Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je problemen met de vernieuwde NPO Start-app ondervonden? Je bent niet de enige. Recent onderzoek toont aan dat de app gemiddeld slechts 1,1 sterren op Trustpilot scoort, wat wijst op veelvoorkomende klachten.

In dit artikel bieden we een uitgebreide review van NPO Plus, inclusief ervaringen, discussies en oplossingen voor bekende problemen. Zorg dat je blijft lezen!

Samenvatting

 • NPO Plus biedt toegang tot een breed scala aan Nederlandse programma’s, films en documentaires, allemaal in hoge kwaliteit en zonder reclame, met uitzondering van live TV.
 • Sinds 1 december 2023 is de app voorzien van een nieuwe videospeler, wat het kijken aangenamer maakt en NPO Plus beschikbaar is op verschillende platforms zoals smart tv’s, Apple TV en Android TV.
 • Gebruikers ervaren technische problemen met de NPO Start-app, vooral op iOS en smart-tv’s. Klachten variëren van blokkerende apps tot problemen met de ‘verder kijken’-functie.
 • De NPO Plus – app heeft gemengde gebruikersreviews ontvangen; sommigen prijzen de kwaliteit van de content en het gebruiksgemak terwijl anderen problemen ondervinden met technische stabiliteit en functies.
 • Voor het oplossen van technische obstakels suggereren tips zoals het opnieuw installeren van de app, controleren van de internetverbinding, regelmatig updaten van de app, en contact opnemen met klantenservice voor hulp.

Overzicht van NPO Plus App

Persoon kijkt naar NPO Plus op smart TV in comfortabele woonkamer.

De NPO Plus app markeert een belangrijke vernieuwing in de manier waarop we toegang krijgen tot content van de Nederlandse Publieke Omroep. Met deze applicatie kun je gemakkelijk jouw favoriete programma’s, series en documentaires op demand bekijken, zonder gebonden te zijn aan de uitzendtijden op televisie.

Het biedt een rijke bibliotheek aan inhoud die varieert van lokale producties tot internationale topseries, allemaal beschikbaar in hoge kwaliteit. De app is ontworpen om de gebruikservaring te verbeteren, inclusief een nieuwe videospeler die sinds 1 december 2023 actief is, waardoor het kijken nog aangenamer wordt.

Gebruikers kunnen NPO Plus op diverse platforms gebruiken, waaronder smart tv’s, Apple TV, en Android TV, wat zorgt voor een brede toegankelijkheid. Ondanks de recente update en de overstap naar de nieuwe NPO app, hebben sommige gebruikers problemen ondervonden met iOS en smart-tv’s, zoals issues met ‘verder kijken’.

Deze feedback is cruciaal voor doorlopende verbeteringen en toont het belang aan van voortdurende ontwikkeling en optimalisatie door de makers van de app. Met NPO Plus blijft de publieke omroep innovatief inspelen op veranderende kijkvoorkeuren en technologische ontwikkelingen.

Hoe NPO Plus op je TV te krijgen

Een moderne tv met de NPO-app in een gezellige woonkamer.

Je wilt NPO Plus op je TV kijken, maar weet niet hoe? Geen zorgen, het instellen is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen en geniet van je favoriete programma’s op het grote scherm.

 1. Controleer eerst of je Smart TV of Apple TV de NPO app ondersteunt. Vanaf 1 december kun je de nieuwste versie van de NPO app downloaden in zowel Android als iOS stores.
 2. Download de NPO app uit de Apple AppStore of Android store, afhankelijk van jouw toestel.
 3. Open de app op je smartphone of tablet en maak een account aan als je die nog niet hebt. Dit kan via www.npostart.nl of rechtstreeks in de app.
 4. Verbind jouw Smart TV met dezelfde wifi als waar jouw smartphone of tablet mee verbonden is. Dit zorgt voor een soepele communicatie tussen beide apparaten.
 5. Zoek in de instellingen van de NPO app naar ‘TV koppelen’. Dit staat meestal onder het menu ‘Meer’ of bij instellingen.
 6. Op jouw TV verschijnt nu een code. Voer deze code in op je mobiele apparaat om ze te koppelen.
 7. Mocht er een technisch probleem optreden bij het koppelen, zoals eerder vermeld met betrekking tot NPO Start- of NPO Plus-accounts, bezoek dan het hulpsectie op www.npostart.nl voor mogelijke oplossingen en tips om deze problemen te omzeilen.
 8. Geniet nu van live kijken, ondertiteling activeren, en toegang tot geverifieerde reviews en constructieve feedback over programma’s rechtstreeks via jouw TV.
 9. Voor extra hulp kun je altijd contact opnemen via WhatsApp; hun team staat klaar om alle vragen te beantwoorden over abonnee worden, technische ondersteuning bieden en helpen bij eventuele andere vraagstukken over gebruik.

Volg deze stappen nauwkeurig en ervaar hoe makkelijk het is om volop te genieten van alles wat NPO Plus te bieden heeft direct vanuit het comfort van jouw woonkamer!

Algemene Ervaringen en Discussies over de NPO Plus App

Ontdek wat gebruikers zeggen over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de NPO Plus app en laat je inspireren door hun verhalen.

Gebruiksgemak

Veel gebruikers vinden het frustrerend dat de NPO Plus app functies zoals Chromecast mist en problemen heeft met zoeken en live kijken. Dit maakt het voor hen moeilijk om hun favoriete programma’s eenvoudig te vinden en te streamen.

Zij ervaren ook technische problemen, zoals de app die blokkeert op hun TV, wat het kijkplezier vermindert.

De nieuwe update van de NPO Plus app heeft geleid tot stabiliteitsverbeteringen, maar gebruikers klagen nog steeds over functionaliteitsproblemen. Zo kunnen ze niet meer programma’s terugkijken en werkt de ‘verder kijken’-functie niet naar behoren.

Deze beperkingen dragen niet bij aan een soepele gebruikservaring.

Kwaliteit van de inhoud

Kijkers uitdrukken hun ontevredenheid over wat ze zien als een tekortkoming in de kwaliteit van de content op NPO Plus. Ze hadden hoge verwachtingen, maar die worden niet altijd waargemaakt.

Dit zorgt voor frustratie en discussies onder gebruikers die meer verlangen van de vernieuwde app.

De inhoud die wordt aangeboden voldoet volgens sommigen niet aan de belofte van innovatie en diversiteit. Kritieken wijzen op een gebrek aan verse, boeiende programma’s en een overdaad aan herhalingen.

Deze feedback benadrukt de noodzaak voor verbeteringen om aan de eisen en wensen van het publiek te voldoen.

Technische problemen

Veel gebruikers van de vernieuwde NPO Start app ervaren technische problemen. Deze problemen variëren van klein tot groot, waardoor de kijkervaring soms minder plezierig wordt.

 • De app werkt niet goed op iOS en smart – tv’s. Gebruikers melden dat ze moeite hebben om de app te openen of dat deze regelmatig crasht, wat leidt tot frustratie.
 • Op platforms zoals Android/Google TV en Ziggo/KPN mediabox komen vaak foutmeldingen voor. Dit maakt het lastig voor gebruikers om zonder onderbrekingen te genieten van hun favoriete programma’s.
 • Ondanks meerdere updates blijven sommige gebruikers problemen ervaren. Een veelgehoorde tip is om de NPO App volledig opnieuw te installeren in een poging de problemen op te lossen.
 • Bij live kijken via de NPO Start app is er sprake van lage resolutie. Dit doet af aan de kwaliteit van het beeld, wat zeker bij grote schermen goed merkbaar is.
 • Gebruikers discussiëren over agile ontwikkelmethodes zoals scrum die mogelijk niet effectief worden toegepast door de ontwikkelaars, wat kan bijdragen aan de technische mankementen.
 • Het team achter NPO Start lijkt responsive maar soms duurt het lang voordat er actie ondernomen wordt op feedback over technische storingen, waardoor gebruikers zich niet altijd gehoord voelen.
 • Er zijn meldingen dat na het accepteren van cookies, gebruikers nog steeds pop – ups krijgen die vragen om cookies te accepteren, wat wijst op mogelijke bugs in het systeem.

Deze punten schetsen een beeld waarbij duidelijk is dat terwijl er hard gewerkt wordt aan verbeteringen, er nog steeds ruimte is voor significante verbetering om zo een stabiele en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden aan alle kijkers.

Gedetailleerde Beoordelingen van Gebruikers

Gebruikers delen hun ervaringen met NPO Plus in uitgebreide recensies. Ze belichten zowel de sterke als zwakke punten van de app.

Positieve feedback

Veel mensen die NPO Plus gebruiken zijn blij met de app. Ze benadrukken hoe makkelijk het is om hun favoriete series en programma’s te vinden en te kijken. De optie om ondertitels toe te voegen maakt het ook voor iedereen toegankelijk, zelfs als je Nederlands niet je eerste taal is of als je slechthorend bent.

Een kijkersonderzoek heeft bevestigd dat gebruikers tevreden zijn met de inhoud en de functionaliteit van de app.

De kwaliteit van de streaming wordt vaak geprezen. Kijkers houden ervan dat ze in hoge kwaliteit kunnen genieten van hun gekozen content, zonder onderbrekingen of technische problemen.

Dit maakt NPO Plus een betrouwbare keuze voor iedereen die zich bewust is van de kracht van goede content gecombineerd met solide technologie. Zo blijven kijkers verbonden met wat er speelt in de wereld van televisie en kunnen ze gemakkelijk ontspannen na een lange dag of tijdens vakantie.

Negatieve feedback

Klachten over de gebruikerservaring van de NPO Start app stromen binnen. Gebruikers melden problemen zoals het ontbreken van functies die ze belangrijk vinden, zoals het kunnen opslaan van favorieten.

Deze feedback reflecteert een brede ontevredenheid die leeft onder de app-gebruikers. De update van de NPO Start-app lijkt niet aan de verwachtingen te voldoen, wat duidt op een kloof tussen wat de ontwikkelaars bieden en wat de kijkers daadwerkelijk nodig hebben.

Specifiek voor Apple TV-gebruikers is de situatie frustrerend met veelvoorkomende problemen zoals het missen van een zoekfunctie en inlogissues. Deze technische mankementen hinderen de kijkervaring ernstig en zetten vraagtekens bij de compatibiliteit van de app met diverse apparaten.

Deze kritieken zijn essentieel voor ontwikkelaars om te overwegen bij het doorvoeren van noodzakelijke verbeteringen.

Laten we nu kijken hoe NPO Plus het doet in vergelijking met andere vergelijkbare apps.

Vergelijking van NPO Plus met Andere Vergelijkbare Apps

Het vergelijken van NPO Plus met andere apps geeft ons inzicht in hoe het zich verhoudt tot de concurrentie op gebieden zoals gebruiksgemak, inhoudskwaliteit, en technische stabiliteit. Hieronder vind je een overzichtelijke vergelijking:

Feature NPO Plus Andere Streaming Apps
Gebruiksgemak Gemengde ervaringen, met meldingen van technische problemen op iOS en smart-tv’s. Meestal hoge waarderingen voor gebruiksvriendelijkheid.
Kwaliteit van de inhoud Biedt een breed scala aan Nederlandse content, inclusief exclusieve programma’s. Internationale content domineert, met een mix van exclusieve en niet-exclusieve shows.
Technische stabiliteit Vernieuwde app met nieuwe videospeler, maar klachten over storingen en problemen met verder kijken blijven bestaan. Doorgaans stabiel, maar de ervaring kan variëren per app en apparaat.
Ontvangst van feedback Actieve respons op gebruikersfeedback en aanpassingen door ontwikkelaars. Varieert sterk; sommige apps zijn proactief terwijl anderen langzaam reageren op feedback.
Onderscheid met gratis versie Betere content en functies dan NPO Start, maar behoefte aan duidelijker onderscheid. De meeste hebben een duidelijk onderscheid tussen gratis en betaalde versies.

Deze vergelijking toont aan dat NPO Plus uniek is in zijn aanbod van Nederlandse programma’s maar dat er ruimte is voor verbetering op technisch vlak en in de communicatie over de verschillen met zijn gratis versie, NPO Start.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

NPO Start en NPO Plus lijken op het eerste gezicht misschien vergelijkbaar, maar er zijn belangrijke verschillen die je moet kennen. NPO Plus biedt een veel uitgebreider aanbod aan documentaires, series en films dan je op NPO Start kunt vinden.

Dit maakt NPO Plus een aantrekkelijkere optie voor iedereen die dieper in de content wil duiken en meer keuzes wil hebben.

Een ander groot verschil is dat NPO Plus volledig reclamevrij is, met uitzondering van live TV. Dit betekent dat je zonder onderbrekingen kunt genieten van je favoriete programma’s.

In tegenstelling tot NPO Plus, bevat NPO Start wel reclames. Sinds maart 2020 is het onderscheid tussen deze twee diensten bovendien duidelijker gemaakt, wat het voor gebruikers eenvoudiger maakt om te beslissen welke service het beste aansluit bij hun behoeften.

Ontwikkelaars Reactie op Feedback en Nieuwe Updates

Ontwikkelaars van de NPO Plus-app tonen hun betrokkenheid door actief te luisteren naar gebruikersfeedback. Ze hebben verbeteringen aangebracht, zoals een stabieler platform en een nieuwe videospeler, om de kijkervaring te optimaliseren.

Deze aanpassingen zijn een direct gevolg van het testen en de feedback van mede-eigenaren en gebruikers. Het team werkt bovendien aan updates die eerder verdwenen functies uit NPO Start binnenkort weer beschikbaar maken.

Hiermee laten ze zien hoe belangrijk de gemeenschap en haar input zijn voor de ontwikkeling van hun dienst.

Daarnaast zet NPO in op de toekomst met het oog op verdere verbeteringen. Het ontwikkelteam integreert kunstmatige intelligentie om problemen sneller te identificeren en op te lossen voor een nog soepelere gebruikerservaring.

Dit toont hun toewijding aan het continu verfijnen van de app, waarbij ze streven naar een balans tussen innovatie en het behoud van wat gebruikers waarderen in NPO luister en kijk platforms.

Toekomstige Verbeteringen en Updates

De ontwikkelaars van NPO Plus werken continu aan updates om de app stabieler te maken, mede door feedback van gebruikers serieus te nemen. Na veel kritiek beloofde NPO al verbeteringen, met name voor de NPO Start app.

Deze inzet voor betere prestaties laat zien dat de toekomst van de app zich richt op gebruikerstevredenheid en technische finesse. Een nieuwe videospeler, die al is aangekondigd, zal een sleutelrol spelen in het verbeteren van kijkervaringen.

Bovendien blijven ze problemen aanpakken die gebruikers melden, wat essentieel is voor het behouden van een positieve gebruikerservaring. Uitdagingen zoals het zorgen voor snellere updates bij alle gebruikers worden voortvarend opgepakt.

Dit dynamische proces zorgt ervoor dat toekomstige updates sneller en efficiënter bij iedereen terechtkomen, waarmee de app steeds meer naar wens van de gemeenschap gevormd wordt.

Klaar om te ontdekken hoe je zelf een abonnement op NPO Plus kunt afsluiten?.

Hoe een NPO Plus Abonnement Af te Sluiten

Het afsluiten van een NPO Plus abonnement is een eenvoudige taak die je in slechts vier stappen kunt voltooien. Deze stappen zorgen ervoor dat je snel toegang krijgt tot kwaliteitscontent zonder enige technische problemen.

 1. Ga naar de officiële website van NPO Start, waar je de optie vindt om te upgraden naar NPO Plus.
 2. Maak een account aan of log in met je bestaande NPO Start account, als je die al hebt.
 3. Klik op de upgrade – knop voor NPO Plus en vul de benodigde gegevens in voor facturatie.
 4. Voltooi het betalingsproces door te kiezen uit verschillende beschikbare betaalmethodes.

Na deze stappen heb je succesvol een abonnement afgesloten en kun je onmiddellijk beginnen met het genieten van extra content die NPO Plus biedt. Met dit abonnement krijg je niet alleen toegang tot meer series, films en documentaires, maar ervaar je ook programma’s zonder reclame-onderbrekingen, in hogere kwaliteit.

Tips voor het Omzeilen van Technische Problemen met NPO Plus

Technische problemen met NPO Plus kunnen frustrerend zijn, maar er zijn manieren om deze hindernissen te overwinnen. Hier vind je enkele praktische tips om de meest voorkomende problemen aan te pakken.

 1. Installeer de NPO Plus-app opnieuw als je problemen ondervindt op iOS of smart-tv’s. Dit frist de instellingen op en kan veelvoorkomende fouten verhelpen.
 2. Controleer je internetverbinding. Een trage of onstabiele verbinding kan leiden tot lage resolutie bij Live kijken of andere streamingproblemen.
 3. Maak ruimte vrij op je apparaat. Soms veroorzaakt een vol geheugen technische storingen in apps.
 4. Update regelmatig de app. Ontwikkelaars brengen updates uit om bekende fouten te herstellen en de algemene prestaties te verbeteren.
 5. Schakel andere apps uit die op de achtergrond draaien. Dit kan helpen om crashes of lagere snelheden te voorkomen.
 6. Pas de streamingskwaliteit aan in instellingen als je internetverbinding niet stabiel is, dit helpt bij het verminderen van bufferproblemen.
 7. Neem contact op met de klantenservice als ‘verder kijken’ niet werkt of als er andere specifieke klachten zijn waarvoor geen duidelijke zelfoplossing bestaat.

Door deze stappen te volgen, kun je genieten van een soepelere kijkervaring met NPO Plus, ongeacht kleine technische tegenslagen die af en toe kunnen opduiken.

Conclusie

De NPO Plus app brengt gemengde ervaringen mee, toch biedt het unieke mogelijkheden voor kijkplezier. Gebruikers vinden soms de weg niet in de nieuwe interface, maar de inhoudskwaliteit blijft indrukwekkend.

Storingen en klantenserviceproblemen vragen om geduld en creatieve oplossingen. Ondanks uitdagingen, staat de app klaar op Apple TV, een stap vooruit in toegankelijkheid. Voor elke liefhebber van Nederlandse content biedt NPO Plus een rijke schat aan programma’s.

Laat deze kans niet liggen om dieper in de wereld van NPO Plus te duiken, want elke update kan jouw kijkervaring verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is NPO Start en hoe verschilt het van NPO Plus?

NPO Start is de gratis versie van de NPO streamingdienst waar je programma’s terug kunt kijken. NPO Plus is de betaalde versie die meer content biedt, zoals extra films en series zonder reclame.

2. Kan ik als mede-eigenaar van een account ook gebruikmaken van NPO Plus?

Ja, als mede-eigenaar van een account kun je ook genieten van de voordelen van NPO Plus, inclusief toegang tot exclusieve content en het bekijken van programma’s zonder advertenties.

3. Hoe beïnvloedt Python de werking van NPO Start en NPO Plus?

Python, een programmeertaal, wordt gebruikt om de apps van NPO Start en NPO Plus te ontwikkelen. Het helpt bij het verbeteren van de functionaliteit en gebruikerservaring door het mogelijk maken van soepele navigatie en snelle laadtijden.

4. Waarom is het belangrijk om je identiteit te verifiëren op NPO Start of NPO Plus?

Het verifiëren van je identiteit op NPO Start of NPO Plus zorgt ervoor dat jouw persoonlijke gegevens beschermd blijven en dat alleen jij toegang hebt tot jouw account en kijkgeschiedenis. Dit draagt bij aan een veilige kijkervaring.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen