Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je problemen met het streamen van NPO Plus via je Apple TV? Je bent niet de enige. De NPO-app voor NPO Start en NPO Plus wordt vernieuwd om dit soort problemen te verminderen. In dit artikel ontdek je hoe je deze problemen kunt oplossen en optimaal gebruik kunt maken van NPO Plus op je Apple TV.

Lees verder.

Samenvatting

 • NPO Plus biedt extra content zoals exclusieve series en documentaires zonder reclame, wat ideaal is voor Apple TV gebruikers die meer willen dan de standaardkanalen.
 • Om een abonnement op NPO Plus af te sluiten, bezoek je de NPO Start website, vul je persoonlijke gegevens in en kies je een geschikte betaalmethode. Daarna kun je inloggen op andere apparaten en content streamen naar je Apple TV via Airplay.
 • Live kijken en ‘begin gemist’ functies op NPO Start maken het mogelijk om nooit meer jouw favoriete programma’s te missen. Je kunt eenvoudig schakelen tussen live tv en deze functies met je Apple TV afstandsbediening.
 • Technische problemen zoals issues met de zoekfunctie, live kijken, inlogproblemen en foutmeldingen bij afspelen kunnen voorkomen, maar er zijn oplossingen beschikbaar zoals het updaten van de app of contact opnemen met je internetprovider.
 • De NPO Start – app verwelkomt een nieuwe update om stabiliteit te verbeteren en de gebruikerservaring op Apple TV te optimaliseren. Deze vernieuwing komt na feedback over problemen met de vorige versie van de app.

Wat is NPO Plus?

De NPO Plus streaming platform op een Apple TV in een modern ingerichte woonkamer.

Na het verkennen van de basis in de inleiding, duiken we nu dieper in wat NPO Plus precies is. NPO Plus is een uitbreiding op de reguliere dienst van de Nederlandse Publieke Omroep, waarbij abonnees genieten van extra content zoals exclusieve series, documentaires en het terugkijken van uitzendingen zonder reclameonderbrekingen.

Dit platform stelt je in staat om favoriete programma’s te ontdekken die niet op de standaard kanalen beschikbaar zijn.

Voor mensen met een Apple TV biedt NPO Plus nog een laag gemak. Abonnees kunnen de NPO App voor iPhone en iPad gebruiken om inhoud eenvoudig naar hun Apple TV te streamen via Airplay.

Dit zorgt voor een soepele en gebruiksvriendelijke kijkervaring, ondanks dat er problemen zijn geweest met functies zoals de zoekoptie en inloggen. Met deze connectiviteit maakt NPO Plus het gemakkelijker om op elk moment te genieten van hoogwaardige Nederlandse programmering.

Hoe NPO Plus Abonnement Afsluiten

Een persoon doet online betaling op laptop in gezellig thuiskantoor.

Nu je weet wat NPO Plus is, wil je misschien begrijpen hoe je een abonnement kunt afsluiten. Het proces is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. Volg deze stappen om te starten met het genieten van jouw favoriete programma’s zonder beperkingen:

 1. Bezoek de officiële website van NPO Start op een internetbrowser naar keuze. Je kunt zowel op mobiele apparaten als op desktop computers toegang krijgen tot de site.
 2. Klik op de optie ‘Abonneren’ die je bovenaan of in het menu van de website vindt. Deze knop leidt je direct naar de keuze tussen NPO Start en NPO Plus.
 3. Selecteer ‘NPO Plus’. Hier krijg je meer informatie over de voordelen en kosten van het abonnement.
 4. Vul je persoonlijke gegevens in zoals gevraagd op het formulier. Dit omvat basisinformatie zoals naam, e-mailadres en wachtwoord voor jouw nieuwe account.
 5. Kies een betaalmethode die geschikt is voor jou. NPO biedt verschillende opties, waaronder iDeal, creditcard en PayPal.
 6. Voltooi de betaling volgens de instructies die bij jouw gekozen betaalmethode horen. Na succesvolle betaling ontvang je een bevestiging via e-mail met verdere instructies om je account te activeren.
 7. Download tenslotte de NPO Start – app uit de App Store als je deze nog niet hebt geïnstalleerd op jouw apparaat(en). Log in met jouw nieuwe gegevens om direct toegang te krijgen tot NPO Plus content.

Houd er rekening mee dat het momenteel niet mogelijk is om een NPO Plus-abonnement direct via Apple TV af te sluiten. Gebruikers kunnen echter wel inloggen met hun bestaande accounts in de app op andere apparaten zoals smartphones, tablets of computers en vervolgens content casten of streamen naar hun Apple TV via Airplay of Chromecast.

Het gebruik van NPO Plus via Apple TV

Ontdek hoe je NPO Plus optimaal kunt benutten via Apple TV en verrijk je kijkervaring met exclusieve functies.

Live kijken en ‘begin gemist’ op NPO Start

Met NPO Start op je Apple TV mis je nooit meer je favoriete programma’s. Je kunt live televisie kijken, of het nu NPO 1, NPO 2 of een van de andere kanalen is. Ben je te laat ingeschakeld? Geen probleem.

Met de functie ‘begin gemist’ kun je een uitzending vanaf het begin starten, ook als deze al bezig is.

Deze handige opties zorgen ervoor dat je op jouw tijd kunt genieten van het beste dat de Nederlandse televisie te bieden heeft, zonder je zorgen te maken over het missen van een belangrijk moment.

Schakel eenvoudig tussen live tv en ‘begin gemist’ met je Apple TV afstandsbediening. Nu je weet hoe je live kunt kijken en programma’s opnieuw kunt starten, laten we eens kijken hoe je kunt streamen via Airplay.

Streamen via Airplay

Je kunt gemakkelijk content van de NPO App op je iPhone of iPad naar je Apple TV versturen met Airplay. Dit maakt het mogelijk om jouw favoriete programma’s, documentaires en films direct op een groter scherm te bekijken.

Zorg ervoor dat zowel je Apple TV als je iOS-apparaat verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Open daarna de NPO App op je iPhone of iPad, kies de uitzending die je wilt kijken en tik op het Airplay-icoon.

Selecteer je Apple TV en de stream start automatisch op je televisie.

Met een paar eenvoudige stappen breng je de gehele bibliotheek van NPO Plus naar het grote scherm in je woonkamer. Dit is ideaal voor avonden waarop je ontspannen met familie of vrienden wilt genieten van kwaliteitscontent in HD-kwaliteit, zonder het gedoe van draden of extra apparatuur.

Door Airplay te gebruiken, kun je altijd en overal genieten van het beste dat NPO te bieden heeft, of je nu kijkt naar een intrigerende documentaire of de nieuwste afleveringen van jouw favoriete serie.

Streamen via Chromecast

Streamen naar een Chromecast vanaf je iPhone biedt de huidige NPO Start-app nog niet aan. Dit betekent dat je voor nu moet kiezen voor AirPlay als je inhoud van NPO Start en NPO Plus wilt bekijken op een groter scherm via je Apple TV.

Deze beperking zorgt voor een iets andere benadering wanneer je van plan bent content van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid of het beste van Vlaanderen en Nederland op je televisie te streamen.

Ondanks deze uitdaging, biedt AirPlay een solide alternatief totdat direct streamen via Chromecast beschikbaar wordt op iOS-apparaten. Het gebruik van AirPlay vraagt om een stabiele wifi-verbinding en zowel je Apple TV als je iPhone moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Dit is cruciaal voor een soepele kijkervaring van live streams, on demand programma’s en radiostations. Overgang naar de volgende sectie over technische aspecten van NPO Plus via Apple TV geeft nog meer inzicht in hoe je optimaal kunt genieten van jouw favoriete programma’s.

Technische aspecten van NPO Plus via Apple TV

Om NPO Plus optimaal via je Apple TV te gebruiken, zijn er een aantal technische aspecten om rekening mee te houden. Van beeldkwaliteit tot ondertiteling, we duiken in wat deze aspecten betekenen voor jouw kijkervaring.

Beeldkwaliteit

NPO Plus via Apple TV komt met een verbeterde videospeler die de beeldkwaliteit hopelijk ten goede komt. Dit is een belangrijke stap vooruit, vooral omdat gebruikers van de NPO Start-app op Apple TV in het verleden problemen ondervonden met de beeldkwaliteit bij live programma’s.

Duidelijke en scherpe beelden maken het kijkplezier compleet, iets waar NPO Plus hard aan werkt.

Verschillende klachten over de beeldkwaliteit in de oude versie van de app hebben geleid tot deze vernieuwing. Het team achter NPO Plus neemt deze feedback serieus en streeft ernaar om de kijkervaring aanzienlijk te verbeteren.

Met updates en technische verbeteringen belooft NPO Plus een betere beeldkwaliteit voor alle soorten programma’s, of je nu naar live uitzendingen kijkt of naar je favoriete series en films in de bibliotheek.

Ondertiteling

Naast de uitstekende beeldkwaliteit die NPO Plus via Apple TV biedt, kun je ook gemakkelijk ondertiteling inschakelen. Dit doe je door tijdens het kijken met de afstandsbediening van je Apple TV de gewenste optie te kiezen.

Het aanpassen van ondertiteling is niet alleen handig voor wie de Nederlandse taal niet volledig machtig is, maar ook voor kijkers die doof of slechthorend zijn. Hierdoor wordt je kijkervaring nog persoonlijker en toegankelijker.

De mogelijkheid om audiotalen en andere toegankelijkheidsfuncties te selecteren, maakt van de NPO Plus-app een inclusieve ervaring op je Apple TV. Dus of je nu een film in het originele Engels wilt kijken of ondertitels nodig hebt voor beter begrip, met een paar klikken is het geregeld.

Zo zorgt NPO Plus ervoor dat iedereen, ongeacht taalvaardigheid of gehoor, optimaal kan genieten van het brede aanbod op Apple TV.

Problemen met de app

Na het bespreken van ondertiteling, is het belangrijk om licht te werpen op een paar technische uitdagingen waar gebruikers van de NPO Start-app via Apple TV tegenaan lopen. Deze problemen kunnen de kijkervaring beïnvloeden, maar er zijn oplossingen beschikbaar.

 1. Zoekfunctie werkt niet optimaal: Gebruikers melden dat ze moeite hebben met het vinden van programma’s via de zoekbalk. Een mogelijke oplossing is het updaten van de app naar de nieuwste versie.
 2. Problemen met live kijken: Ervaar je issues bij het live streamen van programma’s? Dit kan liggen aan een instabiele internetverbinding. Probeer je router te resetten of neem contact op met je internetprovider.
 3. Inlogproblemen komen vaak voor: Veel gebruikers kunnen niet inloggen op hun account. Controleer of je de juiste inloggegevens gebruikt en of er geen serveronderhoud plaatsvindt.
 4. De app loopt vast tijdens gebruik: Applicaties die vastlopen kunnen wijzen op verouderde software. Zorg ervoor dat zowel je Apple TV als de NPO Start-app geüpdatet zijn.
 5. Foutmeldingen bij afspelen content: Krijg je een foutmelding bij het proberen af te spelen van content? Dit kan duiden op problemen met licenties of geografische beperkingen.

Ondanks deze uitdagingen blijft NPO Plus via Apple TV een populaire keuze onder kijkers die graag Nederlandse televisieprogramma’s volgen. Met enkele aanpassingen en updates kun je meestal snel weer genieten van je favoriete shows zonder hinder.

Accountkoppeling en privacy in NPO Plus

Je koppelt eenvoudig je account aan NPO Plus om al je favoriete programma’s zonder zorgen te bekijken. Privacy staat voorop, dus jouw gegevens zijn goed beschermd tijdens het streamen.

Account koppelen/connecten

Het koppelen van je NPO Start- of NPO Plus-account aan de NPO App op je Smart TV en Apple TV brengt enkele stappen met zich mee. Momenteel is het direct koppelen van accounts via deze platforms tijdelijk niet mogelijk, maar je kunt nog steeds genieten van je favoriete programma’s door alternatieve methoden te gebruiken.

 1. Begin met het openen van de instellingen op je Apple TV.
 2. Ga vervolgens naar de sectie ‘Accounts’ waar je verschillende diensten kunt beheren.
 3. Omdat direct koppelen niet beschikbaar is, maak gebruik van een mobiel apparaat om in te loggen op je NPO account.
 4. Zorg ervoor dat zowel je Apple TV als het mobiele apparaat verbonden zijn met dezelfde wifi – verbinding.
 5. Open de NPO Start – app op je mobiele apparaat en ga naar ‘Instellingen’.
 6. Selecteer de optie voor tv – kijken via Chromecast of Airplay.
 7. Kies vervolgens op je mobiele apparaat voor ‘Verbind met Apple TV’. Dit wordt mogelijk gemaakt door AirPlay of een vergelijkbare streamingoptie die beschikbaar is op jouw toestel.
 8. Volg de instructies op het scherm van zowel het mobiele apparaat als de Apple TV om ze succesvol te verbinden.
 9. Na succesvolle verbinding kun je beginnen met streamen vanuit de NPO Start – app naar je Apple TV.

Let erop dat hoewel dit proces effectief is, het een tijdelijke oplossing blijft totdat directe accountkoppeling weer beschikbaar wordt gesteld op Smart TVs en Apple TVs. Het configureren van accounts voor andere apps zoals Netflix en Paramount+ blijft wel rechtstreeks mogelijk via de settings van jouw Apple TV, wat laat zien dat er voortdurend wordt gewerkt aan betere integratie en ondersteuning voor verschillende platforms binnen het digitale ecosystem.

Deze methode biedt een praktische manier om toch content te kunnen streamen naar jouw televisie, zonder dat er directe koppeling vereist is tussen jouw NPO Plus-account en jouw device.

App-privacy

Nadat je jouw account hebt gekoppeld, is het belangrijk om stil te staan bij de privacy van de app. De tv-aanbieder kan informatie delen over jouw abonnement met apps die jij toestemming hebt gegeven.

Dit betekent dat je bewust moet zijn welke toestemmingen je verleent. Om jezelf te beschermen, is het essentieel om regelmatig je privacyinstellingen te controleren en aan te passen waar nodig.

De app verzamelt ook gegevens om fraude te voorkomen, inclusief hoeveel telefoongesprekken je ongeveer hebt gemaakt. Deze informatie helpt bij het detecteren van ongewone activiteiten op jouw account.

Wees dus altijd alert op wat voor informatie je deelt en met wie. Jouw digitale veiligheid staat voorop.

Overzicht van de functies van de NPO Start-app

De NPO Start-app brengt een scala aan functies om jouw kijkervaring te verbeteren. Van live tv tot on-demand series, je hebt toegang tot een uitgebreid aanbod met slechts een paar klikken.

Waarom is er een nieuwe app?

De NPO Start app heeft een update gekregen om de stabiliteit te verbeteren en het aantal haperingen te verminderen. Gebruikers ervoeren problemen met de vorige versie van de app op Apple TV, zoals het missen van het hoofdmenu.

Dit maakte veel standaardfuncties ontoegankelijk. Daarnaast kwamen er klachten over NPO Start op smart-tv’s, waarbij apps moeite hadden om goed te functioneren op het vernieuwde platform van de Nederlandse omroep.

Verbeteringen waren nodig om aan de verwachtingen van gebruikers te voldoen. Met de nieuwe app streeft NPO naar een gebruiksvriendelijker ervaring, waardoor kijkers gemakkelijker toegang krijgen tot hun favoriete programma’s zonder technische problemen.

Deze vernieuwing laat zien hoe belangrijk feedback van gebruikers is voor de ontwikkeling van mobiele apps en hoe NPO zich inzet om hun diensten te optimaliseren voor platforms zoals Android TV, Smart TV, en Apple TV.

Is de NPO Start app er voor mijn SmartTV?

Nu je weet waarom er een nieuwe app is, vraag je je misschien af of de NPO Start app beschikbaar is voor jouw SmartTV. Het antwoord is ja, de app is ontworpen om op verschillende SmartTV’s te functioneren.

Dit maakt het gemakkelijk om jouw favoriete programma’s direct op je televisie te bekijken, zonder tussenkomst van externe apparaten zoals laptops of smartphones.

Veel voorkomende merken en besturingssystemen ondersteunen de NPO Start app, waardoor je toegang hebt tot een breed scala aan content. Echter, als je problemen ondervindt met de app op je Apple TV, ben je niet de enige.

Er zijn problemen gemeld met zowel NPO Start als NPO Plus op verschillende tv’s en apparaten, wat kan leiden tot frustratie bij gebruikers. Gelukkig werkt het team voortdurend aan updates en verbeteringen om deze issues aan te pakken.

Waar kan ik live radio kijken?

Het is belangrijk te weten dat live radio kijken helaas niet meer mogelijk is via de vernieuwde NPO Start app. Dit komt door de technische problemen die de app ondervond op iOS en smart-tv’s.

Door deze problemen hebben gebruikers geen toegang meer tot live radiostreams via deze route.

Voor wie nog steeds van live radio wil genieten, zijn er alternatieve wegen. Je kunt radiostations vinden via verschillende andere apps of websites die livestreams aanbieden. Zo blijf je alsnog verbonden met je favoriete radiozenders zonder de NPO Start app te gebruiken.

Laten we nu eens kijken naar het verschil tussen NPO Start en NPO Plus.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

NPO Start en NPO Plus bieden beide de mogelijkheid om programma’s van de publieke omroep te streamen. Het grootste verschil zit hem in het aanbod en de kijkervaring. Met NPO Start kijk je gratis naar programma’s, maar dan met reclames en in een lagere beeldkwaliteit.

Je hebt ook toegang tot ‘begin gemist‘, waarmee je een programma vanaf het begin kunt starten als je later inschakelt.

Daarentegen, voor NPO Plus betaal je een abonnement, maar krijg je veel meer voordelen. Programma’s kijk je in HD en zonder onderbrekingen door reclames. Dit zorgt voor een veel prettiger kijkervaring.

Bovendien heb je met NPO Plus toegang tot een groter aanbod aan series, documentaires en films die je op elk gewenst moment kunt starten. Deze service biedt dus duidelijk meer voor de kijker die bereid is te betalen voor kwaliteit en comfort.

Compensatie voor problemen met NPO Plus op Apple TV

Ervaar je problemen met NPO Plus op je Apple TV? Ontdek hoe je compensatie kunt ontvangen voor de ongemakken die je hebt ervaren.

Krijg je geld terug?

Als je door de technische problemen met NPO Plus op Apple TV geen optimaal gebruik hebt kunnen maken van je abonnement, is er goed nieuws. Je maakt mogelijk aanspraak op compensatie.

De problemen hebben ervoor gezorgd dat gebruikers tot maart niet naar behoren konden genieten van de dienst. Daarom biedt NPO Plus een regeling waarbij je je geld terug kunt krijgen.

Deze stap erkent het ongemak en waardeert jouw geduld.

Het proces om compensatie aan te vragen is eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Je hoeft enkel contact op te nemen met de klantenservice van NPO Plus. Zij zullen je door de stappen leiden om de compensatie te verkrijgen.

Dit initiatief toont aan dat NPO Plus jouw ervaring serieus neemt en bereid is om verantwoordelijkheid te nemen voor de technische tekortkomingen.

Compensatie met terugwerkende kracht

Naast directe terugbetalingen heeft NPO Plus een regeling voor compensatie met terugwerkende kracht voor abonnees die problemen ondervonden hebben met de NPO-app op Apple TV. Dit betekent dat gebruikers niet alleen voor toekomstige storingen worden gecompenseerd, maar ook voor eventuele overlast die zij in het verleden hebben ervaren.

Veel abonnees hebben nog steeds geen duidelijkheid gekregen over de afhandeling van hun problemen. Daarom zet NPO Plus zich in om deze kwestie actief aan te pakken, waarbij ze erkennen dat het lange wachten op oplossingen en antwoorden frustrerend kan zijn.

Compensatie met terugwerkende kracht vormt een belangrijke stap in het verbeteren van de klantervaring en het herstellen van vertrouwen onder gebruikers.

Conclusie

Het gebruik van NPO Plus via Apple TV brengt televisiekijken naar een nieuw niveau. Je krijgt toegang tot live uitzendingen, Nederlandse series, documentaires, en meer met hoge beeldkwaliteit en minder reclame.

De app-update belooft stabiliteit en minder haperingen, wat essentieel is voor een soepele kijkervaring. Voor problemen biedt NPO compensatiemaatregelen, wat laat zien dat ze hun gebruikers serieus nemen.

Laat deze kans niet liggen om je kijkervaring te verbeteren; de wereld van NPO Plus staat voor je open.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is NPO Plus en hoe werkt het op Apple TV?

NPO Plus is een uitbreiding van de standaard NPO Start-service, waarmee je tegen betaling extra content kunt bekijken zonder reclames. Op Apple TV kun je de NPO Plus-app downloaden via de App Store om toegang te krijgen tot deze content.

2. Kan ik NPO Plus gebruiken op andere apparaten dan Apple TV?

Ja, naast Apple TV kun je NPO Plus ook bekijken op smart tv’s, mobiele apparaten met iOS of Android, digitale ontvangers met internetverbinding, en computers met Windows 10 of Mac OS.

3. Is er een verschil tussen kijken via digitale tv en NPO Plus op Apple TV?

Het grootste verschil is dat NPO Plus op Apple TV toegang geeft tot een grotere bibliotheek van content zonder reclames, terwijl digitale tv via DVB-T2 of providers zoals Canal Digitaal meestal de standaardkanalen met advertenties aanbiedt.

4. Moet ik extra betalen voor NPO Plus als ik al een abonnement heb op digitale tv?

Ja, NPO Plus is een aparte dienst die een eigen abonnement vereist, ongeacht of je al betaalt voor digitale tv via bijvoorbeeld Canal Digitaal.

5. Hoe zorg ik ervoor dat mijn privacy beschermd blijft bij het gebruik van NPO Plus op Apple TV?

Zorg ervoor dat je de privacy-instellingen van je Apple TV controleert en aanpast waar nodig. Wees ook bewust van de cookies die door de app gebruikt kunnen worden en lees de privacyvoorwaarden van NPO Plus om te begrijpen hoe jouw gegevens worden gebruikt.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen