Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je problemen met het opslaan van NPO Plus op je toestel? Je bent niet de enige; veel gebruikers ervaren vergelijkbare technische storingen. In dit artikel ontdek je praktische oplossingen voor deze opslagproblemen.

Leer hoe je weer zonder zorgen kunt genieten van je favoriete programma’s. Blijf lezen, het wordt interessant!

Samenvatting

 • Als je problemen hebt met NPO Plus, zoals technische storingen of moeilijkheden bij het inloggen, kan een simpele oplossing zijn om je apparaat opnieuw op te starten en te zorgen dat je app en systeem up-to-date zijn.
 • Wanneer de NPO Plus content niet wil opslaan of als er streamingproblemen optreden via Airplay of Chromecast, controleer dan eerst je internetverbinding en update de app naar de laatste versie.
 • Bij een ‘Interne fout‘ melding of problemen met de beeldkwaliteit, probeer de NPO app opnieuw te installeren of wis de cache. Dit kan vaak helpen om het probleem op te lossen.
 • Voor specifieke uitdagingen, zoals kleine lettergroottes bij ondertiteling of als je account niet koppelt met je apparaat, raadpleeg de klantenservice van NPO Plus voor hulp en mogelijke oplossingen.
 • Als laatste redmiddel, als geen enkele oplossing werkt en je blijft problemen ervaren met NPO Plus, bedenk dan dat het mogelijk is om je abonnement op te zeggen via je accountinstellingen op de website of mobiele app.

Wat is NPO Plus?

Een vrouw zit op een comfortabele bank en kijkt naar NPO Plus op een hoogwaardige televisie in een moderne en gezellige woonkamer met een stadsgezicht aan de muur.

NPO Plus biedt je toegang tot een uitgebreide bibliotheek van Nederlandse programma’s zonder reclame-onderbrekingen. Voor een kleine vergoeding kun je jouw favoriete series en documentaires in hoge kwaliteit en soms zelfs vooruitkijken.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

NPO Start en NPO Plus bieden beide een unieke kijkervaring voor liefhebbers van Nederlandse televisie. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze twee streamingdiensten.

NPO Start NPO Plus
Gratis dienst Betaalde dienst
Bevat reclames Reclamevrij (met uitzondering van live TV)
Beperkte kijktermijn voor programma’s Langere beschikbaarheid van programma’s
Standaard beeldkwaliteit Verhoogde beeldkwaliteit
Limited functies Extra functionaliteiten zoals downloaden voor offline kijken

Tussen deze twee opties biedt NPO Plus dus een uitgebreidere kijkervaring, met voordelen zoals een langere kijktermijn en hogere beeldkwaliteit. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor serieuze fans van Nederlandse producties die bereid zijn te betalen voor extra comfort en een uitgebreider aanbod.

Nu je de verschillen kent, laten we de veelvoorkomende problemen met NPO Plus onder de loep nemen.

Alle info over het NPO Plus abonnement

Na het belichten van de verschillen tussen NPO Start en NPO Plus, richten we ons nu op de details van het NPO Plus abonnement. Dit abonnement biedt toegang tot exclusieve content en programma’s die niet beschikbaar zijn op het gratis platform.

Met NPO Plus geniet je van de livestreams van alle zenders zonder reclame-onderbrekingen. Bovendien kun je programma’s in HD-kwaliteit terugkijken, iets wat bijdraagt aan een betere kijkervaring.

Het abonnement voegt ook waarde toe door de mogelijkheid om uitzendingen voor een langere periode terug te kijken. Voor wie op iOS-apparaten of via Apple TV kijkt, is het goed om te weten dat er in het verleden specifieke problemen zijn geweest met de NPO Plus app.

Deze problemen worden actief aangepakt om de kijkervaring te verbeteren. Met een leeftijdsrestrictie van 16+ zorgt NPO Plus ervoor dat de content geschikt is voor een breder publiek, terwijl het tegelijkertijd een veilige kijkomgeving biedt.

Veelvoorkomende problemen met NPO Plus

Een kapotte TV-afstandsbediening op een rommelige salontafel.

Gebruikers van NPO Plus stuiten soms op uitdagingen die hun kijkervaring beïnvloeden. Van technische storingen tot problemen met streamen, deze hindernissen vragen om duidelijke oplossingen.

Technische storingen en storing NPO Plus

Technische storingen bij NPO Plus kunnen je kijkervaring flink in de weg zitten. Het goede nieuws is dat er vaak simpele verklaringen en oplossingen voor zijn. Hier volgt een lijst met veelvoorkomende technische problemen en hoe je deze kunt aanpakken.

 1. Video’s spelen niet af: Dit probleem kan voorkomen door een trage internetverbinding. Probeer je router te herstarten of controleer de snelheid van je internet.
 2. App crasht regelmatig: Zorg ervoor dat je mobiele apparaat of smart TV up-to-date is met de laatste softwareversies. Een verouderd besturingssysteem kan crashen veroorzaken.
 3. Inlogproblemen: Foutieve inloggegevens kunnen toegang belemmeren. Dubbelcheck je gebruikersnaam en wachtwoord, en probeer opnieuw in te loggen.
 4. Beeld blijft hangen of buffert: Dit wijst meestal op een zwakke of onstabiele internetverbinding. Verbind je apparaat direct via een ethernetkabel voor betere stabiliteit.
 5. Chromecast werkt niet: Controleer of zowel je apparaat als de Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
 6. Airplay streamt niet goed: Zorg ervoor dat al jouw apparaten, inclusief Apple TV, de nieets versie van hun respectieve software draaien.
 7. Ontvangstproblemen digitale tv: Controleer de instellingen van je digitale ontvanger of neem contact op met je provider om signaalproblemen uit te sluiten.
 8. ‘Interne fout’ melding verschijnt: Een tijdelijke softwarefout kan hiervan de oorzaak zijn; probeer de NPO app te sluiten en opnieuw te starten.
 9. Problemen met ondertitels: Soms worden ondertitels niet correct weergegeven; een eenvoudige herstart van de aflevering kan dit probleem vaak verhelpen.
 10. Kan geen programma’s opslaan voor later kijken: Dit kan liggen aan beperkingen binnen het NPO Plus abonnement of een tijdelijke storing binnen de app.

Heb jij last van één van deze problematische situaties? Dan raadt men vaak aan om eerst simpelweg jouw apparaat opnieuw op te starten en ervoor te zorgen dat alles up-to-date is – dit lost verrassend veel problemen al snel op! Als laatste redmiddel wordt aangeraden om de NPO App volledig te verwijderen en daarna weer nieuw te installeren, zoals ook in belangrijke feiten wordt benadrukt, om hardnekkige issues tegen te gaan en weer genietbaar gebruik van NPO Plus mogelijk te maken.

Problemen met het streamen via Airplay of Chromecast

Het streamen vanuit de NPO Start app via Airplay of Chromecast kan soms uitdagend zijn. Deze problemen kunnen variëren, maar hebben vaak gemeenschappelijke oorzaken en oplossingen.

 1. Controleer je internetverbinding: Een zwakke of instabiele internetverbinding is een veelvoorkomende oorzaak van streamproblemen. Probeer dichter bij je router te komen of reset deze om de verbinding te verbeteren.
 2. Update de NPO Start app: Zorg ervoor dat je de laatste versie van de NPO Start app gebruikt. Oudere versies werken mogelijk niet goed met nieuwere versies van Airplay of Chromecast.
 3. Herstart je streamingapparaat: Soms lost een simpele herstart van je smartphone, tablet of het streamingapparaat (Apple TV voor Airplay, Google Chromecast voor Chromecast) het probleem op.
 4. Controleer op updates voor je apparaten: Zowel Apple TV als Google Chromecast brengen regelmatig software-updates uit die prestatieverbeteringen bieden en eerdere problemen oplossen.
 5. Verifieer of andere apps correct streamen: Als alleen NPO Start problemen veroorzaakt en andere apps zoals YouTube of Netflix wel correct werken, ligt het probleem waarschijnlijk bij de NPO Start app zelf.
 6. Schakel VPN- of proxy-servers uit: Deze kunnen interfereren met de streamingkwaliteit en toegankelijkheid, vooral als ze geografische locaties maskeren.
 7. Raadpleeg downdetector or soortgelijke websites: Soms ligt het probleem niet bij jou, maar ondervindt NPO Plus zelf een storing. Websites zoals downdetector kunnen je laten zien of andere gebruikers vergelijkbare problemen ondervinden.
 8. Neem contact op met klantenservice: Als geen van deze stappen helpt, kan het helpdeskteam van NPO Plus specifieke instructies geven om het probleem aan te pakken.

Elk van deze acties kan helpen om eventuele obstakels bij het streamen via Airplay of Chromecast effectief te overwinnen, zodat je kunt blijven genieten van jouw favoriete programma’s zonder onderbreking.

Haperende uitzendingen

Haperende uitzendingen kunnen echt frustrerend zijn. Vaak ligt dit aan problemen met de internetverbinding of omdat de NPO Start app tijdelijk niet optimaal werkt, zoals recent het geval was op Apple TV.

Probeer eerst je router te resetten of schakel over op een stabielere internetverbinding als je merkt dat uitzendingen blijven haperen. Dit kan met name handig zijn bij het streamen via mobiele apps of wanneer je kijkt via platforms als Android/Google TV en Ziggo/KPN mediabox, waar recent vernieuwingen soms voor extra uitdagingen zorgen.

Als resetten en wisselen van internetverbinding niet helpen, kan het de moeite waard zijn om de NPO Start app zelf te updaten. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om juist deze irritante haperingen aan te pakken.

Controleer daarom altijd of je de laatste versie van de app gebruikt, beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Zo zorg je ervoor dat je de beste kijkervaring hebt zonder onderbrekingen.

Het volgende punt van aandacht is de beeldkwaliteit en hoe deze de kijkervaring bij NPO Plus beïnvloedt.

Beeldkwaliteit en NPO Plus kwaliteit

De beeldkwaliteit op NPO Plus zou normaal gesproken in HD moeten zijn, maar soms rapporteren gebruikers dat ze slechts SD-kwaliteit ervaren. Dit probleem kan frustrerend zijn, vooral wanneer je verwachtingen hebt van een heldere en scherpe beeldkwaliteit tijdens het kijken naar je favoriete programma’s.

Specifiek bij het gebruik van de NPO Plus app op The Frame 2019, melden sommige kijkers dat de kwaliteit in eerste instantie goed is maar na een tijdje aanzienlijk verslechtert. Het identificeren van de oorzaak achter deze kwaliteitsafname kan lastig zijn, maar is essentieel voor een optimale kijkervaring.

Schakelen tussen verschillende programma’s of herstarten van de app werkt soms als een tijdelijke oplossing, maar voor een permanente fix is het belangrijk om de instellingen en de internetverbinding te controleren.

Goede verbinding zorgt immers voor stabiele streamkwaliteit. Een sterk en stabiel netwerk is cruciaal voor het handhaven van HD-kwaliteit zonder onderbrekingen. Nu we deze problemen met beeldkwaliteit hebben besproken, laten we ons richten op de problemen gerelateerd aan ondertiteling op NPO Plus.

Problemen met ondertiteling en NPO Plus ondertiteling

Gebruikers van de NPO Plus app lopen soms tegen problemen aan met de ondertiteling. Een bekend probleem is dat het letterformaat van de ondertiteling vaak te klein is, wat het lezen bemoeilijkt.

Dit kan vooral vervelend zijn voor mensen met verminderd zicht of voor wie Nederlands niet de moedertaal is en die afhankelijk zijn van de ondertitels om de uitzendingen goed te volgen.

Om dit probleem aan te pakken, kan je in de instellingen van de app zoeken naar opties om de grootte van de ondertiteling aan te passen. Helaas biedt niet elke versie van de NPO app deze mogelijkheid, waardoor sommige kijkers buitengesloten kunnen voelen.

Het loont om feedback te geven aan de Nederlandse Publieke Omroep via hun officiële kanalen als je tegen deze beperkingen aanloopt, zodat ze kunnen werken aan een meer toegankelijke ervaring voor iedereen.

Specifieke problemen bij het opslaan van NPO Plus

Het opslaan van inhoud op NPO Plus stuit soms op specifieke uitdagingen die gebruikers kunnen hinderen. Deze problemen variëren van technische kwesties tot fouten tijdens het inlogproces, waardoor de kijkervaring wordt belemmerd.

Systeemvoorkeuren

Controleer de systeemvoorkeuren op je apparaat als je problemen ervaart met het opslaan van NPO Plus programma’s. Zorg ervoor dat je apparaat de nieuwste versie van het besturingssysteem gebruikt, zoals Windows 10, Mac OS X, of de laatste softwareupdate voor jouw smart TV.

Dit kan vaak veelvoorkomende problemen verhelpen. Apps functioneren het beste op apparaten die up-to-date zijn, dus het bijwerken van je systeem kan essentieel zijn.

Verder, ga na of de NPO app correct is geïnstalleerd op je apparaat. Een verkeerde installatie of een verouderde versie van de app kan storingen veroorzaken. Bij aanhoudende problemen kan het herinstalleren van de NPO app uitkomst bieden.

Volgende stap: hoe kun je jouw account succesvol koppelen of connecten met NPO Plus?.

Account koppelen/connecten

Het koppelen van je NPO Start- of NPO Plus-account met de NPO App op je Smart TV of Apple TV kan soms voor uitdagingen zorgen. Dit is een belangrijke stap om toegang te krijgen tot je favoriete programma’s en deze op je voorkeursapparaten te bekijken.

Soms lukt het inloggen niet direct door technische problemen of omdat de koppeling tijdelijk niet mogelijk is met bepaalde apparaten, zoals bij de Apple TV.

Om dit probleem op te lossen, zorg ervoor dat je de juiste inloggegevens gebruikt en dat je apparaat verbonden is met het internet. Probeer eventueel de app te verwijderen en opnieuw te installeren als je blijft stuiten op foutmeldingen.

Deze stappen helpen bij het herstellen van de verbinding tussen je account en de app, waardoor je weer zonder problemen van NPO Plus kunt genieten.

NPO Plus inloggen

Om toegang te krijgen tot het uitgebreide aanbod van NPO Plus, moet je eerst succesvol inloggen. Dit proces kan soms problemen opleveren, vooral na updates of tijdens storingen op het platform.

Recente problemen werden gemeld met het niet kunnen inloggen via de nieuwe tvOS app voor Apple TV en na het updaten van de NPO Start app. Deze situaties veroorzaakten frustratie onder gebruikers die graag hun favoriete programma’s wilden bekijken zonder onderbreking.

Om deze inlogproblemen op te lossen, is het belangrijk om te controleren of er meldingen zijn over storingen bij NPO Plus of problemen met de app of website. Regelmatig de app bijwerken en je inloggegevens controleren, kan ook helpen om soepel toegang te krijgen tot je account.

Dit zorgt ervoor dat je ongehinderd kunt genieten van het scala aan programma’s die NPO Plus te bieden heeft, van ‘uitzending gemist’ tot exclusieve content alleen beschikbaar voor abonnees.

Mogelijke oplossingen voor opslagproblemen

Heb je te maken met opslagproblemen bij NPO Plus? Ontdek praktische stappen die je direct kunt toepassen om deze storingen aan te pakken.

Netwerk- en verbindingsfouten oplossen

Veel gebruikers van NPO Plus ervaren soms problemen met hun verbindings- en netwerkfouten. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je midden in een spannende aflevering zit. Gelukkig zijn er manieren om deze problemen op te lossen:

 1. Controleer eerst of je internetverbinding stabiel is. Soms ligt het probleem niet bij NPO Plus, maar bij je eigen internetconnectie.
 2. Start je router opnieuw op. Een klassieke maar effectieve methode is het uit – en aanzetten van je router om de internetverbinding te verbeteren.
 3. Update de NPO – app. Zorg ervoor dat je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd op je smartphone, tablet of smart TV om netwerkfouten te voorkomen.
 4. Wis de cache van de app. Ga naar de instellingen van je toestel, vindt de NPO – app en wis daar de cache. Dit kan veelvoorkomende problemen oplossen.
 5. Probeer een ander apparaat om te zien of het probleem zich blijft voordoen. Als het probleem alleen op één apparaat optreedt, ligt het waarschijnlijk aan dat specifieke toestel.
 6. Schakel andere apparaten die internet gebruiken tijdelijk uit. Soms kunnen te veel apparaten die tegelijkertijd verbonden zijn met hetzelfde netwerk voor problemen zorgen.
 7. Verbind direct via een Ethernet – kabel in plaats van via wifi voor een sterkere en stabielere verbinding.
 8. Neem contact op met jouw internetprovider als bovenstaande stappen niet werken. Misschien is er een groter probleem met jouw thuisnetwerk of regio.

Het volgen van deze stappen kan helpen bij het herstellen van uw kijkervaring op NPO Plus door storingen en connectiviteitsproblemen aan te pakken

Bijwerken van de NPO app

Een van de meest doeltreffende manieren om opslagproblemen bij NPO Plus aan te pakken, is door de NPO app bij te werken. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van de app op je smartphone, tablet of smart-tv hebt.

Updates lossen vaak bugs en technische problemen op die kunnen bijdragen aan opslagfouten.

Het vernieuwen van de app kan ook verbeteringen in stabiliteit en prestaties met zich meebrengen, vooral als je toestel draait op besturingssystemen zoals iOS of Android TV. Na een update kun je soms merken dat de app soepeler loopt en minder problemen heeft met het opslaan van content.

Dit zorgt voor een betere kijkervaring van het beste uit Vlaanderen en Nederland, rechtstreeks op je apparaat.

Oplossingen voor ‘Interne fout’ bij NPO Plus

Het krijgen van een “Interne fout” melding bij NPO Plus kan frustrerend zijn. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem aan te pakken.

 1. Controleer je internetverbinding. Een stabiele verbinding is essentieel voor het soepel functioneren van de NPO app.
 2. Update de app naar de nieuwste versie. Ontwikkelaars lossen vaak bugs op in nieuwe updates.
 3. Sluit de app volledig af en start deze opnieuw. Dit kan kleine fouten in de software verhelpen.
 4. Log uit op je account en log daarna weer in. Soms raakt de sessie verstoord en helpt een nieuwe login.
 5. Verwijder en installeer de app opnieuw. Hiermee verwijder je mogelijk beschadigde bestanden die de fout veroorzaken.
 6. Schakel onnodige achtergrondprocessen uit op je telefoon of tablet om ervoor te zorgen dat NPO Plus genoeg systeembronnen heeft.
 7. Controleer of je apparaat compatibel is met de meest recente versie van NPO Plus, soms worden oudere modellen niet meer ondersteund.
 8. Wis de cache en cookies van de applicatie via systeeminstellingen, dit kan helpen bij performance problemen die tot foutmeldingen leiden.
 9. Neem contact op met NPO klantenservice als geen van deze stappen werkt; zij kunnen specifieke hulp bieden gebaseerd op jouw situatie.

Elk van deze stappen biedt een aanknopingspunt om het vervelende probleem van ‘Interne fout’ berichten te overwinnen en weer te genieten van jouw favoriete programma’s zonder onderbrekingen.

Hoe meld je problemen met NPO Plus?

Om problemen met NPO Plus te melden, ga je naar de klantenservice pagina op hun website en volg je de aangegeven stappen. Ontdek meer tips en oplossingen voor jouw kijkervaring.

NPO Plus opzeggen bij problemen

Ervaar je aanhoudende problemen met NPO Plus en wil je je abonnement opzeggen? Geen zorgen, dit proces is vrij eenvoudig en kan in slechts vier stappen voltooid worden. Eerst log je in op je account via de website of mobiele app.

Vervolgens navigeer je naar je accountinstellingen waar je de optie om op te zeggen vindt. Na het volgen van de instructies bevestig je de opzegging.

Het is belangrijk direct contact op te nemen met de supportafdeling van NPO Start als je technische problemen ervaart. Zij bieden hulp bij veelvoorkomende storingen en kunnen vaak een passende oplossing bieden zonder dat opzeggen nodig is.

Zo blijf je genieten van het beste van Vlaanderen en Nederland, on demand programma’s en toegang tot exclusieve content, zonder onderbrekingen of technische frustraties.

Hoe krijg ik NPO Plus op mijn TV?

NPO Plus kijken op je TV brengt je favoriete programma’s direct in de huiskamer. Voor een optimale ervaring is het belangrijk dat je weet hoe je dit voor elkaar krijgt. Hieronder vind je stapsgewijze instructies:

 1. Controleer eerst of je Smart TV, Apple TV of ander apparaat compatibel is met de NPO Start app. Niet alle modellen ondersteunen deze applicatie vanwege technische beperkingen.
 2. Download en installeer de NPO Start app uit de Appstore als je dit nog niet hebt gedaan. Deze stap is noodzakelijk om toegang te krijgen tot zowel NPO Start als NPO Plus content.
 3. Open de app op je TV en ga naar het accountkoppeling-gedeelte in het menu. Hier kun je jouw NPO Start- of NPO Plus-account koppelen aan de app.
 4. Voer de code in die op je TV – scherm verschijnt op de website van NPO, via een webbrowser op een ander apparaat zoals een mobiele telefoon of laptop.
 5. Zorg ervoor dat beide apparaten, dus zowel je TV als het apparaat waarmee je de code invoert, verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk voor een soepele koppeling.
 6. Na succesvolle koppeling heb je toegang tot alle beschikbare content van NPO Plus direct op jouw televisie.
 7. Als alternatief kun je ook content streamen via Airplay (Apple apparaten) of Chromecast (Android of Google-apparaten) als directe installatie niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege compatibiliteitsproblemen met oudere smart TV-modellen.
 8. Mocht er sprake zijn van storing of technische problemen tijdens het proces, raadpleeg dan de helpsectie op de officiële website van NPO Start of contacteer hun klantenservice voor hulp.

Let goed op dat sommige functies tijdelijk beperkt kunnen zijn door updates of onderhoud aan het platform; verifieer dus altijd of jouw specifieke service momenteel operationeel is en up-to-date blijft voor de beste kijkervaring.

Veelgestelde vragen over storingen bij NPO Plus

Ontdek hoe je de meest voorkomende storingen bij NPO Plus snel kunt oplossen door onze veelgestelde vragen te raadplegen.

Kan ik Plus-programma’s in het buitenland bekijken? (NPO Plus Curaçao)

Helaas kun je NPO Plus programma’s niet buiten de Europese Economische Ruimte (EER) bekijken vanwege licentiebeperkingen. Dit betekent dat als je op Curaçao bent, je geen toegang hebt tot de content van NPO Plus.

Voor het bekijken van NPO Start buiten Europa kun je een VPN gebruiken, maar deze oplossing geldt niet voor NPO Plus vanwege de strikte licentievoorwaarden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je plannen hebt om naar het buitenland te reizen.

Waarom kan ik een aflevering niet voor de tweede keer bekijken?

Na het verkennen van de mogelijkheid om Plus-programma’s in het buitenland te bekijken, stuiten we op een andere veelgestelde vraag: waarom is het soms niet mogelijk om een aflevering voor de tweede keer te bekijken? Dit kan te maken hebben met licentieafspraken of juridische redenen die de beschikbaarheid tijdelijk beperken.

De makers van de show of film hebben soms specifieke overeenkomsten die bepalen hoe vaak en waar hun content vertoond mag worden.

Daarnaast kunnen technische storingen een rol spelen. Als er een probleem is met de NPO Plus app of website, kan dit het opnieuw bekijken van afleveringen hinderen. Er kunnen ook problemen zijn met het opslaan van deze afleveringen in je account, wat beperkingen oplegt aan het opnieuw streamen.

Het oplossen van dergelijke technische problemen vergt vaak een update van de app of een directe oplossing door het technische team van NPO Plus.

Waarom start de volgende aflevering niet automatisch?

Je zit lekker in de flow van je favoriete serie op NPO Plus, maar dan stopt het plotseling na een aflevering. Dit kan knap irritant zijn. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de volgende aflevering niet automatisch start.

Een mogelijkheid is dat de vernieuwde NPO Start-app bugs of compatibiliteitsproblemen heeft, vooral op smart-tv’s. Het systeem raakt dan in de war en weet niet dat het tijd is voor de volgende aflevering.

Sommige gebruikers ervaren dit probleem sinds de update van de app. Jouw smart-tv kan een van de apparaten zijn die moeite heeft met het nieuwe systeem. Het controleren van updates voor jouw NPO Start-app of smart-tv kan helpen, alsook het herstarten van de app of tv.

Dit zijn eenvoudige stappen die soms het probleem kunnen oplossen en je weer snel naar je serie kunnen leiden.

Waarom krijg ik de melding dat mijn TV niet meer ondersteund wordt? (NPO Plus via Apple TV, NPO Plus Ziggo, KPN NPO Plus, NPO Plus T-Mobile, NPO Plus Delta)

Na het oplossen van het probleem met het niet automatisch starten van de volgende aflevering, duiken we nu in een ander veelvoorkomend issue: de melding dat je TV niet meer ondersteund wordt door NPO Plus. Dit kan ervoor zorgen dat je geen toegang meer hebt tot je favoriete programma’s en series via platforms zoals Apple TV, Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta. Laten we de mogelijke oorzaken achterhalen.

 1. De introductie van een nieuwe NPO app heeft geleid tot compatibiliteitsproblemen met bepaalde modellen smart tv’s. Niet alle toestellen kunnen deze update ondersteunen.
 2. Oudere smart tv – modellen voldoen soms niet aan de technische eisen die nodig zijn voor de vernieuwde software van de native app. Dit kan resulteren in een melding dat jouw apparaat niet langer wordt ondersteund.
 3. Soms vereist de nieuwe applicatie geavanceerdere hardware dan waarover je huidige televisie beschikt. Hierdoor kan jouw TV moeite hebben met het soepel draaien van de app.
 4. De overstap naar nieuwe uitzendnormen zoals DVB – T2 kan ook een factor zijn. Sommige oudere TV’s kunnen deze nieuwere technologieën niet verwerken.
 5. In gevallen waarin je gebruikt maakt van externe apparaten zoals Apple TV of specifieke set-top boxen van Ziggo, KPN, T-Mobile of Delta om NPO Plus te streamen, kan verouderde firmware op deze apparaten problemen veroorzaken.
 6. Een laatste mogelijkheid is dat er sprake is van een technische storing bij NPO Plus zelf of een netwerkprobleem binnen je huishouden dat voorkomt dat jouw TV correct communiceert met de dienst.

Deze situaties benadrukken hoe belangrijk het is om regelmatig te controleren of jouw apparatuur up-to-date is en compatible blijft met de apps en diensten die je wilt gebruiken.

Conclusie

Storingen en problemen met NPO Plus oplossen blijkt van groot belang om ongestoord te kunnen genieten van jouw favoriete programma’s. We hebben gezien dat veelvoorkomende technische storingen, zoals problemen met opslaan, vaak een simpele fix hebben, zoals de app opnieuw installeren of je netwerkverbinding controleren.

Vraag je af hoe deze tips jou kunnen helpen om je kijkervaring te verbeteren. Het toepassen van deze strategieën leidt tot een soepelere streamingervaring. Vergeet niet, voor specifieke problemen kun je altijd de helpdesk van NPO Plus raadplegen.

Laat deze uitdagingen je niet weerhouden; zet die stap naar een probleemloze kijkervaring.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is NPO Plus en hoe werkt het?

NPO Plus is een video-on-demand-dienst van de Nederlandse Publieke Omroep die het mogelijk maakt om programma’s van NPO 1, NPO Start en andere zenders terug te kijken zonder reclame.

2. Waarom kan ik soms geen programma’s opslaan op NPO Plus?

Problemen met het opslaan van uitzendingen op NPO Plus kunnen te maken hebben met een storing, een trage internetverbinding of beperkingen op mobiel internet.

3. Kan ik NPO Plus kijken op mijn smart TV of mobiele apparaat?

Ja, je kunt NPO Plus streamen via verschillende apparaten zoals smart TV’s, tablets, iPhones en via de mobiele app op je smartphone.

4. Hoe los ik problemen op met het opslaan van programma’s op NPO Plus?

Controleer eerst je internetverbinding en update de app. Als dat niet werkt, zoek dan naar bekende storingen via Downdetector of neem contact op met de klantenservice.

5. Zijn er beperkingen voor het bekijken van NPO Plus buiten Nederland?

Ja, vanwege rechten van het Nederlands recht en afspraken met contentleveranciers zoals Canal Digitaal, kan de beschikbaarheid van bepaalde content beperkt zijn buiten Nederland.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen