Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Veel kijkers vinden het lastig om ondertiteling bij NPO Plus programma’s aan te zetten. Ondertiteling is essentieel voor doven, slechthorenden en mensen die de Nederlandse taal beter willen begrijpen.

In dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk ondertiteling kunt inschakelen op verschillende apparaten. Blijf lezen voor heldere instructies.

Samenvatting

 • Je kunt ondertiteling op NPO Plus activeren via verschillende manieren zoals Teletekst 888, de settopbox, online op npostart.nl, of met de NPO-app.
 • Voor slechts €2,95 per maand krijg je met een NPO Plus abonnement toegang tot extra series, films, documentaires zonder reclame, en de mogelijkheid om programma’s in hogere beeldkwaliteit te streamen.
 • NPO Plus heeft functies voor doven en slechthorenden zoals gesproken ondertiteling, audiodescriptie en de inzet van een gebarentolk om programma’s volledig toegankelijk te maken.
 • Als je problemen ondervindt met de ondertiteling op NPO Plus, kun je deze oplossen door instellingen aan te passen of feedback te versturen naar NPO.
 • Je kunt je NPO Plus abonnement eenvoudig online opzeggen via npo.nl/start en technische problemen zoals error codes en storingen verhelpen door updates te installeren of de klantenservice te raadplegen.

Hoe Schakel Je Ondertiteling In op NPO Plus?

Een moderne afstandsbediening bedient de ondertiteloptie op een NPO Plus-streamingapparaat.

Om ondertiteling in te schakelen op NPO Plus, kies je simpelweg de gewenste optie afhankelijk van je kijkapparaat. Of je nu online kijkt of via een app, de stappen zijn intuïtief en gemakkelijk te volgen.

Via Teletekst 888

Teletekst 888 is jouw sleutel tot Nederlandse ondertiteling voor de programma’s van de publieke omroep. Met een simpele druk op de knop, precies drie keer op toets acht bij teletekst, activeer je de ondertiteling.

Deze functie maakt tv-kijken toegankelijker voor iedereen, inclusief mensen met een auditieve beperking. Het biedt een kans om geen enkel detail te missen tijdens het kijken naar favoriete programma’s zoals het achtuurjournaal op NPO 1, NPO 2 of NPO 3.

Nu je weet hoe eenvoudig het is om via Teletekst 888 ondertiteling in te schakelen, laten we bekijken hoe dit ook via de settopbox mogelijk is.

Via de settopbox

Via de settopbox kun je eenvoudig ondertiteling voor NPO Plus activeren. Zet je tv en settopbox aan, druk op de menu- of instellingenknop van je afstandsbediening en zoek naar de optie voor ondertiteling of toegankelijkheid.

Hier kun je de ondertiteling inschakelen voor programma’s op NPO 1, 2 en 3, inclusief het NOS Journaal. NPO werkt eraan om de leesbaarheid van ondertitels te verbeteren, nadat feedback ontvangen werd over te kleine letters.

Ga vervolgens naar het kanaal waar je het programma wilt kijken. Kijk onder de audio- of taalinstellingen als de optie niet direct zichtbaar is. Soms moet je de settopbox opnieuw opstarten zodat de wijzigingen van kracht worden.

Geniet van je favoriete ondertitelde programma’s op NPO Plus zonder dat je iets mist, zelfs als je slechthorend bent of doof.

Online via npostart.nl

Na het verkennen van ondertiteling via de settopbox, biedt npostart.nl een andere handige manier om ondertiteling in te schakelen. Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot deze functie door op het tandwielicoon onder de speler te klikken.

Dit maakt het streamen van je favoriete programma’s op npo start of andere streamingdiensten met de juiste ondertitels een fluitje van een cent.

Het inschakelen van ondertiteling op npostart.nl is vooral handig voor doven en slechthorenden. Het team achter NPO is zich bewust van de uitdagingen – zoals ondertitels die soms te klein zijn in de vernieuwde NPO Start app.

Ze werken continu aan verbeteringen om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van hun aanbod, ongeacht gehoorbeperkingen.

Via de NPO-app

Na het bespreken van ondertiteling via npostart.nl, laten we ons nu richten op de NPO-app. Deze app, beschikbaar in de Google Play Store en voor Apple TV, biedt een nieuwe functie waarmee je gemakkelijk ondertiteling kunt toevoegen aan video’s.

Kijk bovenin de player voor een gesprekswolkje; een simpele tik hierop schakelt de ondertiteling aan of uit. Dit maakt het bekijken van je favoriete programma’s niet alleen toegankelijker, maar ook aangenamer.

Heb je problemen gehad met het formaat van de ondertiteling? Je bent niet de enige. Veel gebruikers gaven feedback over te kleine letters. Gelukkig heeft de NPO dit probleem erkend en een update uitgevoerd.

Hierdoor is de leesbaarheid van ondertitels significant verbeterd. Vergeet niet dat updates regelmatig worden doorgevoerd in zowel de Google Play Store als Apple TV versies van de app.

Verschillen tussen NPO Start en NPO Plus

Een persoon vergelijkt NPO Start en NPO Plus abonnementen op laptop.NPO Start biedt gratis toegang tot veel programma’s van de publieke omroep, terwijl je voor NPO Plus moet betalen. Dit abonnement geeft extra’s zoals meer series, films en documentaires die je op je eigen tijd kunt bekijken zonder reclame.

Met NPO Plus kun je ook programma’s in hogere beeldkwaliteit streamen en heb je de mogelijkheid om buitenlandse series met ondertiteling te zien.

Een ander groot verschil is dat NPO Plus het mogelijk maakt om afleveringen die nog uitgezonden moeten worden alvast te bekijken. Dit vooruitkijken is niet beschikbaar bij de gratis versie van NPO Start.

Bovendien kun je met NPO Plus gemiste programma’s langer terugkijken, waar dit bij NPO Start beperkt blijft tot een kortere periode na uitzending.

Toegankelijkheid van NPO Plus voor doven en slechthorenden

NPO Plus biedt toegankelijkheidsfuncties zoals gesproken ondertiteling en gebarentolk om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van hun favoriete programma’s. Deze functies zijn speciaal ontworpen om doven en slechthorenden een volledige kijkervaring te bieden.

Gebruik van gesproken ondertiteling, audiodescriptie en gebarentolk

NPO Plus begrijpt het belang van toegankelijkheid voor iedereen. Daarom biedt het platform verschillende opties aan zoals gesproken ondertiteling, audiodescriptie en inzet van een gebarentolk. Deze functies maken programma’s toegankelijker voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. Hier zijn de details:

 1. Gesproken ondertiteling zet geschreven vertalingen van buitenlandse talen om in spraak. Dit helpt slechthorenden en anderen die moeite hebben met lezen.
 2. Audiodescriptie beschrijft tussen de dialogen door wat er op beeld gebeurt. Blinden en slechtzienden krijgen hierdoor een volledige ervaring van het programma.
 3. Een gebarentolk vertaalt gesproken taal naar gebarentaal live op de hoek van je scherm. Dit is cruciaal voor doven en mensen met gehoorverlies.

Elke optie draagt bij aan een betere kijkervaring door audiovisuele content volledig toegankelijk te maken.

Laten we nu eens kijken hoe je problemen met ondertiteling kunt oplossen en feedback kunt geven aan NPO.

Problemen met ondertiteling oplossen en feedback geven aan NPO

Het komt voor dat je tegen problemen aanloopt met de ondertiteling op NPO Plus. Gelukkig zijn er manieren om deze problemen op te lossen en je feedback te delen met NPO.

 1. Controleer eerst of de ondertiteling via Teletekst 888 is ingeschakeld. Dit is een snelle stap die vaak over het hoofd wordt gezien.
 2. Pas de instellingen van de settopbox aan als daar de optie voor ondertiteling niet goed staat ingesteld.
 3. Ga naar npostart.nl en kijk bij instellingen of de ondertiteling daar correct is ingeschakeld.
 4. Open de NPO-app op je smart-tv of Android TV en zoek in het menu naar de ondertitelingsfunctie.
 5. Als het probleem zich blijft voordoen, verstuur dan een e – mailadres naar NPO met een beschrijving van jouw specifieke issue.
 6. Gebruik sociale netwerken zoals Facebook om contact op te nemen met NPO’s klantenservice voor snelle hulp.
 7. Verzamel screenshots of andere bewijzen van het probleem om je vraag duidelijker te maken aan het team van NPO.
 8. Indien er een update is doorgevoerd die betrekking heeft op de grootte van de ondertiteling, zorg dan dat je app up-to-date is.
 9. Deel jouw ervaring openlijk op forums of binnen jouw sociale netwerk; soms kan collectieve feedback leiden tot snellere actie vanuit NPO.
 10. Mocht het probleem heel specifiek zijn, zoals een foutcode of storing, vermeld deze details dan expliciet in jouw communicatie naar NPO.

Door deze stappen te volgen, kun je helpen om de toegankelijkheid en kwaliteit van NPO Plus te verbeteren, zowel voor jezelf als andere gebruikers.

Alles over NPO Plus

Ontdek hoe je met een NPO Plus abonnement onbeperkt toegang krijgt tot een breed scala aan programma’s. Leer hoe je NPO Plus moeiteloos op je TV installeert en geniet van hoogwaardige content, waar en wanneer je maar wilt.

Abonnementen en hoe NPO Plus op je TV te krijgen

Het afsluiten van een abonnement op NPO Plus is eenvoudig en betaalbaar. Voor slechts € 2,95 per maand krijg je toegang tot alle films en series van de Publieke Omroep. Je kunt zelfs 2 weken gratis gebruikmaken van deze dienst om te zien of het iets voor jou is.

Dit biedt een perfecte gelegenheid om het uitgebreide aanbod te verkennen zonder directe kosten.

NPO Plus op je TV kijken is makkelijker dan je denkt. Met de NPO-app kun je de dienst streamen via je smartphone, tablet, computer, maar ook via Apple TV, Google Chromecast of Mediabox.

Als je een smart-tv hebt, vind je de NPO-app simpelweg in het apps-menu van de Mediabox Next. Zo zet je binnen enkele klikken je favoriete programma’s van NPO Plus op het grote scherm in je woonkamer.

NPO Plus review en kwaliteitsaspecten

NPO Plus onderscheidt zich door de levering van uitzendingen in HD-kwaliteit, wat een duidelijk pluspunt is voor kijkers die waarde hechten aan scherpe en heldere beelden. Het abonnementsgeld dat gebruikers betalen, speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van deze hoogwaardige uitzendingen.

Dit aspect draagt bij aan de algemene tevredenheid van de gebruikers en versterkt de positie van NPO Plus op de markt van streamingdiensten.

Gebruikers geven vaak positieve feedback over de gebruiksvriendelijkheid van de platformen, zowel online als via de NPO-app. Met gemak kunnen zij ondertiteling inschakelen, wat vooral handig is voor doven en slechthorenden of voor wie Nederlands leert.

Deze inclusiviteit vergroot het bereik van NPO Plus en bevestigt haar toewijding aan het bieden van toegankelijke content voor iedereen.

Het delen van een NPO Plus account en international gebruik zoals in Curaçao

Het is mogelijk om je NPO Plus account te delen met familie of vrienden, mits binnen de grenzen van de gebruiksvoorwaarden. Dit betekent dat je, zelfs als je ver van huis bent, zoals in Curaçao, nog steeds kunt genieten van je favoriete programma’s met Nederlandse ondertiteling.

Gebruikers moeten echter oppassen dat ze niet te veel apparaten tegelijkertijd gebruiken, omdat dit tegen de regels kan zijn.

Internationaal gebruik van NPO Plus, zoals op Curaçao, maakt het gemakkelijker voor Nederlanders in het buitenland om verbonden te blijven met de cultuur en politiek via npo politiek en andere programma’s.

Door je account te koppelen met de NPO app op Smart TV of andere apparaten, kun je deze programma’s ook op je tv bekijken, wat zorgt voor een verbeterde kijkervaring. Dit biedt een prachtige oplossing voor wie de Nederlandse taal en cultuur levend wil houden, zelfs over de grenzen heen.

Opzeggen van NPO Plus en problemen zoals error codes en storingen

Na het bespreken van het delen van een NPO Plus account en internationaal gebruik, zoals in Curaçao, richten we ons nu op het beëindigen van je abonnement en het omgaan met technische problemen, zoals error codes en storingen. Het verlaten van NPO Plus of het troubleshooten kan beide ironisch genoeg soms even uitdagend zijn.

 1. Je kunt je abonnement op NPO Plus eenvoudig opzeggen via de website npo.nl/start. Volg daar de stappen onder ‘Abonnement beheren’ om zonder gedoe te annuleren.
 2. Controleer voordat je opzegt welke betalingsmethode je hebt gebruikt, zodat er geen onverwachte afschrijvingen plaatsvinden na het beëindigen van je abonnement.
 3. Mocht je problemen ondervinden bij het online opzeggen, neem dan direct contact op met de klantenservice via de contactopties op de NPO website.
 4. Technische problemen zoals error codes of storingen kunnen vaak voorkomen worden door regelmatig updates voor jouw apparaat en de NPO Start app te installeren.
 5. Bij aanhoudende technische problemen, controleer eerst de statuspagina van NPO Start voor actuele storingen die jouw ervaring kunnen beïnvloeden.
 6. Voor specifieke error codes biedt npo.nl/start een zoekfunctie waar je meer informatie en mogelijke oplossingen kunt vinden.
 7. Rapporteer onopgeloste problemen altijd via het feedbackformulier beschikbaar op npo.nl/start; zo help je niet alleen jezelf maar ook andere gebruikers.
 8. Vergeet niet dat sinds de update van de vernieuwde NPO Start app er vaker updates zijn voor zowel website als Android en iOS apps om gebruikersproblemen te minimaliseren.

Het nemen van deze stappen zal ervoor zorgen dat jouw ervaring met NPO Plus soepeler verloopt, of je nu besluit te blijven of wilt vertrekken.

Conclusie

Het inschakelen van ondertiteling op NPO Plus is makkelijker dan je denkt. Je hebt verschillende manieren geleerd: via Teletekst 888, de set-topbox, online of met de NPO-app. Deze methoden garanderen dat iedereen zijn favoriete programma’s kan volgen, zonder iets te missen.

Heb jij al bedacht welke manier het beste voor jou werkt? Onthoud dat de toegankelijkheid van NPO Plus voor iedereen verbetert door deze opties. Laten we stappen zetten naar een inclusievere kijkervaring, vandaag nog.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is NPO Plus ondertiteling?

NPO Plus ondertiteling laat je tv-programma’s, films en series zien met tekst onderaan het scherm, zodat je gemakkelijk kunt volgen wat er gezegd wordt.

2. Hoe kan ik ondertiteling op NPO Plus inschakelen?

Je kunt ondertiteling inschakelen door naar de instellingen van je NPO Plus account te gaan, de optie voor ondertiteling te vinden en deze aan te zetten.

3. Is er een extra kosten voor het gebruik van ondertiteling op NPO Plus?

Nee, het gebruik van ondertiteling op NPO Plus brengt geen extra kosten met zich mee. Het is een gratis functie die beschikbaar is voor alle gebruikers.

4. Werkt de ondertiteling op NPO Plus ook voor live programma’s?

Ja, de ondertiteling op NPO Plus werkt ook voor live programma’s, zodat je geen enkel woord mist tijdens het kijken.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen