Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Kom je de foutcode 105 tegen bij het gebruik van NPO Plus? Dit is een veelvoorkomend probleem dat gebruikers van de app ervaren op verschillende apparaten. Gelukkig, met de juiste stappen, kun je deze foutcode snel verhelpen.

Dit artikel leidt je door de oorzaken en biedt een stapsgewijze oplossing om foutcode 105 op te lossen. Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt.

Samenvatting

 • Controleer en update de NPO Start App regelmatig om te zorgen dat je de laatste verbeteringen en foutoplossingen hebt.
 • Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding om foutcode 105 en andere streamingproblemen te voorkomen.
 • Voer een softreset uit op je tv of apparaat als je tegen problemen aanloopt, dit kan veelvoorkomende fouten, zoals foutcode 105, oplossen.
 • Als je problemen hebt met het streamen via Airplay of Chromecast, controleer dan of alle apparaten de nieuwste software hebben en probeer ze opnieuw op te starten.
 • Mocht je aanhoudend problemen ervaren met NPO Plus, neem dan contact op met de klantenservice van NPO Start voor hulp.

Wat is de NPO Plus-foutcode 105?

Een gefrustreerde persoon kijkt naar een laadscherm op een smart TV.

De NPO Plus-foutcode 105 duidt op een probleem met de verbinding tussen jouw apparaat en de NPO servers. Dit kan betekenen dat het signaal niet sterk genoeg is, of dat er ergens een technische glitch in het systeem zit.

Gebruikers zien deze fout vaak op verschillende apparaten zoals smart tv’s, tablets en smartphones wanneer ze proberen content te streamen van NPO Start of NPO Plus.

Het kan frustrerend zijn als jouw poging om je favoriete programma’s of series te bekijken onderbroken wordt door deze foutmelding. Niet alleen wijst het op mogelijke problemen met je internetverbinding, maar het kan ook te maken hebben met instellingen op je apparaat of verouderde software die de app uitvoert.

Verschillende factoren kunnen dus bijdragen aan het verschijnen van foutcode 105.

Mogelijke oorzaken van foutcode 105 bij het gebruik van NPO Plus

Een rommelige warboel van ethernetkabels en een verwarde router op de vloer van een serverruimte.

Om te begrijpen waarom je de foutcode 105 tegenkomt op NPO Plus, moeten we de onderliggende oorzaken onderzoeken. Deze kunnen variëren van simpele technische storingen tot complexere problemen met je netwerkverbinding.

Technische problemen

Sinds de recente vernieuwingen aan de NPO Start app en website ervaren gebruikers technische problemen. Deze storingen variëren van moeite met het afspelen van programma’s op iOS en smart-tv’s tot problemen met het koppelen van NPO Start- of NPO Plus-accounts met de app op verschillende apparaten zoals Smart TV, Apple TV (tijdelijk niet mogelijk) en Android TV.

Deze updates waren bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren, maar hebben in plaats daarvan voor uitdagingen gezorgd.

Gebruikers melden specifiek dat ze moeite hebben met inloggen en het afspelen van content. Dit komt vooral voor bij gebruikers van iOS-apparaten en smart-tv’s, waardoor veel mensen hun favoriete programma’s missen.

De problemen lijken zich te concentreren rond het afspelen van video’s, waarbij sommige gebruikers foutmeldingen krijgen of vaststellen dat de app onverwacht sluit. Het team achter NPO Start werkt hard aan oplossingen om de stabiliteit van hun diensten op alle platforms te garanderen.

Problemen met de website en apps

Naast technische problemen, ervaren gebruikers ook vaak moeilijkheden met de website en apps van NPO Start. Recentelijk hebben updates aan de website en zowel de Android als iOS apps van NPO Start voor problemen gezorgd.

Gebruikers kregen foutmeldingen zoals “sorry you have been blocked” te zien op NPO 1, 2 en 3. Dit soort fouten kan frustrerend zijn en uw kijkervaring verstoren.

Een effectieve manier om deze problemen aan te pakken is door de NPO App opnieuw te installeren en zowel de app als de website te vernieuwen. Dit kan vaak helpen om de prestaties te verbeteren en toegang tot uw favoriete uitzendingen in hd-kwaliteit te herstellen.

Storingen op het platform, een wankelende internetverbinding of problemen met de app zelf kunnen alle bijdragen aan foutcode 105. Door deze stappen te volgen, kunt u deze obstakels overkomen en weer genieten van het beste van vlaanderen en nederland via NPO Plus.

Problemen met het streamen via Airplay of Chromecast

Soms werkt het streamen via Airplay of Chromecast niet zoals verwacht bij het gebruik van NPO Plus. Dit kan komen door foutcode 105, die duidt op een communicatieprobleem tussen je apparaat en de streamingdienst.

Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen, zoals het controleren van de netwerkverbinding of het updaten van de app op je apparaat.

Zorg ervoor dat zowel je mobiele apparaat als de Chromecast of Apple TV de nieuwste softwareversie hebben. Een eenvoudige software-update kan vaak al het probleem met het streamen oplossen.

Probeer ook eens om de apparaten opnieuw op te starten. Dit kan helpen om tijdelijke problemen met de verbinding te verhelpen en zorgt ervoor dat je weer zonder problemen kunt genieten van je favoriete uitzendingen via NPO Plus.

Systeemvoorkeuren

Na problemen met het streamen via Airplay of Chromecast, is het cruciaal om de systeemvoorkeuren van je apparaat te controleren. Veel voorkomende foutmeldingen, zoals de foutcode 105 bij NPO Plus, kunnen te maken hebben met de instellingen van je besturingssysteem.

Zowel gebruikers van Mac OS als Windows 10 ondervinden soms dat hun systeeminstellingen niet optimaal zijn ingesteld voor streamingdiensten. Het aanpassen van deze voorkeuren kan een directe oplossing bieden.

Controleer eerst je internetverbinding binnen de systeemvoorkeuren en zorg ervoor dat je apparaat up-to-date is. Bij apparaten zoals de NVIDIA Shield, smart hubs of digitale ontvangers, kan het resetten van je apparaat naar fabrieksinstellingen noodzakelijk zijn.

Dit kan helpen om persistente foutcodes te elimineren die voortkomen uit corrupte gegevens of verouderde softwareversies. Door regelmatig je systeemvoorkeuren bij te werken en af te stemmen op de vereisten van NPO Plus, verminder je de kans op foutcode 105 en vergelijkbare problemen.

Stapsgewijze oplossing voor het oplossen van foutcode 105

We laten je zien hoe je foutcode 105 bij het gebruik van NPO Plus snel en effectief kunt oplossen. Volg onze eenvoudige stappen om weer ongestoord van je favoriete programma’s te genieten.

Methode 1: Voer een softreset uit op de tv

Een softreset uitvoeren op je tv is een effectieve methode om foutcode 105 bij het gebruik van NPO Plus op te lossen. Deze eenvoudige stap kan vaak veelvoorkomende problemen verhelpen die tot de foutcode leiden.

 1. Schakel de tv uit met de afstandsbediening. Het lijkt misschien simpel, maar hierdoor krijgt het systeem de kans om eventuele kleine foutjes zelf te herstellen.
 2. Koppel de tv los van het stroomnetwerk. Trek de stekker uit het stopcontact en wacht ongeveer een minuut. Dit helpt om het systeem volledig te resetten.
 3. Sluit de stroomkabel weer aan en zet je tv aan. Vaak zul je merken dat deze basisstappen al wonderen doen voor technische glitches.
 4. Ga naar instellingen op je tv en zoek naar een optie voor softreset of reset naar fabrieksinstellingen, zoals aangegeven in de belangrijke feiten. Hiermee wis je geen persoonlijke gegevens, maar wordt het systeem wel ververst.
 5. Verwijder indien nodig de NPO Start App en installeer deze opnieuw vanuit de appstore op je smart – tv. Dit kan nuttig zijn als er problemen zijn met de app zelf.

Vaak lost een dergelijke softreset direct eventuele synchronisatie- of softwareproblemen op die kunnen leiden tot foutcode 105 bij NPO Plus op smart-tv’s.

Laten we nu kijken hoe we andere mogelijke oorzaken kunnen aanpakken door jouw internetverbinding te controleren in methode 2.

Methode 2: Controleer en update de NPO Start App

Om de foutcode 105 bij het gebruik van NPO Plus op te lossen, is het essentieel om te controleren of de NPO Start App up-to-date is. Dit kan veelvoorkomende problemen voorkomen en verbeteringen in de app-ervaring bieden.

 1. Open de app store op je apparaat. Zoek naar de NPO Start of NPO Plus-app in jouw platform’s app store. Dit kan variëren afhankelijk van of je een Android, iOS of smart-tv gebruikt.
 2. Controleer updates voor de NPO Start App. Als er een update beschikbaar is, zie je meestal een knop met ‘Update’. Klik hierop om de nieuwste versie te installeren.
 3. Lees over recente wijzigingen. Vaak bieden update-notities informatie over opgeloste problemen of nieuwe functionaliteiten. Dit helpt je te begrijpen wat er veranderd is.
 4. Herstart na het updaten jouw apparaat indien nodig. Soms is een herstart vereist om wijzigingen volledig door te voeren, zeker bij grotere updates.
 5. Test de NPO Start of NPO Plus – applicatie na het updaten op functionaliteit. Probeer streams te openen of gebruik functies die eerder niet goed werkten om te zien of problemen zijn opgelost.
 6. Meld aanhoudende problemen bij de klantenservice van NPO Start. Beschrijf duidelijk welke stappen je al hebt ondernomen en welk apparaat je gebruikt voor een snelle afhandeling.
 7. Houd toekomstige updates in de gaten door notificaties voor app – updates aan te zetten als jouw platform deze optie biedt.

Deze stappen kunnen helpen bij het effectief adresseren van foutcode 105 door ervoor te zorgen dat jouw applicatie altijd up-to-date is met de laatste fixes en optimalisaties die door ontwikkelaars zijn aangebracht.

Methode 3: Controleer uw internetverbinding

Het oplossen van NPO Plus foutcode 105 begint vaak bij een stabiele internetverbinding. Een onbetrouwbare verbinding kan de hoofdoorzaak zijn van deze frustrerende fout. Hier volgt hoe u kunt controleren of uw internetverbinding sterk genoeg is voor streaming:

 1. Test uw internetsnelheid met behulp van online tools. Zo krijgt u direct inzicht in de snelheid en stabiliteit van uw verbinding.
 2. Vergelijk de verkregen snelheden met de aanbevolen snelheden voor streaming op NPO Plus. Zorg ervoor dat uw snelheid voldoet aan deze eisen.
 3. Controleer ook op mogelijke netwerkonderbrekingen in huis die uw signaal kunnen verzwakken, zoals dikke muren of andere elektronische apparaten.
 4. Probeer dichter bij uw router te komen of gebruik een bekabelde verbinding om Wi-Fi instabiliteit te vermijden.
 5. Herstart uw router om eventuele kleine storingen in het netwerk te verhelpen en mogelijk de internetsnelheid te verbeteren.
 6. Check of er problemen zijn met algemene internetdiensten of specifiek bij uw provider door websites als allestoringen.nl te bezoeken.
 7. Update indien mogelijk de firmware van uw router om ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert en geschikt is voor recente vereisten van streamingdiensten.
 8. Schakel andere apparaten die hetzelfde netwerk gebruiken tijdelijk uit, omdat deze het bandbreedtegebruik kunnen verhogen en zo voor verstoring kunnen zorgen tijdens het streamen.

Elk van deze stappen draagt bij aan een betere streamingervaring door ervoor te zorgen dat uw internetverbinding zo stabiel en snel mogelijk is, waardoor de kans op foutcode 105 aanzienlijk vermindert.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen met NPO Start

Ontdek hoe je snel veelvoorkomende problemen met NPO Start aanpakt. Leer oplossingen voor zaken als haperende uitzendingen en ondertiteling, om zo ongestoord van je favoriete programma’s te genieten.

Problemen met ondertiteling

Veel kijkers ervaren problemen met de ondertiteling in de NPO app omdat het lettertype te klein is. Dit maakt het moeilijk om de tekst te lezen, vooral als je vanaf een afstand kijkt.

Afhankelijk van hoe je tv kijkt, bijvoorbeeld via digitale tv of Teletekst 888, kan het inschakelen van ondertitels variëren. Het is belangrijk om te weten dat je voor Teletekst 888 moet zorgen dat je tv of decoder deze functie ondersteunt.

Als oplossing kun je proberen de instellingen van je apparaat aan te passen om de leesbaarheid van de ondertitels te verbeteren. Sommige televisies en digitale decoders bieden opties om het lettertype, de grootte of de kleur van de ondertiteling aan te passen.

Als je problemen blijft ondervinden, overweeg dan contact op te nemen met de klantenservice van NPO Plus voor verdere assistentie of zoek naar updates van de app die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de ondertitelingsfunctie.

Beeldkwaliteit

Naast problemen met ondertiteling, ervaren gebruikers van NPO Plus soms ook uitdagingen met de beeldkwaliteit. De standaard van de beeldkwaliteit op NPO Plus is over het algemeen HD.

Echter, bij livestreams en sommige uitzendingen kan de kwaliteit variëren. Dit kan te maken hebben met technische aspecten van het vernieuwde platform van de Nederlandse omroep.

Om de beste beeldkwaliteit te waarborgen, is het belangrijk om regelmatig de NPO Start App te updaten en te zorgen voor een stabiele internetverbinding. In sommige gevallen kan een eenvoudige actie zoals het resetten van je Smart Hub of een softreset op je tv al verbetering brengen.

Ervoor zorgen dat je systeeminstellingen geoptimaliseerd zijn voor HD-uitzendingen kan ook een significant verschil maken in hoe scherp en helder de beeldkwaliteit op je scherm verschijnt.

Problemen met een app

Ervaar je problemen met de NPO Start app op je smart-tv of iOS-apparaat? Dit komt door de recente updates die zijn doorgevoerd. Gebruikers melden moeilijkheden met inloggen, live uitzendingen bekijken en zoeken binnen de app.

Deze kwesties zijn voornamelijk zichtbaar sinds de lancering van de vernieuwde tvOS-app voor Apple TV en de bijgewerkte versies voor iOS en smart-tv’s.

Om deze problemen aan te pakken, begin met het controleren van je internetverbinding. Een trage of instabiele verbinding kan bijdragen aan het niet goed functioneren van de app. Vervolgens, probeer uit te loggen en weer opnieuw in te loggen in de app.

Als dit niet werkt, kan een softreset van je tv of het resetten van de smart hub helpen. Houd de app ook altijd up-to-date om toekomstige problemen te vermijden.

Haperende uitzendingen

Haperende uitzendingen tijdens het streamen vanuit de NPO Start app kunnen frustrerend zijn. Deze problemen variëren van onderbroken afspelen tot volledige stops, wat het kijken naar je favoriete shows belemmert.

Een stabiele internetverbinding is essentieel om deze haperingen te verminderen. Controleer dus altijd of je verbinding snel en betrouwbaar is. Het kan ook helpen om de app te sluiten en opnieuw te starten of je apparaat te resetten.

Zo wordt tijdelijke softwareproblemen opgelost die de stream kunnen verstoren.

Verouderde apps kunnen ook bijdragen aan het haperen van uitzendingen. Zorg ervoor dat je de NPO Start app regelmatig bijwerkt naar de nieuwste versie. Updates bevatten vaak oplossingen voor bekende bugs en verbeteringen voor de streamingkwaliteit.

Door je app up-to-date te houden, zorg je voor een soepeler kijkervaring. Na het aanpakken van haperende uitzendingen, laten we kijken hoe we foutcode 105 in de toekomst kunnen voorkomen.

Hoe te voorkomen dat foutcode 105 in de toekomst opnieuw optreedt

Om te voorkomen dat je in de toekomst weer tegen foutcode 105 aanloopt, zijn er enkele belangrijke stappen die je kunt ondernemen. Het gaat hierbij om het actief beheren van je instellingen en het regelmatig controleren van je apparatuur.

Houd de app up-to-date

Het bijwerken van de NPO Plus app is cruciaal om te zorgen dat je zonder problemen kunt blijven genieten van jouw favoriete programma’s. Ontwikkelaars rollen regelmatig updates uit die niet alleen nieuwe functies toevoegen, maar ook bestaande fouten, zoals de foutcode 105, oplossen.

Controleer daarom altijd of je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd op jouw apparaat, of dit nu een Android-smartphone, Google TV of Ziggo/KPN mediabox is.

Door de app up-to-date te houden, verminder je de kans op technische problemen en verbeter je jouw kijkervaring. Updates zorgen vaak voor betere compatibiliteit met je apparaat en optimaliseren de prestaties voor soepeler streamen.

Ga regelmatig naar de app store op jouw platform om te checken of er een nieuwe update beschikbaar is en installeer deze direct om ononderbroken van NPO Plus te kunnen blijven genieten.

Zorg voor een stabiele internetverbinding

Naast het up-to-date houden van de app, speelt een stabiele internetverbinding een cruciale rol bij het soepel streamen van NPO Plus. Een goede verbinding voorkomt niet alleen foutcode 105, maar helpt ook andere storingen en foutmeldingen te vermijden.

Zorg ervoor dat je internetverbinding snel en betrouwbaar is, vooral als je via mobiel internet kijkt of streamt op mobiele apps. Het testen van je snelheid kan inzicht geven of deze voldoet voor een optimale ervaring met video-on-demand-diensten zoals NPO Plus.

Het controleren van je netwerkinstellingen, zoals de DNS-server, kan helpen bij het waarborgen van een stabiele connectie. Indien nodig, overweeg het versterken van je signaal met een betere router of door dichter bij je wifi-bron te zijn tijdens het streamen.

Een sterke en stabiele internetverbinding zorgt ervoor dat je ongestoord kunt genieten van jouw favoriete uitzendingen zonder onderbrekingen of haperingen.

Voer regelmatig een softreset uit op de tv

Een softreset op je tv uitvoeren is een eenvoudige maar effectieve manier om veelvoorkomende problemen met de NPO Start en NPO Plus apps te verhelpen. Deze handeling zorgt ervoor dat kleine storingen in het systeem worden opgelost zonder je persoonlijke instellingen of gedownloade inhoud te verwijderen.

Schakel je tv uit, wacht een paar minuten en zet hem dan weer aan. Dit proces kan helpen bij het oplossen van foutcode 105 door de app weer soepel te laten functioneren.

Zorg ervoor dat je deze stap regelmatig herhaalt, vooral als je merkt dat de app begint te haperen of als je andere technische problemen ondervindt. Een regelmatige softreset houdt je tv in optimale conditie en vermindert de kans dat foutcode 105 terugkeert.

Vergeet niet, na deze stap is het ook belangrijk om de NPO Start App regelmatig te controleren en bij te werken voor de beste prestaties.

Meer over NPO Plus Error Code 105

Foutcode 105 op NPO Plus veroorzaakt vaak frustratie onder gebruikers die proberen te genieten van hun favoriete uitzendingen. Dit probleem verschijnt voornamelijk op Smart TV’s en andere apparaten, zoals smartphones en tablets.

Het wordt in veel gevallen gekoppeld aan technische storingen of problemen bij het koppelen van accounts. Specifiek melden Samsung TV-gebruikers deze fout wanneer ze de NPO app starten.

De NPO Start app is essentieel voor het streamen van programma’s on demand, maar soms loopt men tegen het inloggen, live kijken en zoeken aan. Updates controleren voor de NPO Start app en de Smart Hub resetten zijn praktische stappen om foutcode 105 te verhelpen.

Gebruikers krijgen ook het advies om actuele storingen bij NPO Start en NPO Plus in de gaten te houden en zo nodig contact op te nemen met de klantenservice voor hulp. Het is belangrijk dat men zich niet laat ontmoedigen door deze foutmelding, maar actief zoekt naar een oplossing.

Conclusie

We hebben verschillende methoden verkend om foutcode 105 bij NPO Plus effectief aan te pakken. Deze technieken, variërend van een softreset van je tv tot het updaten van je NPO Start app, zijn zowel praktisch als eenvoudig toe te passen.

Vraag jezelf af: heb ik alle mogelijke oorzaken gecontroleerd en de voorgestelde oplossingen geprobeerd? Het toepassen van deze strategieën kan leiden tot een soepeler en ongestoord kijkplezier.

Vergeet niet regelmatig je app te updaten en een stabiele internetverbinding te onderhouden voor de beste ervaring. Laat dit artikel je motiveren om actie te ondernemen en geniet weer volop van je favoriete programma’s zonder het hinder van foutcodes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent foutcode 105 bij NPO Plus?

Foutcode 105 bij NPO Plus duidt meestal op een probleem met de verbinding tussen jouw apparaat en de NPO Plus-dienst, vaak veroorzaakt door netwerk- of cookieproblemen.

2. Hoe kan ik foutcode 105 oplossen op mijn iPhone of Android-telefoon?

Begin met het controleren van je internetverbinding. Als die goed is, probeer dan uit te loggen en weer in te loggen in de NPO Plus-app. Zorg er ook voor dat cookies zijn ingeschakeld in je browserinstellingen.

3. Werkt het oplossen van foutcode 105 anders op Mac OS X of PlayStation?

Ja, elk besturingssysteem heeft zijn eigen instellingen. Op Mac OS X moet je misschien je browsercookies beheren of je netwerkinstellingen controleren. Voor PlayStation zorg ervoor dat de native app up-to-date is en controleer je netwerkverbinding.

4. Kan een proxy-server de oorzaak zijn van foutcode 105?

Ja, soms kan een proxy-server communicatieproblemen veroorzaken met NPO Plus. Probeer de proxy-serverinstellingen uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost.

5. Wat moet ik doen als geen van deze stappen foutcode 105 oplost?

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds foutcode 105 ziet, neem dan contact op met de klantenservice van NPO Plus. Zij kunnen verder onderzoek doen naar het probleem en je helpen een oplossing te vinden.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen