Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je ooit een aflevering van Zomergasten gemist en wilde je deze graag terugkijken? Zomergasten is een iconisch programma van de VPRO dat al sinds 1988 loopt. Dit blogartikel leidt je door hoe je afleveringen gemakkelijk kunt terugkijken op NPO Plus.

Lees verder en ontdek alles wat je moet weten.

Samenvatting

 • Je kunt alle gemiste afleveringen van Zomergasten tot 21 dagen na uitzending terugkijken op NPO Plus, helemaal zonder reclameonderbrekingen.
 • Voor slechts €2,95 per maand biedt NPO Plus onbeperkt toegang tot een breed scala aan programma’s, waaronder series, films en documentaires, die vrij zijn van reclameblokken.
 • Naast het terugkijken van Zomergasten afleveringen, biedt NPO Plus ook toegang tot de filmkeuzes van de gasten en exclusieve content waarvoor specifieke rechten vereist zijn.
 • Met de NPO Plus – app kun je op elk moment en elke plaats naar je favoriete Zomergasten afleveringen kijken op smart tv’s zonder onderbroken te worden door reclames.
 • Door de podcasts van Zomergasten kunnen liefhebbers van het programma onderweg of thuis bijna de volledige interviews uit de televisie-uitzendingen beluisteren, met uitzondering van de visuele fragmenten.

Wat is Zomergasten van de VPRO?

Zomerse gasten bespreken gepassioneerd tv-fragmenten en stadsfotografie.

Zomergasten is een iconisch televisieprogramma van de VPRO dat sinds 1988 elke zomer wordt uitgezonden. In dit programma krijgen invloedrijke en inspirerende mensen de kans om hun ideale televisieavond samen te stellen met fragmenten die voor hen speciale betekenis hebben.

Gasten delen verhalen, inzichten en discussiëren over hun gekozen fragmenten, wat diepe en boeiende gesprekken oplevert.

Elk jaar kijken kijkers uit naar de uitzendingen van Zomergasten op NPO 2, waarbij de afleveringen live te volgen zijn van 23 juli tot en met 27 augustus. Dit jaar interviewt Theo Maassen bijvoorbeeld Kamagurka als een van de gasten, wat belooft weer een unieke inkijk te geven in het leven en denken van deze bekende persoonlijkheid.

Het concept achter Zomergasten

Een plat ontwerp van een tv met een rustgevend strand op de achtergrond.

Zomergasten nodigt inspirerende mensen uit om hun ideale tv-avond te delen. Ze kiezen hun favoriete televisiefragmenten die van persoonlijke of professionele betekenis zijn.

Het idee van 1988: inspirerende mensen hun favoriete kijkavond laten samenstellen

In 1988 introduceerde de VPRO het vernieuwende concept van Zomergasten. Inspirerende gasten uit verschillende disciplines krijgen de kans om hun ideale televisieavond samen te stellen.

Ze kiezen hun favoriete tv-fragmenten die hen hebben geraakt, geïnspireerd of op een andere manier belangrijk voor hen zijn. Deze unieke formule biedt kijkers niet alleen een diepere blik in de persoonlijke voorkeuren van de gasten, maar ook inzicht in wat hen drijft en vormt.

Het is alsof je door hun ogen naar de wereld kijkt, één avond lang.

Elke aflevering is een reis door de tijd, cultuur en de persoonlijke levensverhalen van de gast. Ze delen verhalen achter de gekozen fragmenten en bespreken deze met de presentator.

Dit zorgt voor boeiende gesprekken en verrassende inzichten, waardoor elke aflevering van Zomergasten uniek en onvergetelijk wordt. De diversiteit aan gasten zorgt ervoor dat geen twee avonden hetzelfde zijn, elk met hun eigen charme en leermomenten.

Zomergasten afleveringen terugkijken op NPO Plus

Je kunt gemiste afleveringen van VPRO Zomergasten eenvoudig terugkijken op NPO Plus. Dit platform biedt je toegang tot alle uitzendingen tot 21 dagen na de oorspronkelijke uitzenddatum, helemaal zonder reclame.

Afleveringen tot 21 dagen na uitzending

Gemiste afleveringen van VPRO Zomergasten hoeven geen probleem te zijn. Binnen 21 dagen na de originele uitzending zijn deze nog terug te kijken op NPO Start. Dit biedt fans de flexibiliteit om de diepgaande gesprekken en unieke televisieavonden op een later moment te ervaren.

NPO Start maakt het mogelijk om deze bijzondere momenten niet te missen. Kijkers genieten van de inspirerende gasten en hun persoonlijke selectie aan mediabeelden, zonder zich zorgen te hoeven maken over het direct live meekijken.

Het gebruik van de NPO Plus-app om Zomergasten te bekijken

Met de NPO Plus-app kun je op elk moment en zonder reclameonderbrekingen naar je favoriete Zomergasten afleveringen kijken, waardoor jouw kijkervaring nog beter wordt.

On demand en zonder reclame

Kijkers kunnen Zomergasten afleveringen op elk gewenst moment terugkijken via NPO Plus, zonder onderbrekingen van reclame. Dit maakt de kijkervaring veel aangenamer en vloeiender. Voor slechts € 2,95 per maand biedt NPO Plus onbeperkt toegang tot series, films en documentaires, allemaal vrij van reclameblokken.

Deze functie is ideaal voor mensen die een aflevering hebben gemist of gewoon hun favoriete momenten opnieuw willen beleven.

Gebruikers van smart tv’s vinden het gemakkelijk om de NPO Plus-app te gebruiken voor het streamen van Zomergasten episodes direct op hun televisie. De mogelijkheid om programma’s on demand te bekijken zonder reclame verandert de manier waarop we televisie beleven fundamenteel.

Het zorgt ervoor dat jouw avond niet onderbroken wordt door advertenties en dat je zelf kunt kiezen wanneer je wat kijkt.

Zomergastenfilms op NPO Start

Op NPO Start vind je de filmkeuzes van de gasten uit de afleveringen van VPRO Zomergasten. Deze selectie biedt een unieke kijk in de persoonlijke voorkeuren van de inspirerende gasten.

De filmkeuzes van de gasten in VPRO Zomergasten

De gasten van VPRO Zomergasten kiezen een film die veel voor hen betekent. Deze keuze biedt kijkers een dieper inzicht in de persoonlijkheden en inspiraties van deze invloedrijke figuren.

Films variëren van klassiekers tot onbekende parels, wat elk Zomergasten-aflevering uniek maakt.

Elke gekozen film wordt uitgezonden na de aflevering, waardoor fans de kans krijgen om zich verder te verdiepen in de belevingswereld van de gast. Dit aspect van Zomergasten benadrukt het belang van film als kunstvorm en communicatiemiddel.

Zomergasten Podcasts

Voor liefhebbers van verdiepende gesprekken biedt Zomergasten nu ook podcasts. Hierin vind je bijna de volledige interviews uit de televisie-uitzendingen, perfect om onderweg of thuis in alle rust te beluisteren.

Interviews uit Zomergasten bijna in hun geheel terug te vinden

De interviews uit Zomergasten zijn nu makkelijk toegankelijk in bijna volledige vorm als podcasts. Dit betekent dat liefhebbers van het programma onderweg, thuis of tijdens het reizen kunnen genieten van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten.

De enige aanpassing is dat de fragmenten zijn verwijderd. Deze kunnen immers niet bekeken worden in een audioformaat, waardoor luisteraars een gestroomlijnde ervaring krijgen zonder onderbrekingen.

Dankzij deze podcasts kunnen fans van Zomergasten de nuances en inzichten van de interviews opnieuw beleven of ontdekken. Zonder visuele fragmenten biedt de podcastversie van de interviews een unieke manier om de gedachten en ideeën van de gasten te absorberen.

Dit nodigt uit tot een intensievere luisterervaring, waarbij de focus volledig ligt op wat er gezegd wordt. Na het luisteren van deze podcasts is kennis over het verschil tussen NPO Start en NPO Plus essentieel om optimaal gebruik te maken van het NPO aanbod.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

Het onderscheid tussen NPO Start en NPO Plus is belangrijk voor kijkers die graag optimaal van hun favoriete programma’s willen genieten. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste verschillen in een duidelijke tabelvorm.

Eigenschap NPO Start NPO Plus
Kosten Gratis Betaald abonnement
Programma’s reclamevrij terugkijken Nee Ja
Programma’s vooruitkijken Nee Ja
Beschikbaarheid programma’s Beperkt Uitgebreid, inclusief programma’s waarvan NPO niet alle rechten heeft
Zomergasten afleveringen terugkijken Niet beschikbaar Beschikbaar

NPO Start biedt een gratis manier om programma’s terug te kijken, maar met beperkingen vergeleken met NPO Plus, dat een betaald abonnement vereist voor extra voordelen zoals reclamevrij kijken, programma’s vooruitkijken, en toegang tot een uitgebreider aanbod. Dit maakt NPO Plus een aantrekkelijke optie voor de enthousiaste kijker.

Nu we het verschil tussen NPO Start en NPO Plus hebben verduidelijkt, gaan we verder naar hoe je NPO Plus op je TV krijgt.

Hoe krijg je NPO Plus op je TV?

Tv-kijken is veranderd en NPO Plus is hierin een grote speler. Met een betaald abonnement kun je jouw favoriete programma’s, zoals Zomergasten, gemakkelijk terugkijken. Hier lees je hoe je NPO Plus op je TV kunt krijgen:

 1. Zorg ervoor dat je een smart TV hebt die internetverbinding ondersteunt. NPO Plus werkt op de meeste moderne televisies.
 2. Download de NPO app. Dit kan direct via de app store op je smart TV.
 3. Vind kanaal 152 op je Mediabox als alternatieve manier om toegang te krijgen tot NPO Plus.
 4. Maak een account aan voor NPO Plus via hun website of direct in de app op je TV.
 5. Kies voor het betaalde abonnement van NPO Plus om toegang te krijgen tot exclusieve content en programma’s zonder reclame.
 6. Profiteer van een gratis proefperiode van 2 weken zodra je je hebt aangemeld, zo kun je vrijblijvend uitproberen of NPO Plus iets voor jou is.
 7. Log in met jouw accountgegevens in de NPO app op je smart TV en begin direct met het bekijken van jouw favoriete afleveringen van Zomergasten.

Het terugkijken van programma’s was nog nooit zo eenvoudig dankzij deze stappen!

Alles wat je moet weten over het NPO Plus abonnement

Het NPO Plus abonnement opent de deur naar een wereld vol entertainment voor slechts €2,95 per maand. Je krijgt onbeperkt toegang tot een breed scala aan series, films en documentaires.

Dit betekent dat je je favoriete programma’s kunt kijken zonder je zorgen te maken over vervelende reclameonderbrekingen. Bovendien biedt het abonnement je de mogelijkheid om uitzendingen tot 7 dagen terug te kijken en alles in 4K kwaliteit te ervaren, wat zorgt voor een haarscherp beeld.

NPO Plus tilt je kijkervaring naar een hoger niveau door je toegang te geven tot meer series en de mogelijkheid om programma’s langer dan 7 dagen terug te kijken. Dit is vooral handig voor diegenen die vaak missen wat er op tv is geweest of simpelweg op hun eigen tempo willen kijken.

Daarnaast onderscheidt NPO Plus zich van NPO Start door extra content aan te bieden waarvoor specifieke rechten vereist zijn. Dit alles maakt het NPO Plus abonnement een must-have voor liefhebbers van kwalitatief goede content zonder beperkingen.

Conclusie

Zomergasten terugkijken op NPO Plus verrijkt je zomer met diepgaande gesprekken en unieke filmkeuzes. Deze service maakt het mogelijk om inspirerende afleveringen te herbeleven, wanneer je maar wilt.

Denk eens na, hoe kan jij deze schat aan inhoud inzetten voor jouw persoonlijke verrijking? De eenvoud en toegankelijkheid van NPO Plus onderstrepen de moeiteloosheid waarmee je toegang krijgt tot cultuur en entertainment.

Laat Zomergasten je deze zomer meenemen op een reis vol ontdekkingen en nieuwe perspectieven.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Zomergasten afleveringen terugkijken op NPO Plus?

Je kunt Zomergasten afleveringen terugkijken door in te loggen op NPO Plus en naar de Zomergasten sectie te gaan.

2. Moet ik betalen om Zomergasten afleveringen terug te kijken op NPO Plus?

Ja, je hebt een abonnement nodig op NPO Plus om Zomergasten afleveringen terug te kunnen kijken.

3. Kan ik alle seizoenen van Zomergasten terugkijken op NPO Plus?

Ja, je kunt alle seizoenen van Zomergasten terugkijken op NPO Plus.

4. Hoe snel na uitzending kan ik een aflevering van Zomergasten terugkijken op NPO Plus?

Je kunt een aflevering van Zomergasten meestal direct na uitzending terugkijken op NPO Plus.

5. Kan ik Zomergasten afleveringen downloaden om offline terug te kijken?

Nee, je kunt geen Zomergasten afleveringen downloaden op NPO Plus, maar je kunt ze wel streamen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen