Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Mis je jouw favoriete programma’s op RTL en vraag je je af hoe je ze gratis kunt terugkijken? Sinds begin 2023 zijn RTL-programma’s beschikbaar via Videoland, waardoor je ze eenvoudig live, vooruit en terug kunt kijken.

In dit artikel leiden we je door de stappen om toegang te krijgen tot deze programma’s zonder extra kosten. Lees verder voor handige tips en trucs.

Samenvatting

 • Bij Videoland RTL kun je sinds begin 2023 gebruikmaken van een gratis versie om programma’s van RTL tot 7 dagen na uitzending terug te kijken.
 • Om gratis programma’s terug te kijken, moet je een gratis account aanmaken bij Videoland en naar de ‘TV Gemist’ sectie gaan voor een overzicht van alle beschikbare programma’s.
 • Videoland biedt de mogelijkheid om op verschillende apparaten zoals laptops, smartphones, tablets, Apple TV, Google Chromecast en Smart TV’s programma’s te bekijken, zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw favoriete shows.
 • Als je technische problemen ervaart bij het gebruik van Videoland, zoals storingen of buffering, zijn er eenvoudige stappen zoals het controleren van je internetverbinding, het herstarten van je apparaat of het updaten van de app die je snel weer op weg helpen.
 • De integratie van RTL XL in Videoland begin 2023 heeft de toegankelijkheid voor kijkers vergroot, waardoor bijna alle RTL-programma’s beschikbaar zijn voor terugkijken met enkele uitzonderingen.

Wat is Videoland RTL?

De Videoland logo wordt getoond op een smart TV in een gezellige woonkamer.

Videoland RTL is een populaire streamingdienst die jou de unieke kans biedt om bijna alle programma’s van RTL Nederland live en on demand terug te kijken. Dit omvat een breed scala aan content, waaronder bekende series, films en exclusieve programma’s van Nederlandse en buitenlandse bodem.

Sinds haar oprichting biedt Videoland een rijke mix van entertainment, variërend van de laatste afleveringen van “Goede Tijden, Slechte Tijden” tot aan spannende buitenlandse series.

Vanaf 2023 verandert Videoland het spel door een gratis versie te introduceren. Deze versie maakt het mogelijk voor kijkers om gemiste televisieprogramma’s terug te kijken, als vervanging voor wat eerder bekend stond als RTL XL.

Met het TV Gemist pakket kun je programma’s die tot 7 dagen geleden zijn uitgezonden gratis terugkijken. Zo blijf je altijd op de hoogte van je favoriete shows zonder extra kosten.

Videoland is daarmee niet alleen een platform voor streaming maar ook een essentiële dienst voor liefhebbers van RTL programma’s die niets willen missen.

Hoe kan je gratis programma’s terugkijken bij Videoland RTL?

Persoon kijkt glimlachend tv in gezellige woonkamer.

Je kunt genieten van je favoriete programma’s zonder extra kosten door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die Videoland RTL biedt. Ontdek de stappen die je moet volgen om toegang te krijgen tot een schat aan entertainment, volledig gratis.

Gebruik maken van de TV Gemist functie

Het terugkijken van je favoriete programma’s van RTL hoeft niet moeilijk te zijn. De TV Gemist functie maakt het eenvoudig om gemiste shows tot 7 dagen na uitzending gratis te bekijken.

 1. Bezoek de Videoland website of gebruik de app op je smartphone of tablet. Hier start je eenvoudig het terugkijkproces.
 2. Maak een gratis account aan bij Videoland als je deze nog niet hebt. Dit is snel en eenvoudig te doen.
 3. Navigeer naar de ‘TV Gemist’ sectie binnen de app of op de website. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare programma’s.
 4. Selecteer het programma dat je wilt terugkijken. Je krijgt dan alle afleveringen te zien die tot 7 dagen na uitzending beschikbaar zijn.
 5. Kies de aflevering die je hebt gemist en druk op play om direct te beginnen met kijken.

Deze functie stelt kijkers in staat om flexibel hun favoriete series en shows bij RTL 4, rtl.nl, en andere RTL-zenders gratis in te halen zonder een abonnement nodig te hebben. Het is een fantastische manier om niets meer te missen van wat er speelt op jouw favoriete zenders, zelfs zonder extra kosten voor diensten zoals Disney+ of Netflix.

Met TV Gemist blijf je altijd up-to-date met het laatste entertainmentaanbod, live events, en meer, rechtstreeks via Videoland RTL’s platform – optimaal genieten dus!

Voordelen van een Videoland abonnement

Met een Videoland abonnement krijg je toegang tot een breed scala aan programma’s van RTL, zonder onderbreking door reclames. Je kunt de programma’s tot zeven dagen terugkijken, wat ideaal is als je jouw favoriete uitzendingen hebt gemist.

Dit betekent ongestoord genieten van je lievelingsshows, series en films op momenten dat het jou uitkomt.

Daarnaast biedt Videoland de mogelijkheid om live tv te kijken van RTL 4, 5, 7 en 8. Zo mis je nooit meer een live uitzending en blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de nieuwste series en de meest boeiende documentaires.

Dit maakt jouw kijkervaring nog completer en verrijkt je entertainmentaanbod op een manier die past bij jouw levensstijl. Laten we nu eens kijken hoe je Videoland op verschillende apparaten kunt gebruiken.

Videoland op verschillende apparaten gebruiken

Videoland RTL biedt je de vrijheid om jouw favoriete films en series te kijken waar en wanneer je maar wilt. Dit is mogelijk op een scala aan apparaten, waardoor je altijd toegang hebt tot jouw lievelingscontent.

 1. Op je laptop of PC: Bezoek de website van Videoland en log in met jouw account. Zo kun je direct beginnen met het streamen van films en series via internet.
 2. Smartphone of tablet: Download de Videoland-app uit de App Store of Google Play Store. Na het inloggen kun je onderweg genieten van livestreams en video on demand.
 3. Gebruik Apple TV: Heb je een Apple TV? Installeer dan de Videoland-app via de App Store op je Apple TV. Log vervolgens in om toegang te krijgen tot al jouw gewenste programma’s.
 4. Google Chromecast: Stream Videoland vanaf je smartphone of tablet naar je televisie via Google Chromecast. Selecteer het cast-icoon in de app en kies jouw Chromecast-apparaat.
 5. Op Smart TV’s: De meeste smart tv’s hebben een app-store waarin je de Videoland-app kunt vinden en installeren. Na het inloggen staat niets het kijken meer in de weg.
 6. Switch tussen apparaten: Ondanks dat Videoland kijkplezier op één scherm tegelijkertijd toestaat, kun je gemakkelijk switchen tussen verschillende apparaten door uit te loggen op het ene apparaat en in te loggen op het andere.

Elk van deze opties zorgt ervoor dat jij nooit meer iets hoeft te missen van wat er gebeurt in jouw favoriete serie of filmwereld, ongeacht waar je bent – thuis op de bank, onderweg naar werk, of zelfs tijdens vakantie buitenland mits internetverbinding beschikbaar is. Met deze flexibele kijkopties haal jij alles uit jouw Videoland abonnement!

Problemen en oplossingen bij Videoland RTL

Ontdek hoe je technische problemen en storingen bij Videoland RTL snel kunt oplossen voor een soepelere kijkervaring.

Omgaan met storingen

Storingen bij Videoland on demand kunnen frustrerend zijn, vooral als je midden in een spannende serie zit. Eerdere problemen met video streaming zijn weliswaar opgelost, maar het is belangrijk om te weten hoe je zelf actie kunt ondernemen wanneer dit gebeurt.

 1. Controleer eerst de status van de dienst online. Verschillende websites bieden real-time informatie over storingen bij grote streamingdiensten, inclusief Videoland.
 2. Herstart je apparaat. Dit kan een smartphone, tablet of smart TV zijn. Een simpele herstart lost vaak tijdelijke bugs op.
 3. Probeer de Videoland – app te updaten. Verouderde versies van de app kunnen voor problemen zorgen met het streamen van content.
 4. Wis de cache en data van de app in de instellingen van je apparaat. Dit kan helpen eventuele corrupte bestanden te verwijderen die de storing veroorzaken.
 5. Schakel over naar een andere internetverbinding indien mogelijk. Soms ligt het probleem bij je eigen internetverbinding thuis.
 6. Neem contact op met de klantenservice van Videoland als geen van bovenstaande stappen werkt. Zij kunnen specifiek advies geven gebaseerd op jouw situatie.
 7. Houd sociale media en rtl z in gaten voor updates over grootschalige storingen of aangekondigd onderhoud dat invloed kan hebben op Videoland gebruikers.

Deze stappen bieden niet alleen directe hulp tijdens een storing, ze versterken ook jouw vermogen om snel en effectief problemen op te lossen met Videoland RTL’s on demand service zonder dat je ervaring negatief beïnvloed wordt door technische mankementen.

Tips voor technische problemen

Technische problemen kunnen frustrerend zijn, vooral wanneer je probeert te ontspannen door je favoriete programma’s op Videoland RTL terug te kijken. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige oplossingen die je snel weer op weg helpen.

 1. Controleer je internetverbinding. Een trage of instabiele verbinding kan buffering of onderbrekingen veroorzaken tijdens het streamen. Probeer dichter bij je router te zitten of reset de router als dat nodig is.
 2. Update de Videoland app. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om ervoor te zorgen dat hun apps soepel blijven werken. Zoek in de app store naar eventuele beschikbare updates voor Videoland en installeer ze.
 3. Leeg de cache van de app. Soms kunnen oude gegevens die in de app zijn opgeslagen problemen veroorzaken. Ga naar de instellingen van je apparaat, zoek naar de Videoland-app en kies voor ‘Cache legen’.
 4. Sluit andere apps af. Als er meerdere apps op je apparaat actief zijn, kan dit invloed hebben op de prestaties van Videoland RTL doordat ze geheugen en processorcapaciteit gebruiken. Sluit alle onnodige apps af.
 5. Probeer een ander apparaat te gebruiken. Als niets lijkt te werken, test dan of het programma wel soepel afspeelt op een ander smartphone, tablet of computer.
 6. .Neem contact op met klantenservice van Videoland RTL als bovenstaande tips niet helpen. Zij kunnen meer gerichte hulp bieden en nagaan of er misschien toch een storing aan hun kant is.

Na deze tips toegepast te hebben, zou het bekijken van jouw favoriete programma’s weer zonder hinder mogelijk moeten zijn. Laten we nu eens kijken hoe Videoland RTL zich onderscheidt als platform voor het terugkijken van programma’s.

Het belang van Videoland RTL voor het terugkijken van programma’s

Videoland RTL heeft zich snel ontwikkeld tot de centrale hub waar je jouw favoriete RTL-programma’s gemakkelijk kunt terugkijken. Met de integratie van RTL XL in Videoland begin 2023, is het belang van deze streamingdienst alleen maar toegenomen.

Kijkers hebben nu de luxe om uitgezonden programma’s tot 7 dagen na uitzending gratis terug te kijken, wat een enorme verrijking is voor iedereen die zijn favoriete shows graag op eigen tempo bekijkt.

Daarnaast introduceert Videoland in 2023 een gratis versie specifiek gericht op het terugkijken van televisieprogramma’s, als vervanging van RTL XL. Dit onderstreept het commitment van Videoland om toegankelijk te blijven voor een breed publiek, en biedt tegelijkertijd een oplossing voor wie de uitzending op tv heeft gemist.

Met bijna alle RTL-programma’s beschikbaar voor terugkijken – met enkele uitzonderingen – zorgt Videoland ervoor dat je nooit meer een moment hoeft te missen van jouw favoriete series of shows.

Conclusie

Ontdekken hoe je gratis programma’s van Videoland RTL terug kunt kijken, geeft je toegang tot een schat aan entertainment. Met de TV Gemist functie kijk je gemiste programma’s eenvoudig binnen zeven dagen terug, zonder extra kosten.

Een gratis account biedt direct voordelen, waardoor je favoriete shows altijd binnen handbereik zijn. Technische storingen en uitdagingen kun je met enkele praktische tips snel overwinnen.

Dit maakt het kijken naar Videoland RTL niet alleen makkelijk maar ook aangenaam. Laat deze kans niet liggen om je kijkervaring naar een hoger niveau te tillen en geniet onbeperkt van wat Videoland RTL te bieden heeft.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Videoland RTL?

Videoland RTL is een streamingdienst waar je een breed scala aan series, films, en programma’s kunt bekijken, inclusief exclusieve content die alleen via Videoland beschikbaar is.

2. Hoe kan ik gratis programma’s van Videoland RTL terugkijken?

Sommige programma’s van Videoland RTL zijn gratis terug te kijken via de officiële website of app. Dit aanbod kan variëren, dus het is aan te raden regelmatig te controleren welke content gratis beschikbaar is.

3. Zijn er andere manieren om gratis toegang te krijgen tot Videoland RTL programma’s?

Ja, soms biedt Videoland RTL promoties of proefperiodes aan waarbij je tijdelijk gratis toegang krijgt tot hun volledige bibliotheek. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze aanbiedingen via de website of sociale media kanalen van Videoland.

4. Kan ik Videoland RTL programma’s terugkijken zonder account?

Voor het terugkijken van de meeste programma’s op Videoland RTL is een account vereist. Echter, er kunnen uitzonderingen zijn voor bepaalde gratis content of promotiemateriaal dat zonder account toegankelijk is.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen