Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je ooit vastgelopen bij het aanpassen van je Videoland accountinstellingen? Het goed instellen van je account kan je kijkervaring aanzienlijk verbeteren. In deze blogpost leiden we je door de essentiële stappen om je instellingen aan te passen, van beeldkwaliteit tot abonnementsopties.

Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het is.

Samenvatting

 • Je kunt de afspeelkwaliteit van Videoland films en series aanpassen om data te besparen of juist in hoge kwaliteit te kijken, afhankelijk van je internetverbinding.
 • Videoland maakt het mogelijk om films en series op je mobiel of tablet te downloaden, zodat je ook zonder internetverbinding kunt genieten van je favoriete content.
 • Door Videoland aan je smart – tv te koppelen, kun je op een groter scherm genieten van het ruime aanbod aan films, series en documentaires.
 • Je kunt tot 5 profielen aanmaken op één Videoland-account, waardoor meerdere gebruikers hun eigen kijkvoorkeuren kunnen instellen zonder elkaar te beïnvloeden.
 • Videoland biedt flexibele opties voor het bekijken van content op verschillende apparaten, zoals Chromecast, Apple TV, Xbox, en verschillende smart-tv’s, door eenvoudige installatie en inlogprocedures.

Aanpassen van afspeelkwaliteit op Videoland

Een verscheidenheid aan elektronische apparaten met de Videoland-app logo.

Na het lezen over de introductie van Videoland, is het tijd om te duiken in hoe je jouw kijkervaring kunt optimaliseren door de afspeelkwaliteit aan te passen. Dit is cruciaal voor zowel het besparen van data als het verbeteren van je kijkplezier.

 1. Ga eerst naar de Videoland app of website en log in met jouw accountgegevens.
 2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’, meestal vindbaar in het menu of onder je accounticoon.
 3. Zoek naar het kopje ‘Dataverbruik‘. Hier vind je opties voor het aanpassen van de afspeelkwaliteit.
 4. Je krijgt een keuze tussen verschillende kwaliteitsniveaus: laag, midden, hoog en automatisch. Elk niveau heeft invloed op hoeveel data je verbruikt tijdens het streamen.
 5. Kies ‘laag’ als je data wilt besparen. Dit is vooral handig als je een basis abonnement hebt of een beperkt data-abonnement gebruikt.
 6. Selecteer ‘hoog’ om films en series in de beste kwaliteit te bekijken, ideaal als je via een snelle internetverbinding of onbeperkt datagebruik hebt.
 7. De ‘automatisch’ optie past de kwaliteit aan op basis van jouw huidige internetsnelheid, zodat je altijd de best mogelijke ervaring hebt zonder constant te hoeven bufferen.
 8. Vergeet niet om jouw wijzigingen op te slaan voordat je terugkeert naar het hoofdmenu.

Door deze stappen te volgen, kun jij zelf bepalen hoe je Videoland content consumeert, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en beschikbare middelen.

Offline opslaan van films en series

Een mobiele telefoon met de Videoland app in een natuurlijke setting.

Het opslaan van films en series voor offline gebruik is een ideale functie voor iedereen die onderweg is zonder constante internettoegang. Videoland biedt deze mogelijkheid, waardoor je jouw favoriete content altijd bij de hand hebt.

 1. Ga eerst naar de instellingen van de Videoland – app op je mobiele apparaat. Hier kun je aangeven dat het downloaden van titels ook via een mobiel netwerk mag plaatsvinden, naast alleen via wifi.
 2. Selecteer vervolgens in het menu van Videoland de film of serie die je wilt downloaden. Je ziet naast de titel een downloadicoon staan als het beschikbaar is voor offline bekijken.
 3. Tik op het downloadicoon om het downloadproces te starten. Eenmaal gedownload, vind je de titel terug in een speciale sectie binnen de app, meestal aangeduid als ‘Downloads’ of ‘Mijn downloads’.
 4. Houd er rekening mee dat gedownloade titels na een bepaalde periode verlopen. Dit betekent dat je ze binnen deze tijd moet bekijken voordat ze uit jouw downloads verdwijnen.
 5. Helaas is het downloaden van titels via Videoland niet beschikbaar wanneer je in het buitenland bent. Zorg er dus voor dat je jouw favoriete films en series alvast downloadt voordat je op reis gaat.
 6. Geniet zoveel als je wilt van jouw gedownloade content, waar en wanneer dan ook, zonder dat dit ten koste gaat van jouw data-abonnement of afhankelijkheid van wifi-verbindingen.

Met deze stappen heb jij altijd toegang tot entertainment, zelfs als je ergens bent waar geen internetverbinding mogelijk is.

Het koppelen van Videoland aan je smart-tv

Nu je weet hoe je films en series offline kunt opslaan, is het tijd om Videoland aan je smart-tv te koppelen. Zo kun je genieten van al jouw favoriete content direct op het grote scherm.

 1. Zorg ervoor dat je smart – tv verbonden is met het internet. Dit is de eerste stap om toegang te krijgen tot Videoland via jouw televisie.
 2. Open de app store van jouw smart – tv. Verschillende merken hebben hun eigen versies, zoals Samsung Smart Hub of LG Content Store.
 3. Zoek naar de Videoland – app in de app store. Gebruik de zoekfunctie om dit proces te vergemakkelijken.
 4. Download en installeer de Videoland – app op jouw tv. Na installatie verschijnt het icoon van Videoland in het overzicht van beschikbare apps op jouw televisie.
 5. Start de Videoland – app en log in met jouw accountgegevens. Als je nog geen account hebt, kun je deze ook via de website van Videoland aanmaken.
 6. Volg eventuele introductiestappen of – video’s die door de app worden aangeboden om vertrouwd te raken met het gebruik ervan op jouw tv.
 7. Indien aangeboden, koppel je Videoland – account aan een Ziggo of KPN box voor een geïntegreerde ervaring als dit relevant is voor jouw situatie.
 8. Begin met kijken! Blader door het ruime aanbod van films, series en documentaires die Videoland biedt en start jouw kijkavontuur op het grote scherm.

Door deze stappen te volgen, creëer je een vloeiende overgang van klein naar groot scherm en maximaliseer je jouw kijkplezier met Videoland op jouw smart-tv.

Gebruik van de kijklijst op Videoland

Om video’s in je kijklijst toe te voegen, tik je eerst op ‘Account’ en selecteer je vervolgens ‘Mijn kijklijst’. Deze eenvoudige stap maakt het mogelijk om jouw favoriete films en series snel bij de hand te hebben.

De kijklijst op Videoland is een krachtig hulpmiddel om jouw kijkervaring te personaliseren en te verbeteren.

Videoland biedt ook waardevolle tips over handige functies en instellingen, waaronder het optimaal benutten van de kijklijst. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer uit het oog verliest welke spannende nieuwe series of films je nog wilt zien.

Door deze functie slim te gebruiken, haal je het meeste uit je Videoland-abonnement.

Het delen van je Videoland-account

Na het personaliseren van je kijkervaring met een kijklijst, is een andere nuttige functie het delen van je Videoland-account. Dit kan vooral handig zijn als je de kosten van je Plus of Premium abonnement wilt verdelen onder vrienden of familieleden.

Je mag tot maar liefst 5 profielen instellen op één account, wat betekent dat je jouw account met vier anderen kunt delen zonder extra kosten. Elk profiel heeft zijn eigen kijkvoorkeuren, waardoor iedereen zijn of haar favoriete films en series gemakkelijk kan bijhouden.

Het delen van je Videoland-account is een fluitje van een cent. Ga simpelweg naar de instellingen van je account, kies voor ‘Profielen beheren’ en voeg de nieuwe gebruikers toe. Ze krijgen dan hun eigen inloggegevens en kunnen direct beginnen met het verkennen van het uitgebreide aanbod op Videoland, van blockbusters tot exclusieve series.

Dit alles zonder de ervaring van de ander te verstoren, dankzij de persoonlijke profielen.

Videoland op verschillende apparaten (Chromecast, Apple TV, Xbox, Samsung TV)

Videoland kijken op je favoriete apparaten is makkelijker dan je denkt. Met de juiste stappen geniet je binnen no-time van films en series op jouw apparaat.

 1. Voor Chromecast-gebruikers: Open de Videoland app op je smartphone of tablet. Zoek naar het cast-icoon en selecteer je Chromecast om te beginnen met streamen naar je tv.
 2. Apple TV bezitters: Installeer de Videoland app direct vanuit de App Store op je Apple TV. Log in met je accountgegevens en start met kijken.
 3. Xbox eigenaars: Download de Videoland applicatie vanuit de Microsoft Store op je console. Na het installeren kun je inloggen en direct beginnen met streamen van content.
 4. Samsung smart-tv’s: Ga naar ‘Mijn Apps’ in het smart-menu van je televisie. Zoek naar Videoland, installeer de app, log in en duik in het aanbod.
 5. Streamen zonder smart-tv: Heb je geen smart-tv, maar wel een Chromecast of Apple TV? Dan kun je vanaf een smartphone of tablet content naar jouw televisie sturen.
 6. Koppelcode gebruiken: Sommige apparaten zoals Playstation 4 vragen om een koppelcode. Deze vind je door op het desbetreffende apparaat de Videoland-app te openen en de instructies te volgen.

Dankzij deze opties kan iedereen gemakkelijk genieten van Videoland, ongeacht het type apparaat thuis.

Wijzigen van Videoland-account instellingen

Het aanpassen van je Videoland-account instellingen is een eenvoudige taak die je zelf kunt uitvoeren. Hier volgt een duidelijke handleiding om je instellingen naar wens te wijzigen.

 1. Log in op je account via de Videoland-app of website. Zorg dat je jouw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand hebt.
 2. Ga naar ‘Mijn Account‘. Hier vind je alle opties voor het beheren van jouw persoonlijke informatie en voorkeuren.
 3. Klik op ‘Accountgegevens‘ om persoonlijke gegevens zoals voornaam, achternaam, leeftijd en geslacht te bewerken. Dit is vooral belangrijk als je om persoonlijke gegevens gevraagd wordt bij het aanmaken van een RTL Account.
 4. Selecteer ‘Afspeelinstellingen’ om de afspeelkwaliteit naar wens aan te passen. Of je nu bandbreedte wilt besparen of juist de beste kwaliteit wenst, hier kun je het regelen.
 5. Bekijk onder ‘Apparaten beheren’ welke apparaten toegang hebben tot jouw account. Je kunt hier oudere apparaten verwijderen of nieuwe toevoegen.
 6. Verander jouw abonnementstype bij ‘Abonnementsvoorkeuren’. Of je nu upgrade naar een plus abonnement of iets anders wilt wijzigen, het kan allemaal hier.
 7. Beveiliging is ook belangrijk; wijzig regelmatig jouw wachtwoord onder ‘Wachtwoord wijzigen’ om jouw account veilig te houden.
 8. Voor het delen van accounts binnen huishoudens kun je onder ‘Profielen beheren’ extra kijkprofielen toevoegen of verwijderen.

Na deze stappen ben je helemaal klaar met het aanpassen van jouw accountinstellingen en kun jij weer ongestoord genieten van films en series op Videoland.

Hierna kijken we hoe het opzeggen van een Videoland-abonnement in zijn werk gaat.

Opzeggen van je Videoland-abonnement

Nadat je de instellingen van je Videoland-account naar wens hebt aangepast, kan het moment komen waarop je besluit je abonnement op te zeggen. Gelukkig is het opzeggen van je Videoland-abonnement een eenvoudig proces dat online uitgevoerd kan worden. Hier volgt een overzicht van de stappen die nodig zijn om dit te doen:

 1. Bezoek de Videoland website en log in met je accountgegevens.
 2. Navigeer naar ‘Mijn account’ en selecteer vervolgens ‘Mijn abonnement’.
 3. Klik op de optie ‘Opzeggen’ die onder het tabblad ‘Abonnement’ te vinden is.
 4. Volg de instructies op het scherm om het opzegproces af te ronden.

Je ontvangt een bevestiging via e-mail zodra je abonnement succesvol is opgezegd. Dit bewijs van opzegging kan handig zijn als referentie voor toekomstige communicatie met Videoland. Mocht je ervoor kiezen om in de toekomst weer diensten van Videoland af te nemen, kun je jouw account gemakkelijk reactiveren.

Voor diegene die via KPN een abonnement heeft afgesloten, is het mogelijk om na een maand het Videoland pakket te verwijderen uit hun dienstenpakket. Deze handeling vereist gewoonlijk contact met KPN voor aanpassingen aan jouw bestaande televisie- of internetpakket.

Het is geruststellend om te weten dat het proces om Videoland op te zegen snel en zonder veel moeite volbracht kan worden – vaak binnen slechts 3 minuten. Bovendien biedt Videoland een 100% opzeggarantie met een gratis opzegbrief, wat betekent dat klanten verzekerd kunnen zijn van hun keuze zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele complicaties.

Tenslotte, ervaringen delen over het opzeggen of informatie zoeken over hoe andere gebruikers dit hebben gedaan, kan nuttige inzichten bieden en eventuele vragen beantwoorden waar men tijdens dit proces tegenaan loopt.

Conclusie

Je Videoland account aanpassen is simpeler dan je denkt. Met een paar klikken pas je de afspeelkwaliteit aan, sla je favoriete films offline op of koppel je jouw account aan je smart-tv.

Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? De klantenservice staat klaar om je te helpen. Of het nu gaat om het delen van je account of het wijzigen van instellingen, alles is mogelijk.

Durf te experimenteren en maak jouw kijkervaring persoonlijk en uniek.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Videoland abonnement opzeggen?

Om je Videoland abonnement op te zeggen, kun je dit eenvoudig online doen via de instellingen van je account. Volg de stappen daar om je abonnement te beëindigen.

2. Kan ik Videoland kijken op mijn smart TV?

Ja, je kunt Videoland op je smart TV kijken door de app te downloaden en in te loggen met je account. Zorg ervoor dat je smart TV verbonden is met een HDMI kabel voor de beste kwaliteit.

3. Hoe verbind ik mijn Ziggo box met Videoland?

Verbind je Ziggo box met je TV met behulp van een HDMI kabel. Download vervolgens de Videoland app op je Ziggo box om toegang te krijgen tot je favoriete films en series.

4. Is het mogelijk om Videoland films in de bioscoopkwaliteit thuis te kijken?

Ja, door gebruik te maken van een HDMI kabel kun je films en series van Videoland in hoge definitie bekijken, wat zorgt voor een bioscoopervaring in je eigen huiskamer.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen