jou toegang geeft tot een breed scala aan extra content. Denk hierbij aan exclusieve programma’s, series, documentaires en films die uitgezonden worden op de NPO kanalen.

Deze dienst biedt ook de mogelijkheid om programma’s met een leeftijdsrestrictie van 16++ op elk moment van de dag te bekijken, wat met de reguliere NPO-uitzendingen niet altijd mogelijk is.

Daarnaast geniet je van het voordeel dat alle content op NPO Plus vrij is van reclame, op live TV na.

Na de overgang van NPO Start Plus naar NPO Plus blijft de essentie van de dienst hetzelfde: het leveren van kwalitatief hoogstaande en reclamevrije content aan de kijkers. Met het delen van een account bij NPO Plus kun je deze ervaring samen met anderen beleven, hoewel er enkele beperkingen gelden voor het aantal mensen dat tegelijkertijd kan kijken.

Naast series, documentaires en films biedt NPO Plus je een twee weken durende gratis proefperiode om de service te ervaren voordat je besluit tot aankoop over te gaan. Laten we nu kijken naar de voordelen die NPO Plus biedt.

Voordelen van NPO Plus

Een open laptop met NPO Plus-interface in een gezellige woonkamer.

Met NPO Plus geniet je van een scala aan voordelen die jouw kijkervaring naar een hoger niveau tillen. Ontdek hoe deze functies je dagelijkse streamen gemakkelijker en leuker maken.

Kijken op verschillende apparaten tegelijk

NPO Plus maakt het mogelijk om tegelijkertijd op meerdere apparaten te kijken. Dit betekent dat je kunt genieten van je favoriete programma’s op smartphones, tablets, computers en zelfs op smart-tv’s.

Of je nu in de trein zit met je tablet of thuis op de bank ligt met een smartphone, je mist niets van wat NPO Plus te bieden heeft. Dit is ideaal voor huishoudens waar iedereen zijn eigen kijkvoorkeuren heeft.

Gebruikers profiteren ook van de compatibiliteit met populaire streamingapparaten zoals Apple TV en Google Chromecast. Hierdoor kun je moeiteloos inhoud van NPO Plus streamen naar je televisie, waardoor het kijken naar programma’s in HD-kwaliteit nog aangenamer wordt.

Of je nu een spannende serie wilt volgen op NPO 1 Extra of educatief vermaak zoekt op NPO 2 Extra, de veelzijdigheid van NPO Plus voldoet aan al je behoeften.

Kinderprofielen

Kinderprofielen op NPO Plus zorgen voor een veilige kijkomgeving speciaal voor kinderen. Door profielen aan te maken gebaseerd op Kijkwijzer-leeftijden, krijgen kinderen alleen toegang tot programma’s die geschikt zijn voor hun leeftijd.

Dit maakt het voor ouders gemakkelijker om te controleren wat hun kinderen bekijken, zonder zich constant zorgen te hoeven maken over ongepaste inhoud.

Met deze functie kunnen kinderen genieten van een gepersonaliseerde kijkervaring met programma’s die niet alleen leuk, maar ook geschikt zijn. Ouders kunnen eenvoudig profielen instellen en hebben daarmee de controle over de content die hun kinderen kunnen zien.

Zo wordt televisiekijken zowel een leerzame als een vermakelijke ervaring voor het hele gezin.

Nederlandse ondertiteling

NPO Plus maakt het mogelijk voor gebruikers om Nederlandse ondertiteling te activeren, handig voor wie de dialogen beter wil volgen of slechthorend is. Je kunt ondertiteling inschakelen via verschillende manieren zoals Teletekst 888, de settopbox, online via NPO Start en de NPO-app.

Dit zorgt ervoor dat iedereen van de uitzendingen kan genieten zonder iets te missen.

De toegankelijkheid van programma’s wordt hiermee vergroot, vooral voor kijkers die afhankelijk zijn van ondertiteling. Met deze functie biedt NPO Plus een inclusieve kijkervaring, waardoor je nooit meer belangrijke dialogen hoeft te missen.

Het proces om ondertiteling aan te zetten is simpel en draagt bij aan het kijkplezier van Nederlandse publieke omroepen.

Hoe deel je een NPO Plus account?

Om jouw NPO Plus account met anderen te delen, kun je eenvoudig vrienden uitnodigen of de link naar een specifieke uitzending direct delen. Ontdek de stappen om samen van jullie favoriete programma’s te genieten.

Uitnodigen van vrienden

NPO Plus maakt het mogelijk om samen met vrienden jouw favoriete shows te kijken, zelfs als je niet bij elkaar kunt zijn. Met één klik op de knop “Vrienden uitnodigen” in de NPO Samen functie start je deze gedeelde kijkervaring.

Je kunt tot maximaal vier mensen uitnodigen, inclusief jezelf als host, om tegelijkertijd naar een uitzending te kijken. Deze functie verandert jouw kijkervaring: het is alsof je samen op de bank zit, ongeacht de afstand.

Deze manier van delen bevordert de interactie en discussie over programma’s, ongeacht waar elk van jullie zich bevindt. Vergeet niet dat elke gebruiker een stabiele internetverbinding nodig heeft om van deze functie gebruik te maken zonder onderbrekingen.

Klaar voor de volgende stap? Lees verder over hoe je de URL naar de uitzending deelt met anderen.

Delen van de URL naar de uitzending

Met NPO Samen kun je eenvoudig de URL naar jouw favoriete uitzending delen met vrienden of familie. Dit betekent dat jij en tot drie anderen tegelijkertijd kunnen genieten van spannende series, boeiende documentaires of hilarische shows, zolang iedereen een NPO Plus-account heeft.

Deze functie maakt het gemakkelijk om samen te kijken, ook al ben je fysiek niet in dezelfde ruimte.

Het delen van de URL is heel eenvoudig. Selecteer de uitzending die je wilt delen op de NPO app of website en klik op de deeloptie. Je kunt deze link vervolgens via e-mail of social media versturen naar anderen.

Iedereen met toegang tot de link kan de uitzending bekijken, mits ze ingelogd zijn op hun NPO Start- of NPO Plus-account en niet meer dan vier personen tegelijk kijken. Dit zorgt voor een soepele en gezamenlijke kijkervaring vanuit elke locatie.

Beperkingen bij het delen van een NPO Plus account

Ontdek hoe je slim omgaat met de limiet op het aantal kijkers en zorg voor een optimale kijkervaring voor iedereen.

Maximale aantal mensen dat tegelijk kan kijken

NPO Samen laat jou en drie anderen gelijktijdig genieten van jullie favoriete programma’s. Dit betekent dat je tot maximaal vier personen tegelijk een uitzending kunt kijken en ervaringen kunt delen, ongeacht waar iedereen zich bevindt.

Het maakt de ervaring interactief, want naast het samen kijken, biedt NPO Start ook de mogelijkheid om tijdens het kijken via webcam te chatten. Deze functie brengt mensen dichter bij elkaar, zelfs als ze fysiek ver uit elkaar zijn.

Dit aantal is zorgvuldig gekozen om een balans te vinden tussen het gezellig samen kijken en het behouden van een goede streamingkwaliteit voor iedereen. Het is een slimme manier om te genieten van wat de Nederlandse Publieke Omroep te bieden heeft, terwijl je ook in contact blijft met vrienden of familie.

Met deze informatie in gedachten is het belangrijk om te weten hoe je NPO Plus op je TV krijgt om deze samenkijkervaring te optimaliseren.

Hoe krijg je NPO Plus op je TV?

NPO Plus op je TV krijgen is makkelijker dan je denkt. Of je nu een smart TV hebt of gebruikmaakt van een Google Chromecast, de stappen zijn eenvoudig en snel.

 1. Installeer de NPO Plus app op je smart TV. Zoek in de app – store van jouw televisie naar NPO Plus en download de app gratis.
 2. Maak verbinding met Google Chromecast als je deze gebruikt. Zorg ervoor dat zowel je mobiele apparaat als de Chromecast verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.
 3. Open de NPO Plus app op je smartphone of tablet en kies de uitzending die je wilt bekijken. Je vindt hier alle films en series van de Publieke Omroep voor slechts € 2,95 per maand.
 4. Tik op het cast-icoon bovenaan in de app. Dit icoon ziet eruit als een klein tv-scherm met een wifi-teken erin.
 5. Selecteer jouw Google Chromecast of smart TV uit de lijst van beschikbare apparaten.
 6. Geniet direct van jouw favoriete programma’s op het grote scherm.

Het is belangrijk om te weten dat soms problemen kunnen optreden met de NPO Plus app, zoals het missen van een menu waardoor zoeken of inloggen niet mogelijk is. In zo’n geval kan herinstallatie van de app helpen om het probleem te verhelpen.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

NPO Start biedt je de mogelijkheid om gratis televisieprogramma’s, series en documentaires terug te kijken. Dit platform heeft twee vormen: een basisversie waar je zonder kosten toegang tot hebt en een Plus versie waarmee je extra voordelen krijgt.

Met NPO Start kun je genieten van uitzendingen die je gemist hebt, maar moet je wel reclames voor lief nemen.

NPO Plus gaat nog een stap verder door meer functies aan te bieden. Zo kun je programma’s kijken zonder onderbroken te worden door reclames en krijg je toegang tot exclusieve content die alleen voor abonnees beschikbaar is.

Daarnaast kun je met NPO Plus ook programma’s downloaden om offline te bekijken en biedt het meer mogelijkheden voor verschillende apparaten zoals iOS, Android TV, en Windows 10.

De service heeft meerdere abonnementsvormen met variërende prijzen en functionaliteiten, waardoor je meer controle hebt over jouw kijkervaring.

Hoe sluit je een NPO Plus abonnement af?

Om een NPO Plus abonnement af te sluiten, bezoek je simpelweg de officiële website. Vul je gegevens in, kies je abonnement, en start direct met het streamen van je favoriete programma’s.

Kosten en opzegbaarheid

Een abonnement op NPO Plus kost je slechts €2,95 per maand, na een eerste maand die helemaal gratis is. Dit maakt het een voordelige keuze voor wie van kwaliteitsvolle Nederlandse content houdt zonder de hoofdprijs te betalen.

Het mooie is dat je niet vastzit aan lange contracten of ingewikkelde opzegprocedures. Je kunt jouw abonnement op elk gewenst moment stopzetten, direct via de app. Dit biedt vrijheid en flexibiliteit voor wanneer je behoeften veranderen.

Met NPO Plus geniet je dus niet alleen van een breed aanbod aan series, documentaires en programma’s zonder reclame, maar heb je ook de controle over jouw abonnement. De opzegbaarheid per maand zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt experimenteren met dit abonnement.

Zo biedt NPO Plus een gemakkelijke en toegankelijke manier om te genieten van jouw favoriete Nederlandse uitzendingen, altijd met de optie om eenvoudig weer uit te loggen als je besluit dat het toch niets voor jou is.

Extra functies van het NPO Plus abonnement

Naast de kostenvoordelen en flexibele opzegbaarheid biedt het NPO Plus abonnement diverse extra functies die jouw kijkervaring verrijken. Met een abonnement krijg je onbeperkte toegang tot series, films en documentaires.

Je kunt alle programma’s van de Publieke Omroep zonder beperkingen streamen. Dit omvat ook exclusieve content die alleen beschikbaar is voor NPO Plus leden.

De mogelijkheid om programma’s met een leeftijdsrestrictie van 16++ overdag te bekijken, voegt een extra laag toe aan de flexibiliteit van het platform. Daarnaast kun je programma’s tot 7 dagen terugkijken, wat ideaal is voor het inhalen van gemiste uitzendingen.

Deze unieke functies zorgen ervoor dat NPO Plus zich onderscheidt van andere streamingdiensten zoals NLZiet en RTL Plus, terwijl het aanbod van films en series continu wordt uitgebreid om aan jouw bingewatch-behoeften te voldoen.

NPO Plus Review

NPO Plus biedt voor slechts €2,95 per maand een schat aan documentaires, series en films zonder de onderbreking van reclames. Dit maakt bingewatchen van favoriete programma’s zoals “De Mol” en “Human” tot een naadloze ervaring.

Gebruikers kunnen hun abonnement ook op elk gewenst moment opzeggen, wat flexibiliteit toevoegt aan hun kijkervaring. Ondanks dit aanbod, melden sommige gebruikers problemen met de app-ervaring, waaronder lastige navigatie en ongesorteerde menu’s.

Deze punten zijn cruciaal om in overweging te nemen voordat je besluit te investeren in NPO Plus.

Daarnaast wordt de mogelijkheid om op verschillende apparaten in te loggen zoals PlayStation en DAB+ ontvangers, gewaardeerd door gebruikers die hun kijkervaring willen delen met anderen.

Echter, de klachten over de functionaliteit van de app en de verwachting van een goed werkend platform bij betalende gebruikers zijn punten die aandacht behoeven. Dit illustreert het belang van voortdurende verbeteringen aan NPO Plus om te voldoen aan de verwachtingen van zijn abonnees.

Zulke feedback is essentieel voor NPO Plus om hun diensten verder te optimaliseren en een nog betere kijkervaring te bieden.

NPO Plus Opzeggen

Na het bekijken van de voordelen en functies van NPO Plus, vraag je je misschien af hoe je jouw abonnement kunt opzeggen als het niet meer aan je behoeften voldoet. Gelukkig is het opzegproces van NPO Plus eenvoudig en flexibel. Hieronder vind je de stappen om je NPO Plus abonnement succesvol te annuleren:

 1. Bezoek de website van NPO en log in met jouw accountgegevens.
 2. Ga naar de instellingenpagina van jouw profiel door op jouw naam of avatar te klikken.
 3. Zoek de optie ‘Abonnement beheren’ of ‘Mijn abonnement’.
 4. Klik hier op de optie ‘Opzeggen’. Je wordt mogelijk gevraagd om een reden voor het opzeggen te selecteren.
 5. Volg de eventuele verdere instructies om de opzegging te bevestigen.

Het is belangrijk te weten dat je abonnement doorloopt tot het einde van de betaalperiode waarvoor je al hebt betaald. Dit betekent dat je na het opzeggen nog steeds toegang hebt tot NPO Plus tot het einde van deze periode.

Vergeet niet dat eenmaal jouw NPO Plus abonnement is geëindigd, je nog steeds toegang hebt tot NPO Start, wat een gratis service is met minder functies en content dan NPO Plus. Zo blijf je toch verbonden met jouw favoriete programma’s zonder extra kosten.

Het proces toont ook aan dat als jouw wensen veranderen, jij eenvoudig jouw abonnement bij kan stellen zonder langdurige verplichtingen, aangezien NPO Plus maandelijks opzegbaar is.

Met deze stappen heb jij volledige controle over jouw kijkervaring en financiën, wat bewijst hoe klantvriendelijk en flexibel NPO Plus is ontworpen voor zijn gebruikers.

Conclusie

Het delen van een NPO Plus account met vrienden of familie brengt vele voordelen met zich mee, zoals het kijken op verschillende apparaten en het aanmaken van kinderprofielen. Praktisch en efficiënt, deze strategieën versterken jouw kijkervaring zonder veel moeite.

Heb je al nagedacht over wie jouw volgende kijkpartner wordt? De impact van gezamenlijk naar Nederlandse programma’s kijken kan de band versterken. Voor hulp of meer informatie kun je altijd terecht bij de NPO klantenservice.

Laat deze kans niet liggen om samen meer te ontdekken en te genieten. Jouw avontuur in het delen van een NPO Plus account begint nu!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe maak ik profielen aan op NPO Plus voor anderen?

Je kunt gemakkelijk meerdere profielen aanmaken op NPO Plus. Ga naar de instellingen, kies ‘Profielen beheren’ en klik op ‘Voeg profiel toe’. Vul de naam in en stel persoonlijke aanbevelingen in voor elk nieuw profiel.

2. Kan ik mijn NPO Plus account delen met mensen in de BES-eilanden?

Ja, je kunt jouw NPO Plus account delen met mensen in de BES-eilanden. Zorg ervoor dat je inloggegevens veilig worden gedeeld en dat iedere gebruiker een eigen profiel heeft voor de beste ervaring.

3. Hoe log ik uit op alle apparaten op NPO Plus?

Om uit te loggen op alle apparaten, ga je naar de instellingen van je NPO Plus account, selecteer je ‘Uitloggen op alle apparaten’ en bevestig je keuze. Dit zorgt ervoor dat iedereen die toegang had, opnieuw moet inloggen.

4. Kunnen we tegelijkertijd verschillende livestreams bekijken op NPO 3 via één NPO Plus account?

Ja, met één NPO Plus account kun je op verschillende apparaten tegelijkertijd naar diverse uitzendingen of livestreams op NPO 3 kijken. Zorg wel dat elk apparaat gebruikmaakt van een apart profiel voor een persoonlijke kijkervaring.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen