Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je in de war door het samengaan van RTL XL en Videoland in 2023? Dit jaar markeren we de fusie van deze twee giganten tot één platform. Onze blog biedt alle essentiële informatie om je te helpen begrijpen wat deze verandering voor jou betekent.

Blijf lezen voor duidelijke antwoorden.

Samenvatting

 • In 2023 gaan RTL XL en Videoland samen tot één platform, wat betekent dat je alle favoriete RTL programma’s en exclusieve Videoland content op één plek kunt vinden.
 • Videoland introduceert een gratis versie in 2023, waardoor gebruikers zonder kosten toegang krijgen tot een selectie van programma’s en series. Dit vergroot het gemak en de toegankelijkheid voor kijkers.
 • Door de fusie ontstaat een uitgebreid aanbod aan entertainment, inclusief populaire series als “Mocro Maffia” en “De 12 van Schouwendam”, naast exclusieve Videoland Originals en klassieke RTL-programma’s.
 • Gebruikers van RTL XL en NLZIET kunnen geld besparen door over te stappen op een Videoland-abonnement, profiterend van de mogelijkheid om televisieprogramma’s terug te kijken tot zeven dagen na uitzending zonder extra kosten.
 • Het samengaan betekent ook een verrijking van de kijkervaring met nieuwe functies zoals het eenvoudiger zoeken naar en streamen van content, waardoor kijkers meer waar voor hun geld krijgen.

Wat is RTL XL en Videoland?

Een verzameling levendige televisieschermen tussen weelderig groen vanuit een luchtig perspectief.

Na de inleiding over de veranderingen in 2023, gaan we dieper in op wat RTL XL en Videoland precies zijn. RTL XL is een platform waar kijkers RTL-programma’s konden terugkijken, zoals het populaire TV-gemist pakket dat beschikbaar was voor liefhebbers van zenders zoals RTL4, RTL5, en meer.

Dit was een favoriete plek voor fans om hun gemiste uitzendingen te bekijken. Aan de andere kant staat Videoland bekend als een uitgebreide streamingdienst met een breed scala aan films, series, en exclusieve content, waaronder Videoland Originals.

Het biedt entertainment voor elke smaak, van het beste van Vlaanderen en Nederland tot internationale hits.

In 2023 worden deze twee platforms samengevoegd tot één dienst, wat betekent dat alle content van RTL XL overgeheveld wordt naar Videoland. Dit maakt Videoland het enige stoppunt voor kijkers die op zoek zijn naar lokale RTL programma’s of internationale series en films.

Met de introductie van een gratis versie van Videoland krijgen gebruikers ook de mogelijkheid om televisie terug te kijken, vergelijkbaar met de service die RTL XL bood. Dit grote samengaan belooft een schat aan entertainment terwijl het gemak en toegankelijkheid voor de gebruiker verhoogt.

Het samengaan van RTL XL en Videoland in 2023

Een fusie van RTL XL en Videoland logo's in futuristische streaming setting.

In 2023 voegen RTL XL en Videoland hun krachten samen om één sterk streamingplatform te vormen. Deze fusie belooft een rijkere kijkervaring met meer inhoud, functies en gemak voor alle gebruikers.

Redenen voor de fusie

Een belangrijke reden voor de fusie tussen RTL XL en Videoland is het bundelen van krachten in een steeds competitievere mediawereld. Door samen te gaan, creëren ze een sterker platform dat beter kan concurreren met internationale streamingdiensten.

Dit samengaan maakt deel uit van een bredere strategie van RTL Nederland om hun aanbod te versterken en te zorgen voor een breder en aantrekkelijker aanbod voor kijkers.

Daarnaast reageert deze stap op de veranderende behoeften van de consument. Kijkers vragen steeds meer om flexibiliteit, kwaliteit en toegang tot een ruime variatie aan content op één plek.

Door RTL XL te integreren in Videoland, ontstaat er een platform dat niet alleen tv gemist diensten biedt, maar ook een rijk scala aan series, films en exclusieve content. Dit biedt gebruikers een uitgebreide kijkervaring onder één dak.

Wat betekent dit voor de gebruikers?

De fusie tussen RTL XL en Videoland verandert de manier waarop gebruikers toegang krijgen tot hun favoriete programma’s. Voortaan vinden ze al hun geliefde shows, van RTL4 tot aan exclusieve Videoland Originals, op één centrale plek.

Dit maakt het zoeken en streamen van content een stuk eenvoudiger.

Gebruikers profiteren ook financieel van deze overgang. Door over te stappen naar een Videoland-abonnement kunnen voormalige RTL XL en NLZIET gebruikers geld besparen. Bovendien biedt de introductie van een gratis versie van Videoland, die televisieprogramma’s terugkijken mogelijk maakt, een direct voordeel voor iedereen die graag zonder kosten wil genieten van hun favoriete RTL-programma’s.

Nieuwe functies en verbeteringen

De fusie tussen RTL XL en Videoland brengt spannende vernieuwingen met zich mee. Kijkers kunnen uitkijken naar nieuwe functies die hun kijkervaring aanzienlijk zullen verbeteren.

Introductie van een gratis versie van Videoland

In 2023 lanceert Videoland een revolutionaire stap door een gratis versie van hun dienst aan te bieden. Deze vernieuwing maakt het mogelijk voor iedereen om zonder kosten toegang te krijgen tot een selectie van programma’s en series.

Het doel is om meer mensen kennis te laten maken met het uitgebreide aanbod van Videoland, inclusief populaire RTL-programma’s en exclusieve Videoland Originals.

Gebruikers van deze gratis versie kunnen bovendien programma’s tot zeven dagen terugkijken, wat het gemak en de flexibiliteit aanzienlijk vergroot. Dit nieuwe basisabonnement speelt in op de behoefte van kijkers om op een toegankelijke manier hun favoriete programma’s te volgen, zonder daar direct voor te hoeven betalen.

Met deze strategische zet positioneert Videoland zich nog sterker in de Nederlandse streamingmarkt.

De mogelijkheid om televisie terug te kijken

Naast de introductie van een gratis versie van Videoland, brengt de samensmelting met RTL XL nog een belangrijk voordeel: de mogelijkheid om televisie terug te kijken. Gebruikers krijgen nu de kans om gemiste RTL-programma’s tot 7 dagen na uitzending te bekijken zonder extra kosten.

Dit houdt in dat je niet langer je favoriete shows ogenblikkelijk hoeft te volgen; je kunt ze simpelweg op een later moment inhalen.

Deze functie, bekend als TV Gemist, verzekert dat kijkers geen enkele aflevering missen van populaire programma’s op kanalen zoals RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8. Met deze nieuwe toegankelijkheid kunnen fans van het beste van Vlaanderen en Nederland hun kijkervaring optimaliseren, helemaal gratis.

Het terugkijken van televisie wordt zo moeiteloos en flexibel, waardoor Videoland en RTL XL samen een onmisbare service bieden voor elke tv-liefhebber.

Overzicht van Programma’s Beschikbaar op Videoland na de Fusie

Na de fusie tussen RTL XL en Videoland ontstaat een uitgebreide bibliotheek met voor ieder wat wils. Je vindt er vanaf nu zowel de nieuwste series en films als jouw vertrouwde favorieten onder één dak.

Populaire series en films

Videoland barst van de populaire series en films. Deze fusie maakt het gemakkelijker voor jou om je favoriete RTL-programma’s te streamen zonder tussen verschillende platforms te hoeven schakelen. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

 1. Mocro Maffia – Een keiharde serie over de onderwereld van Amsterdam, die direct een hit werd en fans aan hun schermen kluisterde.
 2. De 12 van Schouwendam – Een spannende Nederlandse serie die een mysterieus verhaal uit het verleden ontrafelt.
 3. Soof: Een Nieuw Begin – Deze serie volgt het leven van Soof na haar echtscheiding en toont op luchtige wijze de uitdagingen van een nieuw begin.
 4. Meisje van Plezier – Duik in het leven van een vrouw die als escort gaat werken nadat haar huwelijk op de klippen loopt.
 5. The Handmaid’s Tale – Hoewel internationaal verkregen, vindt deze beklemmende serie over dystopische toekomst ook zijn plek binnen Videoland, reflecterend op thema’s als macht en verzet.
 6. Expeditie Robinson – Niet alleen series, maar ook deze avontuurlijke realityshow trekt kijkers massaal naar Videoland voor spanning en strategie.
 7. KLEM – Een dramaserie waarin levens onlosmakelijk met elkaar verbonden raken door onverwachte gebeurtenissen.

Elke titel biedt een uniek verhaal dat aansluit bij verschillende interesses en genres, waardoor er voor elk wat wils is op Videoland na de samenvoeging met RTL XL. Fans kunnen blijven genieten van hoogwaardige producties die zowel entertainen als aanzetten tot nadenken.

Exclusieve Videoland Originals

Videoland onderscheidt zich met zijn exclusieve Nederlandse originals. Deze speciale series en films zijn alleen beschikbaar voor abonnees, waardoor ze een unieke kijkervaring bieden.

 1. Mocro Maffia: Een spannende serie die je meeneemt in de onderwereld van de Nederlandse drugshandel. De show heeft meerdere seizoenen en blijft kijkers boeien met zijn intense verhaallijnen.
 2. De 12 van Schouwendam: Een mysterieuze serie vol spanning, waar oude legendes en moderne mysteries samenkomen. Kijkers worden op het puntje van hun stoel gehouden door de onverwachte plotwendingen.
 3. Het Huis Anubis: Ondanks dat het oorspronkelijk een Nickelodeon-serie is, biedt Videoland exclusieve specials die nergens anders te zien zijn. Fans van deze klassieker kunnen genieten van extra avonturen.
 4. Soof: Een Nieuw Begin: Deze serie neemt ons mee in het leven van Soof na haar scheiding. Met humor, liefde en drama laat deze show zien hoe Soof haar leven opnieuw opbouwt.
 5. Love Island NL: Een real-life datingshow waarin Nederlandse singles op zoek gaan naar de liefde in een prachtige villa onder de zon. Exclusief op Videoland, biedt deze show een mix van romantiek, competitie en drama.
 6. Judas: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit het boek van Astrid Holleeder over haar broer Willem Holleeder. Deze serie toont de complexe familiedynamiek en gevolgen van verraad binnen de criminele onderwereld.

Elke original brengt iets unieks naar het scherm, waardoor abonnees toegang hebben tot hoogwaardig entertainment dat gemaakt is in Nederland en specifiek afgestemd is op de Nederlandse kijker.

Aanbod van RTL-programma’s

Het samengaan van RTL XL en Videoland in 2023 betekent dat alle content van RTL-programma’s voortaan te vinden is op Videoland. Dit biedt een breed scala aan kijkplezier voor iedereen.

 1. Populaire TV-shows van RTL4 – Denk hierbij aan grote namen als ‘The Voice of Holland’ en ‘Expeditie Robinson’. Deze programma’s trekken massaal publiek en zullen nu onder één dak met Videoland te streamen zijn.
 2. Spannende series van RTL5 – Van realityseries zoals ‘Temptation Island’ tot avontuurlijke programma’s als ‘Expeditie Robinson’, je mist geen moment meer.
 3. Sport en nieuws op RTL7 – Voor de sportliefhebbers brengt de fusie toegang tot uitgebreide verslaglegging van grote evenementen, naast het dagelijkse nieuws.
 4. Familievriendelijke content op RTL8 – Van educatieve kinderprogramma’s tot familiefilms, geschikt voor een gezellige filmavond thuis.
 5. Innovatieve shows op RTL Z – Krijg inzicht in de laatste economische trends, tech-innovaties, en duurzaamheidsinitiatieven.
 6. De beste van Vlaanderen en Nederland – Een unieke mix van Vlaamse en Nederlandse producties die alleen via deze combinatie beschikbaar komen.
 7. Toegang tot exclusieve Videoland Originals – Naast het reguliere aanbod krijgen gebruikers ook toegang tot exclusieve content die nergens anders te zien is.
 8. Live televisie terugkijken via DVB-T2/Canal Digitaal – Gemiste programma’s zijn eenvoudig terug te kijken, waardoor je nooit meer iets hoeft te missen van je favoriete shows.
 9. Klassiekers uit het archief – Duik in het rijke archief vol klassieke series en programma’s die door de jaren heen zijn uitgezonden op verschillende RTL-kanalen.

Elk item in dit aanbod weerspiegelt de veelzijdigheid en kwaliteit die consumenten kunnen verwachten na de fusie tussen RTL XL en Videoland. Met deze rijke variëteit aan programma’s zal er altijd iets boeiends te vinden zijn voor elke smaak en interesse.

De toekomst van RTL-programma’s na de fusie

De fusie belooft een nieuwe bloeiperiode voor RTL-programma’s, met nog meer kwalitatieve content en toegankelijkheid voor jou.

Overzicht van de programma’s die beschikbaar zullen zijn

In 2023 zullen fans van RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 een grote verandering zien in hoe ze hun favoriete programma’s kunnen streamen. Alles wat je gewend bent van RTL XL en meer vind je terug op Videoland na de fusie.

Hieronder vind je een lijst met soorten programma’s die beschikbaar zullen zijn op Videoland:

 1. Populaire series van eigen bodem: Van dramareeksen tot comedy, Nederlandse kwaliteitsseries blijven een steunpilaar. Denk hierbij aan successen zoals ‘Flikken Maastricht’ en ‘De Luizenmoeder’.
 2. Exclusieve Videoland Originals: Unieke content die nergens anders te vinden is, waaronder bekroonde titels en door critici geprezen series. Hierdoor krijg je toegang tot exclusieve verhalen uit zowel binnen- als buitenland.
 3. Uitgebreide collectie films: Van blockbuster hits tot indie parels, het aanbod wordt rijker en gevarieerder. Liefhebbers van elke genre vinden hier iets van hun gading.
 4. Reality shows en entertainment: Reality-tv-fans kunnen hun hart ophalen met een brede selectie aan programma’s zoals ‘Expeditie Robinson’ en ‘Married At First Sight’.
 5. Documentaires en informatieve programma’s: Voor diegenen die houden van verdieping biedt Videoland documentaires over diverse onderwerpen – van natuur tot geschiedenis.
 6. Uitgebreid nieuwsaanbod: Met de verhuizing van ‘Eigen Huis & Tuin’ naar RTL Nieuws wordt het makkelijker dan ooit om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op gebied van wonen en tuinieren.
 7. Kinderprogramma’s voor elke leeftijd: Van educatieve content tot plezierige tekenfilms, kinderen hebben toegang tot eindeloos veel vermaak dat past bij hun leeftijdsgroep.
 8. Sportevenementen en analyses: Fans kunnen genieten van samenvattingen, commentaar, en exclusieve beelden achter de schermen bij diverse sportwedstrijden.

Dit uitgebreide aanbod maakt Videoland dé bestemming voor iedereen die graag een divers scala aan televisieprogramma’s kijkt, variërend van het beste uit Vlaanderen en Nederland tot internationale hits.

Hoe de toegang tot de programma’s wordt beïnvloed

De overgang van RTL XL naar Videoland brengt een belangrijke verandering met zich mee voor de manier waarop kijkers toegang krijgen tot hun favoriete programma’s. Alle content die voorheen via RTL XL beschikbaar was, is nu te vinden op Videoland.

Dit betekent dat gebruikers nu één centrale plek hebben voor het bekijken van uitzendingen van RTL4, RTL5, RTL7, en RTL8, samen met exclusieve Videoland Originals en het beste van Vlaanderen en Nederland.

Gebruikers moeten een Videoland-account aanmaken om toegang te krijgen tot deze programma’s. Voor sommige kijkers kan dit een extra stap betekenen, maar het biedt ook meer gemak door alles binnen één platform samen te brengen.

Dit zorgt niet alleen voor een vereenvoudiging van het zoeken naar en bekijken van programma’s maar opent ook de deur naar een rijker en gevarieerder aanbod aan entertainment dan ooit tevoren.

Impact op de kijkers

De fusie tussen RTL XL en Videoland in 2023 gaat grote veranderingen brengen voor jou als kijker, met nieuwe functies en mogelijkheden die jouw kijkervaring zullen verbeteren. Ontdek wat dit allemaal voor jou betekent.

Veranderingen in de kosten

Kijkers van RTL XL en Videoland moeten voorbereid zijn op veranderingen in de kosten van hun abonnementen. Vanaf december zullen de prijzen met een euro per maand stijgen, een belangrijke verandering voor iedereen die geniet van het beste van Vlaanderen, Nederland, en meer op deze kanalen.

Dit betekent dat het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor toegang tot populaire series, films en programma’s iets hoger wordt.

Echter, er is ook goed nieuws voor de fans. Dankzij een tijdelijke actieprijs kunnen nieuwe gebruikers zich inschrijven voor het Videoland Basis abonnement voor slechts €1,99 per maand, in plaats van €4,99.

Dit biedt een unieke kans om geld te besparen terwijl je nog steeds toegang hebt tot een breed scala aan entertainment. Na het bespreken van de kosten zal de aandacht verschuiven naar gemak en toegankelijkheid voor kijkers.

Gemak en toegankelijkheid

Met de fusie van RTL XL en Videoland in 2023 staat gemak centraal. Gebruikers hebben toegang tot alle programma’s op één platform. Dit maakt het zoeken naar je favoriete series, films of RTL-programma’s eenvoudiger dan ooit.

Je hoeft niet meer tussen verschillende apps of websites te schakelen, wat tijd bespaart en de kijkervaring verbetert.

De overgang naar één platform betekent ook een mogelijkheid tot kostenbesparing voor trouwe kijkers van zowel NLZIET als RTL XL. De integratie ondersteunt de focus van RTL op jou als consument, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

Je vindt niet alleen het beste van Vlaanderen en Nederland, maar ook exclusieve Videoland Originals en een breed aanbod van RTL-programma’s, allemaal op één plek.

Conclusie

Het samengaan van RTL XL en Videoland markeert een nieuw tijdperk in streamingdiensten. Dit biedt gebruikers een enkel platform met een rijkere kijkervaring. De introductie van een gratis versie maakt toegang gemakkelijker en de terugkijkfunctie van televisieprogramma’s verbetert de flexibiliteit voor de kijker.

Dit samenvoegen zal leiden tot een uitgebreider aanbod, inclusief populaire series, films en exclusieve content. Voor extra informatie kun je altijd de veelgestelde vragen op Videoland raadplegen.

Zet vandaag nog de stap naar deze vernieuwde manier van kijken, en ontdek een wereld aan entertainment zoals nooit tevoren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent de fusie van RTL XL en Videoland voor kijkers?

De samenvoeging van RTL XL en Videoland in 2023 betekent dat kijkers toegang krijgen tot een groter aanbod van programma’s en series van zenders zoals RTL4, RTL5, RTL7, en RTL8, allemaal op één platform.

2. Kan ik nog steeds mijn favoriete programma’s van BVN en Ketnet kijken na de fusie?

Ja, na de fusie blijven de beste programma’s van Vlaanderen en Nederland, inclusief die van BVN en Ketnet, beschikbaar voor kijkers op het gecombineerde platform van RTL XL Videoland.

3. Hoe zal de fusie van RTL XL en Videoland invloed hebben op de kosten?

De fusie is bedoeld om kijkers meer waarde te bieden door een uitgebreider aanbod tegen mogelijk aangepaste tarieven, maar specifieke details over prijswijzigingen zullen dichter bij de voltooiing van de fusie bekend worden gemaakt.

4. Biedt het nieuwe platform naast televisieprogramma’s ook muziekdiensten zoals Spotify aan?

Hoewel de focus ligt op televisiecontent van kanalen zoals RTL Z en entertainment, is er geen directe integratie met muziekdiensten zoals Spotify. Kijkers kunnen wel genieten van diverse soorten content, waaronder films, series en documentaires.

5. Wat gebeurt er met mijn huidige abonnementen op RTL XL en Videoland?

Huidige abonnees zullen gedetailleerde instructies ontvangen over hoe hun abonnementen worden samengevoegd of aangepast om toegang te blijven bieden tot alle content zonder onderbreking, zodra de fusie voltooid is.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen