Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Veel kijkers raken in de war tussen NPO Start en NPO Plus. NPO Plus biedt HD-kwaliteit zonder reclames. In dit artikel bekijken we de verschillen in kwaliteit en hoe dat jouw kijkervaring beïnvloedt.

Lees verder voor inzichten.

Samenvatting

 • NPO Plus biedt HD – kwaliteit en de mogelijkheid om programma’s langer terug te kijken dan NPO Start, wat zorgt voor een verbeterde kijkervaring.
 • De stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de apps en websites zijn aanzienlijk verbeterd, waardoor kijkers minder problemen ervaren tijdens het streamen van hun favoriete programma’s.
 • Abonnees van NPO Plus kunnen genieten van reclamevrije content, waardoor ze zonder onderbrekingen naar hun favoriete shows kunnen kijken.
 • Met NPO Plus is het mogelijk om op twee schermen tegelijk te kijken, wat ideaal is voor huishoudens met verschillende kijkvoorkeuren.
 • Ondanks diverse updates ervaren sommige gebruikers nog steeds problemen met de NPO Start app, vooral op iOS en Apple TV.

Wat is NPO Start en NPO Plus?

Een vintage televisie omringd door klassieke filmposters en stadsfotografie.

NPO Start en NPO Plus zijn twee streamingdiensten aangeboden door de Nederlandse Publieke Omroep. Ze bieden je de mogelijkheid om jouw favoriete programma’s live of terug te kijken, elk met unieke voordelen en functies.

Kenmerken van NPO Start

NPO Start is de gratis variant van de publieke omroep z’n digitale diensten en stelt je in staat om live tv te kijken, evenals een beperkt aanbod van documentaires, series en films.

Tijdens het streamen verschijnen er reclames, wat een van de manieren is waarop deze service kosteloos aangeboden kan worden. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om ondertitels in te stellen, wat bijdraagt aan de toegankelijkheid voor een breder publiek.

De beeldkwaliteit van NPO Start is beperkter in vergelijking met zijn betaalde tegenhanger, NPO Plus. Dit betekent dat de beelden niet zo scherp zijn, maar voor casual kijkers kan dit nog steeds voldoen.

Functionaliteiten zijn beperkter; zo is het aanbod kleiner en kun je programma’s voor een kortere periode terugkijken. Deze kenmerken maken NPO Start een toegankelijke optie voor mensen die af en toe iets willen kijken zonder zich te abonneren op een betaalde dienst.

Kenmerken van NPO Plus

NPO Plus biedt een rijke verzameling aan documentaires, series en films zonder de onderbreking van reclames, met uitzondering van live TV. Dit maakt het kijken naar je favoriete programma’s een stuk aangenamer.

Gebruikers kunnen genieten van een hogere beeldkwaliteit, wat vooral merkbaar is op grotere schermen of via smart-tv apps zoals die voor Apple TV, Android TV en Google Chromecast.

Het platform stelt abonnees in staat om programma’s langer terug te kijken dan op NPO Start, waardoor je nooit meer dat ene belangrijke moment mist of een aflevering te laat komt om nog te streamen.

De gebruiksvriendelijke interface, beschikbaar op diverse platforms, maakt het makkelijk om te vinden wat je zoekt, of je nu gebruikmaakt van een smartphone, tablet of smart TV.

Een vergelijking van de kwaliteit tussen NPO Start en NPO Plus

Een persoon kijkt naar shows op NPO Start en NPO Plus op verschillende apparaten, terwijl de stadslights en reflecties in de ramen worden benadrukt.

We duiken diep in de verschillen in kwaliteit tussen NPO Start en NPO Plus. Ontdek welke service het beste past bij jouw kijkbehoeften.

Beeldkwaliteit

NPO Plus biedt gebruikers een kristalheldere HD-ervaring, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de SD-kwaliteit van NPO Start. Dit verschil in beeldkwaliteit maakt kijken via NPO Plus aantrekkelijker voor iedereen die waarde hecht aan scherpe en gedetailleerde beelden.

Dankzij deze hogere resolutie komen programma’s tot leven met meer kleurdiepte en detail, waardoor je favoriete series en films nog meer genot bieden.

Terwijl NPO Gemist worstelt met mindere beeldkwaliteit, voornamelijk door de kosten die het vereist om alles in topkwaliteit aan te bieden, staat NPO Plus sterk met zijn HD-content.

Deze verbeterde beeldervaring onderstreept het belang van investeren in kwalitatieve uitzendingen, waarbij gebruikers daadwerkelijk het verschil kunnen zien en voelen. Kijkers krijgen zo niet alleen toegang tot exclusieve content maar ook tot een visueel rijker aanbod dat elke cent waard is.

Stabiliteit van de apps en websites

Naast beeldkwaliteit speelt de stabiliteit van apps en websites een cruciale rol in de gebruikerservaring. De vernieuwde NPO Start app is speciaal ontworpen om gebruikers minder haperingen te bieden, wat wijst op een toewijding aan het verbeteren van stabiliteit.

Deze ontwikkelingen weerspiegelen NPO’s keuze om zelf de apps voor smartphones, Android TV en tvOS van Apple te ontwikkelen. Het resultaat is een soepeler kijkervaring, zonder frustrerende onderbrekingen.

Deze focus op het zelf ontwikkelen van platforms zorgt ervoor dat je kunt rekenen op een betrouwbaar platform, of je nu via je telefoon, tablet of smart tv kijkt. Met agile methoden als scrum, getest door gebruikers en continu geüpdatet, streeft NPO naar een foutloze werking van hun sites en apps.

Dit belooft niet alleen verbeterde stabiliteit maar ook een gebruiksvriendelijkere ervaring voor alle kijkers.

Beschikbaarheid van programma’s

Overgaand van de stabiliteit van de apps en websites, speelt de beschikbaarheid van programma’s een cruciale rol in de ervaring van de gebruiker. Abonnees van NPO Plus genieten van het volledige scala aan programma’s die NPO Start biedt, maar met een significant voordeel: zij hebben langer toegang tot deze content.

Dit verschil benadrukt hoe NPO Plus abonnees meer flexibiliteit biedt om hun favoriete shows en afleveringen op hun gemak te bekijken. De programma’s op NPO Plus blijven veel langer beschikbaar dan op NPO Start, waarbij de focus ligt op uitzendingen die niet ouder zijn dan zes dagen.

Deze uitgebreide toegankelijkheid verrijkt de kijkervaring, door gebruikers te voorzien van een ruimere keuzevrijheid en de mogelijkheid om dieper in het aanbod te duiken.

Gebruikers van NPO Start worden daarentegen beperkt door een korter tijdsvenster waarbinnen zij toegang hebben tot recent uitgezonden content. Dit verschil in beschikbaarheid onderstreept het belang van een NPO Plus-abonnement voor diegenen die waarde hechten aan het op hun eigen tempo ontdekken en herontdekken van programma’s.

Zo wordt de kijkervaring niet alleen verlengd maar ook verrijkt, waardoor abonnees volop kunnen genieten van het diverse aanbod dat NPO te bieden heeft.

Hoe krijg je NPO Plus op je TV?

NPO Plus kijken op je TV brengt je favoriete programma’s in hoge kwaliteit direct naar het grote scherm. Hier volgen de stappen om dit voor elkaar te krijgen.

 1. Zorg ervoor dat je een abonnement hebt op NPO Plus. Dit geeft je toegang tot reclamevrije, HD-kwaliteit content.
 2. Download de NPO app uit de Apple AppStore of een andere applicatiewinkel als je een Smart TV gebruikt.
 3. Open de app en log in met je NPO Start- of NPO Plus-accountgegevens. Deze stap is essentieel om toegang te krijgen tot de content.
 4. Zoek naar het icoon voor het casten als je liever via een Chromecast streamt. Selecteer je Chromecast-apparaat en start met kijken.
 5. Gebruik AirPlay voor streaming naar je Apple TV, als alternatief voor directe app-installatie.
 6. Voor traditionele televisies zonder smartfuncties kun je een HDMI – kabel gebruiken om je laptop of computer met de TV te verbinden.
 7. Navigeer naar npo – start.nl in een webbrowser op je aangesloten laptop of pc en log daar in om te beginnen met streamen.
 8. Koppel indien mogelijk jouw NPO Start- of NPO Plus-account met de NPO App op jouw Smart TV of Apple TV, zoals vermeld in de belangrijke feiten.

Met deze stappen kun jij vanaf nu genieten van al jouw favoriete programma’s via NPO Plus op elke compatibele TV in huis, zonder last te hebben van reclames en in uitstekende beeldkwaliteit.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

Nu je weet hoe je NPO Plus op je TV krijgt, laten we de verschillen tussen NPO Start en NPO Plus eens onder de loep nemen. Hoofdzakelijk biedt NPO Start een gratis ervaring waarbij je te maken hebt met reclames, terwijl je bij NPO Plus geniet van een reclamevrije omgeving in HD-kwaliteit.

Bij NPO Plus heb je ook het voordeel dat je programma’s langer kunt terugkijken en op twee schermen tegelijk kunt streamen. Dit verschil doet ertoe als kwaliteit en gebruiksgemak hoog in het vaandel staan.

Anderzijds, hoewel beide diensten ondertiteling bieden, kan de manier waarop je deze inschakelt verschillen tussen NPO Start en NPO Plus. Dit onderscheid is recentelijk verduidelijkt om gebruikers een beter inzicht te geven in wat elke dienst uniek maakt.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen NPO Start en NPO Plus af van persoonlijke voorkeuren op het gebied van toegankelijkheid, kwaliteit en bereikbaarheid van content.

NPO Plus Review

Na de uitleg over het verschil tussen NPO Start en NPO Plus, duiken we dieper in wat NPO Plus echt te bieden heeft. Eén van de grootste voordelen is de reclamevrije ervaring, waardoor je ongestoord kunt genieten van jouw favoriete programma’s in HD-kwaliteit (1080p).

Dit maakt een wereld van verschil, vooral als je waarde hecht aan heldere en scherpe beelden bij het kijken naar series of documentaires.

Bovendien stelt NPO Plus je in staat om op twee schermen tegelijk te kijken. Dit is ideaal voor huishoudens waarbij de meningen over wat er op tv moet komen vaak verschillen. Of je nu in Nederland bent of in het buitenland, met een betaald abonnement van NPO Plus mis je niets van jouw geliefde content.

Het aanbod is niet alleen breder en in hogere resolutie, maar je hebt ook langer toegang tot programma’s. Hierdoor kun je shows die tot zes dagen geleden zijn uitgezonden op je gemak terugkijken, wat een significant verschil is met de beperkingen van NPO Start.

Gebruikerservaringen met NPO Start en NPO Plus

Veel mensen delen hun ervaringen met NPO Start en NPO Plus online. Hun verhalen onthullen de sterke en zwakke punten van beide diensten.

Positieve ervaringen

Gebruikers delen enthousiast hun positieve ervaringen met zowel NPO Start als NPO Plus. Deze feedback toont de sterke punten van beide platforms.

 1. Gebruikers waarderen de reclamevrije content op NPO Plus enorm. Dit verhoogt het kijkplezier omdat je zonder onderbrekingen kunt genieten van je favoriete programma’s.
 2. De beeldkwaliteit krijgt vaak complimenten, vooral bij NPO Plus waar de hogere resolutie opvalt. Dit maakt het kijken naar films en series een ware visuele traktatie.
 3. De verbeterde stabiliteit na recente updates wordt erkend en gewaardeerd door gebruikers. Sinds NPO beloofde verbeteringen door te voeren, merken kijkers dat apps en websites betrouwbaarder zijn.
 4. Het ruime aanbod aan programma’s, dat bovendien langer beschikbaar blijft op NPO Plus, sluit goed aan bij de behoeften van diverse kijkers.
 5. De mogelijkheid om programma’s in het buitenland te bekijken trekt veel aandacht, vooral voor diegenen die graag Nederlandse TV kijken vanuit plaatsen zoals Curaçao.

Deze punten belichten hoe NPO Start en NPO Plus voldoen aan de verwachtingen van hun gebruikers, hen waardevolle ervaringen biedend die verder gaan dan gewoon televisiekijken.

Nu we de positieve kanten hebben bekeken, laten we eens nader ingaan op de uitdagingen en hoe deze worden aangepakt.

Negatieve ervaringen

Naast de positieve kanten, ervaren sommige gebruikers helaas ook minder fijne momenten met NPO Start en NPO Plus. Deze negatieve ervaringen kunnen een grote invloed hebben op hoe mensen de dienst waarderen. Hieronder volgt een lijst van enkele veelvoorkomende klachten:

 1. Technische mankementen zorgen frequent voor frustratie onder de gebruikers van de NPO Start app. Rapportages over vastlopen en haperingen komen vaak voor, wat het kijkplezier aanzienlijk vermindert.
 2. Ontevredenheid is uitgesproken over het verdwijnen van geliefde functies in NPO Start. Fans missen deze opties en voelen zich hierdoor beperkt in hun gebruikservaring.
 3. De lage beeldkwaliteit van NPO Plus valt regelmatig tegen, vooral als men verwacht een premium dienst te ontvangen die superieur zou moeten zijn aan het gratis aanbod.
 4. Het onvermogen om in streams terug te spoelen binnen NPO Plus irriteert vele gebruikers. Dit gebrek aan flexibiliteit voelt als een stap terug in technologie.
 5. Verschillende gebruikers uiten hun teleurstelling over het duidelijke verschil in kwaliteit tussen NPO Start en NPO Plus, wat leidt tot discussies op online forums.
 6. Er zijn meldingen van problematische updates die meer issues veroorzaken dan oplossen, met name binnen de nieuwe versie van de NPO Start app.
 7. Zoekopdrachten naar manieren om NPO Plus gratis te proberen tonen aan dat veel mensen niet tevreden zijn met de prijs-kwaliteitsverhouding.

Deze negatieve feedback highlight verschillende gebieden waar verbetering gewenst is, om zo te voldoen aan de verwachtingen van alle gebruikers.

Recente vernieuwingen in NPO Start en NPO Plus

NPO Start en NPO Plus hebben onlangs een aantal verbeteringen doorgevoerd die de kijkervaring aanzienlijk verbeteren. Deze updates maken het streamen van je favoriete programma’s nog soepeler en plezieriger.

Verbeterde stabiliteit

De NPO Start app heeft een grote update ondergaan om de stabiliteit aanzienlijk te verbeteren. Door deze vernieuwing ervaren kijkers minder haperingen en crashes, wat zorgt voor een soepelere streamingervaring.

Ontwikkelaars hebben hard gewerkt om feedback van gebruikers serieus te nemen en de prestaties van de app op alle apparaten te optimaliseren.

Klachten over eerdere versies van de app hebben ertoe geleid dat er extra aandacht is besteed aan het stabiel maken van de dienst. Gebruikers merken nu op dat ze zonder problemen hun favoriete shows en programma’s kunnen bekijken.

Dit maakt het kijken via NPO Start en NPO Plus aangenamer en betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Nieuwe videospeler

De vernieuwde NPO-app introduceert een gloednieuwe videospeler die belooft de kwaliteit van je streamingervaring aanzienlijk te verbeteren. Ontwikkelaars hebben hard gewerkt om deze update tot stand te brengen, met als doel niet alleen de beeldkwaliteit te verhogen, maar ook het gebruiksgemak te optimaliseren.

Dit maakt het kijken van je favoriete programma’s op NPO Start en NPO Plus nog aangenamer.

Met de nieuwe videospeler kun je genieten van scherper beeld en vloeiendere playback, wat essentieel is voor een ongestoorde kijkervaring. De ontwikkelaars achter deze innovatie hebben nadrukkelijk geluisterd naar feedback van gebruikers om ervoor te zorgen dat de videospeler aan huidige behoeften voldoet.

Zo biedt deze update een oplossing voor eerder ervaren problemen en zet een grote stap voorwaarts in de evolutie van NPO’s online diensten.

Het betaalde product: NPO Plus

NPO Plus tilt je kijkervaring naar een hoger niveau met zijn premium functies. Je geniet van reclamevrije programma’s, hogere beeldkwaliteit en de mogelijkheid om langer terug te kijken.

Voordelen van NPO Plus

NPO Plus tilt jouw kijkervaring naar een hoger niveau. Het biedt voordelen die het abonnement de moeite waard maken.

 1. Je kijkt programma’s zonder onderbrekingen door reclame. Dat betekent ongestoord genieten van je favoriete shows.
 2. De beeldkwaliteit is aanzienlijk beter, met programma’s die in HD worden aangeboden. Dit zorgt voor een scherpere en meer vloeiende kijkervaring.
 3. Met NPO Plus kun je op twee schermen tegelijk kijken, ideaal voor huishoudens waar men verschillende voorkeuren heeft.
 4. Het abonnement stelt je in staat om uitzendingen langer terug te kijken dan met NPO Start. Zo mis je nooit iets.
 5. Eerdere seizoenen van series zijn beschikbaar om te ‘bingen’. Perfect voor als je een nieuwe serie ontdekt en vanaf het begin wilt starten.
 6. De service is reclamevrij, wat betekent dat je zonder advertentieonderbrekingen kunt kijken en luisteren naar wat jij belangrijk vindt.
 7. Een unieke feature is de archieffunctie, waardoor je toegang krijgt tot programma’s die al langere tijd niet meer uitgezonden zijn.
 8. Stabiliteit en gebruiksgemak van de apps en websites zijn verbeterd, waardoor navigeren soepeler gaat dan ooit tevoren.

Elk van deze punten draagt bij aan een rijker en completer aanbod voor mensen die graag Nederlandse televisieprogramma’s kijken, of ze nu thuis zijn of in het buitenland verblijven zoals op Curaçao.

Hogere resolutie

Een van de opvallendste voordelen van NPO Plus is de hogere beeldkwaliteit, die tot 1080p gaat. Dit betekent scherpere en duidelijkere beelden tijdens het kijken naar je favoriete programma’s, iets wat bij NPO Start niet altijd het geval is.

Met deze verbetering geniet je van een veel intensere kijkervaring, die dichter bij de kwaliteit van traditionele televisie ligt, maar dan zonder reclameonderbrekingen.

Deze upgrade in resolutie maakt het mogelijk om details te zien die je anders zou missen. Het draagt bij aan een rijker en realistischer beeld, waardoor je volledig opgaat in de actie of het verhaal.

Zeker voor liefhebbers van films en series is dit een onmisbare feature, omdat elke nuance in beeld belangrijk kan zijn.

Langer terugkijken van programma’s

Met NPO Plus kun je programma’s veel langer terugkijken dan met NPO Start. Dit biedt een groot voordeel voor kijkers die hun favoriete shows of afleveringen misschien hebben gemist.

Waar NPO Start een beperkte tijd aanbiedt om programma’s na uitzending te bekijken, laat NPO Plus je toe om dit voor een aanzienlijk langere periode te doen. Dit maakt het gemakkelijker om op je eigen tempo series en documentaires te volgen.

Ruim 300.000 huishoudens maken al gebruik van NPO Plus, wat de groeiende populariteit van deze service aantoont. Het kunnen langer terugkijken van programma’s is duidelijk een trekpleister voor veel gebruikers die flexibiliteit en toegankelijkheid belangrijk vinden in hun kijkervaring.

Hiermee speelt NPO Plus in op de behoefte van kijkers om inhoud te consumeren wanneer het hen uitkomt. Naast langer terugkijken, biedt NPO Plus ook programma’s in hogere resolutie, wat de kijkervaring verder verbetert.

Klachten over de nieuwe NPO Start app

Veel gebruikers ervaren problemen met de nieuwe NPO Start app en zoeken naar oplossingen.

Problemen met de app

Gebruikers van de NPO Start app op iOS en Apple TV lopen tegen diverse problemen aan sinds de laatste update. Klachten variëren van slechte beeldkwaliteit tot apps die niet goed functioneren.

Ondanks aanbevelingen om de app opnieuw te installeren, blijven veel van deze problemen bestaan. Dit heeft tot frustratie en teleurstelling geleid onder de gebruikers.

De vernieuwing van de NPO dienst had een verbetering moeten zijn, maar in plaats daarvan ervaren gebruikers nog steeds significante technische mankementen zowel in de app als op de website.

Specifiek op Apple TV blijkt de NPO Start app niet naar behoren te werken, wat een stroom aan klachten heeft veroorzaakt. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor een optimale gebruikservaring.

Problemen met de videospeler

Veel kijkers lopen tegen problemen aan met de videospeler van de NPO Start app. De vernieuwde versie lijkt meer technische storingen te hebben dan de oude. Dit zorgt voor frustratie, vooral als je midden in een aflevering zit en de video plotseling stopt of niet wil laden.

Sommige klachten gaan over het beeld dat bevriest, terwijl anderen problemen hebben met het starten van de videospeler. Deze technische mankementen onderbreken niet alleen het kijkplezier, maar maken het soms zelfs onmogelijk om programma’s af te kijken.

Het team achter NPO Start werkt wel aan oplossingen, maar voor nu blijven deze problemen een hinder voor gebruikers.

De toekomst van NPO Start en NPO Plus

De toekomst van NPO Start en NPO Plus belooft spannende verbeteringen en nieuwe functies die je kijkervaring zullen verrijken.

Verwachte verbeteringen

NPO heeft geluisterd naar de gebruikers en belooft verbeteringen voor de NPO Start app. Deze verbeteringen zullen ook doorgevoerd worden in NPO Plus, wat een positieve impact heeft op de gebruikerservaring.

 • Verbeterde stabiliteit van de apps en websites. Dit betekent dat je minder vaak last hebt van onderbrekingen terwijl je kijkt.
 • Hogere beeldkwaliteit wordt een vast onderdeel. Programma’s kijken wordt hierdoor nog aangenamer omdat het beeld scherper is dan ooit.
 • Een duidelijker onderscheid tussen NPO Start en NPO Plus maakt het gemakkelijker om te weten waarvoor je betaalt en wat gratis beschikbaar is.
 • Langere beschikbaarheid van programma’s op NPO Plus laat je langer genieten van jouw favoriete shows zonder dat ze verdwijnen.
 • Betere navigatie binnen de apps helpt je sneller te vinden wat je zoekt, zodat je minder tijd kwijt bent met zoeken.
 • Probleemoplossing wordt versneld door verbeterde klantenservice. Dit houdt in dat als iets niet werkt zoals het hoort, er snel een oplossing komt.
 • Vernieuwde videospeler biedt extra functionaliteiten die het kijken van programma’s veraangenamen, zoals makkelijk terugspoelen of vooruitspoelen.
 • Toegankelijkheid in het buitenland, zoals bijvoorbeeld voor gebruikers in Curaçao, wordt eenvoudiger gemaakt zodat iedereen overal kan genieten van NPO Plus.

Elke vernieuwing sluit aan bij de wensen van de gebruikers en belooft een soepelere, prettigere kijkervaring voor iedereen die gebruik maakt van zowel NPO Start als NPO Plus.

Toekomstige functies

De toekomst van NPO Start en NPO Plus lijkt veelbelovend met geplande verbeteringen en toevoegingen. Ontwikkelaars richten zich op het verder stabiliseren van de apps en het introduceren van nieuwe functies om de kijkervaring te verrijken.

 1. Verbeterde zoekfunctie: Je zult sneller en efficiënter programma’s kunnen vinden met een geavanceerde zoekmachine die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Dit maakt het mogelijk om inhoud te ontdekken op basis van je kijkvoorkeuren.
 2. Persoonlijke aanbevelingen: Afhankelijk van je eerdere kijkgedrag, krijg je persoonlijke aanbevelingen die passen bij wat jij leuk vindt. Deze feature gebruikt slimme algoritmes om je smaak beter te begrijpen.
 3. Integratie met sociale media: Er komt een optie om favoriete programma’s direct te delen met vrienden via bijvoorbeeld WhatsApp. Dit stimuleert interactie en discussie over inhoud tussen gebruikers.
 4. Offline kijken: De mogelijkheid om programma’s te downloaden voor offline bekijken wordt uitgebreid, waardoor je zelfs zonder internetverbinding kunt genieten van je favoriete shows.
 5. 4K beeldkwaliteit: Voor NPO Plus gebruikers zal er een upgrade komen naar 4K-beeldresolutie, wat zorgt voor haarscherpe beelden en een nog betere kijkervaring.
 6. Ouderlijk toezicht: Met verbeterde instellingen voor ouderlijk toezicht kunnen gezinnen gemakkelijker bepalen welke content geschikt is voor kinderen, met specifieke profielen per leeftijdscategorie.
 7. Toegankelijkheid verbeteringen: Functies zoals ondertiteling voor doven en slechthorenden en audiodescriptie worden verder uitgebouwd, waardoor de dienst toegankelijker wordt voor iedereen.
 8. Uitbreiding IPTV mogelijkheden: Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar integratie met bestaande thuisnetwerken, zullen er meer opties komen om NPO Start en NPO Plus via verschillende IPTV-diensten af te nemen.
 9. Error-code oplossingen: Dankzij feedback van gebruikers worden error codes zoals ‘NPO Plus error code 105’ aangepakt, wat resulteert in minder onderbrekingen tijdens het streamen.
 10. Support voor meer apparaten: Het aantal ondersteunde apparaten neemt toe, waardoor je NPO Start en Plus op nog meer soorten schermen kunt bekijken, inclusief smart tv’s van diverse merken.

Met deze aankomende functies streven de ontwikkelaars ernaar de gebruikservaring voortdurend te verbeteren, inspelend op de behoeften van moderne kijkers die waarde hechten aan kwaliteit, flexibiliteit en persoonlijke voorkeuren in hun mediage

Hoe NPO Plus te gebruiken in het buitenland (bijv. NPO Plus Curacao)

Het kijken van je favoriete programma’s op NPO Plus terwijl je in het buitenland bent, zoals op Curaçao, is mogelijk en eenvoudig. Hier volgt een handige gids om overal ter wereld van NPO Plus te genieten.

 1. Controleer eerst of je bestemming binnen de EU, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland valt. In deze regio’s kun je NPO Plus direct gebruiken zonder extra stappen.
 2. Gebruik een VPN als je buiten deze regio’s bent. Kies een betrouwbare VPN – aanbieder en stel deze in op een locatie in Nederland.
 3. Maak verbinding met de VPN voordat je de NPO Start of NPO Plus app opent of de website bezoekt. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je in Nederland bent.
 4. Log in met je NPO Plus accountgegevens. Als je nog geen account hebt, zorg er dan voor dat je dit aanmaakt voordat je naar het buitenland vertrekt.
 5. Start met streamen van jouw gekozen programma’s en geniet van hogere resolutie en het langer terug kunnen kijken van uitzendingen, waar ook ter wereld.

Volg nu deze stappen om problemen te voorkomen en overal toegang te krijgen tot jouw favoriete shows via NPO Plus, zelfs als je ver weg bent van huis.

Laten we vervolgens kijken naar veelvoorkomende problemen die gebruikers ervaren met NPO Plus en hoe deze op te lossen zijn.

Problemen oplossen (bijv. NPO Plus stopt steeds, NPO Plus error code 105)

Het oplossen van problemen met NPO Plus kan frustrerend zijn, vooral als je midden in je favoriete programma zit. Gelukkig zijn er stappen die je kunt ondernemen om veelvoorkomende issues aan te pakken.

 1. Controleer eerst je internetverbinding. Een zwak of instabiel signaal kan ervoor zorgen dat NPO Plus blijft hangen of plotseling stopt.
 2. Update de NPO app. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om bugs te fixen en de prestaties te verbeteren.
 3. Herinstalleer de NPO App bij technische problemen. Dit kan vaak verrassend effectief zijn bij het oplossen van aanhoudende foutcodes zoals error code 105.
 4. Leeg je cache en cookies regelmatig. Opgehoopte data kan soms problemen veroorzaken met streaming diensten.
 5. Test je DVB – C signaal als je via een televisie kijkt. Een slecht signaal kan de kwaliteit van je stream aantasten.
 6. Schakel over naar een ander apparaat of platform als het probleem zich blijft voordoen. Soms ligt het probleem specifiek bij één type apparaat of softwareversie.
 7. Neem contact op met de klantenservice als geen van deze stappen werkt. Zij kunnen specifieke instructies geven voor jouw situatie.

Elk van deze stappen kan helpen om de meest voorkomende problemen met NPO Start en NPO Plus op te lossen, waardoor jouw kijkervaring soepeler verloopt.

Volgende, laten we kijken hoe NPO Plus zich gedraagt op verschillende platforms zoals NPO Plus Ziggo en via Apple TV.

NPO Plus op verschillende platforms (bijv. NPO Plus Ziggo, NPO Plus via Apple TV)

NPO Plus biedt gebruikers de flexibiliteit om hun favoriete programma’s op verschillende platforms te bekijken. Of je nu NPO Plus via Ziggo wilt kijken of de voorkeur geeft aan Apple TV, er zijn meerdere opties beschikbaar.

 1. Voor Ziggo – klanten is NPO Plus gemakkelijk te activeren via hun bestaande abonnement. Ze kunnen inloggen met hun Ziggo account en direct beginnen met streamen.
 2. Apple TV-gebruikers hadden tijdelijk problemen met het koppelen van hun NPO Start- of NPO Plus-account, maar deze zijn grotendeels opgelost. Nu kun je zonder zorgen jouw favoriete shows en films bekijken.
 3. Smart TV’s maken het mogelijk om de NPO App rechtstreeks te downloaden en te installeren, waardoor toegang tot NPO Start en NPO Plus een fluitje van een cent is.
 4. Als je liever kijkt op mobiele apparaten of tablets, dan biedt de NPO App ondersteuning voor zowel Android als iOS, waarmee je gemakkelijk kunt koppelen aan jouw NPO Plus-account.
 5. Voor pc – of laptopgebruikers is toegang tot de content simpelweg een kwestie van naar de officiële website gaan en inloggen met hun accountinformatie.
 6. Chromecast-ondersteuning betekent dat je zelfs zonder Smart TV of compatibele set-top box nog steeds kunt genieten van NPO Plus door content vanaf je mobiele apparaat naar je televisie te streamen.

Elk platform biedt unieke voordelen die aansluiten bij diverse gebruikssituaties, waarbij je altijd kunt rekenen op een stabiele en hoogwaardige kijkervaring dankzij recente updates aan zowel frontend als backend technologieën van NPO Start en NPO Plus.

Conclusie

De kwaliteitsverschillen tussen NPO Start en NPO Plus hebben we grondig onderzocht. We zagen dat NPO Plus met zijn HD-kwaliteit, extra content en de mogelijkheid om reclamevrij te kijken, duidelijk meer te bieden heeft.

Kijkers genieten van meer stabiliteit en een breder aanbod, waardoor hun kijkervaring verbetert. Ook ontdekten we hoe eenvoudig het is om NPO Plus op diverse apparaten te gebruiken, zelfs in het buitenland.

Voor iedereen die verdieping zoekt of praktische tips nodig heeft, wijzen we op de uitgebreide hulpgidsen en tutorials beschikbaar online. Laten we deze inzichten gebruiken om onze kijkervaring te verrijken en optimaal van Nederlandse televisie te genieten, waar we ook zijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen NPO Start en NPO Plus?

NPO Start biedt gratis toegang tot uitzendingen, terwijl NPO Plus, een betaalde service, hogere kwaliteit en meer content zonder reclame aanbiedt.

2. Hoe kan ik de kwaliteit van NPO Plus testen?

Je kunt de kwaliteit van NPO Plus testen door een abonnement te nemen en verschillende programma’s te bekijken. Let op de scherpte van het beeld en hoe snel de video’s laden.

3. Waarom zou ik voor NPO Plus kiezen in plaats van NPO Start?

NPO Plus is ideaal als je waarde hecht aan een hogere beeldkwaliteit, toegang wilt tot meer programma’s en series zonder onderbrekingen door reclames.

4. Beschermt NPO Plus mijn identiteit en persoonlijke informatie?

Ja, zowel NPO Start als NPO Plus nemen je privacy serieus en zorgen ervoor dat je identiteit en persoonlijke informatie beschermd blijven tijdens het gebruik van hun diensten.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen