Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Kiezen tussen NPO Start en NPO Plus kan verwarrend zijn. NPO Start is gratis, terwijl NPO Plus €2,95 per maand kost. Dit artikel legt uit wat het verschil is en helpt je de beste keuze te maken.

Ontdek meer, blijf lezen.

Samenvatting

 • NPO Start is een gratis service die toegang biedt tot een grote verzameling Nederlandse programma’s, maar met beperkingen zoals advertenties en een beperkte beschikbaarheid van content na uitzending.
 • Voor slechts €2,95 per maand biedt NPO Plus een rijkere kijkervaring zonder reclames, met een veel breder scala aan series, films en documentaires die langer beschikbaar blijven en exclusieve content.
 • Gebruikers kunnen gemakkelijk overstappen van NPO Start naar NPO Plus door zich aan te melden op de website, en ze kunnen zelfs profiteren van cadeaukaarten en kortingscodes voor NPO Plus.
 • NPO Plus is toegankelijk via meerdere platforms zoals Ziggo, KPN en op smart tv’s via de NPO app, waardoor het kijken op verschillende apparaten mogelijk is.
 • De vernieuwingen in NPO Start zorgen voor een snellere en meer gepersonaliseerde kijkervaring, terwijl NPO Plus exclusieve toegang biedt tot een nog ruimer aanbod en de mogelijkheid om content eerder te bekijken.

Wat is NPO Start en NPO Plus?

Een stapel NPO Start en NPO Plus logo's tussen moderne elektronische apparaten.NPO Start is een gratis platform van de Nederlandse Publieke Omroep waar je een breed scala aan programma’s kunt streamen. Denk hierbij aan journaals, series en documentaires die kort na uitzending beschikbaar komen.

Gebruikers hoeven niet te betalen om content te bekijken, wat het een toegankelijke optie maakt voor iedereen.

In tegenstelling tot NPO Start, vereist NPO Plus een abonnement van €2,95 per maand. Dit betaalde on-demand-platform biedt niet alleen een ruimer aanbod aan films, series en programma’s van de publieke omroep, maar stelt je ook in staat om deze zonder reclame te bekijken.

NPO Plus is dus ideaal voor kijkers die meer content willen ontdekken en geen advertenties willen tijdens hun kijkervaring. Laten we eens kijken naar het duidelijke onderscheid tussen NPO Start en NPO Plus qua beschikbaarheid van programma’s, kosten en abonnementen.

Duidelijk onderscheid tussen NPO Start en NPO Plus

Een persoon kijkt naar NPO Start en NPO Plus op twee tv-schermen.

NPO Start en NPO Plus bieden beide toegang tot een breed scala aan Nederlandse televisiecontent, maar ze verschillen significant in wat je precies kunt kijken en hoeveel het je kost.

Om het beste uit je kijkervaring te halen, is het essentieel om deze verschillen te begrijpen.

Beschikbaarheid van programma’s

Met NPO Start krijg je toegang tot een breed scala aan programma’s die onlangs zijn uitgezonden. Je kunt gemiste afleveringen van je favoriete series, actualiteitenprogramma’s en documentaires terugkijken.

De catch is dat deze content slechts voor een beperkte periode beschikbaar blijft en je soms advertenties moet doorstaan tijdens het kijken.

NPO Plus gaat een stap verder door niet alleen een uitgebreider aanbod aan te bieden, maar ook de mogelijkheid om programma’s langer terug te kijken en dit alles zonder onderbrekingen van reclames.

Abonnees hebben direct toegang tot een rijkere bibliotheek van series, films en documentaires, waaronder exclusieve content en internationale documentaires van het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

Dit platform is ideaal voor de kijker die meer eist van zijn on-demand ervaring en zonder beperkingen wil genieten van het uitgebreide aanbod.

Kosten en abonnementen

Laten we eens duiken in de wereld van NPO Start en NPO Plus, met name op het gebied van kosten en abonnementen. Hieronder vind je een handige tabel die je snel inzicht geeft in wat je van beide diensten kunt verwachten. Dit overzicht helpt je bij het maken van een geïnformeerde keuze tussen de gratis en betaalde versie.

DienstKostenAbonnementstype
NPO StartGratisNiet van toepassing
NPO PlusBetaaldMaandelijks of jaarlijks, af te sluiten via NLZIET

Zoals je ziet, biedt NPO Start geheel gratis toegang tot een breed scala aan programma’s, ideaal voor wie zonder extra kosten van Nederlandse content wil genieten. Aan de andere kant richt NPO Plus zich op kijkers die bereid zijn te betalen voor extra voordelen, zoals een uitgebreider aanbod en de mogelijkheid om programma’s zonder reclame te bekijken. De optie om een abonnement af te sluiten via NLZIET maakt het bovendien mogelijk om NPO Plus samen met andere Nederlandse diensten in één pakket te krijgen, wat zowel gemak als kostenvoordeel kan bieden.

Hoe NPO Plus abonnement af te sluiten

Het afsluiten van een NPO Plus abonnement is eenvoudig en brengt vele voordelen met zich mee, zoals geen reclames en toegang tot een groter aanbod aan programma’s. Hieronder vind je stap voor stap hoe je dit kunt doen.

 1. Bezoek eerst de officiële website van NPO Start Plus.
 2. Klik op ‘Probeer NPO Plus’, wat meestal prominent op de startpagina staat.
 3. Maak een account aan door je persoonlijke gegevens in te vullen. Dit omvat naam, e – mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.
 4. Bevestig jouw e-mailadres via de link die je per e-mail ontvangt.
 5. Kies het abonnementstype dat het beste bij jou past. Je hebt keuze uit maandelijkse of jaarlijkse betaling.
 6. Voer jouw betalingsgegevens in. Je kunt betalen via iDeal, creditcard of PayPal.
 7. Rond de betaalprocedure af en start met het genieten van NPO Plus zonder reclames.
 8. Koppel indien gewenst jouw NPO Start- of NPO Plus-account met de NPO App op smart tv’s, Apple TV, etc., om op verschillende apparaten toegang te krijgen.

Door deze stappen te volgen, heb je gemakkelijk toegang tot het uitgebreide aanbod van NPO Plus, inclusief series die langer beschikbaar blijven en programma’s die zonder leeftijdsrestrictie overdag bekeken kunnen worden.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

Nu je weet hoe je een abonnement op NPO Plus kunt afsluiten, laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen NPO Start en NPO Plus. NPO Start geeft je gratis toegang tot programma’s die onlangs zijn uitgezonden.

Je kunt hier zonder kosten genieten van veel Nederlandse producties. Daarentegen biedt NPO Plus voor slechts 2,95 euro per maand een rijkere kijkervaring. Abonnees hebben het voordeel van geen reclames, de mogelijkheid om programma’s langer terug te kijken en genieten van een betere beeldkwaliteit.

NPO Plus gaat nog een stapje verder door exclusieve toegang te bieden tot een breder scala aan series, films en documentaires die niet beschikbaar zijn op NPO Start. Het is de ideale keuze voor kijkers die meer diepgang en een uitgebreid aanbod zoeken in hun kijkplezier, zonder onderbrekingen van reclames.

Zo vormen NPO Start en NPO Plus samen een compleet pakket voor elke liefhebber van Nederlandse televisieprogramma’s, afgestemd op de behoefte van elke gebruiker.

NPO Plus Review

NPO Plus onderscheidt zich duidelijk van zijn gratis tegenhanger, NPO Start, door een breed scala aan unieke voordelen. Voor slechts €2,95 per maand krijg je toegang tot een uitgebreidere bibliotheek met series, films en documentaires.

Dit omvat exclusieve content die je nergens anders vindt. Bovendien hoef je geen reclames te bekijken bij het terugkijken van programma’s, wat zorgt voor een naadloze kijkervaring.

Dit aspect alleen al maakt NPO Plus een aantrekkelijke keuze voor de fervente kijker.

Gebruikers prijzen vooral de mogelijkheid om programma’s langer terug te kunnen kijken dan op NPO Start. Deze functie is perfect voor iedereen die graag bingewatcht of simpelweg niet altijd tijd heeft om een programma direct te bekijken.

Het platform is gebruiksvriendelijk en stelt kijkers in staat om snel en gemakkelijk hun favoriete content te vinden en te genieten, zonder onderbrekingen. Dit maakt NPO Plus niet alleen een veelgebruikt on-demand platform onder Nederlanders, maar ook een essentiële dienst voor liefhebbers van kwalitatief hoogstaande televisie.

Hoe krijg ik NPO Plus op mijn TV?

Het bekijken van NPO Plus op je televisie is eenvoudiger dan je denkt. Met een paar stappen geniet je zo van alle extra voordelen die NPO Plus te bieden heeft.

 1. Zorg ervoor dat je een abonnement op NPO Plus hebt afgesloten. Zonder abonnement kun je de exclusieve inhoud en voordelen niet gebruiken.
 2. Download de NPO app op je smart TV uit de app store die bij jouw televisiemerk hoort. Dit kan verschillen per merk en model.
 3. Open de app en kies voor ‘inloggen’. Hier moet je jouw accountgegevens invullen die gekoppeld zijn aan jouw NPO Plus-abonnement.
 4. Als alternatief, als directe toegang via smart TV niet mogelijk is, kun je ook streamen via apparaten zoals Chromecast of Apple TV (Let op: koppeling met Apple TV is tijdelijk niet beschikbaar). Verbindt deze apparaten met jouw televisie.
 5. Selecteer vervolgens het programma dat je wilt kijken via de app op jouw smartphone of tablet en cast dit naar jouw televisie.
 6. Voor mensen met een digitaal televisie-abonnement bij providers zoals Ziggo, KPN of T-Mobile, controleer of NPO Plus geïntegreerd is in het aanbod en hoe je hier toegang toe krijgt.
 7. Maak gebruik van de zoekfunctie binnen de NPO app om snel jouw favoriete series, documentaires of films te vinden.
 8. Geniet van een breed scala aan programma’s zonder reclameonderbrekingen en de optie om afleveringen vooruit te kijken.

Deze stappen helpen jou om gemakkelijk NPO Plus content op jouw TV te krijgen, zodat jij nooit meer iets hoeft te missen van wat het on demand-platform te bieden heeft.

NPO Plus Cadeaukaart en Kortingscode

NPO Plus maakt het mogelijk om met cadeaukaarten en kortingscodes voordelig te genieten van extra content. Deze opties bieden een unieke kans om toegang te krijgen tot een breed scala aan series, films en documentaires zonder de volle prijs te betalen.

 1. Cadeaukaarten voor NPO Plus zijn ideaal als geschenk of om zelf te gebruiken.
 2. Met een cadeaukaart kun je eenvoudig een abonnement op NPO Plus starten zonder directe betaling uit je bankrekening.
 3. Kortingscodes verminderen de kosten van een abonnement, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om lid te worden.
 4. Abonnees kunnen deze kortingscodes tijdens promotieperiodes ontvangen of vinden via partnersites.
 5. Het inwisselen van een cadeaukaart of kortingscode is simpel en gebeurt online op de website van NPO Plus.
 6. Na het inwisselen biedt NPO Plus direct toegang tot de extra content die beschikbaar is voor abonnees, zoals vroegtijdige toegang tot nieuwe series.
 7. Het gebruik van cadeaukaarten en kortingscodes kan ook helpen bij het verkennen van NPO Plus zonder lange-termijn verplichtingen.
 8. Dit systeem stimuleert het delen van het plezier dat NPO Plus biedt, door vrienden of familieleden kennis te laten maken met het platform via een cadeau.

Door gebruik te maken van deze financiële voordelen, wordt on demand entertainment via NPO Plus niet alleen toegankelijker maar ook betaalbaarder voor een breder publiek.

NPO Plus Inloggen en Opzeggen

Nu je weet hoe je kunt besparen op NPO Plus met een cadeaukaart of kortingscode, is het tijd om te leren hoe je inlogt op NPO Plus en, indien nodig, hoe je jouw abonnement opzegt. Dit proces is eenvoudig en kan snel worden voltooid.

Inloggen op NPO Plus:

 1. Ga naar de website npo.nl/start en klik rechtsboven op ‘Inloggen’.
 2. Voer je e – mailadres en wachtwoord in die je hebt gebruikt bij het aanmaken van je account.
 3. Als dit de eerste keer is dat je inlogt, moet je mogelijk een bevestigingslink volgen die naar je e-mailadres is gestuurd.
 4. Na het inloggen heb je toegang tot alle exclusieve content die NPO Plus te bieden heeft.

Opzeggen van het NPO Plus abonnement:

 1. Log in op jouw account via npo.nl/start.
 2. Zoek de optie ‘Mijn Account’ of ‘Abonnement Beheren‘ na het inloggen.
 3. Kies voor ‘Abonnement Opzeggen’. Je krijgt misschien een aantal opties aangeboden om jouw keuze te heroverwegen of alternatieven voorgesteld, maar als je besluit door te gaan, selecteer dan ‘Doorgaan met Opzeggen’.
 4. Bevestig jouw keuze om het abonnement te beëindigen. Het systeem zal aangeven wanneer jouw abonnement officieel eindigt.
 5. Na het opzeggen gaat jouw betaalde abonnement automatisch over in een gratis NPO – account.

Het is belangrijk dat deze stappen zorgvuldig worden gevolgd om ervoor te zorgen dat zowel het aanmelden bij als het annuleren van NPO Plus soepel verloopt. Met deze informatie kun jij volledige controle uitoefenen over jouw kijkervaring en abonnementsvoorkeuren bij dit on-demand platform.

Account Delen op NPO Plus

Op NPO Plus kun je jouw account delen met vrienden of familie. Dit betekent dat meerdere personen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van één abonnement, zonder extra kosten. Elke gebruiker kan zijn eigen profiel aanmaken en zo zijn kijkvoorkeuren en verdergekeken programma’s bijhouden.

Zo blijft je kijkervaring persoonlijk en overzichtelijk, zelfs als je het account deelt.

Het delen van een account op NPO Plus maakt het mogelijk om samen te genieten van een breed scala aan series, films en documentaires. Je hoeft je geen zorgen te maken over wie wat kijkt, want iedereen kan zijn eigen favorietenlijst beheren.

Dit maakt NPO Plus een ideale keuze voor huishoudens waar de smaken uiteenlopen, zonder dat er meerdere abonnementen nodig zijn.

Beschikbaarheid van NPO Plus op verschillende diensten (Ziggo, KPN, T-Mobile, via Apple TV, Delta)

NPO Plus maakt het gemakkelijk om je favoriete series, films en documentaires te streamen wanneer je maar wilt. Dit on demand-platform is beschikbaar op verschillende diensten, wat betekent dat je overal toegang kunt hebben tot een breed scala aan kwaliteitscontent.

 • Ziggo – klanten kunnen NPO Plus direct vinden in hun pakket. Hiermee krijgen ze toegang tot exclusieve programma’s die niet op de reguliere kanalen te zien zijn.
 • KPN biedt NPO Plus aan als onderdeel van hun interactieve tv – service. Dit stelt abonnees in staat om gemiste uitzendingen terug te kijken en vooruit te kijken.
 • T – Mobile gebruikers genieten van de voordelen van NPO Plus door dit aan hun bestaande abonnement toe te voegen. Dit geeft hen flexibiliteit in het bekijken van content zonder zich zorgen te maken over extra kosten.
 • Apple TV-bezitters kunnen via de App Store de NPO-app downloaden. Na het inloggen met hun NPO Plus account hebben zij volledige toegang tot het uitgebreide aanbod.
 • Delta klanten ervaren ook het gemak van NPO Plus door deze service direct via hun kabelabonnement beschikbaar te hebben. Ze kunnen zo eenvoudig switchen tussen live tv en on-demand content.

Deze beschikbaarheid garandeert dat vrijwel iedereen in Nederland de kans heeft om van NPO Plus te genieten, ongeacht welke provider ze gebruiken of welk apparaat ze hebben.

Vernieuwingen in NPO Start

NPO Start heeft onlangs belangrijke updates doorgevoerd om jouw kijkervaring te verbeteren. Deze verbeteringen zorgen voor sneller laden van content en een meer gepersonaliseerde selectie van programma’s.

Snellere, persoonlijkere ervaring

De vernieuwingen bij NPO Start en NPO Plus richten zich op het bieden van een snellere en meer persoonlijke kijkervaring. Gebruikers merken dit direct door sneller hun favoriete programma’s, series of documentaires te vinden en te starten.

Dit resulteert in minder wachttijd en een soepelere navigatie door het on demand-platform.

Een belangrijke verbetering is de personalisatie. Het systeem leert van je kijkgedrag en stelt vervolgens content voor die aansluit bij jouw interesses. Deze aanpak zorgt ervoor dat je niet eindeloos hoeft te zoeken naar iets wat je leuk vindt.

Door deze verbeteringen wordt je kijkervaring niet alleen sneller maar ook veel persoonlijker en relevanter.

Stabieler, met minder haperingen

Naast een snellere en persoonlijkere ervaring, heeft de vernieuwde NPO Start nog een belangrijk voordeel: het is stabieler en kent minder haperingen. De nieuwe app maakt gebruik van een geavanceerde videospeler die speciaal ontworpen is om soepeler te werken.

Dit betekent dat je minder vaak last hebt van onderbrekingen tijdens het kijken van je favoriete programma’s. Met deze verbetering biedt NPO Start een betrouwbaardere kijkervaring, ongeacht hoe hoog de vraag op piekmomenten is.

De vernieuwingen zorgen er ook voor dat capaciteitsproblemen tot het verleden behoren. Kijkers kunnen nu genieten van hun gewenste content zonder frustrerende onderbrekingen of het eindeloos bufferen dat vroeger voorkwam.

Zo wordt het kijken van uitzending gemist, series en documentaires op NPO Start een stuk aangenamer en gebruiksvriendelijker. Deze stappen tonen aan hoe serieus NPO Start en NPO Plus inzetten op het verbeteren van de gebruikerservaring op hun on-demand platforms, waardoor ze een sterke concurrent blijven naast andere diensten zoals RTL en SBS.

Wat heeft NPO Plus te bieden?

NPO Plus tilt jouw kijkervaring naar een hoger niveau met exclusieve toegang tot een breed scala aan content. Ontdek programma’s die alleen hier beschikbaar zijn en geniet van het kijken zonder reclameonderbrekingen.

Ruimer aanbod aan series, films en documentaires

Met NPO Plus duik je in een wereld waar het aanbod van series, films en documentaires opvallend ruimer is. Je vindt er exclusieve programma’s die niet beschikbaar zijn op de reguliere NPO Start.

Dit maakt het platform een must-have voor liefhebbers van kwaliteitscontent uit binnen- en buitenland. Van boeiende documentaires tot spannende series, het aanbod blijft groeien en vernieuwen.

Fans van Nederlandse producties krijgen ook meer te zien, met toegang tot complete seizoenen van populaire series voordat deze op televisie worden uitgezonden. Deze rijkdom aan content tilt jouw kijkervaring naar een hoger niveau, altijd on-demand beschikbaar.

Hierdoor mis je nooit meer een aflevering en kun je jouw favoriete programma’s kijken wanneer het jou uitkomt.

Eerste toegang tot sommige series

Abonnees van NPO Plus genieten van een exclusief voordeel: zij krijgen als eersten toegang tot bepaalde series. Voordat deze programma’s beschikbaar zijn voor alle gebruikers op NPO Start, kunnen Plus-leden al beginnen met kijken.

Dit zorgt ervoor dat je altijd voorop loopt met de nieuwste afleveringen van je favoriete series, zonder te hoeven wachten.

Deze vroege toegang is een duidelijk voorbeeld van hoe NPO Plus zich onderscheidt in het aanbieden van on demand-platforms. Naast deze primeur, biedt NPO Plus ook een breder scala aan series, films en documentaires, klaar om ontdekt te worden.

Laten we nu kijken hoe je een NPO Plus abonnement kunt afsluiten.

Hoe te kiezen tussen NPO Start en NPO Plus

Het kiezen tussen NPO Start en NPO Plus hangt vooral af van jouw kijkbehoeften. Als je tevreden bent met het terugkijken van programma’s tot 7 dagen na uitzending en geen behoefte hebt aan extra content, dan is de gratis versie, NPO Start, waarschijnlijk voldoende voor jou.

Dit platform biedt een handige manier om gemiste uitzendingen kort na de originele uitzenddatum te bekijken zonder extra kosten.

Voor degenen die verlangen naar een uitgebreider aanbod en de mogelijkheid om programma’s veel langer terug te kijken, is NPO Plus de betere keuze. Voor slechts €2,95 per maand krijg je toegang tot een ruimer assortiment aan series, films en documentaires.

Bovendien heb je met NPO Plus eerste toegang tot sommige series voordat ze op televisie worden uitgezonden. Deze optie is ideaal voor fervente kijkers die graag dieper in de content duiken en niet beperkt willen worden door tijd of aanbod.

Conclusie

NPO Start biedt gratis content terwijl NPO Plus een uitgebreid aanbod heeft voor een kleine prijs. Met NPO Plus geniet je van extra series, films, en de mogelijkheid om live tv te kijken.

Dit alles maakt jouw kijkervaring rijker en persoonlijker. Ook krijg je bij NPO Plus programma’s met Nederlandse ondertiteling, wat het nog toegankelijker maakt. Ontdek zelf de voordelen door het abonnement uit te proberen.

Laat deze kans niet liggen om jouw kijkplezier naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het basisverschil tussen NPO Start en NPO Plus?

NPO Start is gratis en biedt live tv, terwijl NPO Plus een betaalde dienst is met meer content en geen reclame.

2. Kan ik met NPO Start ook programma’s terugkijken?

Ja, met NPO Start kun je veel programma’s terugkijken, maar niet alles.

3. Wat krijg ik extra met een abonnement op NPO Plus?

Met NPO Plus kun je meer series, films en documentaires kijken, vaak in hogere kwaliteit en zonder reclames.

4. Zijn er programma’s die alleen op NPO Plus te zien zijn?

Ja, sommige programma’s en series zijn exclusief beschikbaar op NPO Plus.

5. Hoeveel kost een abonnement op NPO Plus?

De prijs van een NPO Plus-abonnement kan verschillen, dus het is het beste om de huidige tarieven online te checken.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen